31 December 2008



jag vet inte om jag har tillkännagett det förut, men jag är dödligt rädd för raketer, så egentligen är inte nyår den perfekta aftonen för mig. med dödligt rädd menar jag verkligen att jag typ svimmar om det kommer en raket för nära. tur att det bara är nyår en gång om året.

gårdagen spenderades i lule med Tiddis, målet var en nyårsklänning. Vi kom dit på morgonen och gick förbi MQ's skyltfönster, där på en docka hängde den, Klänningen med stort K. Den ska jag ha!  Tänkte jag och sprang in i butiken. leta leta leta, leta leta leta, leta lite till och leta ännu mer, klart som fan att klänningjäveln är slut och att butiksbiträdena är äckligt otrevliga och vägrar ta ner klänningen i skyltfönstret åt mig. Från och med nu bojkottar jag MQ i luleå, känner du att du vill var lika kool som mig? Ta steget och gör det du också! Fast min luleåresa var inte helt bortkastad trots allt, jag köpte världshistoriens snyggaste och skönaste peak-underställströja. Dessutom var den på rea, fast den ruinerade mig iallafall. Men vad gör det ? Ska minsann ta och klä mig i den ikväll, nyårsfin som jag ska vara, har ju ingenting annat så ;)

Idag är det storm igen, typ storm iallafall, backen är stängd och jag behöver träna. Men jag har iallafall varit och sagt hejdå till Athletican, man få inte träna där efter nyår om man inte är patient, jag vet inte riktigt om jag är det eller inte med min rygg och det.

Här får ni lite mogen skönsång att ladda med


 



29 December 2008

Det har börjat rycka nu, två dagar kvar av 2008 - I can't wait. Jag och tiddis drog med stackars Robin på stan för att köpa smink (till oss alltså, inte till honom). Det gick verkligen inte snabbt och hade inte Robin varit Robin hade vi nog varit lite lätt mördade nu. Tur att Robin är Robin då. Sen fikade vi och sen kom jag på att jag behövde nyårskläder, hittade inga, jag hatar Kiruna, det finns ingenting i den här stan!

jag är trött - konstigt. snart ska jag till lombia och träna, jag vill inte träna jag vill sova. jag kan inte skriva normalt nu. Hejdå

när natten börjar bli till morgon

Två av mina julklappar är definitivt inte bra för mig, närmare bestämt min OC-boxar. Klockan är nu 03.10, jag har legat i min säng i ett antal timmar och inte släppt blicken från datorskärmen. Imorgon ska jag upp och till backen, sen till lombia, sen på stan och sen skulle jag behöva komma iväg till gymmet också. Hur ska jag orka utan sömn? Ni förstår, jag har lite mindre än 1044 minuter kvar att avverka på tredje säsongen, då har vi inte ens skänkt fjärde en tanke. 1044 minuter är nästan 17 och en halv timme. Mitt största problem är nog att jag blir helt outtröttlig när jag kollar på det, spelar ingen roll hur länge jag är uppe, hur lite jag sover, så länge jag kollar OC är jag pigg. Jag dyrkar den där serien, jag är helt och hållet besatt. Jag älskar OC, OC är det bästa som har hänt mig, EVER! (Skjut mig någon!?). Jag tror att jag hade gett nästan vad som helst i detta nu för att vara Marissa Cooper (efter du snälla någon skjutit mig kan du även hacka mig i småbitar och sprida mig någonstans).


inre konversation

petra, gå och lägg dig.
okej, men först tar vi ryan och marissas themesong, lyssna och njut
skit i themesongen, dö petris, dö
måste ha themesong, måste ha themesong
aaaaaaaaaaaaaah
kanske man ska kolla ett till avsnitt?
aaaaaaaaaaaaaaaah
eller så lyssnar vi och kollar på ett montage, bilder + themesong , kan det bli bättre?
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH
det skulle ju förstås kunna vara ett till avsnitt.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH
ohlala, nu blir det themesong, dock utan montage! länge leve oc, godnatt folk!



28:e December 2008

åh, årets slut närmar sig, ingen är gladare än jag. eller jo förresten, 2008 har inte varit så pjåkigt ändå, händelserikt hade man nog kunnat säga. gränsensäsongen var underbar, sommaren var sådär, hösten har varit lite upp och ner, det har dalat kan man säga. Men nu måste man ju sluta året på bästa möjliga sätt, right? :)

idag steg jag upp tjugo över tio, när händer det ? Svar; aldrig.
blev ingen backe idag, hade kunnat träna på Lombia imorse istället, morr.
nu ska jag typ försöka få tag på Tiddis (jag tror att hon typ dött eller nånting för jag har inte hört av henne på länge)
hejdå


ylläs, träningsläger 2006

00.23

jag vill göra en ny bloggdesign, jag har noll inspiration, ysch. dessutom måste jag lära mig det där satans bildredigeringsprogrammet, annars plir tet para sit av tet.

