, somethings's missing

Idag när jag gick ner till tiddis noterade jag en sak: allting är som vinter - det är kallt, träden är frostiga och himlen kyligt blå - men nånting saknas. Jag kom på att det var snödrivorna, det finns ju som snö, men det är ett tunt lager på maken, inga snödrivor. Jag vill ha snödrivor. Ge mig snödrivor. NU?!

Jag ljög om kvällens tacosätande, eller tacosen förvandlades till köttfärssås och spagetti. Lika intressant som allt annat. Har fikat på safari, eller ätit - pastasallad med salami och fetaost. I like. Har köpt en till skjorta till min samling idag, en röd-/mörkblå-/grå-/vitrutig. Jag har överflödigt med skjortor, eller iallafall skjortor jag inte använder. Skjortor utgör typ halva min garderob.

Det är inte bra att sova länge, man blir trött. Jag är trött nu, usch. Och snart är det träning. En timme to go.
hejdå :)


, sovmorgon

kan man verkligen säga! jag har sovit till tjugo över nio - det händer typ en gång om året.

just nu sitter jag och väntar på att plattången ska bli varm, ganska onödigt att platta ett redan nästan-platt hår, men jag fick lust att göra det.

idag blir det först fika på stan med gamla klasskompisar, sen träning och sen är det lite osäkert, jag ska äta tacos iallafall. Intresseklubben har aldrig antecknat flitigare.

hejs

, kanelbulle

Kanelbullar om man ska vara riktigt noga, kanelbullar i plural. Jag är helt besatt av kanelbullar, jag är sveriges största tjockisbulle. Andra saker som jag är sådär dödligt besatt av är nötter, mandariner, tacobröd (tortillas) och hemmagjord fruktsallad. Det är rent utav farligt att låta mig vistas i miljöer där nån av dessa saker finns.  

Mamma har bakat, det är därför jag tar upp det här.

Nu är nästan hela veckans träningar avklarade (bara tre kvar), har fått träningsförbud på Lördag av Ingela, så det blir inget simmande, istället ska jag och Annis äta och kolla film och konståkning, det blir najs! nu kom min far hem så nu ska vi nog äta middag. tjao

, ge mig vinter!

Jag vill ha riktig vinter, jag vill ha mycket snö, och jag vill åka skidor! Mina nya völkl aura står helt oanvända i mitt rum och tittar bedjande på mig; - Petra, snälla.. ta ut och åk på mig!
       Ni som inte trodde att skidor har hjärnor, ögon eller känslor; Åh, så fel ni har!  

Snart ska jag iväg på gymmet, jag har träningsvärk från igår - antagligen springningen, I like it. På lördag blir det nog springa eller simma. Imorgon känner jag bara för en träning, eftersom jag har tränat tre gånger både igår och kommer göra det idag med.

Och jag har fortfarande inte kommit igång med pluggandet. Vad dålig jag är! Nä, hejdå

, tredje gången gillt

gillt, heter det gillt? ja, inte så himla viktigt, ni fattar vad jag menar. Jag har ingen direkt poäng med rubriken heller, jag har ätit typ tio mandariner, jag är helt snurrig - men om det beror på mandarinerna lär vi aldrig få veta. Sist jag åt mandariner i dessa mängder fick jag allergichock, denna gång snurrar världen - låt oss konstatera att jag inte riktigt tål mandariner i stora mängder.

jag är svintrött, imorgon blir det först gymmet med willieboy och sen två isträningar. Jag kommer vara svintrött imorgon kväll också.

nu far mina ögonlock igen, klockan är 22.47, Petris har blivit kvällstrött, oj

, run forrest, run!

run petra, run! jag har varit och sprungit och det var segt, kändes att det var ett tag sen man sist sprang och viftade med fläsket, jävla benhinnor.  kom iaf hem helskinnad och trött, det är väl så det ska vara. Sen har jag nött Nothing Else Matters (Hedda, det går framåt ;b) och lagat mat, nu har jag ont i fingrarna (gitarren) och i magen (maten). Och nu börjar det snart bli dax att packa ryggsäcken och vallfärda till lombia, inte helt fel det heller. Bara det att man kommer vara grymt trött efter 4,5 timmar där. Aja, den som överlever får se. 



jag vill ha mer snö, NU! 


, kjol, småbarn och hamburgare

Godmorgon, nu sitter jag och äter frukost, ska och springa med Maria klockan elva. Kul att hon är hemma från Uppslala litegrann hon också.

Idag blir det som dagens rubrik säger kjol, småbarn och hamburgare. Kjol ska vi ha på sista träningen, småbarnen ska vi träna efter första träningen och hamburgare ska vi äta mellan småbarnen och andra träningen.

Nu är batteriet på min dator typ slut, så; Hejdå

, tired

Nu är jag trött, eller mitt landningsben är iallafall det (benet man landar på när man hoppar i konståkning). Vi har hoppat järnet på båda träningarna idag - men den sista var klart bäst (tjejer, vi måste göra ni-vet-vad nångång ;b). Har även bestämt att vi ska åka med dräkt typ en träning om dan iallafall, så vänjer man sig. Imorgon måste jag nog tvinga iväg mig till badis och simma litegrann, det tar emot om man säger så. Morgondagen ser inte ut att bli så lugn, för om jag ska simma kommer det se ut såhär;

ca. 07.00 Simma
Efter det; Börja med allt skoljobb
15.25-16.20 Isträning 1
16.30-17.20 Träna småungar
17.20-19.00 Vila - gå och äta med Sanne Ida och Annis
19.00-20.00 Isträning 2

Egentligen har vi en till träning kl. 21-22, men Ingela tyckte att vi skulle vila istället. Jag hade velat skippa träningen mellan 19 och 20 (för den har vi tillsammans med Grupp2 och då blir det kaos) och istället träna den sena träningen - men jaja.

