måndag trettioförsta januari

Jahaja. Då var det alltså måndag igen, den som bestämt det är åtminstone värd en lightversion av döden. Inte riktigt, men nästan. Jag har nu tre saker att göra, tre saker jag inte vill göra.


Numero uno - duscha

Numero dos - föll i skrivande stund ur minnesbanken vilket påvisar aktionens ringa betydelse för både världsfreden och mitt personliga välbefinnande (det sistnämnda är såklart det vi värderar mest)

Numero tres - jobba


Nattvecka. Sju snabba och sen sitter jag i en bil påväg till paradiset. Tänkte meddela att jag mest troligt inte kommer äntra staden på ett bra tag från och med då, ifall någon skulle bry sig (som om någon skulle bry sig, kanske jag borde skriva). Anyhoo, jag har varit på Lombia och simmat i två omgångar, vilket alltså gett upphov till behovet av den ovan nämnda äckelduschen. Kul med konståkning, kan man ju tycka. Ska ta tag i det första av mina tre missions och under tiden fundera på vad det är som jag glömt innan jag åker till joppet, kanske över ett avsnitt OTH. Drunknar jag inte i duschen lär ju tiden utvisa det också.


P-out

99 luftballons

Auf ihrem Weg zum Horizont


Klockan är snart två, jag ligger i sängen och lyssnar på tysk 80-talspop. Thåström hänger på min vägg idag istället. Han är för underbar. Trots en touch av huvudvärk och aningen ömmande fötter måste jag säga att det är helt okej. Tänka sig.

Nena – 99 Luftballons

william earnest henley once wrote..

I am the master of my fate
I am the captain of my soul
INVICTUS

flyktsoda ta mig i land, sätt mig i brand. ibland, ibland, ibland

Jag tror att jag har begåvats med ungefär en halv hjärncell. That's it. Och fler lär det inte bli.


Lägg dig i tid, kvinna!


Lätt att säga, svårt att genomföra. En till död dag imorgon alltså. Livet är bra jobbigt ändå, utan alldeles för lite sömn och en värdelös jävla floppvrist (smeknamn på en, pga alldeles för många urkassa försök till lyckade konståkningselement, överanstängd hälsena/smalben/you name it) - vilket också visar på min nuvarande och till synes väldigt permanenta formsvacka. Tack gud. Tack som fan.
Ebba Grön – Häng Gud



tisdag tjugofemte januari

Jag är så trött.

kul att man ser frisk ut. jäh.


söndag tjugotredje januari

Paradiset. Jag säger då det. Trots en bränd jacka och alldeles för mycket hallonmoussetårta (bland annat) var det precis vad som krävdes för att livsgnistan skulle tändas igen. Eller den glöder väl iallafall (fråga inte hur en gnista kan glöda..). Jag, blåaudin och fyra reskamrater klarade oss helskinnade genom de dryga tretton milen vilka (oturligt nog) tog oss tillbaka till gruvstaden. Imorgon börjar livet igen, 06:00. Av erfarenhet vet jag att det inte kommer vara så mysigt. Men what to do, liksom? Nu ska jag diska fredagens disk och sedan krypa ihop framför OTH. Ingen söndagsångest idag, det händer något nytt varje vecka. Pöss
Pixies – Where Is My Mind?

lördag tjugoandra januari

Värmeljus + ny dunjacka. Ingen bra kombo.
Skumma diskussioner, ormkultingar, shake 'n bake-muffins och öl är en längre, men definitivt mycket mer lyckad, kombo. Ska satsa mer på det i framtiden.


Det är i k-jokk det händer helt enkelt. Nu ska jag försöka göra mig till människa, förlitar mig stenhårt på den enda femkrona jag lyckades hitta i husvagnen. Annars blir det kalldusch, alltid lika populärt.


Med tanke på de ringa trettio minuter batteritid och avsaknaden av laddare till MacBooken ska jag nu avrunda och kila iväg till servicehuset.


Carolina Wallin Pérez – Pärlor
helt okej jättemysig

torsdag tjugonde januari

Bra konstigt allting är just nu. Idag råkade jag köpa en bil. Märk väl: råkade. Bara en sån sak. Att hålla sig till den där förbannade grundplanen går inte alltid som smort. Aldrig - om man (tyvärr) ska vara sådär brutalt ärlig som man borde vara lite oftare.