Idag samlades vi äntligen igen allihopa, jag och mina slalomtjejor. Vi åt tacos och mös på hela kvällen hemma hos Välimaa-Anderssons. Det är inte förrän man träffas såhär igen man inser hur mycket man saknar alla, vi är en big familia och det har vi varit i urminnes tider. Suck.

Nu ska jag nog ta och sova (inte kolla OC ylva ;b), godnatt
jag har ont i magen, och med det ville
jag förstås säga; tyck synd om mig!


afternoon

jag har inte skrivit vad julens fångst blev kom jag på. Jag har iallafall fått typ tredje och fjärde säsongen av OC, en telefon, iPodhögtalare som jag redan hade, pengar och en massa småsaker. Nu är några tusen kronor rikare och riktigt shoppingsugen, nån som vill följa med och slösa peningar nånstans? Tror att jag ska dra med mig Tiddis, hon är nog i samma mood som jag hoppas jag.

jullovet börjar snart leda mot sitt slut och högen med skolarbete ligger fortfarande orörd, att det ska vara så svårt att ta sig i kragen och komma till skott. jag vill ha lov hela livet. eller förresten, jag hade kunnat gå i skolan utan prov och allt sånt där man måste göra hemma. Alltså egentligen, som att typ pappa skulle ta med sig en hög sten och jobba vidare hemma när han kommer från jobbet. Nej, varför ska vi då behöva ha "hemläxor" och prov? Jag tycker då det är orättvist.

Ikväll blir det tacos och mys med slalomtjejerna, nu är vi äntligen alla hemma! :)
har även varit på staden efter träningen, ett par chinos och en t-shirt kom jag hem med.

27:e December

godmorgon (dag),
igår när vi tränade på Ylläs (en skidanläggning vid farmor och farfars stuga) blåste det så mycket at liftarna inte kunde gå snabbare än typ 3 cm i timmen. Iofs gick de iallafall, hade det varit Luossabacken hade de varit så stängda de bara kan bli, mesigt. Men iallafall, jag trodde att jag hade upplevt julens blåsigaste timmar dr på Ylläs men ack jag hade fel, när man väl kommer hem till Kiruna blåser det ÄNNU MER, jag trodde inte att det var möjligt. När jag skulle gå till Natta var det lika bra att springa för man for typ ändå framåt när man gick.

kvällens roligaste måste ändå ha varit att två av min far kallade "hängbyxor" som missförstod Natta och klampade in hemma hos mig och skulle vara med oss. Vi var ju förstås inte där utan satt tryggt hemma hos Natta och mös på. Haha,

Nej, nu ska jag ladda till backen och efter backen åker jag till Lombia för typ sista eller nästa sista (jag vet inte) träningen med killarna innan uppvisningen..







julhataren är tillbaka!

japp, och jag överlevde julen även om det var knappt, men nu ska jag sluta klaga, för jag är hemma! :D big smile
jag känner inte för att skriva nu, ska dusha bort stugkänslan och sen får vi se om jag och wahlström kanske kan genomföra våran lilla plan (högst tveksamt, men iallafall).

tjingeling

blä

vissa faller vackert
andra faller hårt
vissa faller alltid,
alltid ner i hål
joakim thåström



Jag tror att jag håller på att bli sjuk, tyvärr inte någonting farligt som gör att vi måste stanna hemma. Mitt rum ser ut som kaos och det finns inte ett juleträd så långt ögat kan nå. Jag har även hämtat ylvas fartskidor som jag ska låna till Ylläs (nej, detta är inget självmordsförsök). Nä, jag måste städa och sen packa, usch vad jobbigt.


fin bild från i våras

bilder

senaste tidens händelser i suddiga bilder :)





jag och annis hade färgkrig på lombia som började med en grön
penna och en banan


lombia cup - sanna, angelica och ebba


när backen är stängd hittar vi på andra sätt att åka slalom - på is!
på bilden har ni min största idol, froken vaelimaa

22:a December 2008

Jag får mer och mer ångest ju närmare julafton jag kommer, jag vill inte åka till finland, jag vill verkligen inte det. det är inte det att jag inte vill träffa farmor och farfar, men tanken på mig själv plus fyra översociala människor och en massa mat gör mig inte ett dugg stimulerad, tvärtom. Jag får nån form av klaustrofobi när jag beinner mig i stugan, har ingenstans att ta vägen. Snälla låt mig få typ lunghinneinflamation (eller hur det nu stavas) eller magsjuka eller nåt annat hemskt så jag slipper åka. Farmor och farfar kan komma hit, här finns inget julpynt som kväver en, faktum med att vi inte ens har en gran ännu, dåligt.