Dagen har varit en allmänt trött dag. Vi vaknade klockan 6 och jag hade ont i nacken ,  Hedda+Vilda+Petra i en säng är lite trångt vilket ledde till att mitt huvud har typ tryckts mot väggen hela natten. Sen åkte vi buss till busststion där vi sa hejdå och lämnade Hedda. Sen gick jag och Vilda hem till henne och kollade TV (sov) och sen gick vi och åt frukost/lunch på Safari. Trött men mysig dag, åtminstone fram till klockan halv tre då pappa ringer och säger att det är jättebråttom och att jag måste komma hem för han ska skjutsa mig till träningen. Såkandetgå, som vår saknade Janne alltid sa.

Aja, nu är det lite magträning, lite mat och lite säng som gäller. xoxo


, idag fyller typ hela världen år

.. åtminstone en hög fina människor - grattis :)

 
SVONNI


FREDRIKSSON LINDMARK


SIIRA



och med detta ville jag bara säga att nytagna bilder är överskattat



, ten days of perfect tunes

Ni kan andas ut, jag drunknade inte - även om det var nära. Jag älskar den där filmen, The Green Mile alltså, åååh.

Imorse tänkte jag gå och simma, men det blev ingenting av det. För det första är jag förkyld fortfarande och för det andra var det inte öppet. Måste säga att den andra aspekten hindrade mig lite mer än den första. Imorgon, då ska jag vara frisk, och jag ska simma - då öppnar de klockan 06.00, lika bra att gå tidigt så slipper man folk. Jag tycker inte om att ha massa folk omkring mig när jag simmar.

Jag tittar åt höger och mitt skolarbete-berg har inte blivit mindre ännu, suck. Jag tror att jag ska börja ta itu med det där redan idag.. kanske ;)

Nä, nu ska jag inte tråka ut er ännu mer. HEJDÅ


sätt mig i brand, ibland ibland ibland

.. dagens rubrik från Ebba Gröns Flyktsoda, kom och tänka på den låten av Matilda Pekkaris blogg .. Det var längensen man lyssnade på Ebba, jag var helt besatt av dem för några år sen, och innan det var jag helt besatt när jag var typ fem. Nu är jag inne i ett The Kooks-stim.

Dagens andra isträning gick betydligt mycket bättre än den första, fast jag hoppade in i sargen en gång och fick ont i hälsenan, och imorse så landade jag salchowen med bara en kvart kvar, men problemet med att landa på en kvart (att ha ett kvarts varv kvar på hoppet) är att det tar totalstopp och man typ dör, idag var det mitt vänstra ben som fick smällen - aj.

Nu är The Green Mile färdig så jag ska hoppa i duschen och sen lägga mig och kolla. Om jag inte skriver imorgon kanske jag har druknat i mina egna tårar - jag älskar den filmen!


* 081026

Jag sitter och stirrar på högen berget med skoljobb bredvid mig. Men det är ingen idé att stressa, det är söndag idag. jag tror att jag hade haft svårt att överleva denna vecka om det inte hade varit lov, de senaste veckorna har verkligen sugit ut mig på all energi, all lycka och allt hopp om en bättre framtid.

Temat på mitt lov är mysa! Förutom att jag har dubbla isträningar varje dag samt massa annan träning. Men förutom träningen är det mysa som gäller (om man bortser från skolarbetet då).

Filmer jag hade tänkt att avverka under lovet;

  • A Fish Called Wanda
  • The Green Mile
  • Seven
  • Chocolat

Ja.. nu kom jag inte på några fler jag ville se. Så nu ska jag sätta igång att skaffa filmerna också, innan träningen:) TJAO


, skaru rrredan hem?

Svar Ja. Jag mötte min granne (en inte alltför nykter sådan) när jag nyss spatserade hem från en myskväll med syskonen Thulin och Hedda. De kom förbi mig halv fyra och tyckte att jag skulle följa med och äta middag, och mat kan man ju aldrig säga nej till. Köttfärssås och spagetti och till efterrätt citron/lime-paj och så kollade vi film. Eller innan filmen hade vi en liten obligatorisk mobba-vilda stund, det slutade med att jag och Hedda sprang för våra liv- jagade av monstret (Vilda) ut på gatan utan ytterkläder och skor. Akta er för att göra Vilda på dåligt humör, hon blir lite .. vild ;b En bra sak man kan göra för att undvika detta scenario är att inte gå ihop tre stycken, sätta sig på henne och göra pingpongdöden och massa andra roliga saker upprepade gånger under ca. 15 minuter. Vi har då alltid tyckt att det finns en viss tjusning i att plåga henne, det faller oss så naturligt ;) 

Vi kollade sen på Sweeney Todd - den var bra, på ett konstigt sätt, men det är ju Johnny Depp - en film med honom säger jag inte nej till ;b Sen kollade vi på Get Smart, fast alla somnade och jag vaknade för en timme sen av att mamma ringde och undrade var jag höll hus. Jag mumlade nånting, la på och somnade om.

