söndagsfunderingar

Vi tycker att vi är och alltid har varit så moderna, men tänk efter, vi är fan nästan födda på 80-talet! 80-talet! Det känns ju stengammalt om man bara tänker lite snabbt på det. Vi känner oss mer som 2000-talister, eller hur? Det är ingen som vill minnas, eller för den delen minns, när vi föddes och mobiltelefonerna var lika stora och tunga som tegelstenar, ingen hade knappt uttalat ordet digitalkamera eller ännu mindre iPod. Det var den gamla goa tiden då man hade magtröja, fulmönstrade tights (som otroligt nog verkar komma tillbaka) och lyssnade på kasettband i sin superkoola free-style.

Iallafall, kom bara att tänka på det. Jag och Tiddis har börjat på vår film idag och kan konstatera att vi är grymma. Not. Men skratta, det får man iallafall.

Glömde avboka min pump+core så jag måste betala, har knäckt mina glasögon och jag har fortfarande inte börjat på miljörapporten. Jag är bra.

HEJ



Torne Träsk, en sommar för några år sen. Jag saknar mina jobbsomrar i Abisko litegrann ibland.



Och det här, tävling och resor, det saknar jag jättemycket!
Övre bilden; jag annis sanne och ida,
Undre bilden; jag och pappa i Edsbyn/Järvsö förrförra säsongen



söndag trettioförsta januari

När jag vaknade var, och är för den delen fortfarande, mitt rum svinigt kallt. (Nej jag hade inte sovit med öppet fönster, inte denna gång iallafall.)

Jag fryser och har ont i halsen, är inte riktigt vad jag vill just nu om man säger så. Ska till backen om en dryg timme för lite träning följt av vallande av skidor, sen hem för nån timmes effektivt (så effektivt som det kan bli när det gäller mig) studerande och tillsist Sportsclub, för iallafall lite Core och kanske Pump om jag får plats, annars blir det gymmet. Olyckligt nog måste jag väl plugga när jag kommer hem därifrån också, dystra liv.

Mitt liv i musik är väldigt enformigt för tillfället. Jag varierar i princip bland dessa låtar;
- Bob Dylan; Don't think twice, it's alright
- Ebba Grön; Flyktsoda eller Uppgång och Fall
- Thåström; Fanfanfan
- Carla Bruni; Quelqu'un M'a Dit
- Kent; Pärlor eller Utan Dina Andetag

Såja. Nu; Gröt

lördag trettionde januari

De som känner mig väldigt väl kommer inte tro detta: jag är rädd - inte bara under utan EFTER att jag sett en film. Klart blir skrämd av skräckfilmer/andra läskiga grejer, men rädslan försvinner direkt filmen slutar. Nu har jag sett Number 23, fyfan. Kan bara konstatera att jag inte klarar av psykiskt plågande filmer. Folk får gärna bli monster och kötta ihjäl varandra, det bryr jag mig inte om. De får gärna bli besatta av demoner, bli förföljda av varulvar, men snälla, bara inte såhär. Besatthet. Ni kan inte göra en film om besatthet, sånt där man själv kan bli besatt av - t.ex. ett tal. Det funkar inte för mig, jag kan inte andas. Kan även tillägga att jag är helt ensam hemma, på obestämd tid (nej inte riktigt men vet inte när mina päron kommer hem), var tvungen att ringa Carro som blev väldigt förvånad och tyckte att jag var dum i huvudet som satt och kollade på en läskig film alldeles själv. Iallafall, jag har inte varit så rädd sen i somras, och den rädslan var inte orsakad av en film.

BLÄ. Fast filmen var bra, även om det kan låta lite motsägelsefullt.
Nu ska jag gå och räkna 23:or i mitt hem, typ. (Jag är störd)

NATT (det är 31/1 nu, 31+1=32, vilket är 23 omvänt)

Evgeni Plushenko

Allas våran Storsnok.
Se och lär.

torsdag tjugonionde januari

En till världens-finaste-låt-kandidat.



Fysikprovet... Ja, nu är det gjort iallafall. Som Carro sa; "nu väntar bara ett ännu värre prov och sen är den där kursen ett minne blott!". Ja, vi har då med nöd och näppe klarat detta, men slutprovet - det känns som ett mörker.