Nu ska jag äta middag och sen bege mig upp till backen för lite skidfixande och sådant. Sen tänkte jag att Vilda skulle ringa mig (Vilda det här betyder alltså att du ska ringa om/när du läser detta) och sen vet jag inte. Men iallafall, hejdå

rubrik

jag har kommit på att jag måste samanfatta mitt 2008 på något sätt, liksom börja dokumentera mitt liv. jag vill gräva ner en låda med ett brev och massa saker och gräva upp den när jag är femtio, men det känns lite hårt att gräva i marken nu faktiskt. men iallfall, tvåtusenåtta ska samanfattas, antagligen på papper istället för bloggen, mitt 2008 är inte direkt nånting jag vill ha på internet, inte delar av det iallafall.

nä, nu ska jag åter igen försöka väcka min döda vän.

eftermiddag

jag har julklappsproblem, för det första vet jag inte vad jag ska köpa till alla jag ska köpa till, för det andra går det inte att ta ut pengar på mitt kort och för det tredje tror jag inte att jag ha så mycket pengar på det heller. julen är jobbig, och inget juleträd är inskaffat ännu heller.

nu är tiddis här, fast hon ligger och sover på sin säng, trevlig kompis jag har, socialt värre.

Nu ska jag hoppa lite på henne så kanske hon vaknar, tjingeling

21:a December 2008

julkänslan, var är du?

jag hade helt glömt bort att vi har jullov, mamma frågade mig om jag hade tid för massage imorgon klockan tio och då var min första tanke vad jag har för lektion klockan tio på måndagar - skolskadad eller vad? men såklart har jag tid för massage, vem har inte det ;)

igår var en STOR ätardag (igen) för mig och Tiddis och nu bestämde jag att jag ska vara nyttig ända fram till nyår. Ett bra löfte att ha om man befinner sig i närheten av min farmor också eftersom att proppa i hennes nära och kära godsaker är hennes största passion, förutom att försöka gömma granen under julpynt i alla dess f'ärger och former förstås. på tal om gran har jag fortfarande inte fixat nån sådan till oss, kanske får ta lite hjälp av far min.

jag är alltid nervös innan julafton för jag tror alltid att jag inte kommer få några presenter och iår är nervositeten ännu större eftersom allt jag har önskat mig ligger lite över mammas och pappas önskningar om prisklass. sen, eftersom det bara var jättedyra saker jag ville ha var jag tvungen att önska mig massa tråkigt också. dessutom tvivlar jag på att min mamma vill ge mig nåt överhuvudtaget, att klara några dagar i en stuga ute mitt i ingenstans med min mamma kommer inte bli lätt. Jag hatar julen





schema

mitt schema inför vårterminen ser bra ut, min längsta dag är till halv fyra, jag har sovmorgon tre dagar och om jag väljer bort fysik b slutar jag tolv två dagar. hehe

19:e December 2008

Efter några veckor in på höstterminen och när man satt där en sen torsdagseftermiddag, hade kemi och längtade till livet efter detta trodde man aldrig att man skulle klara sig genom höstterminen utan att just dö och börja sitt liv återfödd som kanske en hund eller åsna, vad vet jag?
Men här står jag iallafall, jag har klarat av tre av sex terminer på gymnasiet, tre terminer av stor omotivation och enligt mig dålig betyg, men dock två och en halv termin med kanske världens bästa klass, och såklart, vi får ju inte glömma att nämna att vi är den tråkigaste klassen på skolan, eller hur? Men jag har hälften kvar (om jag överlever) och nu är det skärpning som gäller.

Idag har jag fått veta mitt svenskabetyg, VG. Jag hatar  vg'n, jag har blivit ett medelmåttigt vg-barn och jag trivs inte alls i den sitsen. Antingen ska man vinna stort eller misslyckas helt. Men Mona trodde att b-kursen skulle passa mig bättre, who knows.

