, 29/6

Jahapp, då var festivalen över för den här gången, och igår blev saker precis enligt planeringen .. nästan, eller iallafall för mig. Hellacopters var svinbra, vi - jag tiddis rova, jim sampe och en massa - stod och hoppade i en timme, vilket drabbade mina, relativt nya, alldeles vita skor. Jag tvättade dem igår innan jag gick och la mig, men det har lossnat ett spänne och de är inte lika skinande vita som de var innan, men gosh, det var det lugnt värt! Vilken härlig kväll alltså, till skillnad från i fredags.

Jag har inte sprungit sen i onsdags, jag har iofs gått upp och ner i trappor på jobbet, men det är inte riktigt samma sak, jag har dåligt samvete, och jag tänkte springa ikväll. Om en vecka åker jag till Lule på läger, ska vara borta i två veckor, men kanske mobilbloggar lite då, eller om det går, jag har inte testat sen de gjort om blogg.se, I hope it'll work. Jag och Annis, och alla andra. JAG VILL ÅKA SKRIDSKOR NU! Och skidor, tänk... en alldeles lagom kall och solig dag, det har snöat hela natten och pudret ligger slätt över fjället, jag följer med pappa upp på morron, och jag har hela fjället för mig själv, jag har hela världen för mig själv. Åh, drömmar :)

Det slog mig nyss att Ylva, Karin och Sara snart flyttar - jag vill inte det! Vi har varit vi sen, ja .. tidernas begynnelse, särskilt Ylva, hon har alltid bott tvärs över gatan, hon har alltid nåt kul att komma med, varför flyttar ni ifrån mig och lämnar mig ensam här? Tur att Elin Hanna och Sanna finns kvar, men det kommer ändå inte bli samma sak. Tänk om jag också hade bestämt mig för att flytta till Gällivare, skidgymnaium låter väldigt lockande, det är hårt, men en stor frestelse. Men samtidigt hade jag inte kunnat lämna allt och alla här, eller jo, jag hade stuckit direkt om jag kom in i Tärnaby eller på Gällivare Riks. Men hade jag klarat mig utan alla, utan Annis, Vilda, Elli, Elin, Konståkningstjejorna, och framförallt; Tiddis. Jag vet inte om jag hade klarat det utan henne faktiskt, vi har typ inte varit ifrån varann mer än två veckor i sträck sen vi gick i sexan eller sjuan, sen första sommaren i Piteå. Det är fyra år sen, det har varit fyra underbara år. Vad jag blev semtimental nu, men jag vill inte att Ylva & c/o ska flytta, brööööl.

Jag är skitsugen på saft och bullar, ska nog göra nånting åt det suget nu :) Puss!
- tack för en fin lördag :)

, 28/6

´så osmart, men iochförsig, jag har väl aldrig varit känd för att vara särskilt förnuftig. Nej nej, men idag är det en ny dag , en ny kväll med nya chanser att göra nya saker.

idag har jag inte gjort särskilt mycket - läst, legat på balkongen och solat, varit på stan med vilda och lina och ätit mjukglass. Egentligen är inte mjukglass speciellt gott, iallafall inte i sverige. Norsk mjukglass slår alla andra mjukglassar, och Kioskpiratenglass slåt i sin tur den norska delikatessen.. jaja, nu ska jag sluta prata om glass, jag ska sluta prata överhuvudtaget, nu ska jag duscha och fixa mig, äta och sen ta mig iväg någonstans. Festival ikväll också iallafall,

CIAO!


, 27/6

festival? jovisst, skitkul. Jag är inte taggad på en fläck, känns bara jobbigt med massa fulla människor och massa ljud. Jag beter mig som världens tråkigaste människa, äh, kommer väl igång framåt kvällen antar jag. Först blir det Amanda Jenssen, om hon är bra vill säga, sen ska vi nog vara med Jim och Rova och dom. Sen tillbaka till festivalen, det kommer bli skitkul, det känns bara inte som det. Haha, jag är en sorglig människa. Den sorgliga människan luktar nyklippt gräs, se så det kan bli.

PUSS!


