lördag trettioförsta januari

Nu har vi tävlat två dagar, jag har väl inte kommit en hel bana totalt ännu men jag är inte så deppig, det är imorgon som är min dag - slalom- och då ska jag komma ner och åka som självaste anja pärsson ;-) ! Axel har åkt hem nu så det är bara vi i 'supertrion' kvar , bananpetra senilsara och matteelin. Ja , man kan väl säga vad man vill om det där :b nu är vi iaf påväg in till östersund för åkarmiddag , vi vill gå på bio, I taket lyser stjärnorna, men såklart får vi inte för våra tränare. Jag vill även ändra matteelins namn till stinkelin , tänker inte skriva varför, jag sitter just nu under ett tyst dödshot så jag misstänker att jag inte kommer leva längre till om jag skriver varför . Nu hatar hon mig också . Nu ska jag sluta skriva, hejdå

torsdag tjugonionde januari

Ohmygod vad det händer saker i kiruna , lompisskolan brinner ner, folk blir mördade och bilar krockar . Allt på samma dag ! Man blir ju nervös, ett tecken på att man borde ta sitt pick och pack och fly sin kos. Man känner sig ganska trygg iaf när man befinner sig i östersund. Ja , ett år kvar på hjampis, sen vill jag bort! Det läskiga men ändå roliga är väl att flytta ensam. Spännande;-) Idag skulle vi träna , men det visade sig att vi inte fick åka i backen så vi hasade igenom den två gånger och nu är vi påväg till stan, shopaholicpetris är ute igen ;-) nu ska jag sluta skriva. Och vila i frid , du som blev mördad.

endast trettiofem mil kvar

Vilken lyx ;-) Så går det när man bor i världens ände, men det är ändå ganska kul att åka långt på resor , det känns lite mer på riktigt då :) fast jag hade nog föredragit en vecka i åre istället för almåsa, som förra året. Man kan ju inte få allt , eller hur ? Vi har ätit i arvidsjaur som vanligt, börjar bli måttligt less på den där restaurangen nu, Afrodite. Sen har jag tryckt lite godis och nu känner jag mig som den sanna valross jag är ;-) proppmätt! Jag sitter och lyssnar på killers nu , börjar lessna, måste byta till något mer inspirerande. Men vad ? Kooks blev det , inte heller så inspirerande just för dagen. Jag behöver mer musik! Jag har egentligen ingenting att skriva så jag sundar nog av det hela här. Mitt batteri håller även på att dö. Skriv mig ett sms , jag har dötråkigt!

tisdag tjugoåttonde januari

Nu sitter jag i bilen påväg mot almåsa , vi är lyxlirare den här resan: en minibuss och fem personer . Jag ligger/sitter helt ensam över tre säten, lyx som sagt ;) jag har hunnit med ganska mycket idag trots att vi har åkt iväg , var tvungen att gå på gympan eftersom elin envisades med det , hade ju inte sett så bra ut om hon kommit och inte jag när louise visste att vi skulle åka iväg och tävla tillsammans, det var iaf ganska kul på badet , vi spelade vattenpolo och simmade med såna där flytsaker. Innan badet hann jag även vara på gymmet och köra igenom mitt rehabprogram plus lite ben, kommer nog ha träningsvärk imorgon :b alltid lika trevligt! Jag sitter och lyssnar på halvdålig musik , typ absolute hits 2008 eller nåt , jag har lite svårt för sånhär musik , lite för ... Jag vet inte . Bra är det iaf inte direkt ;) ska även meddela att jag har lyckats förstöra min fysikbok , det var typ andra gången jag öppnade den, lyckat värre :) men nu ska jag sluta skriva , kanske skriver lite därborta också men om jag inte gör det så ja , önska mig lycka till iaf ( jag ska tävla om ingen listat ut det)

tisdag tjugosjunde januari

jag har jag varit på stan och lekt shopaholic igen, jag köpte min älskade klänning, ett till par skor och ett träningslinne.

försov mig idag (mina kära klasskompisar säger att jag alltid försover mig men jag tycker att det tillhör ovanligheterna, så ni ljuger msp2 - fy på er!) så jag kom inte till skolan förrän till Kemin klockan tolv typ, jag var trött och det behövdes. Ikväll blir det stressigt, nu snart ska jag äta, sen gå upp till backen och valla skidor, sen träna och sen vet jag inte om jag måste valla ett till par innan jag kan ta mig hem därifrån. Efter backen blir det packning på hög nivå, sen ska jag försöka göra bort så mycket fysik som möjligt och även hinna med att gå och lägga mig tidigt. jag hatar stress.

Nä.. nu ska jag hitta lite filmer som jag kan ha med mig dit bort, sen äta och ja.. du/ni/äsch vet ju redan


modebloggning, det är lite komiskt ändå

måndag tjugosjätte januari

Dagen har bjudit på min första FysikB-lektion, ett köp av ett par kickin' ass-snygga skor som kommer användas ca. en gång på grund av Kirunas kalla och icke-högklacksvänliga klimat och flängade hit och dit mellan hemmet, backen och lombia. Lång mening det blev, jag suger på att skriva korta meningar. Jag insåg även nyss att mitt liv kommer bli hemskt vecka 13 då jag på måndagar kommer gå från åtta till halv fem i skolan. VEM FAN GÖR ETT SÅNT SCHEMA!?

Jag har fått världens kläd-inspiration, jag vill ha en blommig klänning, ett par typ cowboyboots som håller lite låg profil och inte syns så mycket, en skinnjacka tror jag och en väst. Sen tusen andra saker också, jag vill ha nya svarta jeans. Vilken modebloggare jag är, ohmygod alltså liksom!! fniss.