Kvällen är oviss, jag tror den kommer sluta med tiddis, en bra film och massa gott! mys

och förresten, jag har en hel säsong Greys Anatomy att avverka, awesome!

Men nu ska jag bara njuta av mitt jullov!
vilda, där lät jag nästan som våran favoritbloggare no.1 ;)


!!

jag och tiddis har suttit och skrivit vårat geografiarbete hela kvällen, och nu är det borta! helt raderat från den här jävla äckel-datorn. det ska in imorgon och jag är less, dööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö

18:e December 2008

jag är trött och hungrig och jag undrar om backen är öppen idag... känns lite kallt och blåsigt faktiskt. Och jag tror inte det är så bra utsikt där ikväll om man säger så.

jag har inte alls fått in den här julstämningen som det ska vara, allting känns bara allmänt hopplöst just nu, det är ju tråkigt.

Nä, jag har ju inte ens någonting vettigt att skriva så jag tror att jag gör nånting annat istället. Och förresten, jag levde hela helgen i förhoppningen om att mamma skulle jobba kväll måndag till torsdag, men tydligen så var det bara tisdag. Vad irriterad jag blev, jag vill vara helt själv hemma, det är mycket skönare. hasta la vista

23.20

det blåser ute, blåser på riktigt, dessutom är det varmt och det vill vi ju inte!

dagen har, eftersom backen var stängd pga vinden, spenderats hemma hos Vilda, liggandes framför datorn och kollat x-antal Greys Anatomy-avsnitt. Vi har ätit frödinge kladdkaka, jag började må illa av den, men Vilda liked it. Nej, Safarikladdkaka ska det vara, även om de inte gör den själv! :p

Jag har faktiskt varit duktig den här veckan, inte ett endast safaribesök än så länge, men jag tänkte även vara nyttig den här veckan och det har bara funkat en av tre dagar - fail...

Morgondagens planer; Gymmet-Stan-Skola-Backe-Plugga-Sova

godnatt

17:e December 2008

Om man räknar med idag är det åtta dagar kvar till julafton, och 64 dagar kvar till premiären.

Jag är inget big-fan av julen, tycker mest det är jobbigt, man måste vara så snäll och så äter man hela tiden. Att jag dessutom befinner mig ensam i en stor finsk skog med fyra psykon gör inte saken bättre... Aja - jag får träna på Ylläs iallafall, och slipper göra det ensam eftersom Natalie och dom ska dit iår igen.

Jag har även lovat mamma att fixa fram ett juleträd av något slag, det brukar inte bli en gran i slutändan hemma hos oss, utan mer en tall. Men nu är det jag och fixar och jag antar att det tillslut kommer stå något björkliknande i vårat vardagsrum dagen innan julafton. Farmor och farfar har iallafall en riktig hederlig gran (med som vanligt alldeles för mycket pynt på) i stugan.

Idag har vi haft nationella prov i Matte B, det var något av det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv. Japps, nu ska jag .. jag vet faktiskt inte vad jag ska göra. Men iallafall, hejdå


16:e December 2008

Jag kom såklart inte igång med matten igår, men idag.. idag har jag varit duktig! När jag i skolan lessnat på matten gick jag och Carro för att kopiera massa papper, skrivaren hade damp och vi blev kvar där ett bra tag. Sen var jag utmattad, för att först träna och sen vara i skolan utan nånting i magen gör mig irriterad och trött. Jag gick hem med Joel Arvid och Carl, fick sällskap av en annan, idag pizzasugen, Carl ett tag.

Jag tror inte att jag sa så många ord under färden hem, för trött helt enkelt, jag trivdes bra med att bara gå där och lyssna på mycket viktiga diskussioner om man stavade ambitiös med T eller någon annan lustig bokstav (stavas med t) eller om vad en viss onämnd människa egentligen hade för förhållningssätt till Samhällskunskap. Den Carl som inte var på jakt efter en pizza trodde att jag var helt dum i huvet (vilket han av någon anledning alltid tror att jag är) och inte sa någonting för att jag inte förstod nånting, så fel man kan ha ibland.

