afternoon

Min vän, min väns mor och min väns mors sons tjej är på nåt slags träningspass, Body Combat hette det visst. Man står och slår i luften, vad jag förstod - antagligen ingenting för mig. Fast hade jag inte varit sjuk hade jag nog följt med iallafall. Bara för att.

Eftersom vädret var prima och för att vi hade en massa besök i stugan bestämde jag och tiddis oss för att åka ut och ha picknick någonstans. Frågan var då bara; VAR?
Först bestämde vi oss för att åka ut till Kommunala här på hemlunda och kolla. Vi packade vårat pick och pack och åkte. På Kommunala var det asmycket folk, vilket gjorde att Tiddis inte ville parkera där och vi kom även på att vi glömt picknickfilten hemma, så vi åkte hem igen och hämtade picknickfilten.
Vi fick tips av en vän att åka till Gläntan, som skulle vara någonstans ut mot havsbadet. Vi åkte dit, missade lite avfarter, hittade ingenstans att vända och hade lite sådana problem. Tillslut kom vi iallafall till Gläntan. Massor med folk, blåsigt, kallt i vattnet och världens finaste utsikt; nån slags fabrik som släppte ut nånting vilket gjorde att det var alldeles rökigt/disigt på hela stranden.

Nej.
 
Vi åker hem, Lilla (en badstrand bredvid oss typ) duger gott. När vi väl lyckats backa ut från Gläntans parkering, fått bort handbromsen och kört till Lilla inser vi att Lilla ligger i skugga. Mmm. Det går bra nu. Iallafall, vi slutade där vi började; hemma på gården. Och det gick lika bra det. Förutom att Tiddis blev attackerad av två myror som ville ha hennes nektarin. Men det är sånt man får ta.

Tack och adjö

torsdag trettionde juli

Vill du bli Tiddis vän?
Please call her.

Och jag har lyckats dränka svinet.


dagens idé

Petra: Nån gång ska jag knyta fast vikter vid fötterna, och gå med syrgastuber på botten ut till grundet.

Tiddis: ...?

onsdag tjugonionde juli

Jag är tyvärr rädd för att min vän Mathilda kommer ha ihjäl någon, eller något, med sin bil inom en snar framtid. Om inte annat genom att ge någon av passagerarna en hjärtattack. Troligtvis mig, eftersom jag åker mest i bilen skulle jag tro, och det hade ju varit tråkigt. Om jag får säga det själv är tiddis + bilkörning + pratande/smsande i telefon = disaster. Tyvärr verkar föraren själv inte riktigt förstå det - än.

Jag har blivit sjuk. Min paranoida far har redan ställt diagnos; Svininfluensan. Tjena. Tiddis pappa tyckte att jag skulle hoppa i älven - svinet drunkar då, som han så fint uttryckte sig. Tiddis föreslog att de skulle låsa in mig i förrådet och skicka in mat två gånger om dagen tills jag blev frisk. Sätta mig i karantän helt enkelt. Senare försökte hon även överhetta mig i bilen, bränna upp svinet. Jag tror fortfarande på att det är vanlig förkyldning, ingen svininfluensa. Punkt.

Livet i Pite är lika skönt som vanligt, inga speciella måsten, inga jobbiga människor. Och kanske framförallt; inget Kiruna! Mest troligt stannar vi här hela nästa vecka också, för att vara med våra nyfunna vänner när de kommer fullastade hem från Danmark på torsdag och sedan åka till K:et på fredag eller lördag. Vi får se hur det blir.

Tiddis drog med mig på stan idag, mot min vilja. Jag hade ingen ork att kämpa emot med. Hon köpte skor och jackor, jag köpte alvedon och bafucin. Och såna där myggsaker. Jag har tjuugo myggbett, bara på ena underbenet. Myggbetten tillsammans med blåmärken som dök upp från ingenstans (host-host) gör inte mina ben till nånting att visa upp. Ja, inte för att de är det annars heller. Men ja. Äsch.

Nu blev det långt. Snart får vi middag, hoppas jag. Och sen ska vi kolla film och sova. Tjaaaao

Spermien Sven...

... is on his way.

gissa låten :]

laa, la-la-la-la, ...
.. laa, la-la-la-la


måndag tjugosjunde juli

Snart börjar sommarlovet ta slut, det stör mig litegrann eftersom jag först får börja träna riktig kondition och spänst den här veckan. Det betyder att jag inte kan göra nånting annat än att träna de sista veckorna. Det får iallafall inte bli en vecka till som förra veckan. Dock var det värt det, pdol var lite pure awesomeness så att säga. Jag och Tiddis måste nog bara köpa nya skor, hahahahahahahha.

Jag har varit och sprungit imorse, första A2-passet sen jag vet inte när. Ja, det är nog logiskt med sex månader. Jag sprang inte länge, men jobbigt var det. Haha.

När Tiddis väl vaknat till liv ska vi på stan, jag måste som sagt ha nya skor. Jag tänker aldrig ens kolla på mina igen. Men vi ska nog mest bara sitta på Waynes och kolla på människor och dricka kaffe. Det är mysigt.

Jag ska nog hoppa i älven nu, och sen väcka monstret. Hej

söndag tjugosjätte juli

Är du säker på att du är säker?
Du kan vara med på listan, det är det ingen som vet. 


lördag tjugofemte juli

Det är slitet i gäststugan på Strandhusvägen - Hemlunda - Piteå. 