Imorgon blir det paradiset igen, fast bara en liten snabbvisit för att (snabbt) avverka ett femtioårskalas och sedan (snabbt) åka hem igen på lördag. I helgen vankas det kanske hockey (fjebba?) och framförallt umgänge. Det behöver jag. Och ett efterlängtat återseende lär inträffa ikväll. Låter inte så pjåkigt, livet kanske har någonting att bjuda på trots allt? Idag bjöd det, livet alltså, på en blå audi och en caesarsallad. Ikväll ska det pumpas biceps (är tanken iallafall) och sedan spola isen i en dryg timme. För övrigt behöver jag både städa och duscha mitt hår i någonting annat än vatten och balsam, köpa schampo kan alltså kanske vara en idé. Iallafall, hej.
Clinic – Come Into Our Room

söndag sextonde januari

Just nu försöker jag intala mig själv, väldigt intensivt, att detta är värt det. Jag är så trött att jag inte vet var jag ska ta vägen (fan, fjebba, fan för dig, thaimat och framförallt solsidan), har ont överallt (helt obefogat) och ja (allting skriker sooooova). Förmiddag är ett mörker utan dess like. Tolv timmar kvar, jag intalar mig att det går att överleva. Men jag är skeptisk, mycket skeptisk. Och allting pekar på motsatsen. Anywhoo.. jag ber till gud och hoppas på ett lugnt skift (redan där var det kört, det är som att högt uttala att man ska grilla - garanterat skyfall) och beger mig till joppet. Cha cha, bitches (har sällan eller aldrig försökt påstå att jag är helt hundra).

lördag femtonde januari

Stenkallt ute, skrot på 04TR60 och jag väntar på ett kall från k-rummet. Maten borde vara på ingång. Men än så länge är det bara jag, Thåström och fickiskuren...

"jag ser solen, aaaaaah!"

Idag har jag för ett ögonblick skymtat solen, sen körde jag över på fel sida av vägen och höll på att krocka med en annan bil. Man ska tydligen kolla framåt när man rullar audi, hur intressant bakgrunden än kan verka vara (värt att minnas för framtidens och min fortsatta överlevnads skull).


Hemkommen från jobbet. Om ca sex timmar sitter jag i M-Hus D och väntar på bussen igen, förhoppningsvis iallafall - har en oroväckande fallenhet för försovningar vilket självklart inte är till min fördel. Åkte till jobbet utan mat idag också, riktigt smart drag. Nu har jag attackätit någon slags måltid, liknade mest en frukost skulle jag vilja säga - om man bortser från OLW:s nötmix.


Nu ska jag sova, imorgon är en jobbig dag. Natt.
såhär glad och nöjd är jag just nu, by the way:


fredag fjortonde januari

Dricker lite kaffe och ska knalla iväg till gymmet strax (det är ap-kallt idag, ett under om jag överlever). Är inne i en fanatisk thåström-och-allt-som-har-något-med-honom-att-göra-period, helt besatt. Alltså mer besatt än vanligt, vilket faktiskt säger väldigt mycket. Funderar på att plåga igång stackars bilen så jag slipper dö, men tror inte fadern (sonen och den helige anden) uppskattat mitt lilla försök att hålla mig vid liv/döda bilen (vadå, en för laget liksom?).


Sen ska jag på Safari. Bara för att jag aldrig är där annars. Höhö.
Imperiet – 19Hundra80Sju

coca cola cowboys och pojksoldater


Äh, han är för skön.

torsdag trettonde januari

Vilket misslyckande (förvånad, någon?). Tänkte snabbt och enkelt överföra musik till telefonen. Snabbt och enkelt in my ass. Det gick inte bra och nu hinner jag inte träna innan jobbet. Tack livet.

onsdag tolfte januari

Öjöj. Kiruna gör mål efter knappa femtio sekunder. Synd att man sitter och är dammig (lerig är dock en för dagen mer korrekt benämning då jag i princip duschat i grusblandad lervälling) bara.