Väl hemma satte jag mig och pluggade matte en timme till och sen började jag laga mat, sen slutade mitt matlagande ganska tvärt med ett raseriutbrott och många ord skrikna i telefonen till mamma, först bestämde jag mig för att skita i maten helt och hållet bara för att strejka men sen tog hungern över och min soppa blev god, jag älskar soppa. Nu ska jag plugga lite till och sen bege mig mot lombia. förlåt för de många orden, men det blir så oftast

22.22

en-två-tre-fyra-fem-sex-sju-åtta-nio-tio

Andra träningen med hockeykillarna avklarad idag, och jag måste säga att de har utvecklats redan, problemet för mig är väl att jag (som vanligt) inte kommer ihåg programmet, stackars Jocke. Jag tycker lite synd om stackarna som måste göra det här, och att de dessutom måste åka två program (jag vill också bara vara med på det ena, så man kan tycka synd om mig också).

Och ni är alla välkomna till min begravning som kommer äga rum någon gång efter 6:e Januari, då jag kommer dö i fackeltåget, alla kommer nog dö, det är folk överallt och ingen fattar nånting, när vi senare lägger till elden.. oj oj oj. Ja, som sagt så är ni välkomna att ta farväl av mig, men kom gärna och kolla på uppvisningen också (6/1-09 på Lombia). Nu måste jag städa rummet och leta reda på mitt gymkort (som är BORTA), sen måste jag plugga matte. Det lär bli en lång kväll.

15:e December 2008

Jag känner att jag börjar släppa min självdiciplin och allt som har med det som heter kontroll över sig själv att göra - igen. Vilken lustig höst det har varit ändå, vilket lustigt år, livet i allmänhet är i sig ganska lustigt. Jag hade då inte haft lust att leva tills jag är 130 år gammal, det blir nog för mycket, det känns som att det är ganska mycket redan nu, och det riktiga livet-livet har väl inte ens börjat ännu?

Idag skulle jag och Elin till backen en sväng tänkte vi, men tyvärr så satte matte-nationella stopp för våra planer, plugga plugga plugga. Det ska bli riktigt skönt med jullov, jag vill ha fredag redan nu! Vad är det som är så himla lockande med fredagar egentligen, fredagar brukar inte vara speciellt mycket bättre än andra dagar, man måste gå i skolan, och antingen gör man ingenting eller alldeles för mycket efteråt. Fredagar är veckans stora svullodag för mig och Tiddis oftast, man kan svulla i vad som helst.. :P 

nu ska jag tvinga mig själv till matteböckerna, jag måste, men vi får väl se hur det går. tjingeling

14:e December 2008

det är tio dagar kvar till julafton. jag tror inte att julen är någon högtid för mig, jag bara äter och äter, låt den gå över fort så slipper jag bli skittjock och så kan man börja längta till gränsen ännu mer.

igår somnade jag på soffan typ halv åtta, ja jag var död, och var påväg i säng redan elva men jag kunde inte sova så jag gick och la mig på vardagsrumsgolvet istället och kollade slutet på massa halvkassa filmer, ganska meningslös lördagkväll om man säger så. Skulle ha gjort som en vän sa och tagit med mig tjejerna till dem och umgåtts istället, men som sagt, jag var död.

nu blir det backen hela dagen, och elin din lilla elaka hästnörd - du borde vara i backen istället för på stallet, I want to talk! ;)

13:e December 2008

konstigt nog var det inte fredagen den trettonde igår, även fast mycket pekade på just det.

vi fick reda på att Ingela kanske ska flytta till Abisko dagen efter uppvisningen, vilket betyder att vi inte har någon tränare längre, sorgligt.. Sen blev jag och Tiddis jättesena till Valentinokällaren där vi skulle äta (mitt fel, I confess) och sen var jag och en vän tvugna att gå världens omväg påväg hem för att vi var tvugna att hjälpa en annan stackars vän en bit hem. Sen hade våra andra vänner stuckit och vi fick spatsera ensamma hem genom staden, mitt i natten, min vän och jag. det är jobbigt att gå i snö.

efter fyra timmars sömn vaknade jag iallafall och mamma skjutsade mig till Safari där jag har jobbat från nio till halv sex, jag kommer ha träningsvärk överallt imorgon! Har inte suttit ner eller ätit nånting på hela dan, dålig kombination, jag är slut.

nu ska petra äta och sen äta lite till, imorgon blir det backen

:]

någon trevlig lite själ hade julpyntat klubbstugan, :)






12:e Februari 2008

Idag är det lucia, esterna var lika fina som vanligt och allting ingav en riktig julstämning fram till att man gick från luciafikat i matsalen till svenskalektionen på undervåningen. Som tur var hade vi bara två lektioner idag och efter nästan en hel engelskalektion spatserade jag Carro och Tiddis till stan och sen gick jag och Tiddis hem till mig och tryckte i oss mackor, fetton som vi är.