, 25/6

jag längtar till helgen, jag behöver helg just i detta nu. ge mig festival! jag är trött och varm, har nyss racercyklat hem från FAB, efter en lång dag innehållande väldigt mycket vindsopningar och lite gräsklippning. jag orkar inte skriva nu, jag är för trött



21.24

jag har varit död praktiskt taget hela eftermiddan. efter att jag skrivit åt jag en ansenlig mängd mackor och en skål med fil, müsli, banan och russin i. sen läste jag lite, vad ovanligt.
Helt plötsligt kom mamma hem (brööööööl) och tog med mig till Eden där hon pratade med Stina om massa saker, jag ska kanske jobba där i slutet på sommaren btw.
Efter vår lilla tripp till Eden körde mamma hem mig och jag la mig under täcket och ömsom läste ömsov sov ändå till klockan sju då jag började göra mig iordning för en springtur, först klädde jag på mig, sen bytte jag kläder och tjorvade en massa, det regnade nämligen ute, inte direkt lockande - men vad gör man?
När jag väl kom ut var det skönt ute, jag testade min pulsklocka för första gången, jag tror att jag har ställt in den fel, för enligt den sprang jag med typ 95% av min maxpuls hela vägen, vilket är högst otroligt eftersom jag inte ens var speciellt trött. så det kan gå.
Sen kom jag hem, typ för en halvtimme sen, och då placerade jag min feta bak här, sen kom mamma hem och lagade omelett till middag. och nu har jag nyss ätit klart, klockan är halv tio och jag ska nu duscha, läsa, sova. puss&godnatt



(trött bild från dagen jag kom från tunisien)

, 24/6

den vildaste dagen 2008
ja, idag fyller min kvinna Vilda Thulin femton, respekt ;) tyvärr är den omtalade i gränsen och jobbar så hon kan varken få någon present, kram eller något gott skratt idag. synd.

Mina fötter värker som aldrig förr, dt där var en lögn, de har värkt mycket mer än såhär, men just nu i stundens hetta känns det som det, de brinner! Inte nog med att jag har gått omkring i mina Janne Långben-kängor hela dan, när jag kom hem bestämde jag mig för att gå in skrillorna, det är snart is vettni, och då får fötterna inte hindra mig från att åka. Smart jag är, det är synd om mina fötter. Mina fötter och Vilda.


låtsas inte om att ni inte vet att det är stiligt med bara ben,
skridskor och svarta strumpor som sticker upp ur dem ;)


Ja, nu sitter jag alltså här igen, med värkande fötter, mina craftshorts och umbro-tröjan, jag är frotfarande blöt i håret efter promenaden hem i evighetsregnet. På tal om min promenad så var det en gubbe som ramlade och slog skallen typ vid Q8, det såg lite l'skigt ut, för han liksom flög upp i luften och sen ner på marken, han var helt vimmelkantig. Som tur var var det en massa folk där, förutom jag alltså, och de ringde till ambulansen och sen gick jag. Men de sa faktiskt att jag inte behövde stanna.. så det gjorde jag inte heller.

Nä, nu ska jag förena mig med min Harry Potter 1 en liten stund, kanske en ganska lång stund, only god knows. tjing




senare på kvällen...
jag kom nyss på mig själv med att sakna storslalom, nu håller det på att gå för långt här, när ja till och med saknar att åka storslalom (som jag HATAR annars) är det nåt som är fel. Jag måste få åka slalom innan jag storknar, till och med tanken på att det mest troligt inte blir nåt alperna för mig i höst gör mig spyfärdig, vad har jag gjort för att förtjna detta? snööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö

, 23/6

om jag ska beskriva mig själv med fem ord just nu så skulle det bli; müsli, harry potter, träna, skavsår, gräs.
 ja.. ungefär så, ser mitt liv ut. just nu, väldigt mycket nu.

min första dag på sommarjobbet avklarad, och jag hade nästan velat försöka springa till månen istället för att snurra runt med den sega äckliga gräsklipparen imorgon. men vad gör man, en sak är iallafall säkert, jag kommer aldrig hitta ett sämre sommarjobb, jag saknar abisko! jaja, men där står jag, i min blåa bävernylonoverall, med skydsglasögon och hörselkåpor, till råga på allt har jag ett par skor som ser ut att ha tillhört janne långben i ett tidigare liv. vanligtvis känner jag mig aningen glamourösare än så.