På tal om bortskämd liten äckelfjortis har jag även hittat den ultimata lilla tjejbloggdatorn, det är ju sååå inne med såna; en liten LG blablabla-nånting. Man ser den knappt för att den är så liten och så har den inbyggt internet - perfekt att ha i sin lilla prada-handväska. Den vill jag ha, fast ag tänker då inte springa omkring med den i min icke-existerande pradaväska, sitta på något café downtown och blogga om mitt alldeles föör perfekta liv och vara superglad hela tiden, faktum med att jag aldrig kommer få datorn, redan där sprack min karriär som superbloggerska. 
 
nu sitter jag och trycker bananer och ska snart gå och sova (försöker gå och lägga mig jättetidigt nu på kvällarna), hejdå

pull yourself up and dance 'til you drop

Jag hittade en mysig liten tjejfilm; Systrar i Jeans - Andra Sommaren, och den var faktiskt bra. Eller bra och bra, men bra för att vara en liten mysig tjejfilm.

Jag vaknade upp i lördags med förfärligt ont i nacken, och det har inte släppt ännu, jag fattar inte vad som har orsakat mig denna smärta. Är det du nu igen, Gud, har jag gjort dig arg på något sätt? Och Gud, vet du förresten att jag i detta nu sitter och diskuterar med William om vad som egentligen gör en till en god människa - jag själv skulle kalla mig alltigenom-god. Hör du det? Du har ingen anledning att straffa mig längre! Hallelujah, amen och kristi blod till alla.

Nej nu spårar det, jag måste göra fysik och sova. nattinatt


-`v´-

Tiddis ville inte vara social, hon och Elli satt och nördade sig hemma hos Elli med varsinn skolbok - fick erbjudandet att joina deras studiecirkel - jag bangade. Jag vill lägga mig i min säng och kolla en riktigt dålig ungdoms-/ tjejfilm, som man inte spyr av såklart. Filmer man spyr av är som jag redan nämnt typ Mama Mia, High School Musical och High School Musical igen. Jag klarar verkligen inte av den, iofs har jag inte lyckats ta mig igenom hela. Men det säger väl rätt mycket.

NEEEEEEEEEEEEJ! Jag har ju fysik att göra, #@!?%&!! Jag hatar skolan, jag hatar fysik B, jag vill doooooooooooe. Nej, men nästan. Vad hemskt, det blir nog sängen med både film och fysikböcker. Och jag vill ha ett stort fett glas med vatten. Hejdå


söndag tjugofemte januari

futusan vad kallt det har varit idag!

Jag försov mig imorse, hann inte på gymmet innan träningen alltså. Missade även damernas storslalomtävlingar på tv. I backen hade vi tidsträning, vilket medför att vi åker "så avklätt som möjligt". Kan misstolkas, annis hade iallafall misstolkat det, men det betyder i dagens fall att vi bara hade fartdräkt och shorts på oss. Jag vet inte om jag någonsin har frusit så mycket. Och bra, det gick det inte heller. Ovärt, mycket ovärt. Fast jag måste säga att det var bättre fart på mig idag än igår iallafall ;)

jag kollade i min plånbok - och hittade pengar! Det var en mycket trevlig upplevelse. Förresten, finns det ingen liten själ därute som vill gå och se den där Twillight med moi? :) Nejfan, den går bara idag, imorgon och på tisdag, och jag har fullt upp med att träna kom jag på. Vi åker ju på äjsm i Almåsa på onsdag, och Elin - vi ska inte gå på badet! det är slöseri med tålamod, kraft och tid.

Nu ska jag ringa tiddis och se om hon vill vara social ett tag, imorgon börjar vi åtta - vem är det som vill straffa oss egentligen?

arg

jag har en disk att diska och ett rum att städa, men jag tror nog att rummet får vänta till imorgon.

Jag har kollat Schindler's List nyss, alltså jag fattar inte vad folk tänker med, det är sjukt. 6 Miljoner judar mördades, 6 miljoner! Det är två tredjedelar av Sveriges befolkning... Jag får ont i magen, att folk kan tänka så, och ännu värre; göra så. Vare sig man är jude, muslim, kristen, kines, svart, vit eller blå... vi är ju människor allihopa. Människor. Det är ingen skillnad på oss, det är inte nån som är mindre värd än någon annan. Jag är rosenrasande arg, jag har aldrig blivit så berörd av den här filmen som jag blev idag. Hade jag fått tag på Hitler just nu hade jag mosat honom, pressat livet ur honom med mina bara händer - I promise you. HAN om någon, även fast han tyvärr också är människa, är inte värd någonting, ingenting! 6 miljoner människor, 6 miljoner såna som du och jag, din mamma och din pappa, din bästa vän. Att någon ens kan tänka tanken, kan ni fatta det?

åh vad arg jag är!

kväll

Jag är seg, farmor och farfar har varit här, de hade med sig bullar och wienerbröd. Dåligt, men gott! ;)

Har kollat EM halva eftermiddagen, jag vill ha allas dräkter! Och jag blir lite taggad faktiskt, jag har känt min motivation falla under min "skade"period. Men jag antar att jag bara är less på själva skadorna eller vad man nu ska kalla dem, inte själva konståkningen. Nu vill jag iallafall åka skridskor!

Jag behöver träna imorgon, undra om jag ska kila iväg till gymmet innan backen.. big decision det här alltså. Not. Jag har kommit på att jag skriver väldigt många små engelska fraser, men det är så de kommer upp i huvudet. Jag halvt tänker på engelska nuförtiden(höll på att skriva these days). Jag skyller på mitt frenetiska OC-tittande, med engelsk text.