 

Det här är inte ens hälften av rummet.
Slitage, jaohja.
Det är en kväll ikväll också, det ska bli najs.
Nu ska vi skänka en offergåva till älven - Carolina Sarri.


Mandy, jag kunde inte låta bli att sno den här

Googla på ditt namn och lägg till "är" i sökfältet ( Namn är ... )
Kopiera de 5 första träffarna och publicera på din blogg. Du kan också om du har ett vanligt namn använda både för- och efternamnet


Petra är i farten igen!
Petra är 20 år och jobbar som modell.
Petra är briljant!
Petra är tacksam!
Petra är kär i en båt (HAHAHAHAHAHAHAHA)

Den sista var bäst. Solklart. På tal om sol tror jag att jag har solsting.
Eller så är jag bara extremt (även för mig) hispig och förvirrad.
Jag och Carro har pratat i telefon i en och en halv timme idag.
Egentligen är jag ingen telefonpratande, men det var najs.
På fredag samlas halva gänget i pite. Halva är bättre än ingenting, dock hade jag inte klagat om resten också visade sina fula trynen där.
Just nu är det grymt svårt att skriva på datorn, jag slänger om och tappar ord och bokstäver. Varje mening.
Höhö, jag är ensam ikväll. Det är härligt.

Btw har jag haft världens bråk med mamma idag, det resulterade i att jag stormade iväg åt ett okänt håll och gick vilse. Jag hittar inte här ute på Söder. Haha.

Och mamma har tagit sin gamla Ebba Grön-LP från mormor, den är skitsnygg. Synd att våran spelare inte fungerar bara.
Nu ska jag ta och göra nåt annat. Häjjjjjjj

tisdag tjugoförsta juli

Har knallat omkring på stan hela dagen med systrarna Välimaa.
Har åter igen kommit hem med två tröjor. En svart och en randig. Precis som igår.
Vad är felet? Sen i söndags har jag köpt två randiga och två svarta tröjor, plus ett svart linne och ja, såklart en ny resväska. Den är inte ens nästan lika snygg som min gamla rosa. Men det får duga. Babyblått och jag är inte riktigt en fin kombination.

Jag är för trött för att leva nu. Och jag måste diska.


Nu är allting gjort, och jag är pigg igen. Eller ja, pigg om man jämför med tidigare.
Har även packat om allting in i min nya väska. Jag är kung.
Jag har ätit lite BJ också. Imorgon ska jag vara nyttig. Imorgon ska jag springa, nånstans?
Höhö. Det är mitt nya uttryck, fast jag säger det inte högt. Jag tänker det, och skriver det uppenbarligen.
Nu ska jag kolla lite film och sen sova. tjuuuuuuuuuuuuu

vilken freakshow

Det är totalt kaos när jag och mamma ska göra nånting, som vanligt!
Det började med att jag gick till gymmet utan leggins på mig (alltså bara med ett långt linne och en stor tröja, väldigt vackert var det säkert - pinsamt!). Sen på gymmet ramlade jag rakt baklänges ner för en pall med en skivstång på axlarna och nu har jag ett stort illrött/rosa märke i nacken, det är också snyggt. Efter det skulle vi och äta, mamma tappade maten ner i tröjan och när vi skulle gå lämnade vi påsen med mina träningskläder där, mamma fick springa och hämta dessa sen när vi väl kom på det.

Bara för att säga det ska jag säga att vi satt bredvid Pernilla och Niklas Wahlgren med respektive på restaurangen. Mamma sjöng picadilly circus hela vägen hem och jag gick några meter före henne och muttrade. Vilket radarpar vi är, jag och mor min.

Som grädden på moset, sylten på gröten, ja äsch... Iallafall, jag har glömt att boka biljett hem. Så det blir inte hemresa på ondag som planerat utan på fredag. Glömde som bort att biljetterna kanske kan ta slut om man väntar med att boka. Skjut mig, gräv en djup grop och släng ner mig där, lägg sedan betong över hela gropen och bygg ett stort fett monument. Jag gör mindre skada för allmänheten som död skulle jag tro.

Iallafall, nu blev det låångt igen. Jag ska sova, eller först hjälpa mamma in på datorn. Sen sova. Åh vad skönt! Och jag hoppas på träningsvärk imorgon!

Och förresten, när jag höll på att flytta från moster hit till söder idag, när det var som varmast och jobbigast, då bestämmer sig min väska för att det är dags att ge upp. Den tappade ett hjul och gick därmed inte längre att dra. Lägg då till att den vägde sisådär som en halv elefant.

Det går verkligen inte bra för mig just nu

nu

.. har jag checkat in på högbergsgatan, eller vad tusan den nu hette. Dock är min mor med mig. Detta kommer bli intressant; Jag och mamma boendes i en liten etta. Någon kommer dö... och det är inte jag.

På shoppingfronten har jag inte gjort några större framsteg. Jag hittade en awesome kjol på Whyred. Den kostade 1500. Någon borde spränga den butiken. Det fanns även en klänning där för 2800. Ja, och där försvann den lönen. Nej, jag köpte såklart ingenting. Men jag drömmer. Jag har iallafall stödshoppat två tröjor och ett linne, och ett linne till igår. Och en kräm till håret. Och godis. Fast det var mer tröst- än stödshoppande.