Sen vaknade jag iallafall och gick hemåt, det var massa bilar ute, vilket lördagsnöje att sitta och åka runt stan i en bil - jag tycker bättre om den här ligga-och-svulla-framför-en-film-kvällen. När jag nästan var hemma ser jag tre yngre män komma emot mig, min första tanke var ju såklart; Våldtäktsmän. Men ack så fel jag hade, det var grannen under oss, ägare till den fruktansvärda mödarhunden Råttan (det där med Råttan är en annan historia). Han var lite glad i hatten och undrade vad fan jag var påväg hem för, det var ju feeeeeeest! Ingen fest för mig, jag ville hem och sova.. Imorgonbitti ska jag gå och reta råttan så grannen inte får en trevlig dagen efter-morgon ;)

imorgon blir det även träning 10-11, sen ska jag åka skridskor med Thulinarna och Hedda och sen har jag träning igen 16-17. Och nu skulle jag behöva gå och duscha, kunde inte göra det när jag kom från träningen idag eftersom mamma och pappa hade förvandlat duschen till en tropisk regnskog. Men jag tror att den är fri från växter nu, så det kanske blir lite duschelidusch innan bädden. Goodnight


pattinaggio di figura *

Nån hysfat onödig konståkningslista;

För konståkare

1. Vart tränar du?
Lombia

2. Hur många timmar tränar du i veckan?
typ 8-9 h på is och typ 3-4 h fysträning

3. Vem har du som tränare?
Ingela

4. Hade du fortsatt att åka skridskor om du hade fått en skena i ansiktet?
Ja

5. Hur många i din klass åker skridskor?
bara jag som åker konståkning

6. Vilka är dina kompisar inom konståkningen?
de från klubben, och några andra

7. Vad har du för skridskor?
graf edmonton special

8. Vad är roligast att göra på träningen?
hoppa

9. Vad ska du göra när du har slutat åka skridskor?
vetinte

10. Hur många är ni på en träningen och villka tränar du med?
11 i min grupp; jag annis, emma, elin, elin, sanna, sanne, ida, fanny, ester, rebecka, . 

11.Kollar du alltid på konståkning när de e på TV?

ja

12. Vad är roligast att kolla på: paråkning, singelåkning( herrar, damer), isdans, teamåkning.
singelåkning :)

13.  Vilka tester har du?
3,3

14. Vilken tävlings grupp åker du i?
Jun B1

15. Hur länge har du åkt konståkning?
tio år, minst

, 25/10

min förkyldning vägrar gå bort, och jag har två teorier om varför;

  1. Jag tränar även fast jag inte borde,
  2. Detta är bara början, någonting stort hemskt och långvarit kommer snart bryta ut

om man ska förlita sig till mitt favorituttryck är nummer två mycket möjligt, så jag väntar med att klaga tills det onda kommer.

Har tränat imorse, från nio till tio, morgonträningar är mysigt! Som vanligt var det bara jag och Annis från grupp 1 och så var Annis lillasyrra och c/o från grupp 2 där också. Det gick inte så bra, jag tror det är förkyldningen.

Idag vet jag inte vad som händer, jag borde ligga hemma och vara förkyld, men vila - det är väl ändå lite överskattat? Jag nöjer mig med höstlov!

PUSS!





mamma och pappa håller på att storstäda (nej, jag hjälper inte till) och hittade massa gamla teckningar från typ 2003. och så hittade jag teckningar från 2003 och framåt, jag ska alltid ha kvar allt fult man gjort genom åren, tänk när man är typ 85 (långsiktig planering) och så sitter man och kollar på minnen från sin barndom , nu låter jag som en 85-åring också.. hjälp. 


 
2008

, 24/10

Nu har jag svenska, vi ska skriva ett tal om nånting - jag kan inte komma på vad jag vill tala om. Vi kan ju hoppas att bloggen ger lite inspiration. Jag hade nästan velat prata om gränsen, konståkning eller slalom. Ämnen som kommer sådär naturligt, men jag vet inte. Talet ska ändå fröst redovisas om tre veckor, det är luuuugnt ;)

Jag är trött, och förkyld, det är inte mysigt. Men idag ska jag iallafall träna - jag längtar!
skriver antagligen mer senare



nu är elin påväg till Sölden, detta är en bild från förra årets resa. jag saknar alla



bröl! (fortfarande svenska) jag har ingen inspiration över huvud taget, ´jag har iallafall påbörjat tre olika tal (alla tre ämnen jag nämnde ovanför). Men ingenting är sådär "rätt". men jag fortsätter fortfarande att intala mig att allting hade kunnat vara värre. Börjar bli lite tjatig nu, så jag kan lika gärna tjata lite till - Hedda kommer ikväll!





gårdagens, dagens och morgondagens låt

, 23/10

ylva; åk inte, jag vill ha dig i Kiruna - all the time!

Jag har med nöd och näppe överlevt denna dag, min överlevnad beror nog mycket på uttrycket det kan alltid bli värre. Men jag måste säga att det kändes inte som att det fanns något mycket värre än att först vakna upp (förkyld och jävlig) till ett rum som krävde städning, gå till skolan och blandannat göra ett två timmar långt slutprov i fysik och direkt efter det en och en halv timme kemi. Överlevde gjorde jag iallafall, och det är väl det livet i stort går ut på. Vilket också betyder att vi alla kommer misslyckas i slutet, men kom ändå ihåg att allting hade kunnat vara värre.

imorgon kommer Hedda, åh vad jag längtar!

, dåliga vanor

japp, det är mitt liv fullt av. Egentligen har jag matte just i detta nu, men kände att lugnet här hemma var mycket mer lockande, får göra matten sen istället. Fick värsta uppenbarelsen imorse när jag pluggade fysik - jag fattade hur man skulle göra!! det går framåt iallafall.