Jag längtar till gränsen hur mycket som helst nu, ge mig ge mig!

lördag tjugofjärde januari

backen idag.

är jag taggad? Svar nej, jag är trött och behöver ligga hemma. Ysch.

natten blev inte särskilt låg men inte så lång heller, det var dåligt iallafall. jag har en arg mamma, men det är väl ingen ovanlighet direkt. baaah, jag orkar inte åka till backen. vi måste dessutom ställa bana själva skulle jag tro. Ysch igen.

nä, hejdå

ca. 20.00

ser ut att bli en låg kväll trots allt, jag är proppmätt och vill dö - vad mer kan man önska sig? Ganska mycket antar jag, just nu väntar jag på att Tiddis ska ringa med goda nyheter, vilket är mycket tveksamt. Goda nyheter är det dåligt med these days, jag är en otursförföljd kvinna inne på mitt sista år som lycklig. Känns det bra? Ganska faktiskt, trots allt.

Nu ska jag kila, hejsvejs


fredag tjugotredje januari

fyfan, jag har svept i mig en 200 grams kaka choklad nyss, om man nu kan säga svepa om icke drickbara saker. jag kommer spy inom en halvminut, jag är 98% säker, man blir så hungrig när man knappt ätit på hela dan och sen tränat. Och vips, så ligger den där, Marabou med Daim - må djävulen ta dig!

nej fy.. jag måste sticka


jag fattar ingenting

jag sitter och pluggar och lyssnar på den låten, jag fattar ingenting alltså, med Lasse. Och vad han har rätt, JAG fattar ingenting. Ingenting om hur DNA trans-kanske-nånting av mRNA som gör det och det och sen kommer den till en ribosom och se där, där kommer ett tRNA med en aminosyra och vips så kom den proteinmoj.

det var bara det, jag ska dyka djupt ner i Biologi med Naturkunskap A nu. adjö

torsdag tjugoandra januari

Jag lyckades faktiskt ta mig i kragen, sätta mig i sängen och slå upp böckerna igår kväll, men efter sidådär tre sidor släppte jag taget om kragen och tyckte att det var bättre att sova istället. något jag kommer få ångra inatt

Dagen började mysigt och bra, jag vaknade av mig själv vid tjugo över åtta, gick upp, fixade och trixade litegrann och sen sprang jag iväg till gymmet, och där tog min bra-iga morgon slut. För när jag börjat springa kom jag på att jag glömt gymkortet - bara att vända tillbaka. Sen när jag väl kom till gymmet var det en massa biffar där, men jag tränade iallafall i drygt en timme innan jag gav mig. Fick ett sms av Tiddis ".. Upp till dig, kom och bada bubbel hos mig eller ska vi gå på biologilektionen". Mycket lätt val (även om det valet var grymt fel val). Jag sprang direkt till Tiddis från gymmet. Tiddis hade hällt "japanskt närande badsalt" i vattnet så det var läskigt grönt, annars var det väl helt okej med ett avslappnande bubbelbad sådär innan skolan. Sen kom vi på att jag ändå måste hinna till skolan, sen efter det kom vi på att vi även måste hinna med bussen till stan så att vi kunde fika. Det resulterade i att jag inte hann torka håret, var tvungen att ta på mig tidids leggins, linnen, kofta, skaljacka (observera skaljacka) och mina springskor. Det var ju lagom varmt måste jag säga. Sen kom vi till stan, då har förstås inte Tiddis pengar på sitt kort, ibland vill man bara strypa henne. Vi gick till Buchts och löste saken med Tiddis father och sen satte vi oss och åt varsinn pastasallad på Safari. Sen var det bara att springa till skolan för en lektion kemi och sen väntade jag på att mamma skulle hämta mig i en halvtimme och sen åkte vi runt i lite affärer och jag var arg och dö-trött. Sen hem, äta, ner till Tiddis och hämta min telefon, backen och nu sitter jag här.

Och ja, på tal om backen. Vi har ett litet krig med liftgubbarna (ja, jag kallar er gubbar) om liftkorten. Jag tror att jag ska lägga in dödsstöten på lördag. Den som lever får se. Jag kom på att jag inte hade så mycket mer att skriva om det så det är nog dags att avrunda. Nu ska jag nörda mig i några timmar. Tjao


kväll

Nu är jag hemma från backen (det var typ orkan däruppe), jag har nyss ätit minisemlor, jag känner mig som en dålig människa. Imorgon ska jag springa och gymma innan skolan, jag tror att jag börjar 13.20, om vi inte har Biologi vill säga. Det är najs.

Jag tror att jag håller på att få nackspärr, har haft det av och till hela hösten i princip - oskönt! Jag kan knappt kolla åt höger.. eller nej det var vänster jag menade. Jag är grymt dålig på höger och vänster, jag tror inte att någon skulle sjuvilja säga emot, särskilt inte Ingela (min konståkningstränare) som har genom åren fått rätta mig ett antal gånger.

Gud vad jag har börjat skriva blogg, det är inte friskt. Men jag tror att jag behöver skriva av mig, är allmänt efter och sinnesförvirrad just nu. Jag borde verkligen plugga, jag tror att jag tar och lägger mig i sängen (oj, är klockan bara halv tio!?) och läser litegrann, eller ganska mycket, det är nästan trettio sidor att ta sig igenom. Jag fattar dessutom inte så mycket av en kromosoms uppbyggnad och liknande. Allt är som en enda röra.

Nu ska jag agera, see ya

jag hoppas..