Ska gå och kolla om de behöver min hjälp ute i verket. Det tjorvar - as usual. Hejs

fjorton minuter kvar

Beträffande Situation Stockholm i inlägget här nedan måste jag tillägga att det är den mest vesäntliga tidningen jag läst på länge. Kanske någonsin. Det handlar ju faktiskt om verkligheten på riktigt. Inte en massa jävla hibbityjibbity om allt och ingenting. Vem fan bryr sig om Molly Sandéns nya drömkropp (för det första: vem är Molly Sandén?) eller det senaste Hollywoodsvallret? Egentligen? Vad får vi ut av det?

Ville bara säga det.

tisdag nionde januari

Trodde jag skulle hinna uträtta stordåd idag. Ack så fel man kan ha ibland. Dock började dagen rätt bra med ett läkarbesök (som jag både lyckades komma ihåg och närvara till vid utsatt tid). Sen gick det lite sämre, även fast ryggen var hamrad på plats. Jag skulle med min dator och det mobila bredbandet till Telia. Problem: Jag glömde de båda vesäntliga delarna för uppgiften i fråga. Tog en Safarifika istället. En lång. Jag, Thåström-boken och -spellistan. Trehundra koppar (nästan utan överdrift) kaffe senare åkte jag hem och tänkte springa till gymmet. Hamnade framför ett OTH-avsnitt och här är jag nu. Dressed for success (träningskläder) och jobbryggan packad. Ska snart ta mig i kragen och ordna upp denna dag. Bara lite nördande till...

DYLAN

"You lose yourself, you reappear
you suddenly find you got nothing to fear
alone you stand with nobody near
when a trembling distant voice, unclear
startles your sleeping ears to hear
that somebody thinks
they really found you”

En till av de få som beskriver allting så obeskrivligt bra


från himlen sänt

Jag läste en artikel om Thåström i Situation Stockholm (fråga inte hur tidningen - just den av alla - hamnat i sovringsverkets fikarum) nyss. Jag dog. Typ. Han är så övermänskligt magnifik, till och med på papper.

Skulle bara säga det. Snart ska jag till fickis.


måndag tionde januari

Drog en attacksömn på sisådär tio timmar. Kiruna är vitt och jag ska snart dra mig mot Moria. Jag fryser sjukt mycket om högra handens pek- och långfinger. Skumt. Nu har jag ingenting mer osammanhängande att dela med er. P-out.

söndag nionde januari

Tillbaka i stan, tillbaka till avgrunden. Och jag spricker nog snart av ilska. Hej.

lördag åttonde januari

Mina abusing-nerves har gjort det igen - fastnat i ännu än serie. Jag är hopplös och ska för Sarris skull meddela att det denna gång är One Tree Hill som etsat sig fast i min alltmer öppet värdelösa hjärna. Jävla stimulicentra.


En välbehövlig helg i paradiset leder mot sitt slut. Jag har åkt längdskidor (notera att jag lever fortfarande) i totalmörkret och den arktiska kylan, druckit varm saft med saftmannen på konsum, legat bänkad i soffan och sovit/ätit om vartannat, diskuterat livsproblem och lekt med snäckor med två barndomsvänner, inte duschat sen uppvisningen (men jag ska... iallafall innan jag träffar en människa som inte är Vilda eller Linus) och bara mått bra. Det är verkligen hit man kommer när man kommer hem, och det är så underbart.


Imorgon bär det iväg till k:et igen. Jag har massa saker att fundera över, beslut att fatta. Och det känns inte så jävla bra när man vet vad man borde göra, men samtidigt aldrig kommer kunna leva med det. Anywhoo. Nu ska jag njuta lite till. Puss och gull.

Ebba Grön – Flyktsoda
och det är nio månader kvar tills jag fyller XX.

onsdag femte januari

Kära vänner, det är nu endast ni som kommer läsa dessa till synes meningslösa skildringarna av mitt liv. Orsak: Den kvinnliga initiativtagaren till min existens. Alltså min mamma. She found it, my blog. Och hon förstår inte sarkasm. Ni kanske fattar. Jag framstår nu som en människohatande sadist i hennes ögon. Så var det med det.