Mitt rum ser ut som kaos, jag ser ut som kaos - så det är väl inte så konstigt att allt annat också är kaos? Nä, jag ska nog gå till skolan nu. Sen blir det träning. TJAO

me love

jag hittade en sketasnygg bild, jag saknar när vi var vi. tror att bilden är från säsongen 06/07,

gränsen och dumma blondiner - det är så det ska vara! :)



, 22/10

världens bästa elin fyller år idag, grattis!

min hjärna är tom, eller det är nånting som är tomt, I feel it. Vi har slutprov i fysik imorgon, jag vill dö och återuppstå på fredag, tyvärr är denna möjlighet ganska omöjlig, så jag försöker plugga istället. Det går inte bra, inte alls. suck suck suck.

men jag och tiddis kom på ett jättebra "motto" eller vad man nu ska kalla det igår; det kan alltid bli värre.
just nu kommer jag inte på så mycket som kan bli värre, men det kommer väl det också.

jag vill ha gränsen, jag behöver gränsen - NU!


, 21/10

Det är spänt hemma hos familjen lövberg ståål idag. Jag har nyss blivit hotad med att kastas ut om jag inte uppför mig, och eftersom jag vet att jag inte kan det håller jag mig inne på mitt rum och försöker plugga fysik, det enda problemet är att min miniräknare samt formelsamling ligger i väskan i hallen och jag vågar inte gå och hämta den. Det är inte lätt när det är svårt om man säger så.

Dagen har varit chill, som alla andra tisdagar. Skola (kom i tid på morgon!! ;b) till klockan ett och sen Safari i x antal timmar med Tiddis. Vistelsen på Safari blev inte världens billigaste, jag köpte; 2 koppar te (20kr/kopp), en pastasallad med salami och fetaost (60kr) och en chokladmuffin (23kr), men det var lugnt värt det. Vi hann till och med göra lite fysik när vi satt där. 

Sen halkade vi upp mot Järnia där Tiddis mamma hämtade oss, hon körde först Tiddis till GK och sen körde hon hem mig. Efter det har jag inte hunnit med så mycket mer än att äta och bråka. Nu ska jag träna två gånger, sen blir det lite mer fysik och sen sängen (förhoppningsvis min egen). Imorgon är det dans på gympan (på tal om ingenting), tjao

och hedda kommer på fredag! :) <3

och jag ska göra om min bloggdesign igen, min är så mörk och deprimerande. Jag har försökt göra en bild men jag är ingen hejare på det där, men detta är iallafall resutatet;


nähä, det gick inte att ladda upp någon bild, försöker sen igen. hejdå

, 122 dagar kvar

gissa till vad?

Jo, premiären såklart! Det är sjukt vad jag längtar, inte bara efter premiären, jag vill åka skidor här och nu! Men det kanske blir läger på höstlovet, det hade varit underbart! 

Min måndag har varit som alla andra måndagar; komma försent till fysiken, fyra lektioner, vara klar med matten = sluta klockan ett, gå och träna.. Ja, sen blir det tyndglyftning och isträning, plus att jag nu ska plugga fysik. Och nu ska jag verkligen plugga, jag lovar!

, change your ways while you're young

idag har jag varit kreativ, jag stickade, sydde, klistrade och ritade, och då kära barn blev det sveriges fulaste iPod-fodral, det är iallafall unikt! jag har dåligt samvete, har inte tränat idag, igår eller i fredags, tre dagars vila i rad har inte hänt på månader, skärpning här! kollade igenom min träningsdagbok, sist jag vilade i tre dagar var när jag var sjuk innan lulelägret i somras, alltså vecka 27. Alltså 15 veckor. Nä, detta var inte bra, nu ska jag sova, och idag tänkte jag släcka lamporna och klä av mig.

, 19/10

Vi börjar snart se slutet på 2008, och jag längtar - känner att jag behöver en nystart på mitt såkallade liv. Och årsskiftet är väl en utmärkt tidpunkt att börja om på? I mitt nya liv ska jag blandannat sluta med gastkramande färder bakluckor på bilar som jag inte litar på, det är sånt som får mig ur balans. Jag vill heller inte ha någon på biltaket. Jag vill inte åka bil överhuvudtaget, jag vill åka skidor!

Imorse vaknade jag klockan nio och märkte till min stora förvåning att jag låg under täcket med tända lampor i hela huset, iklädd chinos, linne och t-shirt, med smink och håret uppsatt - ojdå. Jag blev helt enkelt så trött när Vilda gick hem igår kväll (halv tolv) att jag somnade direkt.

Har kollat på Pearl Harbour imorse, hade aldrig sett den innan men har velat se den i urminnes tider. Den var sorglig, men även fast jag satt och asbölade berörde den mig inte särskilt mycket. Jag behövde väl bara få utlopp för mina känslor antar jag.

Nu ska jag alldeles strax knalla upp till badis och simma mina 40 längder. Sen får vi se om vi har is ikväll, you never know.
 



, 18/10

Jag är trött, kom i säng klockan sex imorse, sov till halv tio, det är inte riktigt så mycket som jag behöver för att fungera. sex timmar sömn vill jag ha!

jag började dagen med att missa bussen (kom gående nerför gatan när den körde förbi) och var tvungen att gå till GK där jag och Robin har smitt planer för blandannat våra framtida gymnastikkarriärer och kollat på tävlingar, åt popcorn och varmkorv. Sen gick jag och Tiddis hemåt.

En positiv sak; det har börjat bli kallare! :)

nu ska jag gå och handla, tänkte laga tacos till mig :9 mums,

, 16/10

jag har ätit mackor nyss, min mamma hade bakat och jag och nybakta mackor brukar sluta med ångest - det gjorde det idag med ;b men gott var det iallafall. Har även ätit köttsoppa, inte riktigt min favorit om inte farmor gör den, vem vill att benen ska sitta kvar på köttet? Inte jag iallafall, så jag åt bara grönsaker.