Har varit och plågat mina ben lite på gymmet, plus sprungit. Det var skönt och nu känner jag för att göra nånting trevligt - bara inte plugga - resten av kvällen. Pressa en semla kanske, mamma har bakat. Jag och Tiddis har haft svåra störningar idag, om möjligt så var det nog ännu värre än vanligt. Men det ja.. Sche på fan.

ADJÖ

onsdag tjugosjunde januari

Imorgon - inte på fredag som jag  (och alla andra i klassen) trodde - är fysikprovet. Nu är det i princip omöjligt att klara G. Stort misslyckande. Funderar på om jag är dödligt sjuk imorgon från 08:00-11:00.

Dagen har varit allmänt tung. Jag sover alldeles för lite på nätterna för att orka upp på morgon, hann precis till skolan och hade matte i en dryg timme innan hålet då jag och Tiddis åkte hem och SOMNADE. Vi sov hela hålet i princip, plus halva svenskan. Illa. Sen tillbaka till skolan för onda besked i fysiken och sen en introduktion i Biologi B. Efter sista lektionen, projekt, vad jag totalt död. Jag ville i princip bara gråta, så jag och pappa åkte till Team Sportia och la undan lite träningskläder (det är uppiggande och gör mig glad) och sen åkte vi hem och åt (mat gör mig också pigg och glad). Sen har jag varit och gymmat och nu ska jag dyka tillbaka ner i Heureka B - djävulens bok.

Läs inte fysik b om ni verkligen inte måste det, eller om ni skulle vara absoluta snillen. Det är döden. Undvik miljökunskap så långt det går också. Dagens tips.

Och såhär känner jag idag, såsom många andra dagar (till min kära mormors stora förtret):


tisdag tjugosjätte januari

Kanske världens finaste låt.



(Jag är deprimerad och pluggar fysik, vilket inte egenltigen ändrar låtens storhet - men tänkte bara att nån ville veta vad jag håller på med - pöh)

nattsuddande

Jag vet inte vad som är felet idag, detta övermassiva bloggande, och dessa skumma nattaktiviteter - såsom städning och renbäddning - vilka jag bedriver just nu. Jag städar inte, det är inte min grej. Men nu, ojojoj, här har det dammtorkats och vikits kläder. Håller på att bädda rent - eftersom jag ändå kommer försova mig vill jag sova skönt.

Iallafall, duscha ska jag också göra. Tanken på att jag behöver sömn ligger och gnager lite, men vad gör man. Jag är totalt överspeedad. Hej

spinnat, spunnit, spannt?

Har jag spinnat, spunnit eller spannt?
Knivig fråga. Hur som helst klarade både jag och min kompanjon oss levande ur spinningpasset, samt den efterföljande isträningen och som grädden på moset fick jag skjuts hem av två mycket goda ex-klasskompisar. Made my day, nästan iallafall. Nu sitter jag här, äcklig och trött. Jag måste äta nånting och sen ska jag sova, eller förresten kanske mer SOVA (SOVA är ett stadium där man befinner sig mellan en djupsömn och döden, typ...). Anyway, ska koka gröt och duscha - är inte fräsch på en fläck. Imorgon, vänner och bekanta, tycker jag vi kör en fika. Det hade varit mysigt. (Nej, Carro, jag har inte glömt fysiken).

NATT 


måndag tjugofemte januari

En sak som jag tycker är ganska intressant (förutom dinosaurier, svensk historia och den allra första atomens uppbyggnad förstås) är hur alla lärare och elever, om inte på hela skolan så iallafall på msp, vet att vi ska till Luleå om två veckor med ettorna - förutom uppenbarligen våra egna mentorer vilka inte nämnt nånting om denna kommande händelse.

Iallafall, första måndagen med mördarschemat, en måndag som till största delen bestått av Micke Krekulas malande om stadsflyttar och GIS-kartor. Imorgon väntar samma sak, Miljö- och Samhällsplaneringslektionen är 2,5 timmar lång. Jag undrar fortfarande vad och kanske framförallt vem (I'm gonna kill you) som ligger bakom detta fruktansvärda plågeri till schema.

Ikväll tänkte jag dö lite till, ska på min allra första spinning och ja.. jag räknar väl inte riktigt med att komma därifrån levande. Men ja, det lär vi ju se.