nä, nu är det duschen som väntar på mig.. om jag inte tar det imorgon istället, sen harry och sen ska jag sova. pusstja

, 22/6

nu är jag hemma igen, ett himla flängande hit och dit, men jag tycker bättre om det än att bara vara på ett och samma ställe hela tiden. idag har det för övrigt (åter igen) utspelat sig ett tredje världskrig på katterjåkks husvagnsparkering. Mamma representerade Hitler (och hon gjorde det mycket bra, riktigt fin inlevelse) och jag var storbritannien, frankrike och usa. Finns inte så mycket mer att tillägga om det, mamma skriker, jag sitter tyst och stirrar på henne, hon skriker lite till och sen när jag har stirrat tillräckligt länge går hon därifrån, min taktik är ganska bra måste jag säga. Aja, nu ska jag dyka in i pottsorkens värld igen, sjunde boken är (än en gång) snart slut, Pussochgull


, 21/6

nu sitter jag på topp i gränsen och gör absolut ingenting, trååkigt, är vad man hade kunnat kalla det hela, men jag är så trött så att jag inte ids åka skidor, dessutom har jag ingen att åka skidor med. YAY, glad midsommardag. hrmpfh.

sen, när jag lessnat totalt på att sitta här och halvsova, ska jag nog bege mig ner från fjället, springa till katterjåkk som uppvärmning och sen träna lite därborta. men just nu vill jag bara sova. eller nej, jag vill ligga och kolla film . eller nåt, äta :p äta är gott :P nu skaj ag sluta skriva, för det är en massa folk här tjao

, 20/6

Mors! :) Vilket demprimerande väder, men ser inte ens till Luossabacken (vilken ligger jättenära mitt hem), och jag åker till Gränsen idag, där det säkert är dåligt väder. Och ingen har jag att umgås med heller, min närmaste framtid ser inte ljus ut, snarare motsatsen... Men jag är glad ändå, mitt lyckorus från Tunisien har inte avtagit ännu, and it feels good!

Så, dags att fortsätta min berättelse om Tunisien, gårdagens story slutade med ett anorlunda restaurangval, mina öron blev aldrig sig själva igen efter den där kvällen. Jag och Tiddis var på gymmet en dag, där var det två Tunisier som toktränade, gjorde allting så fort (och tydligen så slarvigt) de kunde och svettades som tokar. Ja, själva gymbesöket var inte så intressant.. Jag sprang på stranden en morgon också, det var varmt! Och läskigt att springa ensam bland en massa tunisier, som säkerligen har som avsikt att våldta första bästa lilla svenska flicka. Det är bäst att tro det värsta om folk redan från början, det är inte så ofta man har fel då. Jag klarade mig iallafall helskinnad ur min joggingtur, som följdes av ett morgonbad i lilla poolen. Varje dag tvingade vi upp oss klockan halv sju, för annars fick man inga solstolar, folk är som galna, och tyvärr ingår vi i folket. Efter två dagar blev det tokvarmt (!), 40 grader i skuggan långt in på kvällen, och de varma vindarna från öknen gjorde det inte ett dugg kallare, snarare varmare. Så, vi vandrade runt i en jättelik bastu kändes det som. Då var poolen min bästa vän, poolen är min bästa vän :)
 Fortsättning foljer ;)

Och ja, nu ska jag packa och åka till gränsen, kommer hem på söndag och på måndag börjar sommarjobbet på LKAB, jag ser absolut inte fram emot det :'-8 hejs