.. att biologiprovet verkligen är på fredag och inte imorgon, för jag har inte öpnnat mina små fina, vattenskadade biologiböcker ännu - men det är lugnt, jag ska ... snart. Om det är så att provet är imorgon är jag ändå körd, lika bra att vänta och se, råplugga imorgon istället, få MVG på fredag. Kommer jag att lyckas? Svar NEJ

Tiddis kom ju som sagt hit, jag fick den nobla uppgiten att laga mat - pasta carbonara ville prinsessan ha. När prinsessan vill ha något får hon det, eller man gör bäst i att göra henne nöjd, jag har ingen lust att bli kastad ner för trappen och ut i kylan en gång till. (Ja, det har faktiskt hänt). När jag lagat maten - som efter ett antal kommentarer om att såsen var för tunn liknade mer klister än sås i mina ögon - men Tiddis tyckte iallafall att det var perfekt. Klister-Tiddis. Sen kollade vi Madagaskar 1 & 2. Jag älskar ettan, tvåan såg jag inte mycket av eftersom jag slocknade efter typ tio minuter, den verkade iallafall inte lika bra.

Ikväll; Backen
Nu; Mat-mati-mat-mat

-

I feel like eating something

Jag sitter och lyssnar på Madonna,  det känns lite för "Tiddis" för min smak men jag orkar inte byta låt på iTunes. klick, jag bytte låt. vad kommer nu? The Knife.. lite bättre. Ska jag byta igen? Jag vet inte vad jag vill lyssna på, jag orkar inte lyssna, vad jobbigt. The Knife är skumma. Jag är ganska skum jag med. En skum valross.

nu kom tiddis, vi ska inte lyssna på madonna men dock kolla världens kanske töntigaste film efter High School Musical; Mama Mia. Jag ska säga att jag gör det endast för Tiddis skull. Jag spyr nästan av filmen i fråga.


onsdag tjugoförsta januari

det känns som att jag känner någon som fyller år idag.. någon som känner att de gör det? grattis isåfall

Oj vad jag har drömt inatt, det är helt sjukt. Mina drömmar har innefattat en nyårsafton och en william på hal is, polisanmälnings"biljetter" som man skulle posta i bankautomater, tiddis pappa som försökte göra sönder en sådan,  high-tec toaletter hemma hos Ella och en massa mer. Jag fattar inte hur man kan drömma allt sånhär, jag var helt snurrig när jag vaknade.

Jag håller på att ladda inför badet, jag stör mig fortfarande lika mycket på att vi måste ha bad. Men måste man så måste man, snart kommer Petris the valross att ta plats på scen. You can't wait, I know it! ironiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

jag behöver en rolig bild att lägga upp, jag behöver en kamera och så behöver jag nya skidkläder - därmed basta !



det här är my friend axel, ca. 11-12 år skulle jag tro, som gör det han är bäst på! :b


gåshud

.. och ont i armen! Jag vet inte vad det är, men jag kan inte ens skriva med den på datorn (jag sitter alltså nu och skriver med ena handen och det går inte speciellt snabbt).

Vad är det för sport jag sysslar med egentlige? Det är femton jävla grader kallt ute, plus att det blåser och snöar, där åker jag omkring i en liten tight icke-vindtät sak som gör att jag ser ut som årets fettokisse. Inte konstigt att jag fryser ända in i benmärgen, det småste vara det som drabbat min underarm; förfrysning av benet. Nej, vi slalomåkare är inte riktigt friska - men det kanske du visste redan Carl?

Jag har även varit lite duktig idag, imorse gick jag upp klockan sex, gjorde mig iordning och sprang till gymmet, tränade igenom mitt rehab-pass och sprang sedan hem igen. jag går på gymmet så tidigt eftersom det är störst chans att få vara så gott som ensam där tidigt på morgon, men vad hittar jag när jag kommer dit; typ femtioelva gubbar som sitter och svettas. TOPPEN! Great, super, finemang.

Imorgon har vi bad, vad ska det vara bra för, vi kan ju redan simma? Jag har dessutom inga badkläder som passar och jag ser ut som en fet strandad valross i bikini - de é najs! Skjut mig.. Vilda - klockan är nära, möter du mig där?

.. jag lämnade datorn ett tag, jag hittade ett stort fett bandage och lindade runt armen - nu känns det bra och jag kan tillochmed skriva med båda händerna! WOW! Jag hann även med att prova alla mina bikinisar under min tid borta... och ja, jag ser VÄRRE ut än en strandad valross i dem, fyfan. Undra om jag ska konvertera till typ Islam, de kan ju inte få ha bad.. klädsim möjligtvis, men ingenting mer vågat än det. Jag hade nog trivts, iallafall under våra badtimmar i skolan.

Tiddis är påväg hit nu, vi ska... jag vet inte riktigt, jag kanske kollar på när Tiddis äter rostmackor och hjälper henne med matten. Man vet aldrig, you never know. NU kom hon, hejdå

tisdag tjugonde januari

jag berättade aldrig om gårdagens stora misslyckande tror jag. det var iallafall såhär att vi skulle ha våran första lektion i Fysik B, jag kan ju inte säga att jag har sett fram emot den kursen överhuvudtaget, men iallafall, igår var dagen då allt började - nästan för min del iallafall. jag och carro (som var säker på att vi skulle ha fysik med NV2) var i ett tomt klassrum och var övertrötta. Sen märkte vi att NV aldrig gick från sin lilla hörna. När vi då gick ut genom klassrumsdörren märker vi att det i klassrummet bredvid pågår full lektion - våran fysik. Då fick jag ångest och kunde inte ens gå in genom klassrumsdörren, sedan - helt plötsligt - satt jag nere i biblioteket och pratade med Tiddis och Amanda iställlet. Jag är dååååålig. Och nu ska jag snart till backen och frysa lite. Tjingeling

jag lovar, inte ett enda inlägg till

Men jag har ont i skallen, och jag är  inte klar med svenskan. Träningen gick pissdåligt och jag fryser fortfarande från den ynka timmen jag var i backen. Jag är fortfarande shoppingsugen också.