Jag är fortfarande bitter på Tiddis. Du skulle varit här, kvinna.
Vi hade ätit foccacia, gått på Waynes och tagit en macciato, provat en massa fula kläder. Och köpt en massa snygga kläder såklart. Ätit thaimat ur kartongen och kollat film på kvällarna. Varför tar du det här ifrån mig, din slemmiga lilla...!

Det är smokin' hot här. Jag ska på gymmet nu, alldeles strax. Måste bara ladda lite. Aaaaaah :]
Ikväll ska vi ut och äta. Det blir säkert mysigt, om man bortser från sällskapet.
Hej

måndag tjugonde juli

Okej, gaj och servicemind, tack för tipset. Haha!
Dock har jag ingen aning om vem som är min rättstavningshjälte denna gång.
Skulle vara just typiskt Carl. Men man vet aldrig.

Jag försökte få Tiddis ner till Stockholm igår, snåljäveln vägrade.
Det hade varit SÅ awesome, vi hade haft en lägenhet alldeles själva. Inga förmaningar, ingenting. Just living the life.
Men nä, det passade inte prinsessan. Jag ska då minsann stanna här resten av sommaren så ska hon få se hur kul det blir. Glöm att jag kommer upp till PDOL, ha! (Ja, fast nu vet ju alla redan att jag inte kommer motstå frestelsen att åka upp till pite och ha lite kul, men tänk vad kul man hade haft här!).

Jag håller på att kolla igenom American Pie-filmerna, haha, this is the shit.
Undra om jag ska dra en sväng ner på stan? Nä, jag ska kolla klart min film.
Adios


söndag nittonde juli

Igår åt jag två bullar och godis till middag. Nämnde jag det? Iallafall, ni kan ju tänka er hur hungrig jag var när jag vaknade. Dock fanns det inte nån frukostmat heller. Jag hittade en halv gammal torr macka, that's it. Men jag ska till Välingby och möta mor min. Vi ska dra en sväng runt Kfem och sen gå till mormor och sticka ut och springa. Jag tycker inte alls om att springa med min mamma, men vad gör man? Jag tänker då inte springa omkring ensam i skogen med alla getingar och diverse bestar som flyger omkring där.

Just nu sitter jag på en av Sveriges två läskigaste balkonger (min moster med man har båda i sitt ägo). Det är mulet, men varmt. Det är så skönt att vara här. Jag hade kunnat spendera hela sommaren här. Bara jag hade haft en lägenhet, ett gymkort och pengar.

Jag spenderade gårdagen med att klaga till Caroline hur mycket jag ville bort från Kiruna. Hon förstod mig. Jag vill aldrig åka hem. Fast jag ska ju inte hem på ett tag heller så det är najs. Piteå på onsdag iallafall.

Nä, nu ska jag nog gratta kusin min som fyller 29 idag oh sen ta mig till tunnelbanan.

estocolmo life

Nu är jag framme. Men jag har fått slita kan jag säga!
Först gick jag upp till stan med en väska som vägde ca. ett ton, kom till flygbussen. "Nej vi tar inte kort, du får springa och hämta pengar". Tack. Kom iallafall på bussen, åkte till flyget, checkade in den rosa besten och satte mig och lyssnade på några turister som diskuterade Lapporten. Tillslut kom de fram till att Lapporten var den där "saken" som är på framsidan till "BD- eller ABkartan". Fjällfascister, som Dick skulle ha sagt. Intressant samtal måste jag allafall säga. Turister är härliga, på avstånd.

På flyget var det en jättesur flygvärdinna. Man såg redan när man kom in i planet att hon inte var sådär "gay och servicemind" (pistvakt). Hon ville mest bara döda alla. Vägrade sälja en flaska vatten till mig gjorde hon också. Eller rättare sagt igorerande hon mig. När jag väl fick min vattenflaska (av en annan flygvärdinna, eller flygvärd kanske man säger om män) somnade jag, med min bok i handen.

Det är varmt här, och jag har släpat min väska som ett jag-vet-inte-vad och var helt död när jag väl kom fram till Johannesgatan. Då återstod bara en liten detalj; ta sig över parken, vilket inte är het lät eftersom min väska inte går att rulla i grus så man måste bära den. Tungt!

Jag har även haft en kamp med mosters dusch. Den är sådär high-tech, det bara kommer vatten från alla håll och kanter, förutom från duschmunstycket såklart. Tillslut (jag kommer tyvärr inte ihåg vad jag gjorde, till nästa gång liksom) fick jag vatten från rätt grej och blev ren.

Nu blev det ett långt inlägg. Men äsch. Imorgon är det söndag och jag ska springa.
Hej


från mitt fönster, en mycket o-roterad bild. adjö


lördag artonde juli

Idag åker jag, klockan 14.10.
Dock har jag ett problem, jag har ingen aning om hur jag ska ta mig till flyget.
Taxi kostar flera hundra miljoner kronor och jag vet inte om det går buss.
Om så är fallet måste jag gå till stan, med min stora feta väska. Jobbigt.

Jag måste iallafall packa nu, det är som dax. Och hämta tävtten, diska och rensa kylskåpet.
Och äta, äter jag inte och flyger får jag migrän. Migrän gillar vi inte. Vattna blommorna också.
Jag vill inte ha blommor när jag flyttar hemifrån. Eller högst två. Jag vill inte bo i en djungel.