, 19/6

Japp, då var en vecka i Tunisien avklarad, en vecka som man hade velat att den varade i en evighet. Det har varit så skönt, och jag och Tiddis kom fram till att vi har gjort oss förtjänta av en lat chipsätande vecka i en solstol vid en pool i ett varmt land efter detta år. Jag förstår nästan inte ens att det är sommarlov, det känns som att det är söndag idag och att jag ska tillbaka till skolan imorgon, jag har ju inte ens sagt hejdå till klassen. På tal om klasser så drömde jag om Luossa inatt, och jag vaknade upp på morgon med en enorm saknad som tröck i bröstet. Min kära gamla Luossaklass, jag saknar de lika mycket som jag inte vill byta ut min nya klass. Jag antar att det bara är jag och tiddis som saknar Luossa, de andra verkar vara nöjda med vad de har. Jag vill ha båda gukdklimparna :)

Ja, Tunisien, det var som en bal på slottet. Vi har legat som stenade sälar på våra solstolar och nött Harry Potter, jag har läst halva sexan, sjuan, sexan igen och en bit in på sjuan under resan, jag racear verkligen igenom böckerna, men det går inte att sakta ner, de är för bra ;) Vi bodde på ett ganska fint hotell, ett hotell som låg på samma område som vårat var skitfint, eller i alla fall den delen vi såg; lobbyn. Stranden låg ett stenkast bort och det fanns tre olika restauranger (ett på varje hotell på området) och nåt café och nån snackbar som man åt lunch på. Vi hade det bästa poolområdet, fast det var saltvatten i den stora poolen med rutchkanor och sånt. Den lilla poolen blev mitt och Tiddis tillhåll under veckan, där låg vi och stekte, även fast det inte syns ;b det är sorgligt hur vit man kan vara, fast jag är brun, men det syns inte om man inte kollar bikiniränderna, och de vill man ju inte gå runt med synliga på stan eller så.. känns lite för utblottande ;) Vi fick då vara med om ett par spännande upplevelser, eller spännande kanske inte var det rätta ordet, men originella kanske man hade kunnat kalla iallafall en av dem. Vi skulle och äta en kväll och ides inte gå så långt men ville inte äta på hotellet så vi gick, och så gick vi flrbimassa restauranger, men jag vet inte riktigt vad som hände, vi hamnade tillslut på ett ställe som verkade vara mest till för infödingarna eller vad man nu ska kalla dem, Tunisierna kanske låter bättre. Servitriserna pratade inte engelska, de spelade arabisk techno (typ) på högsta volym och alla satt och rökte cigarett efter cigarett, man var helt yr när man kom därifrån. Det var mig en upplevelse iallafall, Tiddis fann den inte så intressant, men jag tyckte mest att det var kul. Haha,

Nu ska jag sova, och imorgon åker jag till gränsen och skidrar lite bara för att förstärka kontrasten mellan ett 40 gradigt tunisien och ett kallt regningt sverige :) bye


, 11/6

the big day ;)
nu sitter jag och lyssnar på bobban, jag flög upp ur sängen klockan sex, har färgat ögonfransarna och duschat och ätit, ska packa klart och bestämma vad jag ska för kläder på mig när jag åker (mission impossible) samt vänta på att iPoden laddar klart, åh vad jag längtar. resfeber!
jag är inte lika lysande röd och mina två små vita snygga streck i pannan är nästan osynliga, haha, jag bränner mig ju aldrig, varför var jag tvungen att göra det NU? haha,
nu la bob marley av att sjunga och ersattes av Madonna, blä för henne. Måste byta, sådärja, nu blidde det Imperiet, varför sitter jag och skriver en massa smörja? jag har sovit alltför få timmar inatt, och jag måste ringa till skolan och sjukanmäla mig, annars blir min mamma en arg(are) människa. puss&gull

klockan 11 åker vi till luleå, klockan 17 lyfter planet, mäktigt.

, 10/6

nog för att det redna har hunnit bli den 11/6, men jag är fortfarande på den tionde, in my minds liksom.

Idag har varit en kaotisk dag, men säg vilken av mina dagar som inte är det. allting började iallafall med att jag vaknade av att tiddis ringde en kvart innan vi skulle samlas på järnvägsstation, HJÄLP, jag flög upp, tryckte ner allting i en ryggsäck, klädde på mig (utan den minsta aning om vad det var för väder ute) och sprang ner till Tiddis. Trots att vi var så sena var vi inte sist, jag känner mig såklart jättestolt, att vi nte är sist händer inte så ofta.