Hej!


söndag tjugofjärde januari

Ännu en helg har passerat, ännu en o-dimmig helg. Mycket skönt, om man bortser från jobberiet som bedrevs under större delen av lördagen förstås. Skönt med goda vänner, thaimat, sova, träna, skippa skoljobbet som egentligen behöver göras, hockey, lite mer träning, mat och Life of Brian. Vilken för övrigt är awesome, jag älskar Monty Python-gänget! Ikväll, eller ja - nu, ska jag hoppa i säng med Monstret (även denna gång menar jag datorn, inte Tiddimonstret) och ännu en av Pythons härliga skapelser; Monty Python and the holy grail.

Imorgon blir det nya schemat begynnelse, vilket kanske inte känns sådär superpeppande. Men ändå, jag ska erkänna att jag tycker om skolan - att vara där iallafall - och jag är livrädd för vad som komma skall. Vad händer med oss efter studenten egentligen? Det är väl det där som de brukar kalla livet, och det där "stå på egna ben". Vet inte riktigt om jag känner mig redo, inte alls faktiskt.


Eller vad säger ni, my homies? Vi vill nog inte förlora det här. Varandra.


lördag tjugotredje januari

Jag förstår mig inte riktigt på mig själv. Kommer hem från ett niotimmarspass på Safari - är alltså helt död - men fortfarande, efter fem timmar av dödlig trötthet, kommer jag inte i säng. Eller faktum med att jag faktiskt ligger/sitter i sängen (vilket jag har gjort mer eller mindre dessa timmar), dock inte alls klar för natten ännu. 

Mina kära classmates sände radio igår, det var mycket underhållande måste jag säga! Folk på gymmet måste ha trott att jag var schizofren när jag sprang på rullbandet och skrattade i en halvtimme. Helt frisk tjej. Efter gymmet åt jag thaimat med en av radiopratarna och resten av kvällen spenderades med skitsnack och diverse teveprogram - vampyrfilmer utan Edward Cullen suger, särskilt när vampyrerna ser ut som en blandning av Lord Voldemort och ett monster med typ en köttätande utfällbar sugmun.


torsdag tjugoförsta januari

Efter att inte ha sovit ut ordentligt en enda morgon denna vecka känner jag mig hyfsat insprungen i en vägg eller någonting. Måndag - gymmet, Tisdag - börja åtta, Onsdag - Lombia 07:00 och idag samma sak, isträning 07:00. Imorgon ska jag på Yoga 06:45 (fattar inte varför, jag hatar Yoga). DÖD. Och på lördag jobbar jag, på söndag får jag sova ut, om jag inte har träning i backen (dvs. om de ska köra slalom på träningen ;b).

Idag somnade mitt ben när jag skulle gå och lämna in mitt nationella prov, hade typ suttit konstigt helt stilla i en timme och det gick verkligen inte att gå på det, jag bara sjönk ihop (och skrattade). Det var jättekul, och jag tror att mitt nationella blev ett smärre nederlag. Kaos om inte annat, men vad är det vi säger - genier behärskar kaos! (Det jag försöker säga är såklart att jag, jo jag, är ett geni - alla kategorier).

Nu kanske, om jag orkar, ska jag dra med mig J.Fors och sticka till gymmet. Dock tror jag att tröttheten kommer ta mig snart. Och jag som måste vara vaken ända till 19:15 för att se män i tighta trikåer (även kallat Konståknings-EM, herrarnas final) glida omkring, där kan vi snacka tight-ass. Mest ska vi kolla på Plushenko (även kallad Min Gud, eller Storsnoken om man så vill) och Brian (för att han är snygg, bra och har ett väldigt tight ass).

 


onsdag tjugonde januari

Jag har överlevt även denna dag, med två träningspass i kroppen och en svenskauppgift inlämnad känner jag mig ganska redo att stänga kiosken, slänga in handduken, parkera mig i sängen helt enkelt. Ska trots allt upp imorgon och vara pigg och glad på isen klockan 07:00.

Imorgon blir det träning - skola - nån form av träning - plugga/göra nåt roligt - sova

HEJ


tisdag nittonde januari

Jag skrev Juni, jag är ute och cyklar (i juli iallafall, nu åker jag tygskor med hål pga att mina onda fötter inte kan ha några andra skor på sig).