Har inte så mycket mer på hjärtat. Jag är typ sjuk, uppvisningen är imorgon och vi är inte riktigt i fas om man säger så och idag ska jag äntligen få mig en bulle (har varit och fikat två dagar i rad - i hopp om att få förtära en sådan. Båda dessa försök har misslyckats, fatalt). Hej.

in between dates (typ)

Ibland är livet bra hopplöst. Gick och la mig - jättetrött - redan klockan elva, för att sedan vakna - hur pigg som helst - tre timmar senare. Efter ytterligare två timmar ligger jag nu här, klarvaken i min säng, och funderar på hur jag bäst kan antingen somna eller fördriva tiden fram tills dagen gryr. Är rätt tom på idéer faktiskt, åt båda hållen. Nattskiftssyndromet - pigg, men dum.
Försöker mig nog på en sovning faktiskt, om inte annat kan jag skjutsa pappa till jobbet vid halv sex. Det är ju alltid nåt.
Idag ska jag iallafall äta frukost med the Monster, umgås med Fjebba och sen vara arg en timme eller två på ishallen. Låter ju helt okej kul iallafall.

jubelidioter och kaos.

Jag är så trött nu. Vilken jävla cirkus. Uppvisningen går åt skogen. Och vilka idioter jag lyckats möta idag, intelligensbefriade själar. Den stora massan. Till exempel så ramlade det in åtta pers före mig och Vilda i kön på Safari, tillkännagav det högt och tydligt och drog sedan förbi två vänner till. Men visst, göre bara. Bara ni får eran mat är jag nöjd! Allt för alla andra (medan jag smärtsamt och skoningslöst torterade dem till döds, en efter en, i tanken).

Fryser gör jag också. Och förundras över hur det kan vara möjligt att mitt rum är mer likt ett Hiroshima efter den 6 augusti 1945 än ett ställe att vistas och sova på. Och en sak till, o'boy är det äckligaste jag har druckit på länge. Nu sover vi, förhoppningsvis är har morgondagen någonting vettigt att bjuda på. Natt.

måndag tredje januari

Firar in ledigveckan på Safari med Lillkorvis. Kan det bli bättre?

nattsudderi

Sitter och äter Naturell A-yoghurt och streamar Grease. Lite enformig smak på det ätbara måste jag säga, men vad gör man när bananerna tagit slut?

Klockan är snart två och jag fryser. Tröttheten knackar på dörren och det är hela två timmar tills jag ska till fickis - sista passet är farligt, lätt att svimma (i bemärkelsen sova, ingenting annat) dit. Men sen är det ledigvecka och ingen är gladare än jag. Tyvärr förstörs den totalt av den stundande uppvisningen. Men vad gör man? Bryter ihop och går vidare helt enkelt. Ska fortsätta med filmtittandet nu. CIAO.

söndag andra januari

Idag har jag åkt skidor. Premiär i backen, premiär i mitt gudomligt snygga underställ dessutom. Kan ju inte gå annat än perfekt. Eller? Nu gick det väl inte riktigt som planerat. Frös sönder knäna och åkte ihjäl ryggen. Men edorfinerna flödade ändå, så jag är sargad men lycklig såhär i efterhand. Försöker förgäves tina upp med en kopp varm choklad och ska snart dra mig mot joppet. Joppa kruvan. Tänkte inte svimma idag faktiskt.


Ska pröva någon annan metod för att inte frysa ihjäl nu, kolla lite skidor och läsa lite Harry (ja, tyvärr, jag kan inte slita mig). Adjö.
har förresten en liten fundering; amanda, nettan och serri - var är ni? Petris vill ha livstecken!

Imperiet – Alltid rött alltid rätt

lördag första januari

Annorlunda? Näe. Tvåtusenelva knackade iallafall på dörren vid midnatt, då vi stod och funderade ifall vi skulle släcka LKAB-julgranen eller inte uppe på berget. Fyrverkerier på avstånd är helt okej ändå, fast inte så fascinerande att jag nästa år går över till the dark side och köper mig själv ett lager miljöförstörande explosiva pinnar för en halv miljard kronor.


Nya saker jag ska göra iår är iallafall att skaffa klippkort på akuten. Svimmade inne på OK när jag var påväg till jobbet, bara sådär. Kajsa fick bära mig till bilen och köra hem mig och sen åkte vi till sjukhuset. Det här hamnar garanterat på listan med de 10 läskigaste sakerna som någonsin hänt mig (kanske dax att göra en sådan lista också). Fick inte gå och jobba ikväll, vilket är lite synd. De där storhelgstilläggen klirrar fint i kassan. Men jag lever, det är det viktiga.


Gott nytt år.

RSS 2.0