nej, jag måste skriva klart den där förbannade redovisningsgrejen nu. blä

övermycket uppdatering

Jag hittade en till gammal låt som gör mig lite glad, shakiras låt Te Dejo Madrid. Fast egentligen heter den När Vi Wokade Nils, det är ingen utom jag Tiddis och Lotta som har insett det, det insåg vi redan med våra ultrasmarta hjärnor i sjuan eller åttan.
here you go

ajfan jag hittade inte låten

jag har iallafall nyss kommit från backen, jag fryser som en gris, ibland älskar man slalom - ibland inte. mitt svenskapluggande går fortfarande inte framåt, det är tråkigt - varför kan inte allting göra sig klart av sig själv? ett av livets stora mysterium. snart är det lombia som gäller, vi ses imorgon gott folk!

vildapalten, ser jag en endaste pyttepyttepytteliten burk med vatten i mitt hus vet du vad som väntar dig; en ofrivillig färd till klockan! plus ett dopp i vattenskålen!

klagostund

vilda jag har spolat dig för min blogg, hur känns det nu ? som kallvatten på tårna kanske? denna gången kommer inte vattnet från en skål under sägen iallafall!

okej, här kommer en kort och ytlig lightversion av en annars rätt så lång och djup klagostund;

Jag behöver kläder! kläder kläder kläder, och jag är rosenrasande på mamma för att hon vägrar köpa nånting till mig. Och som Tiddis säger; jag fyller snart arton, de borde ta vara på den tiden som finns kvar och överösa mig med saker! För en gångs skull har människan helt rätt (det kanske finns någonting innanför pannbenet iallafall). Min mamma verkar iaf inte köra på den teorin medan pappa kör på den lite halvt och köper en massa slalomsaker till mig. Men det är kläder jag vill ha, kläder, skor, väskor, och accesoarer i stora mängder! Min moster fyller jämnt snart, jag och mamma kanske åker ner till huvudstaden och därmed den stora (nooot) släkten då. Jag har nyss lagt fram förslaget för mamma, i det ingick även att hon nu började spara pengar så att hon kan köpa en massa saker till mig. Jag vet inte om hon nappade, one can only hope.

varken min städning eller pluggning går framåt, och nyss skrev Elin att vi skulle till backen - det kan man ju inte säga nej till menar jag ;) Nä, vilken hemskt dålig självdiciplin jag har. Jag kan ju inte ta tag i någonting längre. Mamma lagar mat, jag är hungrig - det passar iallafall ganska bra ihop. Tjingeling

måndag nittonde februari

om exakt en månad slår gränsen upp sina dörrar, medan jag den torsdagen sitter och dreglar med blicken fäst åt nordväst. på fredagen däremot, då får livet tillbaka sin mening, och det känns ju riktigt positivt.

idag har jag inte uträttat några större underverk, jag har lyckats bada mina snören från byxorna, skolka från min första lektion i Fysik B och analyserat vattenprover, livet hade kunnat vara lite ljusare just nu. men vi ser framåt, vi ser fredag (jaaaa!!!), och om man ska lyda apan i lejonkungens råd; look beyond what you see, skulle man kunna kolla på premiären (kvadruppeljaaaaa!!!).  

mitt rum är ett enda bobmnedslag - jag har packat upp väskan från helgen. städning behövs. en annan sak som behövs är att försöka komma på nånting att skriva till svenskaredovisningen imorgon, usch. jag måste nog ta tag i en och annan sak nu, sen ska jag träna, det är najs!

OCH DEN HÄR LÅTEN GÖR MIG SÅ GLAD! :) enjoy

00.15

jag var mitt i klädbytet mellan vanliga kläder och min stora jätteblåa sov t-shirt när jag sprang förbi datorn och såg att den var på. då tänkte jag bara berätta att jag och vilda har varit ute på äventyr, godisköpande och hjärtklappning var resultatet av det. sen tjockade vi oss lite, nördade oss och sen fick Vilda damp (hon är egentligen en schizofren 5åring, det är bara ingen som märkt det ännu). Vildas mamma blev arg , rätt förståeligt eftersom hon förösökte sova och sen gick jag hem.

jag såg den läskiga mopedbilen, jag blev rädd och sprang. men det är bara bra att vara rädd i tider som dessa, vem trodde någonsin att det skulle vara farligt att gå ute på kvällen i KIRUNA? Inte då jag iallafall.

det är 32 dagar kvar till premiären, åh min längtan än stor! nu ska jag fullborda mitt av- och påklädande och sen sova, hejdå

drop-dead gorgeous

jag behöver göra mig en ny bloggdesign, men petris har nufötiden varken tid eller tålamod för att sitta still och försöka med saker hon inte kan. undra om jag ska give it a shot iallafall.

jag har kommit på en annan sak, jag måste börja fota på tävlingarna, livet måste ju dokumenteras. jag tar och fotar i Almåsa på äjsm (äldre junior-sm) nästa vecka.

snart ska jag på dejt med en snygg tjej vid namn Vildis, trevligt trevligt.

söndag artonde januari

hemma!

helgen har bjudit på äkta finsk skog, kyla och rökfylld bastu med snöbad som grädden på moset.