Okej, jag är trött, redan.
Det bilr nog 350-kronorstaxi ändå. Jag är för lat/trött idag för att gå.
Hasta la vista!

hehe

Jag är inte bäst på att laga mat när jag är ensam hemma. Idag har jag vaknat, städat, strykt klänningar, gjort en pizzadeg, flummat runt i min lägenhet alldeles ensam, gymmat, varit på stan och nu sitter jag och äter.. godis. Bradär. Igår åt jag mackor till middag klockan elva på kvällen. Det ger inga muskler mina vänner, det gör det inte. Men ikväll ska jag baka pizza, kolla film och äta jordgubssnören (ni vet de där med elefanten på förpackningen).

Ska jag önska mig en bra kamera i födelsedagspresent kanske?
Till alla mina vänner som gör det jag vill göra ikväll; gör det åt mig också!
Jag känner dansrycket, igen!
Men imorgon, estocolmo baby. Here I come.

fredag sjuttonde juli



Hahahahahahahahahaha, jag hittade ett brev. Ett två år gammalt sådant. Döda mig inte nu Tiddis.

Kiruna 1/3-07
Jag sitter ensam i ditt hus ;) Litar du på mig? Jaa! Det borde du.
Och nåt som jag borde göra är att skriva svenska! Jag ska..
Men åh, jag är sugen på en av era vallmofrömackor...
Ni har t.o.m. skinka (jag har kollat ;))



Du är världens bästa , ja... vad du nu är (?). Kom till Stockholm, jag behöver någon!
Jag måste fortsätta städa nu. Har hur mycket som helst att göra idag. Och jag behöver skjuts till flyget imorgon. Annars cyklar jag. Jag, cykeln och min stora rosa väska.

Vad skönt det ska bli att komma bort, bara bort från den här galenskapen. This madness. Jag hade inte orkat många dagar till utan att bli ett enda stort hysteriskt anfall. Inatt har jag drömt om fula djur. På tal om ingenting, galenskap kanske. De såg ut typ såhär, och så skällde den och jagade oss.



Ni ser även att jag är grymt talangfull när det gäller paint.

vad är det här?

Jag har ingen jävla aning.

torsdag sextonde juli

IDAG ÅKER MOR OCH FAR!
Pure happiness, så att säga.
Dock vet jag inte om jag sticker redan imorgon till stockholm, eller på lördag kanske. Eller söndag. Jag känner för lite impulsivitet nu. Inte så mycket planering, bara glida liksom. Men lite planering kanske jag behöver. Därför har jag kollat upp att det finns platser på flyget både fredag och lördag. Hah.

Nä, nu ska jag gymma. Hej


Elin och Jarro, Paksuniemi

otursförföljd

Det är så typiskt.
Jag kollar ut, det regnar inte och ser inte ut att ha regnat på ett tag. "Jag går och springer" tänker jag då. Sagt och gjort. När jag cyklat upp till matto och sprungit högst i tre minuter känner jag att det börjar duggregna. "Jaha, inget mer med det, det slutar säkert snart.".
Tio minuter senare öser det ner, och det finns inga tecken på att det tänker sluta inom kort så det var lika bra att springa klart. När jag väl kommer tillbaka till skidstadion, totalt genomblöt, slutar det regna. Bara sådär. 
Petra Lövberg Ståål är helt klart en person man ska undvika om man vill ha tur här i livet.
Hejdå

Och jag orkar inte med mamma, hon åker inlines inomhus. "Tänkte kolla hur det kändes att diska om man var lika lång som Pappa". Hjälp mig. Eller det är nog vid närmare eftertanke mor min som behöver hjälp.

Och så har jag en till stor fråga. När ska jag åka till Stockholm?

onsdag femtonde juli

Idag har Harry Potter-premiär!!! (Jag vet, jag ÄR nörd).
Jag vill se den, NU! Tiddis varför är du i Pite?
Om Tiddis tänker se den där nere behöver jag en vän. Jag som tänkte läsa igenom alla böckerna innan filmen kom, vilket skämt. Hade precis börjat på ettan på engelska när fjärde Twilightboken kom i brevlådan. Adjö Harry. Hej Edward och Bella. Jag har verkligen en tendens att bli besatt av saker... ja.
Det mest irriterande är att jag har en biobiljett, som bara gäller i Kiruna och jag kommer nog inte komma till Kiruna på ett tag när jag väl åker till stockholm. Dock har jag inte bestämt mig om jag ska åka imorgon, på fredag eller kanske lördag. Eller söndag. Jag vet faktiskt inte. Efter det flyger jag iallafall till Luleå så kommer Tiddis och Robin med Röda Faran och hämtar mig för "en heldag i Lule". Hehehe, hohoho, hahah.