Imorgon ska jag till Tomas och bli plågad, förhoppningsvis kan han rätta till min kota också så blir jag glad och snäll, inte en häxa med huvudvärk.

Jag är förresten glad (I know, sensation!), jag klarade EN HEL BANA idag på träningen (minus en vertikal, för er som vet vad det är, men det räknas inte - jag är rädd för dem). En sådan lycka, en sådan känsla! Det är inte av många andra saker man kan få den. Seriöst! Jag saknar slalomen så grymt mycket! Åh, det var så kul!

Helt kräjzt! (dagens ord för övrigt)

Den här veckan har jag (redan) lyckats åstadkomma ganska mycket nya grejer. Jag har kört åt fel håll på en enkelriktad gata (det var ingen som såg mig, som tur är), sex träningspass - varav ett var Bodypump vilket inte visade sig vara så farligt varken för ryggen eller självförtroendet, klarat en hel bana som sagt (var bara tvungen att säga det igen), läst fyra sidor i MK-rapporten UTAN att somna och så har jag Serri och Sarri (hahaha) haffat en barrlös gran och låst in den på toan. Bland annat.

Känner att jag är på gång nu. Tiddis, vi kanske har inlett en ny era trots allt? (trots tisdagsförsovningen)
Slalomen, den gjorde iallafall min dag. PUSS&GULL

sängen kallar

Nu är dagens tre träningspass avklarade. Dagen startades med ett överkropp-/rehabpass, följdes av ett pass där vi agerade försökskaniner åt Vilda som ska börja vara instruktör i Afrodance. Sen ispasset, mitt mördarispass vilket inte brukar vara så jobbigt. Idag var vi hela två åkare på isen och vi hoppade hela träningen - trött i rygg och huvud.

Har nu slängt i mig en tallrik fil, duschat och är ett halvsprång ifrån min sköna säng, i vilken jag nu ska kasta mig. PUSS&GULL

lax, brax

Hur jag ska orka med två träningspass till idag är en gåta. Efter att ha gått upp klockan sex, tränat, varit i skolan och skrattat på tok för mycket är krafterna sinande. Fyllde dock på energidepåerna nyss med lite ungspannkaka, så jag borde nog bli lite pigg. Snart, om ett tag, nångång iallafall.

Nu ska jag fortsätta läsa igenom mitt MK-häfte, sittandes (i förebyggande syfte). Hej


måndag artonde januari

"..kvalat in som 2:a med den näst högsta poängen.."
(Skidor.com, om Jesper Björnlunds resultat i världscupen)

Nähä?

Idioter, jag tycker om dem. De ger en ett gott skratt, då ska vi väl även ta med i diskussionen att jag själv kan, om möjligt, vara en av de mer idiotiska idioterna som sprungit omkring på den stora runda.

Sitter och försöker skriva min svenska, men det går väl sådär. Tycker dock att jag borde få lite cred för att jag befinner mig i skolan - mer än en timme före jag egentligen börjar. Orsaken till detta är väl kanske inte lika heroisk (ja, jag ser mig själv som en hjälte, med min blotta närvaro); jag tycker om att träna tidigt och är för lat för att gå hem efter gymmet.

Ska springa till skåpet och leta ett papper och hämta min iPod.

en ynklig rad av fotspår, en oändlig kontinent

Har inte fått nånting gjort idag. Har typ ätit och kollat Scrubs, känns som att jag behöver lite go-go för att komma igång, dra mig till gymmet med mitt fortfarande onda huvud. Min fula ryggkota har antagligen hamnat snett igen, vilket mörker. Men Tomas är i stan, så på onsdag får han knacka till skiten.

Ja, iallafall. Kanske måste tvinga iväg mig snart.

söndag sjuttonde januari

Jag är lite slut, min rygg mår inte bra och jag har ont i huvudet - trots en massa sömn. Tror att det var bra med en vilodag igår (om man nu kan kalla ett sextimmarspass i Safaris trappor vila). Kom på en sak, jag måste införskaffa mig en ny träningsdagbok, jag har ingen koll på livet när jag inte har en sådan.