Först åkte vi iaf buss till nånstans , klev av bussen och började gå ner mit rombakk (kan meddela att jag gått typ nästan en och en halv mil idag). Det var inte så kul att gå första biten, men efter första stoppet älgade jag och tiddis bara iväg och stannade i princip inte förrän vi nått vårat slutmål; Rombakk. Eftersom vi var först (tätt följda av Rakel och Anna som i sin tur var tätt följda av Elin och Johanna) kände vi oss lite stolta. stolthetens stora dag! Abiskoskolan var också där, August och c/o, vi spelade brännboll med dem, byggde pyramider (som jag vägrade att delta i, är bombsäker på att de som skulle fått bära min tyngd skulle fått men för livet), åt och chillade.

Mycket mysigt faktiskt, jag började längta till Skibotn (där var jag har stuga, har inte varit där på aslänge).

Sen kom båten som skulle ta oss till Narvik, vi skuttade ombord och slog oss ner bredvid typ avgasröret om man nu kan kalla det för det, det var ett hemskt oljud, Abiskoborna på däcket under oss hade det betydlligt tystare, fast egentligen.. när blir det tyst om man har MSP med sig? När vi låg och solade som bäst och jag skulle massera Elin fick Vickan syn på nånting som kröp på min hand:

Vickan; Pppetra, ddet är nnånting.. ppå hhanden!!!
jag; AAAAAAAH! (panikviftar hejvilt omkring mig)
Resten av klassen; AAAAAAAAAAAAAH!

det visade sig att det var en mördarlarv, som vi sedan lyckade med att tappa bort, äckligt värre. jag hatar kryp!
sen kom vi till Narvik, det var varmt och vi fick gå och försöka hitta nånstans att äta. Jag , Tiddis, Elin, Johannis, Amanda, Serena och Natalie slog oss ner på Peppes Pizza, och åt pizza, även där träffade vi på ett äckligt flygande kryp som hade parkerat sig i Tiddis hår, äckligt igen.

jag har även bränt typ halva ansiktet, jag är skithet! imorgon åker vi till tunisien, så om jag inte hinner skriva imorn på morron; adjö folket, jag skriver när jag kommer tillbaka :)

, 9/6

jag har gjort ett harrypotter-test, jag fick 30/30 rätt, HAHA. jag skäms nästan,
ikväll har jag varit hos lotta och haft födelsedagsfika med tjejerna i luossaklassen, jag tycker om er tjejor, och saknar er! lottis fyller nämligen år på torsdag om jag inte tgit fel på dagarna (den tolfte iallafall). Sanne fyller också år då, grattis gullet :) och sen fyller ida också år där nångång, kommer inte riktigt ihåg när ;b grattis till Ida också.

imorgonbitti, kl. 7.30 typ, åker vi till norge med skolan, kommer hem typ halv elva på kvällen, då ska jag packa klart och hinna ta fotbad och fixa mig iordning för onsdagens resa. åååååååh vad kul :9 nu ids jag inte skriva mer, tjing :9

, 9/6

nu är det fyfan inte kul längre, det snöar! det är sista skoldagen innan sommarlovet, det är två plusgrader ute, jag vill spränga Kiruna i småbitar. gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

9/6 klockan 08.40

, 8/6

idag känns som en riktigt hemsk dag, jag tänkte inte röra på mig speciellt mycket , känner mest bara för att ligga i mitt rum och stirra upp i taket, hela långa dan, hela långa natten. mest av allt vill jag bara vara ensam och göra absolut noll. denna dag får noll av fem toasters, kanonkasst!

jag vet seriöst inte vad jag vill, inte med nånting, eller jo, en sak, men det är en omöljig sak, en sak som inte är värd att hoppas på. bläbläblä, dålig dag, som sagt. har även läst ut harry potter fem och började grina i slutet när Sirius dog, men jag grinade iallafall inte lika mycket som när jag läste den boken första gången, då höll jag på att dö. Men allting blev liksom tomt när boken var klar, jag är nörd, jag vet, och det stör mig. allting stör mig.