Imorse gick jag upp sex, drack ett glas vatten, packade ryggsäcken och gick mot bussen. Jag ramlade och slog ihjäl mig utanför Ylva, det är halt ute nu och det måste sett väldigt kul ut. Jag åkte buss till badis (jag vet att jag är lat) och sen simmade jag 40 längder, duschade och fixade mig och sen gled jag iväg till skolan. Kemi till lite efter fyra, det är tortyr och jag hörde inte ett ord av vad Sara sa, även fast jag satt och riktigt koncentrerade mig.

Jag längtar till imorgon, vi slutar tidigt, då blir det stan och hitta något kul att ha på sig, sen blir det äta med tjejerna och sen dansar vi väl vidare...

Nu borde jag verkligen plugga, snart.. om ett tag




ja, mandy, bli frisk och kom så kan vi dansa!

, kväll

kom nyss från Lombia, jag har tränat (som jag tidigare idag uttyckte mig) de fula små äckelungarna och ska snart tillbaka dit igen för egen träning. Fast ungarna var söta, det är dom alltid förutom när jag är trött och sur. Trött och sur var jag i skolan på eftermiddagen, hade nästan dödslängtan - ville iallafall bara gå hem och lägga mig och vakna igen lagom till premiären, så jävla less var jag. På allt och ingenting.

Jag har ingenting mer att tillägga. hejs


tränat nyss, trött, mycket trött, ska gå och sova snart, klockan är halv nio, vilket betyder att jag vanligtvis hade börjat min för dagen tredje träning om en halvtimme. Idag har det bara blivit en, och det räckte - gott och väl. Godnatt

, 15/10

Igår var jag glad över snön som kommit, idag har jag kommit på att det är sorgligt lite, humöret svänger om man säger så.

Jag fick ingen träningsvärk, att det ska vara så svårt? Måste börja med nåt helt nytt så musklerna inte är vana, men vad? Man får träningsvärk av Balett, och det är ju dessutom ganska kul... men njet, jag håller mig till de aktiviteter jag redan har, annars hade jag väl antagligen stressat ihjäl mig.

Jag tycker att min blogg mer och mer börjat handla om hur stressad jag är, ska sluta skriva om det. Kan ju berätta att jag har hängt upp en tavla jag fick av Ylva och Karin i förtidig födelsedagspresent (två månader sen), den innehåller en massa bilder från alla tiders slalomsäsonger, vissa bilder är gräsligt pinsamma, men jag älskar den där tavlan!

Nu ska jag plugga fysik (gjorde det aldrig igår)
jag hittade en najs bild förresten...


, 20.25

jag är trött i hela kroppen, har varit på slalomträningen och pappa var inte barmhärtig idag, mina axlar känns som gelé - men det är så det ska vara, får jag inte träningsvärk blir jag arg.

Trevlig låt, jag tycker refrängen verkligen har en poäng

All my life I've been fall- fall- falling apart,
Been tumbling down quick first right from the start
I never learned just get up and go on
Until I'm just knocked right off of my feet

But it's not the fall that hurts
It's when you hit the ground
Cuz it's not the fall that hurts
It's when you hit the ground


Stumblin' with every step I take
And it seems I can't get a grip
I'm soon gonna slip
And then I look down
I see the fur ground
Is closening fast again
And then boom

But it's not the fall that hurts
It's when you hit the ground
Cuz it's not the fall that hurts
It's when you hit the ground

... Nä, nu ska jag vara lite duktig, städa rummet och sen ska jag ta mig an fysikboken, till alla NV'are ; vi har slutprov nästa vecka, så Fysik B kommer nog börja snart - stackars er, och oss såklart. PUSSHEJDÅ





på söndag är det fyra månader kvar, dax att börja ladda! ;)



 


, you make me feel so good

jag är glad, glad, glad idag!

Det är snö, en tunt lager vitt guld på marken - som dessutom ligger kvar hela dagen! Alldeles alldeles unnderbart! Jag var ungefär lika mogen som en femåring när jag gick hem från skolan, när jag hade skiljts från svappistjejerna gick jag ett tag i stilla ro innan jag kom på att jag kunde sysselsätta mig med att springa (ta fart) och glida så långt det går. Det kan inte ha sett friskt ut, men jag är ju inte frisk heller. Eller är det kanske det jag är? Säkert.

Klassfotot kan ha blivit mycket fult, men det gör ju ingenting, det är bara ett foto som alla ska se. Fast ingen kollar ju på mig så jag slipper skämmas ;b

Nä, nu ska jag hitta på nånting annat. tjao



jag älskar vintern!



, 14/10

idag är det serenas dag, grattis! :)

idag har vi även skolfoto, sådär lite mindre kul. jag undrar vad jag ska lägga på mig för posé idag, mina tidigare som årets tjockis, årets emofjortis och årets fulaste hår har ju funkat hittils. Åh vad jag hade velat ha fartdräkten på mig, det hade varit fett snyggt!

Jag har pluggat hela morgonen, och tro det eller ej; kemin börjar förvandlas från grekiska till tyska! Jag väntar fortfarande på uppenbarelsen; "Nämen, detta är ju lätt!" (jag tvivlar på att jag kommer få uppleva det innan min död). Nu ska jag hitta några kläder to wear och sen ska jag övertala pappa att skjutsa oss (mig & T) till skolan.
Vi har ingen isträning idag - jävla hockey.

, 13/10

vårat internet har damp, och det gör mig såklart alldeles lamslagen (beroende som jag är). Just i detta nu fungerade det någorlunda, så jag slänger mig såklart hit och skriver en rad eller två.