Iallafall, idag ska jag bara njuta av de sista timmarna innan mamma och pappa kommer hem. Köra ett riktigt härligt benpass, jag känner för att DÖ. Sen springa, efteråt, bara för att dö lite till.



p-out

torsdag fjortonde januari

Idag har jag fixat klart mitt sportsclubkort, så nu pumpar vi lagligt på gymmet. D'najs. Har även varit i backen, åkt bana för andra gången på ett år (om det räknas om man åker typ tre svängar, stannar, åker tre svängar, stannar..) och har inte alldeles för mycket känningar i ryggen. Det känns bra. Dock är jag slut som artist, har som varit vaken sen sex då jag skuttade upp och rullade mot ishallen. Upp sex efter en natt med okontinuerlig sömn, under vilken jag drömt om hallucinationer och näsblod, försvinnande skotrar och konstiga människor. Hoppas på en bättre lycka ikväll, dessutom en sömn (helst drömlös) som håller i sig hela natten.

Mamma bakar bullar, så vi satsar på en sådan innan sängen.
Hasta la vista!

up yours!

Jag och dryga 50 sidor "Kvävelakning ur LKAB:s gråbergsdeponier" är ingen fin kombo. Varje gång jag försöker, eller okej de två ynka gångerna jag försökt händer samma sak; jag somnar efter en sida. Vaknar med ett ryck, läser en till sida, och sen samma visa igen. Har aldrig varit med om värre sömnpiller.

Det är det här vi kallar dödspoesi.

Jag är trött, fryser och funderar på en omänskligt tidig natt. Ska trots allt skutta ner till lombia klockan halv sju imorgon igen. Antagligen med träningsvärk, orsakat av ett halvt benpass + cykling idag på gymmet med min vän som antagligen kommer ha ännu mer träningsvärk.

Mamma har köpt en semla åt mig, och ja kära vänner... jag tänker "förstöra" den, dvs. ta bort mandelmassan. På tal om det har vi haft lite reunionfika med Serri som åter igen entrat högre breddgrader, skönt att se henne också, hon överlevde, men hon fick slåss - jajamän.

Ska ta mig framåt en sida till (plus en fem-minutare då förstås).
Hej


onsdag trettonde januari


Åh, mitt fjäll! Ge mig snö, premiär, min favoritlusekofta och en himla massa härliga människor.
36 days to go.

att krama en kudde

I brist på annat att krama liksom.

Nä, mitt "kramande" skedde på lombia, först fys och sen ispass. Det hjälpte inte alls, jag har fortfarande världens sämsta dag. Här har ni ett urval av anledningarna:


- MK-rapporten ska in imorgon och denna är inte ens påbörjad.

- Mina skridskor kan ha blivit felslipade, eftersom alla andras har det och jag inte kan åka. (Jag vill gråta)

- Nya schemat. Finns ingen tid för träning innan skolan, finns ingen tid för nånting annat än skoljobb efter skolan. Vad är detta? (Jag vill gråta)

- Projektet, engelskan, svenskan, religionen och fysiken. Jag älskar skolan. (Jag vill gråta).

- Min mobil är borta! (Jag vill gråta)


Kan säga att efter beskedet om schemat har jag velat gråta sidådär var och varannan minut. Bäst att sova, särskilt eftersom vi har träning imorgonbitti. Lite halvdöd jag kommer vara. Men ja, idag känns döden som en bättre plats faktiskt. Och kommer man halvvägs, ja, det är väl inte så pjåkigt.

Hej


nytt schema

Som att det inte var nog illa redan! FYFA-AN!

http://www.novasoftware.se/webviewer/(S(4i1afjmnv12g0zmwbmkf55u2))/design1.aspx?schoolid=87730&code=357233

tisdag tolfte januari

Jag försov mig inte imorse! Det kanske är ett tecken (eftersom jag spenderat hela hösten med försovningar vareviga tisdag). Fast jag vet inte, känns lite som att slutet är nära ändå. Dödligt trött, omåttligt less. Och det har inte ens gått två dagar.

Min trötthet hjälps inte så mycket av sena respektive tidiga träningar (vi har fått träningstid klockan 07:00 både på onsdagar och torsdagar!!) plus det tidigare omnämnda läxberget. Läxberg, köttberg. Jag vet inte riktigt vad jag skriver.