nä, nu ska jag sluta leka ett deprimerande emo, tack och adjö



nu är jag på bättre humör, det tog inte särskilt länge att få mig gladare måste jag erkänna, även om det kändes ungefär som att livet var slut eller något liknanade (Sirius i min bok hade ju faktiskt dött, haha!). Det enda som behövdes var en macka, som i slutändan blev lite fler mackor än beräknat, ångest, men jag höll humöret uppe iallafall. Jag har varit ute med Vilda aka Hunden en sväng, Vilda borde förstå vad jag menar med att kalla henne för hund, det var faktiskt hon som kom på det själv.
 
imorgon är sista skoldagen, applåder, petris har klarat av ettan utan problems, och det har gått så fort, sjukt fort. På onsdag bär det iväg till Tunisien, själva insikten i att det ligger i Afrika är lite skrämmande, jag förknippar liksom Afrika med typ... bongotrummor och krigsdans kanske? haha. Jag har hämtat väskan från garaget, nu ligger den öppen i mitt rum och väntar på att fyllas med spännande ting. Det blev min jätteblåa äckelväska med ritade älgar med vingar på (fråga inte ens varför jag ritade älgar på den, fråga inte varför jag ritade nånting överhuvudtaget). Mitt andra alternativ hade varit en illrosa shiny väska som jag hade kunnat packa ner hela min och tiddis familj i om jag hade haft lust. Min resväskor är inte direkt diskreta måste jag säga, men jag kanske inte heller är så diskret alla gånger, så vi passar kanske bra ihop, mina färgstarka väskor och jag.

nu ska jag kanske börja packa, jag vet inte, jag ska iaf ut på nya äventyr mycket snart, det är en sak som är säker :)

, 6/6

gomorgon/dag , idag åker jag till myggriket i norra finland, känner mig inte riktigt så exhalterad som jag skulle varit om vi åkt till gränsen istället, men men, man måste hälsa på farfari också nångång. petra, farfar och myggen. fast det kanske inte är så mycket mygg där just nu, haha verkligen inte, det KRYLLAR alltid av mygg i kära Tapojärvi.

om 6 dagar, den här inräknat, är vi /reser vi till Tunisien, jag vet att jag tjatar om det i varje blogginlägg, men jag längtar! jag ska börja skriva listor på vad jag ska ha med mig, det är alltid lika kul var man än ska, om man ska på nån "viktig" resa alltså.

igår sprang jag på morron, det är inte mysigt och jag var rädd för getingar hela Luossaspåret, det var varmt och äckligt och jag tänkte att jag inte fick springa så fort för då skulle jag vara för trött för att eventuellt fly när de eventuella getingarna eventuellt skulle attackera mig. jag är ju sjukt i huvet, men jag är seriöst jätterädd för getingar, det kan inte hjälpas. Jag har aldrig ens blivit stucken av en geting, men jag försöker förbrilt undivka det också.

jag och tiddis hade en segardag igår, först ,när jag sprungit och tiddis sovit färdigt, gick vi till stan, kollade på saker, och mös. Men vi glömde göra det vi skulle göra; köpa skor till mig, gå till synsam och fixa tiddis brillor och köpa foundation, det enda vi inhandlade var varsinn kladdkaka på safari. vi som inte skulle äta onyttigheter före Tunisien, vi är bra, JAOHJA!

sen åt vi chips, och sen åt vi middag och sen gick vi och köpte mjukglass (äta äta äta äta, dåååligt), sen skulle vi kolla på film, men det funkade inte så vi gick ut och kollade till NV1 som hade klassfest, mycket intressant måste jag säga. våran gamle vän Johansson från Luossa mådde skitbra i sin rosa filt ;b förvånade blev vi också av att de en annan gammal vän från luossa, herr hannes, mycket trevligt det också. Träffade även tyska-emelie och ja.. nästan hela NV1 var ju där så vi träffade ju dom också, sen skulle Rova och Jim och hans tjej köpa hamburgare på empes, men det gick inte bra, jag och tiddis följde rova en bit och sen gick vi hem och sov.

det känns som sommarlov, och det är hur sönt som helst! jag skriver sen på söndag när jag kommer hem.
VIVA LA FINLAND!