Dagen har inte bjudit på så mycket, eller om man tänker efter så har den kanske det. Jag kom nästan i tid imorse, det är faktiskt bra för att vara mig - se, jag håller på att förändra mitt komma-försent-beteende! Slutade ett pga att jag var klar med matten, det var också min vän så vi spatserade igenom stan på vägen hem till mig där vi gjorde det vi gör bäst; ÅT!

Sen gick Tiddis hem, jag tänkte försöka bli bättre på att spela gitarr men somnade med gitarren i famnen på min säng, det var mysigt. Efter det åkte jag och papi till intersport och la undan en dunjacka till mig (en vit peak, and I love it!). Sen har jag, Tiddis och Robin varit och simmat. 40 längder, 25 minuter, bra eller dåligt - jag vet inte?

Planen var sen att jag skulle till GK med Tiddis och hjälpa till med hennes ungar, men planer och petra.. ja, ni vet. Nu väntar jag bara på träningen.. 21-22, det känns tungt och dessutom har jag som vanligt ont i hela kroppen. Jag tror att jag kommer gå sönder snart, illa.

take care / P


, 12/10

oh, om en kvart ska jag vara på sporthallen , jag och elin ska låtsas vara lite duktiga och vara i tungdlyftningslokalen och träna - om inte annat har vi gott om tid att prata ostört om allt som kan behövas prata om, kanske man får sig en och annan muskel också.

Imorse var det bara jag och annis på träningen, och Linnéa från grupp två. Vi fick inte igång musiken men jag höll nog ljudnivån uppe ändå med fina krashlandningar, däribland en på ryggen och en nästan på huvet. Efter träningen bestämde vi oss för att bidra lite till Kiruna Hockeys kassa så vi köpte oss varsinn loka innan jag åkte hem. Ikväll blir det lombia igen från 18-21. Nej, nu är det hög tid att kila iväg

, Kväll 11/10

Har jag skrivit idag att vi hade jättekul, tjejerna och jag, igår? Om inte så hade vi iallafall det. Jag tycker om er! Jag gick nog hemifrån vid halv åtta-åtta nångång, köpte piggelin åt oss på Q8 och gick sen till Amanda. Klckan tio begav vi oss ut för att spendera tvåhundra alldeles onödiga kronor på en alldeles onödig bilfärd och sen fick vi en gratis, hisnande färd ihoptryckt i bakluckan på en bil. Klockan tre vandrade jag hemåt med gamla kompianjoner från Luossa. Riktigt givande kväll faktiskt :)

Idag har jag varit på stan med mamma, det är mycket ovanligt, det gick utan problem fram till vi kom till Intersport då jag var på vippen till att bryta ihop totalt - men ingenting kan vara perfekt. Sen gick jag till Vilda och vi har bara chillat, kollat filmer och ätit cheesecake - totalmys!

Nu ska jag hitta på något intressant att sysselsätta mig med, ska bara säga att Nyckeln till Frihet är en jättebra film och att kvällens låt är Smile like you mean it med The Killers, helt klart!

PUSS!

, 11/10

Jag älskar lördagsfrukostar, förutsett att jag är ensam uppe och att ingenting annat stör mig. Det är så skönt att bara sitta där och .. sitta? Jag är så stressad alla andra dagar att min lördagsmorgon blir min oas i öknen, dvs de lördagar jag inte har träning klockan 9-11 (vilket inte är fallet idag!) eller är borta på läger/tävling. Jag har alldeles för mycket att göra på alldeles för liten tid, tillslut kommer jag väl bryta ihop totalt och bara lägga mig ner och dö eller något. Kan ju vara skönt det med.

Igår kom jag i säng typ fyra, har sovit drygt fyra timmar - det är ju alltid nåt. Jag tror att det blir simma för mig idag, nu ska jag börja vara seriös med min konditionsträning också.

Och jag har något jag ska klara av i vinter (förutom att jag, dum som jag är, lovat Calle Ö att jag ska vara med på Slopen Open); Jag ska lära mig att åka längdskidor! Det är ju verkligen inte så att jag är värdelös på det, nejnej, jag tror nästan att Henke Hannu fortfarande drömmer mardrömmar om hans tid som gympalärare på Luossa då han var tvungen att bevittna min och Tiddis färd runt det sex kilometer långa Luossaspåret - den två timmar långa färden.

Men nu; frukost :)

, 10/10

nu håller jag på att baka pizza med mozarella, serranoskinka och färska tomater - mums! Lite tråkigt att vara ensam bara, eller mamma är ju alltid här (tyvärr), men hon ska äta sushi och kommer väl antagligen sitta och göra den när jag äter, inte väldigt aptitretande faktiskt..

Sen ikväll blir det tjejorna hemma hos Amanda och sen får vi se var vinden bär oss. Imorgon ska jag och simma igen, det är egentligen ganska mysigt :) PUSSHEJ

, 9/10

Rova; jag tänkte bara meddela dig att vi MSP'are och Sara hade en udnerbar lektion, ni missade verkligen någonting alldeles extra när ni släntrade iväg en timme innan. Jag är inte alls avundsjuk! ;)

Var bara det, nu blir det träning (jag är inte heller avundsjuk på carl och c/o för att de får börja åka i backen medan vi alpinister får hela Luossaskolans gympasal för oss själva...verkligen inte avundsjuk!)


jag såg att carro gjort en lista på hennes helg-planer och blev med ens väldigt inspirerad att göra samma sak ;b (det här med egna idéer har jag lagt på hyllan a long long time ago)

Fredag;
- Träning 15.00-16.20
- Umgås med the girls from the very best class :)

Lördag;
- Lombia 9.00-11.00 på morgon
- Träna med Elin ?
- Sen är jag öppen för förslag :)

Söndag;
- Träna 10.00-11.00
- PLUGGA
- Träna Sannes ungar (Annis vill du ha dem med mig??)
- Träning 20.00-21.00

Nä nu ska jag plugga , imorgon blir det MVG - javisst! ;)

, 9/10

Klimat- och Miljö måste nog vara den mest onödiga av alla kurser vi läser på MSP. Vi gör i princip ingenting, och det vi gör är inte särskilt vettigt det heller. Jag hade kunnat hoppa av om det inte vore för en eventuell resa till Stockholm till våren - vad gör man inte för lite (eventuell som sagt) shopping?