Ska återgå till mitt engelska grupparbete. Fast Carro är på körskolan och Tiddis på historialektion. Det är bara jag, datorn och biblo (plus alla andra, däribland Jens, som sitter här och långsamt plågar sig själva till döds).

Punkt.


måndag elfte januari

Sista första skoldagen efter jullovet, den kom, och den genomlevdes faktiskt utan större skador. Nickade dock till litegrann på både fysiken och MSP-lektionen, smällar man får ta helt enkelt.

Började dagen med kondition + rehab på gymmet, alldeles för tidigt - as usual. Kom till skolan, spenderade min dötid i en soffa med diverse människor. Vissa smuttade på en kork T-röd (det är viktigt med rätt uppladdning inför terminen), andra pratade skidåkning och hockeyskador. Jag satt mest som en död sill och drömde om frukost.

När skoldagen var slut hade vi ändå åstadkommit nånting; ett muntligt nationella i engelska, ett finfint betyg i MaC trots ett "dåligt" resultat på provet. Och förstås Carro som förgyllde dagen med ett fall i trappen.

Nu är det bara att ta tag i livet igen. Hoppas att det flyter på ett tag iallafall (är dock lite jobbigt att simma i högen med skolböcker som bara växer och växer).

adios


I brist på annat. Jag har tagit en powernap och sedan ätit middag. Nu är jag fortfarande trött, fryser och är alldeles för mätt. Sitter och lyssnar på det som har blivit nån slags pepp-song för mig; Girlie girlie med Sophia George. Skumt låtval, men jag blir glad. Tänker på Gränsen, och allt annat gott här i världen. Webcameran ser lite lätt översnöad ut, antagligen är det inte så fantastiskt utan något har antagligen typ fastnat på linsen. Men jag drömmer lite iallafall, puder puder puder! Om trettioåtta dagar, då är vi där. Som jag har längtat! Tror att jag satsar på en liten tripp upp dit innan premiären också, om det skulle råka komma lite mer snö, hade varit grymt!

Nu taggar vi träning, och tyvärr.. MK-rapporten. Ska den in på onsdag är det hög tid att läsa igenom häftet. Död åt miljökunskap.


söndag tionde januari

Det slog mig nyss. Varför jag sover hela tiden.

Jag orkar inte riktigt med verkligheten, med allting som är och inte är. Det är lättare att sova, när man sover känner man ingenting, man har ingenting man måste ta itu med och inga konstant gnagande tankar i bakhuvudet. Men befinner sig i något utomkroppsligt tillstånd, med bara ett - väldigt försvagat - sinne. Det existerar bara drömmar, och för min del handlar dessa oftast inte om någonting riktigt, ingenting som rör mig i ryggen. Vem vill vakna till verkligheten då? Vem vill inte gå och sova, komma till den där lite skeva livsimitationen? Där ingenting spelar någon roll - för nästa gång du stänger ögonen kommer en ny dröm.

Iallafall, skolan börjar imorgon. Rutiner återinförs, läxor ska göras, tider ska passas, träningar ska hinnas med före och efter skolan på sidan om isträningarna och träningarna i backen. Livet ska rulla, jag blundar (det svider i ögonen av fartvinden) och hänger förhoppningsvis med. 

Godnatt 


petra, petra vakna, petra

Hej mamma, jag sover. Ser det inte ut som att jag trivs bra med det eller?

Blev väckt av mor min, låg med huvudet ner i kudden, gitarren under ena armen, full ljusshow i rummet och med alla kläderna på alldeles nyss. Måste ha somnat där vid elva-snåret, vilket betyder att fortsatt sömn inatt bara är en svag önskedröm, bra att vända dygnet sådär dan före skolan börjar igen.

Just det, skolan. Imorgon (måndag). Fysik 10.40. Hej kom och hjälp mig (dvs kom och kör över mig med någonting väldigt tungt).

Damn it.

lördag nionde januari

Jag är så fruktansvärt trött, jag tror att jag svimmar snart. Funderar ändå på en långpromenad, eller något liknanade, kommer ändå inte somna. Kanske knallar förbi ishallen, där tycker jag om att vara, och har dessutom hört att det är typ hockey.