, 4/6

vilket härligt väder , jag älskar sommaren, den är härlig på ett helt annat sätt än vintern (mycket konstigt, not). Jag och Ylva har hoppat studsmatta i shorts och bikini, jag var till och med så glammig att jag hade mina svarta tighta craft-shorts på mig (vilka jag även använder utanpå fartdräkten i slalom..kombinerade sommar- och vinterkläder sitter fint).

I skolan idag har vi först haft ett mördarprov i samhälls (goodbye mvg i betyg), en lektion historia. Sen hade vi hål i över tre timmar och då var jag Tiddis och Katti på Safari och på polisstation, där vi fikade respektive kollade kattis pass. Sedan spatserde vi ner till Lombia där Tiddis och Katti satt och mös i solskenet medan jag och resten av klassen sprang runt och svettades och sprakade på en boll. Det var ganska trevligt iallafall. Sedan vandrade vi hemåt, trötta och varma.
När vi tillslut kom hem åt jag två skålar av min nya drog; a-fil med müsli, russin och kanel, helst ska det vara banan i också, men det hade vi inte. Sen ringde jag till Ylva och gick dit och studsade lite, och åt frukt. Sen hem på middag och ut på promenad, gud vilken härlig dag, så härlig att jag inte ens ids gå och träna, ska springa Luossaspåret imorgonbitti istället, jag är riktigt sugen faktiskt :) Snart ska jag tillbaka till Juliebögatan 10 (ylva) och plantera nånting nånstans ;b

jag älskar sommaren!

, 3/6

jag har två skoldagar kvar! en imorgon och en på måndag. ledig på torsdag och fredag och så ska vi till norge med klassen på tisdag. och på onsdag; TUNISIEN :) I love it!

idag är det hemskt varmt ute, eller jag har för mycket klder på mig, vill egentligen ligga på balkongen och sola, men jag vill inte umgås med min mamma och pappa, så jag sitter här inne och trycker på mitt rum istället. det kommer bli olidligt varmt att springa idag, hoppas vi bara behöver springa runt sjön, inte för att det är bra träning men iallafall.

Nu är Harry Potter 4 utläst, femman sexan och sjuan kvar, bra att ha med till utlandet. Åh vad jag längtar, till tunisien alltså
jag känner mig inte alls på skrivhumör, så tjao

, 2/6

nu tänkte jag ha en liten minnesstund för sommaren 2007.
Den började bra, en vecka i Orsa på konståkningsläger, helt underbart, massa träning och massa värme. Sedan var det sommarjobb i Abisko, trevligt det med, jobbigt, men trevligt som sagt. Jag kommer sakna Abisko i sommar, LKAB känns inte lika inspirerande faktiskt, mohaha. Efter sommarjobbet bar det iväg till Piteå på min årliga vecka, som avslutades med Tiddis och Emilia på PDOL, The Sounds och The Ark var underbara :) Sen har jag för mig att jag jobbade lite till, sen åkte jag och mamma till Stockholm och sen var det läger hemma i några dagar. Sommaren 2007 var en riktigt lyckad sommar :)

Jag har nästan för mig att sommaren 2006 var ännu bättre, den började med sommarjobb i Abisko, min första sommar där. Sen var det Kirunafestival, en mycket intressant sådan, eller hur Tiddis? ;) Efter festivalen var det antagligen mer jobb, sen en vecka i Lule på konståkningsläger. Sen en vecka i Pite, som slutade ganska .. hahahaha.. absurt ;b Sen åkte jag till Övik på ett till läger med Annis. Efter Övik kom mamma och pappa och hämtade mig och vi åkte till Stockholm, dit Tiddis flög och vi hämtade upp henne. Då åkte vi till min faster, efter någåra shoppingdagar såklart, och var där ett tag. Efter besöket hos min faster tror jag att vi åkte hem.. Nej, vi åkte till Pite och gick på PDOL :) Sen bar det iväg hem, läger hemma och sen började skolan. Mitt sista år på Luossavaaraskolan, med klassen och allting, jag saknar det litegrann måste jag erkänna, även fast våran klass är i världsklass, MSP forlajf!