Snart (eller okej, om en och en halv timme) ska jag till Lombia, sen hem och sen ut och äta med elin, johanna, svappis, tiddis och carro - tjejerna helt enkelt. Om nu svappis kommer in till stan vill säga.
Nu måste jag diska, man borde vara helt hemarbetesfri till man fyller arton, vilket mysigt liv man hade haft!
Tjingenling



11:e December 2008

Imorgon är det fredag - det är inte en sekund för tidigt! Det är alldeles för längesen det var fredag på riktigt, i min bemärkelse.

Jag har kommit på mig själv med att gå runt och fundera på eventuella flyktvägar från våldtäktsmän när jag är ute och går ensam. Världen är verkligen påväg utför, när man inte ens kan känna sig säker i lilla Kiruna, det ligger ju bortom världens ände till och med.

Det är dessutom trehundra grader kallt ute och jag har bara tunna strumpbyxor, min hjärna ligger nog också bortom världens ände, och ännu längre bort. Men det som inte dödar - det härdar, säger man väl (kruxet med detta är väl att mina ben dör, och utan dem är jag inte så mycket för världen även om jag inte hade haft någonting emot att de krympte lite)...

Nu tror jag att mina vänner har jobbat klart (jag ska egentligen också jobba, men Tiddis - jag kom inte på nånting att skriva, det är ditt fel eftersom du ligger hemma i din skabbiga säng och sover, jag menar inte att din säng är skabbig, det är bara för att förstärka effekten litegrann). Om en timme ska vi till aulan och lyssna på nånting, go msp!

klart slut
inläggets låt kommer nedan


kväll

idag har jag varit med om någonting väldigt.. intressant om inte annat; vi hade träning till uppvisningen med hockeykillarna! Måste ju säga att det var en stor bedrift av de som försökt få killarna till isen, undra vad de skrämt dem med? Men kul var det, och kul blir det säkert om de inte fegar ur, och intressant, vääldigt intressant. Haha

bilder

och justdet, jag ljög angående solen för några dagar sen, man ser den från backen typ en timme på förmiddagen - deni! ;)







jag vet, suddiga och allmänt dåliga bilder men jag har ingen kamera förutom mobilkameran som fungerar.

10:e December 2008

jag har träningsvärk, och det är så skönt! har inte haft det på jättelänge (jag har varit latare än latast med styrketräningen). hjärta träningsvärk

idag har jag och Tiddis varit på Safari, det gick tre dar innan vi bröt vårat inte-fika-löfte och sprang dit, dåliga människor är vad vi är. sen gick vi på stan, hittade ett par skitsnygga täckisar på x-it men de passade inte, jag hatar tjejmodeller - de är så figursydda och det är oskönt. Tomten, jag önskar mig ett par killtäckisar i julklapp!

Ikväll är det konståkning som gäller, och egentligen borde jag plugga till nationella proven i Matte B nästa onsdag, men det tar vi sen... nån annan gång, hojja efter nyår måste jag skärpa mig i skolan. Jag måste skriva nyårslöften, det känns kul, även om jag kommer bryta typ alla efter två veckor.

nu ska jag typ kolla film tror jag, tjingenling

9:e December 2008

Idag kom verkligheten ikapp mig igen; jag fyller arton snart, jag går ut gymnasiet om ett och ett halvt år, jag ska börja leva mitt eget liv, snart kommer jag vara en halvfet surkärring med tre barn, jag kommer klaga på mitt halvtaskiga jobb, på äktenskapet, på barnen, på vädret.. ja, på livet helt enkelt. Jag vill inte bli sån, men ser man inte upp i tid är det nog lätt att man blir det. Och jag har ju en liten tendens till att inte se upp förrän allting redan är över, I'm screwed om jag fortsätter mitt lilla liv i min lilla bubbla.

Imorse gick jag upp klockan sex helt i onödan, jag hade missat den lilla detaljen att kolla vilken lektion som var först (det var geografi, som vi inte har), jag trodde då att vi började halv tio och att jag var tvungen att kliva upp sex för att hinna till gymmet och sen hem och duscha innan skolan. Jag hade nog för ovanlighetens skull hunnit till skolan lagom till den icke-existerande förstalektionen iallafall. Det är tanken som räknas, pluspoäng till mig.