Just nu sitter jag alltså på lektion, det är torsdag och imorse när jag vaknade låg det ett tunt snötäcke på marken - riktig lycka! Idag är det kemi till halv fem, hur jag ska överleva det är ett olöst mysterium. Men sen (när jag förhoppningsvis överlevt mördarlektionen) ska jag på massage och sen blir det träning. Sen ska jag plugga Biologi i mängder, siktar på MVG - hoppas på G+, SP är inte särskilt generös med betygen.. Och få alla rätt på ett av hennes prov är inte lätt, eftersom man måste ha registrerat allt hon säger, även det som hon säger att hon tycker är oviktigt i princip. USCH! Nej, här ska det pluggas. Och nu ska jag hitta nåt annat kul att göra resten av lektionen.

jag längtar till vintern, ohja

en liten lista

Tio första
Första bästa kompis
: Hanna Thulin
Första bil: haha, en silvrig Volvo 245, den var inte fin på en fläck
Första kärlek: svarar inte på såna här frågor
Första husdjur: Röding vid namn Bamse
Första semester: Till utlandet? Isf Turkiet med Tiddis 2005
Första jobb: Abisko sommaren 2006?
Första köpta skiva: Säkert typ SpiceGirls eller Absolute Music 5 ;)
Första riktiga kärlek: svarar inte på såna här frågor
Första piercing: Öronen
Första konsert: Mora Träsk, 1994 typ med Hedda ;)

Nio sista:
Sista alkoholdrycken:

Sista bilfärd: Hem från träningen för ett tag sen
Sista filmen du såg: Juno.
Sista ringda telefonsamtal: Tiddis kanske
Sista bubbelbadet: Hos Tiddis, längesen ;)
Sista spelade cd: Metallicas nya
Sista kyss: jag svarar inte på såna här frågor
Sista gången du grät: Ihelgen efter mitt långprogram!
Sista måltiden: Åt müsli nyss ;b 

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar:
nej
Blivit arresterad: nej
Blivit kär vid första ögonkastet: nej
Fått ditt hjärta krossat:  nej
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Nej
Haft ett one night stand: jag svarar inte på såna här frågor
Busringt till nån: JA :D

Sex saker du gjort idag:
1.
Simmat
2. Lekt "boll-lekar"
3. Kollat film
4. Tränat tyngdlyftning
5. Tränat på Lombia
6. Ätit saffranskaka (och därmed brutit mitt löfte)

Fem favoritsaker (Ingen speciell ordning):
1. Träning
2. Mina skidor
3. Vintern
4. Snö
5. Tiddis mammas mackor!

Fyra personer du kan berätta allt för:
1.
Tiddis
2. Elli
3. Ylva
4. Annakaisa

Tre val:
Svart eller vit?
Svart
Sommar eller vinter? Vinter
Choklad eller chips? Choklad

Två saker att göra innan du dör:
1.
Göra bakåtvolt
2. Det var nånting jag hade kommit på som var jättebra som jag ville göra innan jag dör , men jag minns inte vad det var ;)

En sak du ångrar:
1.
Massor,

, 8/10

jag har fått min dräkt, den är underbar! :') jag ska lägga in en bild på den, när jag lyckas ta någon jag inte ser ut som årets sumobrottare på, kan ju ta ett tag...

idag har det varit stressigt, eller iallafall mycket. först innan skolan var jag och simmade, sen var det skola med blandannat gympa, biologi och en hel del fniss från min vän Välimaa. Sen gick jag och Carro hem till henne för att plugga; dvs. kolla klart filmen vi kollade på engelskan och sen slå upp kemiböckerna för att inte göra någonting. Mamma ringde också mitt i allt;

Mamma; När jag hämtar dig från Carro, behövder du ha hem cykeln?
Jag; Vaaaa, vilken cykel (jag kände att jag blev alldeles kall, jag som trodde att min cykel stod hemma på gården, tänk så hade någon snott den - igen!)
Mamma; Ja, du cyklade imorse.
Jag; Jahaaa....(funderar ett tag och sen minns jag) JUSTDET, det gjorde jag ju!

Jag är blond, typiskt blond från topp till tå.
När mamma kom och hämtade mig hade hon med sig cykeln jag lämnat på skolan, kom hem och åt och sen bar det iväg till Sporthallen för tyngdlyftning. Sen rullade jag ner till Lombia och tränade. På onsdagar tränar både våran grupp och gruppen under oss på isen, det är kaos eftersom vi typ mosar de små om vi skulle åka på dem. Vi snurrade och jag höll som vanligt på att dö - det är sjukt hur yr man fortfarande blir efter alla år! ;)

Nä, nu ska jag äta müsli, dricka te (som jag fick av Elli i födelsedagspresent, TACK!) och plugga biologi. TJAO

*HAPPYFACE*

Hedda kommer upp på lovet, vår allas gullehedda - åh vad jag saknar henne! I feel like dancin'!