Har jobbat nio timmar i kaos, efter en alldeles för sömnlös natt. Det var vänner med nyfunna sovställen, borttappade körkort och salami som gällde istället, jag är hopplös - riktigt jävla hopplös.

Iallafall, städa kaoset som jag även kallar mitt rum, duscha och sen fly fältet. Mamma och systrarna Thulins mamma har kväll. Dvs. de kommer sitta och äta, prata om facebook och gamla tider i gränsen hela kvällen. Värt. Inte för mig, inte alls.

fred

fredag åttonde januari

Om exakt ett år och nio månader fyller jag tjugo, vilket alltså betyder att jag fyller nitton om nio månader. Det är både ganska logiskt och en bra bit på vägen.

Dagen började med ett lite halvtaskigt gympass följt av en praktfika med min vän Karate-kid (som verkar ha lagt kicksparkarna, med vilka han hotar mig hela tiden, på hyllan). Jag är så mätt att jag tror att jag dör snart, men tror inte det är så pjåkigt med döden ändå. Den som lever.. nej, dör får se (?).

Jag har fortfarande inte tagit itu med gårdagens disk, mamma ger mig "evil eye" (Tiddis, kan säga att hon lyckas lite bättre än du och jag utanför Landströms) och gnäller på lite allt möjligt. Så det är nog det som står på schemat nu.

Mer vet jag inte, missade isträningen. Jag skyller på maten och Tiddis, hade nog ändå spytt.
ADJÖ

det ska förresten snöa hela helgen i gränsen, 41 dagar kvar till premiären. vi taggar redan nu, vi idioter

tidsfördriv

Jag är så sjukt mätt. Måste börja komma ihåg att äta på dagarna så att jag inte blir så jävla hungrig till middagen.

Idag har jag bara vaknat, varit på gymmet och kört mina ben, åkte sen ner till lombia och tränade mage/rygg, sen sov jag ett tag i omklädningsummet innan isträningen. Åkte mitt långprogram för första gången på jättelänge, hej ingen kondition. Jag hatar att förkyldningar förstör konditionen helt och hållet.

Har även fixat kort på Sportsclub idag, känns bra. Nu har jag två gym att variera mellan, plus gruppträningarna på sportsclub som grädden på moset (om min rygg håller annat än spinning vill säga).

Jag har funderat över nyårslöften. Jag har iallafall lyckats bryta mitt godis-/chipslöfte, vilket kanske mer hade blivit en tvångstanke efter så många år. Success (jag är inte ironisk, det var nånting jag ville bryta faktiskt)! Men nånting, ett litet mål eller vad som helst, vill jag ha. Typ klara 100 i ben? Borde jag kunna klara, bara ryggen tillåter mig att höja vikterna. Vad mer? MVG i Matte C och D, det vill jag ha. Och en grym gränsensäsong, plus en fin sista termin med klassen. Vi måste bli bättre på att organisera oss MSP3.

Jag har tråkigt, min scrubs-sida funkar inte och jag har kollat klart alla avsnitt jag har på datorn. Kanske blir att traska upp till konsum och köpa lite frysta bär (det är seriöst det godaste jag vet) och sen hyra en film.

HEJ

torsdag sjunde januari

TV och kanske framförallt de som gör tv slutar aldrig att fascinera mig. Kanske de som tittar på tv också för den delen.

Paradise Hotel.

Seriöst människor. Visst, det är väl kul att se på ett gäng övervuxna fjortisar som är fast i ett hus, super ner sig totalt, bråkar och har sex i varenda hörn. Men denna hysteri?

Och nyheterna nyss, från Tärnaby där det är svinigt kallt.
Reporter till tärnabybo:
- Ikväll kommer graderna åter igen krypa ner mot fyrtio-strecket. Hur klarar ni natten?

Sverige, jag ska säga er en sak. Det är 2010, man bor i hus, inte i trädkojor, även i Tärnaby.


onsdag sjätte januari

Sådärja!