jag sitter nu här i mitt mörka rum - tända lampor är bara för mesar - och har nyss duschat/packat upp. jag och elin gjorde tävlingsdagen kort imorse när vi båda körde ut på i princip samma ställle i första åket, det resulterade i att vi var i bilen påväg hem typ klockan tio imorse - att genomföra en hel tävling är också bara för mesar om ni inte redan visste bättre.
igår gick det ändå lite bättre än det har gjort under säsongens tidigare tävlingar, jag börjar få ordning på mina tävlingsnerver nu, de e ju najs
Vi har bott ute på en kristen anläggning mitt ute i stora mörka finska skogen, där jobbade babushka, allas våran gulliga feta och skräckinjagande tant. Såklart hette hon inte Babushka, kanske något mer i stil med Helmi, Irja eller kanske Pirjo.
Det bästa var ändå när Elin skulle säga tack för maten på finska, maten betyder nåt i stil med Ruoka. Men första försöket sa hon Rieska ist för Ruoka - ett finskt bröd, som var det enda på våran buffé Babushka inte gjort själv. Personligen hade jag då tagit det som en liten vink att hon inte gillade maten. Elins andra försök slutade klockrent med att hon sa tack för skräpet - skräp betyder typ Roska eller nåt sånt. Vi nöjde oss tillslut med att bara säga kiitos - tack, och sedan springa därifrån med livet i behåll.
nu ska jag kanske tända mina lampor och sen se var vinden bär mig. tjao


fredag sextonde januari

fredagar brukar ju vanligtvis vara dagen då man vaknar upp lite glad, pirrig och förväntansfull. det är helg och det är mys. idag är jag nervös - vi åker till Rovaniemi i eftermiddag och sist vi var där, ja... då gick det väl lite sisådär för mig om man säger så ;)

oj, jag trodde vi hade prov idag men jag kom på att vi hade det igår- smaaart petra. Nej, jag lär inte få ur mig nånting vettigare än detta idag. See you!

torsdag femtonde januari

Igår var jag och tiddis två dåliga människor, allting började med att Tiddis trodde att vi började klockan elva, vilket var ca. en timme fel. Jag fick henne iallafall på rätt bana och vi började gå mot sporthallen där vi hade gympa.
Men sen - helt plötsligt - satt vi på safari och mumsade i oss varsinn macka med en muffin till efterrätt ;) Så fel det kan bli ibland, hoppas Louise inte saknade oss på gympan.
Jag har prov snart, jag har läst allting två gånger, vi säger att det sitter. Mitt undermedvetna kanske har snappat upp nånting. Nu ska jag kila, hejdå

onsdag fjortonde januari

jag känner att jag börjar tappa suget att skriva av mig, alltså blogga. jag håller nu igen på att återuppta min lite konstnärligar sida och jag måste säga att det är frustrerande att man inte kan nånting längre. men ni ska få se resultatet av mitt skapande, när/om det blir klart ;) Nu ska jag äta och sen kila iväg till backen, tjingeling

måndag tolfte januari

Hemma, igen. Jag tycker det är så tråkigt att bara vara borta över en helg, våra SM-veckor är typ det bästa som finns. Massa skidåkning, underbara människor och så är man alltid på någon avskild plats långt bort från Kiruna. Hassela, Vemdalen, Åre... MUMS! I år går SM i Almåsa (liggger utanför Östersund) men är dock inte en hel vecka. Det bästa är att det bara är två veckor kvar till den underbara nästan-veckan.

Idag har jag och Tiddis tagit en måndagsfika på Safari, igen. Och nu har Vilda nyss varit här och ätit kladdkaka med mig. Jag känner mig som en dålig människa. Och jag måste bestämma vilket gym jag ska träna på nu när Athletican är stängd för alla utom patienter typ. Jag tycker Gymmet-gymmet är läskigt, jag vågar bara gå dit på morgonen när jag är säker på att ingen som jag känner är där, Nautilus känns inte bra och inte Sportsclub heller. Hjälp mig!

Fredag Nionde Januari

Nu sitter jag i bilen påväg till lycksele , vi stannade nyss och av middag , fast det var bara jocke och mauri som åt. Sen skulle vi åka och hämta pengar , då tänkte man förstås att man kan köra på fel sida av vägen , det är ju liksom om möjligt ännu dödare i A-jaur än i kiruna . Men vem kommer inte då om inte polisen , det är bara för att jag är med , jag är otursförföljd. Aja , nu ska jag sova / lyssna på musik , fördriva tiden i bilen helt enkelt , önska mig lycka till imorgon!

I found some pictures!

från YJSM förra året, då vi alla var tillsammans, snacka om att man saknar det!




elin sara petra karin ylva

klockan tickar

ohja, det gör den alltid.

Jag planerade att springa hem från backen idag, men det var asigt kallt och jag behövde gå på toa så det blev mer en nerjoggning raka vägen hem istället, det är ynka 1.5 km hem från backen. Jag känner mig ganska kass. Men jag har lovat mig själv; jag ska ta tag i min konditionsträning. Det kommer, det kommer ;b

Jag måste packa, jag måste duscha och jag måste egentligen också plugga kemi, jag har som sagt prov imorgonbitti. Efter skolan tänkte jag hinna fika med Vildis och sen klockan tre åker vi, to tha big town; LYCKSELE. Det är ju inte sådär att man hoppar upp och ner av förtjusning. Men det brukar dock gå ganska bra för mig där. Måste se det från den ljusa sidan.