Nu; film. Sen; backen.
HEJDÅ

16.35. rondat-flickis-salto


det här är tråkigt, läs det inte

petris säger:

ha-ha-ha

petris säger:

(jag är ironisk, du vet hur det ska låta)

Mathilda säger:

he-he-he jo

petris säger:

jag vet hur du låter

petris säger:

det är inget trevligt ljud


8:e December

Idag fyller kanske den bästa människan jag någonsin träffat år; min farfar (tiddis, du har hård konkurrens), han är nog min största idol. Grattis! Jag tyckte lite synd om honom för farmor hade glömt hans födelsedag, jättesynd om honom faktiskt.

Det är ganska "synd" om mig också, jag har haft ont i huvet hela dagen, haft utvecklingssamtal och vi har bara uppvisningsträning på konståkningen, det är kul lite då och då, men hallå - jag vill träna! Dessutom vill jag ha en jättefin klänning att ha på nyår, dagens stora i-landsproblem är helt klart att det inte finns en enda klänning jag vill ha för tillfället. Om inte det skulle vara det stora problemet är det nog att Tiddis och deras dumlekakor har tagit slut (inte alls mitt fel ;)).

Nu ska jag vila innan "träningen", tjao


och igen, grattis farfar

7:e December

Snart kommer Elin och dom och hämtar mig, ska träna storslalom idag för första gången den här säsongen, får väl se hur det går ;) Jag vet att jag inte borde träna egentligen, men jag blir så rastlös om jag inte gör det så ja... det blir som det blir helt enkelt.

Igår fick jag sällskap av Tiddis på kvällskvisten, vi åt glass och kollade tv, alltid lika mysigt! Idag har de juluppvisning klockan 12 på Sporthallen (gymnastik), jag vill hinna dit och kolla litegrann iallafall, men jag är tveksam om jag kommer hinna.

Aja, nu måste jag börja dra på mig min lilla slicky fartdräkt och vänta på fam Välimaa. Tjing



hippietiddis, från i fredags ;) suddigt och fint


6:e December

Välkommen till Kiruna, staden där solen inte når över horisonten. Inte just nu iallafall, men det tyder iallafall på att det snart är jul. snart ett nytt år och gränsenpremiären kommer närmare och närmare. Man ska inte klaga.

Det var fint idag i backen, himlen var rosa, gul och blå, men såg som sagt inte solen men det gör ingenting. Den kommer tillbaka, det gör den varje år.

Ikväll ska jag mysa med pizza och film tänkte jag mig, mamma och pappa jobbar - I'm in heaven!
godkväll



5:e December

idag har det varit en ganska innehållsrik dag, jag har hunnit med att försova mig, tagit blodprov, stå i ett år på lindex med amanda och serena och fundera vilka leggins jag skulle ta, tagit på mig för kalla skor, varit hos tiddis, kollat mamma mia och ätit, sen blev vi övertrötta och klädde ut oss till hippiesar, jag tror att det är mitt kall det där, ta mig tillbaka till 70-talet! Sen gick jag hem och åt thaimat, har lessnat på det, yiuäck!

sen har jag inte så mycket mer att kläcka ur mig.

, obsessed

Jag slutar aldrig att förundras över hur snabbt tiden går, det är snart 2009 - 2009, fattar ni? Jag har snart levt lika länge på 2000-talet som på 1900-talet. Om ett ögonblick kommer jag vara död, scary. Det som skrämmer mig mest av allt är att jag fyller arton, det finns liksom inte i min tankevärld, inte alls. Jag är fortfarande tolv och bekymmersfri - låt mig vakna upp och inse att jag verkligen är det. Jag vill till gränsen, i gränsen står tiden still, i gränsen kan man göra vad man vill (jag rimmar!). Men det närmar sig, ohja - det gör det! Nu ska jag duscha, tjingeling 

ca. två timmar senare

det här kan vara den sämsta morgonen på väldigt länge, konkurransen är hård men jag tror nog att denna morgon tar priset. om ni läste mitt förra inlägg så vet ni att jag var uppe klockan sex, det var skitkallt och jag var skittrött. Sen missade jag bussen till gymmet så jag fick gå, inte så värst jobbigt egentligen när man har musik i öronen men iallafall, kallt om benen blev det. Sen kom jag till gymmet efter typ en halvtimme kanske, går in och ska dra mitt kort så jag kommer in i omklädningsrummet; kortet fungerar inte! Mats har alltså glömt att fylla på det, smidigt värre (han ligger lååååååångt ner på min me-like-lista just nu)... Det var bara att ta sig hem igen, som tur var hade jag en tia och det gick en buss precis i tid, annars hade jag varit tvungen att ödsla ytterligare trettio minuter på promenad, vilket antagligen hade gjort att jag hade kommit försent till skolan sen. Det kommer jag göra iallafall tror jag. Nu ska jag duscha och sen gå till skolan, mycket gående idag, jag hatar att gå. great success