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Jag har gjort bort mig! Och hittat Carls look-alike på samma gång.
Det var såhär att jag skulle cykla hem från gymmet, men bestämde mig istället för att cykla nån annanstans och sitta ett tag för att slippa åka hem och umgås med mamma och pappa. Jag cyklar mot högga av nån anledning och möts av ett gäng småkillar som håller på i rampen där. Då cyklar jag till baksidan istället, och där - ensam på en sten - ser jag att det sitter en skäggig någon, med en rutig flanellskjorta, jeans och nåt rött på huvet och lyssnar på musik. "Skrämmande likt min vän" tänkte jag då och cyklar vidare. När jag kommer fram mot denna look-alike tittar han upp och säger "Tjeeena". Jag tvärbromsar framför honom och stirrar som ett psykfall innan jag kommer fram till att det verkligen inte är Carl, precis som jag trodde från början. Innan jag stirrat klart hinner även "Carl" börja skratta som en jag-vet-inte-vad och jag känner att jag blir rödare än rödast i ansiktet och vill bara sjunka långt ner i avgrunden. Jag börjar såklart också skratta och cyklar därifrån i illfart. Jag tog världens omväg och åkte sen hem, fortfarande skrattandes. Ser jag den där människan igen kommer jag att bryta ihop, haha!

ALLTID JAG, varför är det så? Hahaha!

snälla, åk igen!

Mamma och pappa har kommit till stan,
jag har varit hemma i högst tio minuter
och jag vill ingenting annat än att komma bort härifrån nu!

Har varit på staden med Vilda, skickat iväg den blindes linser och sedan inte gjort så mycket mer. Ska och gymma sen, men det kommer såklart vara skitmycket folk, men vad ska man göra åt den saken?

Jag vill åka till Katterjåkk och komma hem på torsdag när de åker igen, ingen som vill köra mig dit?


too late?

Dagens hjältedåd ska bli att gå till Tiddis (är lite rädd faktiskt), leta hennes linser och sedan skicka iväg dem till stugan. Hur kan en halvblind människa vara så smart att glömma sina linser? Det är min största fundering. Dock kan jag meddela att det inte var särskilt lätt att vara på slalomträningsläger i Gällivare när pjäxorna stod hemma, jag är nog inte bättre själv. Men det var det ju ingen som trodde heller.

Nu ska jag ner till nummer 6, sen möta Vilda och gå på stan.
Hej

och så får ni en michael,


tisdag fjortonde juli

Jag kunde inte somna igår, gjorde det iallafall tillslut och var så trött klockan sju att jag stängde av väckarklockan i sömnen (tror jag?). Nu ska jag iallafall ut och jogga, A1 i 1-2 timmar enligt träningsprogrammet (betyder alltså precis en timme i mitt fall, jag har inte tålamod att lunka runt i två timmar).
Solen skiner, men det är mörka moln runt Kiruna. Jag hittar inte min bricanyl, men jag ska ju inte springa fort så det spelar kanske ingen roll. Sen ska jag äta frukost och sen städa upp det sista innan mamma och pappa kommer hem. Yesbox!

Annars har jag inga planer alls idag. Ska iallafall inte bara sitta och stirra, det gjorde jag bort igår.
´bye


höhö! Jag har fortfarande inte kommit iväg, sådär en halvtimme senare.
Det är väldigt mycket Petra. Jag är seg och vanligtvis inte särskilt handlingskraftig.
Fast det är bara i början, jag brukar oftast komma igång efter ett tag. Som nu.
Innan tio ska jag låsa dörren. Sådetså.

the summer's here

... but I'm just sitting in my room.

jag funderar på att göra middag.
fast jag insåg att klockan var elva.
kanske lite sent för mat.
men jag är hungrig.
jobbigt.

en god natts sömn, tack?

Det hoppas jag på iallafall.
Jag kom nyss från gymmet, var en himlans massa folk så jag kunde inte köra allting. Därför gick min träning väldigt fort och jag kommer inte få träningsvärk imorgon. Det är dåligt.
Men imorgon ska jag springa och gymma. Springning var inte på dagens program när jag väl kollade träningsplaneringen så jag ska bara fixa med tvätten, städa och sen sitta och stirra på nånting.
Sova tidigt, om det går.
Japp. Godnatt

I'll find a new way, baby

Jag har diskat, hängt tvätt, stämt min gitarr och kollat på åskan.
Jag ska inte springa, vill inte riskera att bli grillad, eller överfallen av nån psykopat. Känns som att det är sådana i farten just nu. Jag ska på gymmet, härligt och med massa folk säkert, inga psykopater och ingen åska.

Min "jag vill inte vara ensam-noja" gör mig lite förvirrad. För när mamma och pappa ringde och sa att de kommer hem imorgon blev jag arg och ville verkligen inte beblanda mig med dom än på ett tag. Samtidigt så ja.. äsch. Gymma var det. So Long


det här saknar jag

måndag trettonde juli

...?



Okej, jag kan inte koncentrera mig på nånting. Jag har en disk att diska, en tvätt att hänga, en lägenhet att städa, en timme att springa, ett pass på gymmet att köra. Jag måste göra det idag. Men jag bara sitter och stirrar ut på ingenting. Och Tidds åker till pite, och jag ska vara ensam. Ensam. Jag som älskar att vara ensam, fast det är ju förstås under andra förhållanden. Nu vill jag inte vara ensam. Inte alls. Fast Tiddis och jag åker till stockholm till helgen, det är bara några dagar kvar.
Nej, jag måste försöka agera. Jag har suttit och stirrat på gardinen i vardagsrumsfönstret alldeles för länge nu.

de tre vännerna och låten


söndag tolfte juli

Vilket rally!
Hahahahahahahah

lördag elfte juli

Fötterna värker, helt luddig i huvet. (jag har kommit hem från jobbet med andra ord)
Min briljanta plan om mat sprängdes i luften då tiddis "världens smartaste tjej" lindmark bestämde sig för att sticka ut och springa precis innan jag slutade. Vilket i sin tur betyder att det kommer ta en himla tid för henne att bli klar för att vi ska kunna åka och handla och efter det laga mat. Jag som ville göra nåt kul idag, jag känner rycket!