Lyssnade nyss på The Killers "Mr.Brightside". Jag tycker om låten. Bara så ni vet :)

Dax att springa ut til garaget och hämta väskan, usch vad det känns jobbigt - och kallt! Men iallafall, godnatt





torsdag åttonde januari

http://www.nsd.se/nyheter/kiruna/artikel.aspx?ArticleId=4351262

Ja, och så kom vi med i tidningen också, klicka på länken vettja!

Första skoldagen, det är sjukt hur man verkligen inte KAN komma upp om man inte vill på morgonen, dock var dagen mycket lindrigare än vanligt då vi fick göra bort kemin på hålet. Imorgon är det kemiprov som jag egentligen tänkt göra idag men whatever, jag är ändå inte förberedd.

Nu sitter jag här med min stora kluns till dator i sängen och ska snart kolla det sista OC-avsnittet; "The end is not near, it's here", heter det. Jag vill ha en liten bärbar dator, min är så stor. En vit liten macbook hade inte suttit helt fel ;)

Ikväll blir det backen och sen lite kemipluggande varierat med packande, imorgon åker vi till Lycksele och tävlar. Hejdå
och btw, calle fyllde arton i måndags tror jag det var, grattis!

tredje gången gillt

Ska jag lyckas skriva någonting vettigt i för dagens tredje bloggförsök?

Nä..

Till Annis; Den är påväg ner till mig! ;)

Till Rova; Jag tycker samma som dig angående Yrol. vad ska vi ta oss till ang. våran stackars humorlösa vän Mathilda? Och såhär, när vi går ut Hjampis, det är ju läskigt ju, jag hade kunnat gå där föralltid ju! Nej, inte riktigt så extremt rädd för livet är jag men nästan.

Nu ska jag och Tiddis gå och köpa godis som vi ska tröstäta till en film, sörja att våran tredje sista termin i tryggheten påbörjas imorgon.

Puss&Godnatt

en bild från uppvisningen (elins)


hysteriskt mycket onödigt bloggande

Jag insåg nyss en sak, Ingela har flyttat idag. Vad, mina kära vänner, ska vi ta oss till?! Det är så himla.. tomt, REDAN! Och vi har inte ens haft en träning utan henne ännu. Jag tror att jag överreagerar, det här är definitivt inte min dag. Jag måste kolla oc, vi hörs!

onsdag sjunde januari

nio månader och en dag fyller jag arton, alltså ursäkta mig men är jag helt ensam om att ha världens ångest över det? visst visst, en massa stängda dörrar öppnas för en och man får göra "vad man vill". Men vadå, just nu känns det ju som rligt att göra allt man egentligen inte får göra? Vad ska jag då göra för förbjudet när jag fyller arton? Råna en bank, langa knark? Kolla, de möjligheter som öppnas för mig gör det bara dåligt för mig om jag vill göra nånting förbjudet. Jag tycker att det är skitkul att göra saker jag inte får göra, halva mitt liv går nästan ut på det. Så egentligen är den roliga delen i mitt liv slut när jag fyller arton, hjälp. Jag har ca.244 roliga och soliga dagar kvar av mitt liv, hjälp!

Nej jag ska sluta svamla, det kommer säkert bli skitkul att bli arton.. eller? jag tror att jag behöver komma ut och komma på andra tankar. Men tyvärr så börjar skolan imorgon, uusch

jag och tiddis kollade förresten Yrrol igår, jag vet inte om hon förstod hur bra den är. haha


uppvisning avklarad

Och det gick väl helt okej, eller vad säger ni folks? läskigt och nervöst i början, men sen när allting var över tyckte man att det hade gått jättefort. Det gick väl hyfsat bra för alla, killarna var skitduktiga och ingen brändes ner i fackeltåget - allt är i sin ordning om man säger så.. Nu säger boysen att vi ska vara cheerleaders på hockeymatcherna hela våren, men hörrni - det ingick inte i avtalet . Äh, nånting ska vi göra för eran skull iallfall ;B

jag har tyvärr inga bilder men nån kanske kan skicka senare, tjingeling :)


dötid

jag har nyss kollat på något väldigt roande, jag skrattar fortfarande inombords.

hahahahaha

hahahahhaa

 Och jag började faktiskt som jag sa att städa i eftermiddags. Eller okej, städa och städa, jag rev ut alla mina pärmar, tidiningar, böcker och papper från min bokhylla och skrivbord och sen lyckades jag sprida ut det över hela rummet. Jag hade även 42 plastpåsar inpressade i ett litet skåp fyllt med diverse gamla lådor och saker (haha ja, jag har räknat dom ;b). MItt största problem just nu är nog plastpåsarna, jag lyckades fylla skåpet med ännu mer saker så jag har ingenstans att lägga dem. Jag ska nog försöka trycka in lite saker i garderoben. Det är sjukt vilken otrolig samlare jag är. Jag har överallt typ "minneskuvert" och lådor med massa obetydliga saker som jag inte kan förmå mig att slänga. T.ex. har jag en liten blommig låda som spelar när man öppnar den innehållande;

- en rosa tjugolapp
- ett petra-armband som jag har fått av mammas kompis när jag var typ fyra
- en lapp från turkietresan med Tiddis-05
- två skitfula porslinsänglar i miniatyr
- en "internationella skidpartullen"-pin
- ett söndrigt strass-halsband
- en bergskristall
- en lila sjärna på en pinne
- en berlock föreställande en blomma
- en liten pappersbit där jag ritat rosor från 2004.
- ett mjukt hjärta med pärlor på som jag köpte i en norsk by för hundra år sen

värt, eller hur?
nej nu, tillbaka till verkligheten.

måndag femte januari

Jag känner mig helt off, alltså off som i engelskans off och inte off som i det svenska "ordet" off. Mitt inlägg börjar redan efter första meningen att spåra, idag kanske inte är en dag ämnad för bloggskrivande?