Hedda i sina glansdagar, och som hon säger själv; Det var definitivt hon som hade koll på modet i vårat gäng!

, 7/10

jag har ganska dåligt med inspiration just nu, jag tror att jag på något sätt har blivit tömd på saker att säga.

idag har vi haft den obligatoriska livräddningen på skolan, är man inte med få man IG i Idrott. Jag och Tiddis kom försent, det är ingen ovanlighet direkt, men jag måste verkligen sluta komma försent! Vi fick lära oss en massa saker som man redan visste och inte visste och sen fick vi släcka lite eldar på isplan (heter det så?). Det var skönt utan skola men jag hade kunnat välja varmare kläder när jag klädde på mig imorse, men eftersom jag inte kan låta Louise se ner på mig för att jag fryser behöll jag mitt iskalla lugn, drog på ett fett smile och sa att det inte alls var kallt. Har jag någon gång sagt att det är jag som är Ståålkvinnan?
 
Jag och tiddis tog bussen hem, otroligt tidsslöseri men ack så mycket varmare och mysigare. vi klagade oss igenom bussturen, och efter allt klagande kände vi oss mycket gladare och det bar iväg till Linkan för mackor och te, jag älskar hennes mammas mackor! Sen kollade vi Desperate Housewives, eller rättare sagt; Tiddis kollade Housewives och jag sov. Det känns som att jag sover direkt jag får chansen nuförtiden.

Imorse när jag vaknade var det mörkt ute, vilken underbar känsla det var. Äntligen börjar det bli vinter!

Nu ska jag (kanske) städa mitt rum och plugga Biologi, sen blir det mat och träning. CIAO

, 6:e Oktober

Nu ligger jag i sängen och skriver, anledningen till att jag ligger och inte sitter är den att min rumpa (eller iaf den högra halvan av den) inte mår så bra. Jag har nämligen utfört ett litet ofrivilligt experiment under gårdagens tävling och tester; hur många gånger går det att ramla rakt bakåt på rumpan utan att den går sönder på isen? Jag har som ni kanske förstått använt mitt ass som airbag igår. Nervositet, hal is, astma och konståkningstävling i Sundsvall är ingen kombination jag rekomenderar.

Helgen hade kunnat bli lyckad, men det är det många andra saker som också hade kunnat bli. Lördag, säsongens första tävlingsdag, var här och det var med panik i hela kroppen jag gled ut på isen och gjorde det bästa för att se glad och avslappnad ut, jag vet inte om jag lyckades riktigt ;b Men programmet gick ändå hyfsat, jag klarade alla hoppen och så, efter första dagen ledde jag - det är ju alltid kul.
      Men sen kom söndagen, sunday bloody sunday... Jag har inte så mycket att säga om den. Jag fick iallafal astma efter typ halva programmet och var tvungen att bryta. Just då önskade att döden skulle komma, snabbt och smärtfritt. Jag fick tyvärr inte min önskan uppfylld. Men när jag lugnat ner mig (det tog ett tag) kändes det ganska bra iallafall, jag vann iaf kortprogrammet.

Det blev en lång resa hem, men det tar vi en annan gång. PUSSCIAO


, 3/10

Idag har jag en massa pluggande att göra som helst ska vara gjorda innan jag åker, men vad gör jag? Ni kan ju gissa.. Ja, jag kollar O.C, men jag har även ätit en mandarin och sedan tejpat ihop skalet igen - värt.

Jag har ingenting att packa i, det känns ju lite dåligt. Jag har typ min völkl-väska, men den är hur stor och klumpig som helst och sen finns ju min gigantiska rosa, icke-fungerande, väska. Och där tog alternativen i prinip slut om man inte ska räkna med min lilla väska på hjul där skridskorna knappt får plats. Livet går inte riktigt med mig just nu, men jag väntar, väntar på snön istället.

önska mig ännu en gång lycka till!


, 2/10

Det var längesen jag inte skrev precis varje dag i bloggen, underligt. Men nu börjar livet accelerera igen, som alltid på höstkanten. Faktum är att jag inte har nån aning om vad som gör att min tid bara rinner iväg, det blir ingenting gjort förutom träning... och en hel del o.c. , haha.

Jag är i princip som en levande zombie, jag känner bara för att gå och lägga mig i en kista och begravas djupt inne i en pyramid. Trötthet och allmänt depp samanfattar veckan mycket bra. Men snön har fallit, det vita guldet, anledningen till att jag går upp på morgonen! Visserligen ligger den inte kvar på marken, men ändå - jag ser det snöar!

Hade prov med Fru Purjo idag också, helt ofattbart vad man kan avvika från instuderingsmaterialet i frågorna på ett prov måste jag bara säga. Nej, jag håller tummarna och hoppas på det bästa, mer kan man inte göra.

Imorgon åker jag till Sundsvall och tävlar, jag känner mig inte riktigt redo ännu. Jag har ont i hela kroppen, är trött och ganska omotiverad - förhållanderna hade kunnat vara bättre om man säger så. Men ändå, Jag och Sanna och Ingela (Annis ska inte med ;S) flyger till Stockholm och vidare därifrån till Sunndsvall. På lördag och söndag är det tävling - önska mig lycka till (det behövs). Och MSP, sakna mig inte alltför mycket imorgon i skolan! PUSSHEJDÅ!

och till min kära banan; vi får inte låta dansen dröja alltför länge ;)



mitt rum är kaos, inte nytt kaosrekord, men städar jag inte innan jag börjar göra mig iordning och packa för resan kommer jag nog slå nytt rekord till slut. här bifogas en liten fin bild på mitt just nu så fina rum... håll i er!


RSS 2.0