 
BRA SKIT

4:e December

klockan är 06.17, jag är uppe före fan själv. 
Anledning; Jag ska till gymmet. Jag känner verkligen att kroppen har mist alla funktioner den någonsin har haft och jag hade för att slippa göra det jag ska nu gett nånting i klass med vad jag skulle ha gett Joel för att han skulle dragit ut nätverkskabeln igår när jag skulle redovisa mitt svenskatal (jag hade inte tränat en enda gång och man fick inte läsa från pappret, det blev ett hejvilt improviserande måste jag säga, tyvärr).

Förövrigt flyter väl livet på i sin trögflytande form, precis som vanligt. Idag har jag fysikprov - jag har inte pluggat någonting och jag tror att det hänger på om jag ska få VG eller MVG i slutbetyg, och jag känner att eftersom jag ska (dum som jag är) läsa Fysik B också måste jag ha MVG i Fysik A. Kan knappt åka skidor, min rygg är helknäpp och har inte åkt skridskor på hela veckan, börjar känna det panikartade suget komma närmare och närmare, som att jag är i en oändligt lång tunnel och är jagad av det där irriterande lilla konståkningssuget, som han på reklamen (där man trycker på en knapp och så far det irriterande bort) - fast min irriterande lilla sak ser ut som Stinky i Mumin och har liten äcklig pipig röst. Han kommer närmare och närmare...

& hejdå
det tog tio minuter att skriva blogg idag, over and out 06.27

andra december

jag vet inte vad jag vill ha i julklapp, eller det jag önskar mig är lönlöst att önska sig för jag vet att jag inte kommer få det. På min omöjliga önskelista finns blandannat nya skidkläder ("bröl, du köpte nya förra året ju" säger mami och papi), en ny BRA kamera ("bröl, du har redan två kameror, det är ditt eget fel att de inte fungerar" säger mami och papi), en resa till något roligt ställe ("bröl, du ska få åka två veckor till alperna nästa höst, jobba och tjäna pengar själv unge om du vill åka nån annanstans" säger mami och papi) och ett liv som inte går emot mig hela tiden("mohahaha" säger gud och hånflinar mot mig).

fast mest av allt kanske jag vill ha en telefon, yesbox! ;)
och jag har ett mål förresten, men det är hemligt.
men jag antar att måluppfyllelse och planer slutar ungefär på samma sätt för mig; disaster

första december

Just nu är det super-rea på mammor om ni känner att ni behöver nån som kan irritera er 24/7 och vara allmänt ivägen hela tiden. Halva reapriset, dags att fynda!

jag är såååååååååååååååå (hade kunnat hålla på att skriva å:n hela natten, men ni förstår min poäng) less på min familj just nu. Kom och ta mig härifrån innan jag blir mentalt instabil och hr ihjäl någon, tack!


måndagen då gud försvann igen

jag sitter och lyssnar på musik på amandas blogg, jag har lessnat på mina spellistor på både iPoden och datorn och orkar inte göra nya, så vad är då bättre än att en fin vän samlat mycket av musiken man vill ha och lagt ut den på sin blogg? Mindre ansträngning från min sida, det gillar jag - när det inte gäller allt utom träning är jag hopplöst lat.

dagen börjades med x-antal tryckningar på snooz-knappen på telefonen, proceduren pågick från sex- till halvniotiden, jag klev då upp, kollade i spegeln och insåg att det va lönlöst att ens orka bry sig, tog på mig kläder och gick till Tiddis, som för en gångs skull stod och väntade på mig.. varje dag får man vara med om något nytt. Dagen förflöt ganska smärtfritt, ett nationella prov i engelska då Tiddis och jag i princip satt och skrek till varandra var det enda intressanta som hände. Sen bar det iväg till mitt andra hem; safari, för ännu en pastasallad och en muffin. Safari fylldes så småningom med en hel drös andra MSP2:or, en bitter Carl med Joel, Serena och Amanda på släptåg och en Natalie Jonsson med en vän.

snart ska jag till backen, tyvärr är inte mina aura (skidor) monterade ännu så det blir inget lekande för mig idag heller. men så kan det gå.. Nu blev det ganska långt, igen. HEJDÅ

RSS 2.0