Nu var uppvisningen avklarad, lite krockar och slöa skridskor får man räkna med, men ingen dog i fackeltåget och vi var mer synkroniserade än någonsin i alla program. Det var lika kul som alltid (själva uppvisningen alltså) och när den väl var över undrade man var allting tog vägen. Jag tror Michael var lite stolt där uppe i.. ja, var han nu är (tror inte riktigt att MJ uppfyller alla krav för att få komma till himlen, är inte heller riktigt säker på att satan själv vill ha honom).

Har åter igen ätit middag @ Thulins. Sen dog jag sittandes i deras soffa i nån timme medan mina äldsta vänner satt och kollade en massa skitprogram på teve, jag är trevligt sällskap.

Nu har jag äntligen fått av mig allt smink och borstat igenom mitt övertuperade hår. Funderar på att inta liggande ställning redan nu och se vad morgondagen har att erbjuda. Jag ska iallafall fixa ett till gymkort (det blev Sportsclub trots mitt gnällande på deras gym) och sen hitta på nånting kul. För vi har börjat leva igen, livet har mer att ge än man tror. Det är inställningen det är fel på. (Det är därför jag nu sitter och tittar kärleksfullt på mina Fysik B-böcker som jag också måste ta tag i imorgon).

Iallafall. Jag tar kväll nu. Snart. Om ett tag.




tisdag femte januari

Hemkommen från ännu en heldag på ishallen. Jag har åter igen slagit nytt personligt rekord i sömn; jag sov till halv ett! Känner inte riktigt igen mig själv, det är skrämmande.

Nu är uppvisningsprogrammen iallafall klara, det är ju något. Och imorgon smäller det! Kom även på att det är mindre nervöst med mer folk, så be there!

Onsdag 6/9 14:00


Nu ska jag be somewhere else. Typ hos Vilda, vi ska äta middag och mysa. För HEDDA är i vårat köldhål, hon är här! Det är awesome. Ikväll gillar jag livet.

!!

Har lite svårt att sätta mina känslor i en låt idag.
Så det blev bara den här, för den gör mig glad.
(The Tough Alliance - A New Chance)


måndag fjärde december

Efter knappa tre timmars sömn blev jag brutalt väckt av Karin och Olof Dreijer och deras fula Pass This On, jag hatar i och med detta den låten. Nej, I Samma Bil ska det vara, annars kan jag sova vidare. Länge.

Inventering på COOP, det slutade med att åtta fruktansvärt trötta konståkare satt och skrek av skratt på Safari sex timmar senare. Det är längesen vi var tillsammans allihopa på, på tävling eller hemma. Jag saknar det faktiskt.

Snart ska jag till lombia för träning till uppvisningen, jag kommer somna.
HEJ

some pow-pow for petris, please

jag vet inte, men jag fick brutal och skoningslös abstinens när jag såg den här bilden.
ge mig puder, jag vill ha banala mängder puder, som ett stort bottenlöst hav.
och jag vill ha det nu.
hjälp mig!?




blööööööööööööööh

Mitt i mitt totalt meningslösa slösande av tid (jag har praktiskt taget bott på datorn med Scrubs som min enda vän i två dagar) kom jag på att vi ska inventera på COOP imorgon!! 06:00 ska jag vara där, och då kommer vi ju till den lilla lilla haken; Hur ska jag lyckas komma upp klockan fem på morgon och ner till Coop? 

Gud, nu säger jag detta för sista gången; VARFÖR HATAR DU MIG?! Vad fa-an har jag gjort dig?

& Tiddis din inkompetenta hundhatare; varför har du lagt till en massa dååååååålig musik i min spellista?! Jag ska spy på dig nästa gång vi träffas


söndag tredje januari

Nej. Det var inte såhär 2010 skulle börja. Mitt liv känns meningslöst, jag känner mig som en isbjörn som flyter omkring på ett smältande isblock uppe i Antarktis, och dessutom har jag inte lärt mig att simma (mitt isbjörns-jag alltså).

Jag har verkligen ingenting vettigt, eller någorlunda trevligt, att göra. Jag flyter omkring på min sinande livsglädje, gungar i takt med vattenytan. Gungar och genomlider det som i nuläget bara känns som ett utdraget och mentalt påfrestande sätt att dö på. Kan det inte bara gå fort om det ändå måste ske?

Hej på er.


fredag första januari

tjugohundratio.
Vi har inlett ett nytt decenium. Känns det annorlunda?

Nä.

RSS 2.0