Men nu ska jag typ duscha. Är äcklig.

en kort lektion i ryska

Snabbkurs i ryska-för-överlevnad med Prof. Ellinor "Ripbugarn'" Armstrand

Гунилла лосося вкусы как полуют


john blund knackar redan på dörren

Han står där utanför med en stor slägga och studsar upp och ner i väntan på att få golva mig.
Snart öpnnar jag.

Var med om en riktig skräckupplevelse. Jag hade böjt mig ner och tagit upp nånting från golvet då det känns som att nån sticker in en kniv i min rygg - som så många gånger förr. "NEJ! Vad gjorde jag nu?!" var min första tanke, hade ryggen gått sönder igen, sådär snabbt, av en enda felaktiv rörelse? Men det verkade bara vara ett, vad ska vi kalla det, engångsskalv. Dock gör det lite ont nu i högra bäckenet. och muskeln. Och Mats har åkt på semester. Jag är rädd! Jag vill inte gå tillbaka till rehaben igen, vill inte!

Idag har jag och min diskmaskin krigat, som en enhet såklart, mot våra värsta fiender Laxlasangen, Ciabatan med pesto & kyckling och Vitlöksdressingen. Jag hatar alla de tre nyss nämnda sakerna. DET GÅR ALDRIG BORT! Iallafall så flöt tiden på i en väldig fart, och vips så var det stängingsdax. Eftersom jag tog en middagspaus redan vid fem åt jag bara en chokladmoussetårtabit (långt ord) och vatten innan städningen började. Vi speedade på med denna och var klara redan klockan sju. Mycket trevligt. Men mina fötter värker.

Efter jobbet cyklade jag i hällregnet till matto och skulle springa cooper. Efter fyra varv började det blixtra, jag blev rädd och sprang till cykeln och cyklade hem i illfart. Lyckat värre. Ska springa igen imorgon. 

Nu ska jag snart hoppa i duschen, är redan dyngsur men inte så värst ren.
Tjingeling
 

NEJ!

jag behöver skjuts, NU! Min cykelnyckel är inlåst hos Tiddis. Jag börjar snart jobba. Jag har ätit nybakade kanelbullar till frukost idag igen, men det gör ingenting, för jag ska ändå jobba åtta timmar och sen springa innan jag äter middag. Då får man äta kanelbullar till frukost. Så är det.

Nu har jag jävligt bråttom, fan

fredag tionde juli

Jag känner inte för att jobba!
Det är pissdåligt väder, någon häller vatten över Giron.
Stor hink har han/hon/den/det också.

Jag som skulle baka, kanelbullar today. Men inte vill jag gå till konsum i denna blöta värld. Eller vill jag kanske det? Jo, tamejtusan, det ska jag göra! Nu.

Om du läser, alpvän, så är dom klara om en timme.
hejdå

torsdag nionde juli

Tiddis somnade på soffan klockan nio. En timme senare sa jag åt henne att hon skulle gå och lägga sig - hon gjorde som jag sa, fortfarande halvt i drömmarnas värld. Sen dess har jag suttit ensam i mitt mörka vardagsrum och lyssnat på Beethoven. Jag är inte riktigt normal. Förra veckan var det Sabbath, och nu det här.

Dagen har inte blivit som planerat, jag skulle gå upp när Tiddis gick till jobbet, sticka till matto och springa cooper, sedan hem och baka (nej, det har fortfarande inte blivit av). Men jag och planer, ni vet. Direkt jag vaknade (av att Tiddis ringde från jobbet) fick jag ett sms där jag blev inbjuden på fika hos Carl. Bullar tackar Petris inte nej till.(Jag vet - A&C - det syns, nej jag menar det är synd). Det blev en hel del bullar, en kopp kaffe och ett antal freeride-trådar. Vi har iallafall ett mål nu, alperna säsongen 10/11. St Anton mest troligt. Många månader, compact living, det kan bli intressant, mycket intressant. Vi förflyttade oss de ca. femhundra metrarna hem till mig (med bil!!) och fortsatte planerandet och varvade det med underhållande youtubeklipp.

Klockan är halv tre. Nu är det min man Thåström som sjunger. Min dator bränner på låren (dock blir man inte svettig, bara stekt) och jag behöver sova. Bläää


onsdag åttonde juli

Exakt två månader kvar till min födelsedag! Om exakt två månader kommer jag befinna mig med klassen, vi som nu kommer bli MSP3, uppe i Tarfala. Låt oss konstatera att det inte bli något rave-party på min 18-årsdag.

Om exakt sex och en halv timme börjar Kings of Leon spela på hawaii-scenen på Hultsfred. Om trettio och en halv timme intar Killers samma scen. Och fyfan vilken ångest jag har! Vi skulle ha åkt, och självklart är det smartskallen själv som stoppar hela allting. Jag borde straffas. Hårt. Och länge.