Iallafall, vi hade uppvisningsträning idag, i en och en halv timme och alla killar var där när vi kom utom min, Sannes och Fannys. Det visade sig att Fannys var skadad, Sannes var sen och min var lat. Tillslut kom iallafall alla utom Fannys eftersom det är nog lite såvrt att åka med ett pajsigt knä. Så... hockeykille? Är du intesserad av att vara med på våran uppvisning, eller är det så att du hade kunnat offra dig iallafall, ni får fika? Vi har iallafall genrep imorgon klockan halv tio tror jag om nån hade tänkt att komma. Uppvisningen är nog ett eller två imrogon, på hemsidan står det klockan ett men även att småttigarna ska samlas halv två, i tidningen står det att uppvisingen är Tisdagen den sjunde. Det finns ingen tisdagen den sjunde. Kaos är det rätta ordet för den här grejen.

Jag är nog hungrig, men vi har ingenting gott hemma och dessutom ska vi äta äcklig fiskgryta ikväll, jag hatar kombinationen av fisk och gryta. Det smakar.. fisk! Jag tycker om fisk när det smakar någonting annat, typ.. jag vet inte. Inte fisk iallafall.

Jag fryser och jag måste städa, storstäda. BLÄ
men vet ni vad? jag tog mig i kragen och pluggade kemi igår, jag är värd en stor fet chokladmedalj med guldpapper på, som den jag fick av ett norskt turistgäng i gränsen för några år sen när jag hoppade ner för en driva. Norrmän är lite crazy, det är kanske därför jag också är lite skum, jag är ju trots allt halvnorsk, eller typ något sånt... Nu har jag ränkat ut vad jag egentligen är, jag är halvsvensk, en och en halv fjärdedel norsk och en åttondel tysk. Den ni! Inte konstigt att jag är lite afterblajven.

Nu ska jag än en gång ta mig i kragen och städa mitt rum. Hasta la vista!

sunday

inlägget förut idag skrev jag igår men datorn hängde sig så det fick komma nu istället. Idag har vi tävlat igen, jag kom ner i två åk iallafall, det är längesen jag lyckats genomföra en hel slalomtävling, så även om det gick sämst måste jag vara nöjd ändå säger dem. 
det är två dagar kvar till uppvisningen, läskigt.

hejdå
ps. jag har grinat de två-tre första avsnitten på fjärde säsongen också, bara för att det är så sorgligt när Marissa är borta! ;) ds.


jag måste diska

.. fyfan vad jobbigt.

Jag känner inte att 2009 har börjat bra överhuvudtaget, nyår är alldeles för överskattat, det kommer en ny dag varje dag, likaså kommer det ett nytt år varje år, bara att året inte kommer lika ofta. Livet känns iallafall om inte ännu mer så lika hopplöst som det gjorde den 31:a December. Men jag tänkte sluta vara emokid nu, börja vara nyttig och börja träna mer, ta tag i skolan och vara allmänt duktig. Kommer det att lyckas; svar Nej. Vilken inställning man har. Tragiskt.

Ursäkta mig men jag måste få klaga litegrann; jag fryser, jag är trött och min tävling idag gick åt skogen. Jag körde ur och sen var jag så arg och besviken på mig själv att jag var ute och åkte ensam med kalla kläder i hundra år bara för att frysa ihjäl eller något annat liknande. Jag längtade iallafall till den eviga vilan, livet efter detta, nangijala - nånting annat än kalla äcklig Kiruna och den här äckliga dagen och tävlingen iallafall! Men jag lever, och det är en ny dag imorgon trots allt.

it's a cold and it's a broken hallelujah

jag har gråtit floder.

marissa är död och min tredje oc-box är genomsedd.

livet suger.

amanda, jag vill samma som dig!

you sit there in your heartache

nu är jag hemma, jag längtar efter en kombination av en säng, en dator och en oc-skiva. snart ska min dröm bli sann!

Det gick väldigt snabbt att jobba idag, inte så många kädisar var och fikade, Sara och hennes mamma var och hämtade nånting, Moa var där med sina vänner och sen var det inte så mycket mer tror jag. Jag har ännu inte krossat eller förstört nånting på annat sätt. När jag jobbade i abisko fick jag ha dum-muggen hela tiden. Dum-muggen var en ful mugg med djur i olika färger på som tilldelades den som hade gjort bort sig och behövde mobbas litegrann. Grunden till dum-muggen ligger förstås i att de andra behöver någonting roligt att göra under arbetspasset, inte i att den skyldige behöver straffas. Fast iofs, är man minst blir man ändå mobbad hela tiden.

Imorgon har vi tävling i backen, det känns... jag vet inte riktigt. Det blir, pga av alla skador denna höst, min första slalomtävling för säsongen. Backen är svinigt hård och ja, that makes me a bit nervous. Men det är bara att köra på allt man har och hoppas att det leder till nånting. Om inte annat kanske det leder till någon ny, fin, skada, det är ju alltid nånting.

Jag ska nog ta och duscha nu och sen dyka ner i sängen. önska mig lycka till imorgon!


--

hade det inte varit smart med smör på tub?

jag håller på att frysa ihjäl, ska snart till Safari och jobba, kommer hem vid åtta ikväll, död som en .. död helt enkelt. Man kan väl inte vara mer än död? nä jag känner att det kommer flippa ur om jag ska skriva idag. men iallafall, hej 2009


newyearseve


RSS 2.0