När jag ändå är igång kan jag berätta om sommaren 2005, som nog är ganska lik min sommar 2008. Den började med Turkiet, med familjen Lindmark x 2, mycket härligt. Det var första gången jag var utomlands, det var verkligen alldeles underbart. Efter Turkiet var det bara chillande som gällde, sen kommer jag inte ihåg om jag åkte på konståkningsläger eller inte, jag tror faktiskt inte det, men jag fick iaf nya skridskor. Under den sommaren blev det Kirunafestival, en Piteåvecka, en vecka i Norge med min familj och Tiddis, sen Stockholm och till sist läger hemma. Också en oförglömlig sommar. Nej förresten, jag var visst på konståkningsläger, i Luleå en vecka. Okej, den sommaren kanske inte alls var så lik sommaren -08 som jag trodde ;b haha

nu ska jag fixa mig och bege mig till skolan :) pusstjaao

, 1/6

, ikväll har jag varit med Vilda, det var ganska intressant, men urartade pga övertrötthet från båda parter. Jag anser såklart att min skuld är betydligt mindre än den lilla vildas, men jag förmodar att Vilda själv inte riktigt håller med. När vi först var ute och gick pratade vi om studsmattor, detta var innan övertröttheten kom över oss, men studsmattor blev ändå ämnet för kvällen. När vi hade slutat uppföra oss som apor följde jag Vilda hem, då skulle hon lära mig att dansa vals, jag var ingen stjärna direkt, men vänta bara, med lite övning kommer stjärnglansen ska ni se ;)

på tal om studsmattor kom jag och tänka på pite, fast vi (tiddis och dom) har inte kvar en enda studsmatta, sorgens sommar för folket. Med studsmattor och pite kom jag att tänka på sommar och att det är högst sex skoldagar kvar för min del, om en och en halv vecka åker vi till Tunisien, och däremellan är det en och en halv dag lov + helg. HALLELUJAH! 

men jag längtar redan till nästa vintersäsong, till gränsen, med sjukt mycket snö, that's how we want it! ;)

dagens bild ;b

, 1/6

första juni, skönt! :) bara typ två skolveckor kvar, och vi är ledig på fredag, plus att jag och tiddis åker till tunisien nästa onsdag, jag älskar livet just nu känns det som.

men igår, vilken dag! var i gränsen och åkte skidor halva dan, med 2xcalle , calle g hade världens sötaste väst på sig, en röd med vita hjärtan, och de löstagbara ärmarna, också röda hjärtmönstrade, hade calle ö på sina armar. de tyckte att jag hade på mig för mycket kläder, och när jag väl tog av mig jackan klagade de på mitt underställ också, vill ni bråka eller? det var iaf stekande hett och rolig skidåking, finns faktiskt mycket snö kvar med tanke på hur sent det är.

efter halva dan var jag tvungen att dra mig iväg från fjället, sätta mig i audi och åka till narvik på shoppingtur, måste faktiskt säga att det sved lite i hjärtat, säsongens finaste dag och jag åker till narvik, men hade jag inte haft brist på kläder till sommaren (framförallt tunisien) hade jag inte åkt, never ever :p jag älskar älskar älskar gränsen.

i narvik köpte jag två par shorts (ett par blåa och ett par bruna), en svart tunika (haha, svarta kläder as usual), en marinblå-röd klänning, en typ t-shirt och underkläder. Jag känner mig ganska nöjd, behöver bara en röd väska och ett par röda skor till min klänning, hehe ;p

vi åkte hem tidigt idag, det var så dåligt väder (skulle ha åkt hem med carl och carl igår ist), och sen hr jag städat mitt rum, hängt in alla kläder i garderoben efter färg (haha) och jag har räknat mina kläder, mer än en tredjedel av alla kläder i min hängande garderob är svarta, i den andra garderoben har jag typ mer än hälften svarta klädesplagg, vad dyster och svart jag känner mig.

aja, nu ska jag sluta skriva. Puss&gull




RSS 2.0