Finland då? Ja, det var väl som vanligt. Farmor försöker stoppa i mat i en ungefär sådär varannan timme. När hon kom med kycklingklubbor, köttbullar och potatissallad klockan nio igår kväll (typ en timme efter middan) fick jag spel. Jag ville bara hem, hem, hem! Men nu är jag här, jag har överlevt och till och med tjänat lite god-gärning-poäng på bussen då jag hittade en gammal tants telefon.

Nu ska jag på gymmet och träna benen. Tjing


changes

Jag har gymmat, det stora mysteriet för kvällen är hur jag ska ta mig upp och ner för trapporna på Safari utan att dra mig upp med hjälp av ledstången eftersom jag nämligen kommer ha händerna fulla med talrikar. Denna kamp kommer bedrivas från 16.00-20.00 - intressant om inte annat.

Jag känner inte alls för att jobba, av nån anledning är jag dö-trött.
Jag hade kunnat åka bil hela dagen, sova, läsa och kolla på regnet.
Fast åka bil till finland.. njaaa, då tror jag att jag hellre hade jobbat imorgon också.

Mina böcker har för övrigt inte kommit, ännu. Den här resan kan bli mer outhärdlig än jag någonsin kunnat drömma om. Och det är ju inte så kul. Jag tror att jag ska ladda iPoden med sabbath, världens bästa musik om man bestämmer sig för att ligga inne och tycka synd om sig själv (ja, det är exakt vad jag tänker göra). När jag var liten behövde jag inte ens vara på dåligt humör för att älska dem, jag blev bara aningen rädd när jag lyssnade. Det är ju också, ja.. normalt?

Världens kanske finaste låt om ni frågar mig

finland är bättre på flaska

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

måndag åttonde juli

JAG VILL INTE ÅKA TILL FINLAND!
Hade det varit mer än en hel dag att uthärda hade jag strejkat.
Eller nej.
Jag kan inte göra farmor och farfar ledsna, det är det som är problemet, för annars hade jag strejkat redan nu.

Jag hade sovkompis igår, monstret ville inte sova ensam i ett stort tomt hus.
Som vanligt när vi ska sova ligger vi och pratar halva natten, som vanligt är det vi pratar om alldeles för hemligt eller alldeles för korkat för att jag ska återberätta det. Men jag var hysterisk och Tiddis slogs. Vi somnade tillslut iallafall.

Jag drömde att jag var militär, hade nåt jätteviktigt uppdrag fast jag skulle på fest i nån militärisk underjordslokal till vilken man var tvungen att klättra ner på en repstege. Problemet var bara att jag aldrig tog mig ner för stegen. Det var lite frustrerande faktiskt. Särskilt när jag stod och balanserade uppe på den på en vinglig stol med nån från Afghanistan. Sen ramlade jag och mannen ner på ett skåp och han började prata om folkhögskolan (hans brytning var inte att leka med). Drömmar är skumma.

Nu ska jag på gymmet, sen till Safari och köpa varsinn pastasallad åt mig och Tiddis och sen gå till Buchts och sen åka hem till Tiddis och äta salladen. Sen åka tillbaka till stan, gå till sjukgymnasten och sen till Safari och jobba till 20.00. Efter det ska jag åka mot krypnäste #2. Men jag överlever tisdagen, och åker hem mitt på dan på onsdag. Och då ska jag baka!

Och jag hoppas innerligt på att mina böcker jag beställt kommer idag innan vi åker - jag måste kunna isolera mig på nåt sätt i Tapojärvi. So Long



jag får inte glömma att synkronisera denna heller!

söndag femte juli

Nyss hemkommen från Paksuniemi. Jag och Elin har spelat yatzy, klappat på hästar, blivit jagad av hästar (jag tror nog att det bara är jag som tycker att vi verkligen blev jagade, men jag lovar - vi blev det!), spelat lite mer yatzy och ett och annat parti 500, ätit, kollat film och klappat lite mer på hästarna. Lugnt och skönt. Och just det, vi har paddlat kanot också.
Snart ska jag och gymma (jag har träningsvärk från igår, undra hur det kommer kännas imorgon? ;b haha).
Hej


you know that I could use somebody

Jag kom på en sak, jag ska inte alls sluta baka. Jag ska iallafall baka en sista gång, i mina dundersnygga muffinsformar som jag råkade köpa i Pite när vi var i stuan sist. De är rosa med vita prickar på - jag väljer mina köp väl, jag har verkligen koll på vad jag behöver och inte. Visst.

Jag sörjer Hultsfred. Jag ska gå och gymma - jag behöver träning!
Sen bär det av till krypnästet Paksuniemi, till Välimaas stuga. Trevligt.
Hejs


lördag fjärde juli

Jag vill sjunka genom jorden.
Jag har verkligen inte råd att åka till Hultsfred, och det är så jävla värdelöst! 
Och har ångest för att jag inte kommer igång ordentligt med träningen.
Och det fina sommarvädret är borta och har ersatts av ett stycke tarfalastorm. Nästan.
Åh, hultsfred!

Min gårdag var ganska trevlig ändå, då jag fortfarande hade hoppet uppe.
Jag behövde bara jobba i tre timmar, men det skrev jag ju.
Sen la jag och min lilla rosa biki oss på balkongen och solade i några timmar.
Jag blev less på mamma och pappa och cyklade upp till backen och la mig vid klubbstugan och läste istället. Läsandet övergick i ett krig med krypen. Jag flydde efter en kort stund med svansen mellan benen efter att jag slagit till en geting som uppenbarligen inte gillade att bli träffad av Harry Potter and the Chamber of Secrets. Konstigt då. Har även lyckats få ett mygg(?)bett på armen som har svällt upp och blivit hårt.
Efter middagen gick jag och åt browniesar, Carls bakverk var synnerligen mycket mer lyckade än mina egna muffinsförsök här hemma. Jag ska sluta baka.
När jag gick hem från browniesarna skulle jag ut och springa, MEN, jag gick till OK och köpte godis och hyrde film istället. Jag är hemsk!
I Taket Lyser Stjärnorna var iallafall bra - dock inte som boken men ändå, det var en fin dag för en gråt-film.

Nu ska jag prata med min far. Hejdå


 


fredag tredje juli

Det rycker i hela kroppen, jag kan inte sitta still.
Detta ryck beror främst på två anledningar, av vilka den ena är en större faktor.
1: Jag har sommarlov på riktigt nu!
2: JAG KANSKE SKA TILL HULTSFRED!

Ni kan ju gissa vilken jag värderar högst, haha!
Jag kunde inte sova igår, och nu kan jag inte sitta still. Förstår ni hur jävla härligt det hade varit?! killers, kings of leon, lasse, the sounds, smk och ja.. MÅNGA FLER! Dessutom hade jag fått se Thåström igen. Min loverboy. Jag är så uppe i varv just nu!

MEN (det finns alltid ett jävla men) jag måste hitta pengar nånstans! Fort som jag vet inte vad. Hade jag varit Krösus Sork (eller Joakim von Anka för den delen) hade jag nästan redan varit där. Jag MÅSTE åka dit! Det är avgörande för min arts fortsatta överlevnad.

Igår innan jag gick och la mig tänkte jag "vad jobbigt att försova sig sista dagen". Vad tror ni inte att jag gör? Jo, försover mig! Jag vaknar fem över halv åtta (börjar åtta), måste duscha innan jobbet. Det var bara att slänga sig i duschen, ut ur duschen, sminka sig, föna håret och sätta på kläderna, slänga sig på cykeln och i racerfart cykla upp till folkhögskolan. Jag hann! Men jag är ju bäst. Det är bara så.
Nu ska jag kila. Lyssna på lite music.
Amanda, RING MIG EFTER JOBBET!

impulsivt

Minst sagt. Mandy, kanske är vi påväg, jag hoppas!


torsdag andra juli

Jag har åter igen besökt Buchts efter jobbet (redan klockan två dagen till ära!), denna gången hade jag med mig två Macciato, en kladdkaka (till monstret) och en blåbärsbulle. Fika is the shit. Jag blev kvar i affären i nästan två timmar, går man in där kommer man aldrig ut. Nästan som i en skräckfilm. Under dessa timmar planerade Tiddis vår semester - ja, jag vet, vi låter som ett gammalt gift par, men det är lugnt, vi har bara inga andra vänner. Såhär ser iallafall planeringen ut;

v.28 Jag väntar på att tiddis ska jobba klart veckan, sen bär det av till Norge
v.29 Vi åker till min stuga, åker hem så vi kan kolla Harry Potter-filmen (haha!)
v.30 Vi åker till Pite och stannar där veckan före och efter PDOL
v.31 Vi åker kanske till Stockholm
v.32 Jag gör nånting på egen hand (Hedda ska jag komma? :)) och Tiddis jobbar
v.33  Jag gör nånting kul, Tiddis är i Pite.

Vi är sjuka i huvet, helt klart.
Och jag hade kunnat flytta hemifrån nu, jag orkar inte med mamma och pappa. Jag behöver bara nånstans att bo och hos Lindmarks vill jag inte bo för jag orkar inte dela säng med nån och jag är tveksam om att de skulle vilja göra om tvättstugan igen så att jag skulle få ett eget rum! ;b Som sagt, sängplats sökes?

Nä, bara nästan.
Jag ska kolla priser på biljetter till Stockholm.
Tjaaao

onsdag första juli

Idag var jag så pass frisk att jag kunde jobba, tur det! Jag missade faktiskt nästan 900 kr på att vara sjuk (med min monsterlön, hela 70 kr i timmen - åh vad jag älskar att inte ha fyllt arton ännu!), men 900 är 900, jag kommer fram och tillbaka till huvudstaden för de pengarna, som jag nu inte har. Typiskt.

Eftermiddagen har varit hemskt intressant.
Jag skickade sms till Tiddis när jag slutat och fick ett minst sagt argt svar; "ditt as, kom och hälsa på mig och ta med dig fika eller glass eller nånting". Eftersom jag är världens bästa vän ignorerade jag de elaka orden och svarade att jag skulle komma om en halvtimme. Så jag gick hem, cyklade till Safari och köpte kladdkak, sen cyklade jag till Järnia. På något vänster kom jag aldrig därifrån, har alltså varit där i flera timmar. Bara gått runt, suttit i massagestolen och lekt med små gummidinosaurier. Mitt liv har en mening, helt säkert.

Nu är jag vrålhungrig, maten luktar gott och pappa tycker att jag "är på gränsen in i vuxenvärlden och måste börja använda hjärnan snart". Jag ska nog göra det. Hej

RSS 2.0