, 29/9 - KVÄLL

jag är slut helt enkelt, tyngdlyftningen var verkligen jobbigare än den kändes och på isen var jag som en säck potatis, min nacke har inte blivit bättre heller, men inte sämre dock. 

nu sitter jag här iförd mina konståkningsstrumpbyxor, ett linne och mina nya skor (ikväll agerar de tofflor ;b), jag längtar riktigt efter att få krypa ner i sängen och kolla på lite oc. Ska nog ta och förverkliga min dröm, godnatt! <3



, 29/9

så länge höll jag mig borta från datumrubriker, men jag har seriöst ingenting annat att skriva - petra är fantasilös idag, igår och imorgon.

idag har jag för första gången på väldigt länge haft jeans på mig i skolan, eller tighta jeans iallafall. Jag trivs inte det, känner mig så bigmama, men jag hade ingenting annat att ta på mig imorse (då jag för övrigt också försov mig). Skolan flöt på utan större missöden (råkade bara visa ett fult finger till nån på expeditionen, detta finger var menat åt tiddis men denne vände sig om i precis samma ögonblick som jag agerade och kvinnan på exp. stirrade rakt på mig - misslyckat, minst sagt). 

ska även berätta att jag idag fått mina äckligt sköna vinterskor - jag hade kunnat bo i dem. Men jag ska spara dem till vintern och snön - åh vad jag längtar!

nu är det snart tyngdlyftning och sen isträning, önska mig och min nacke lycka till (ni kan ju ägna en liten tanke åt min kära vän Välimaa också så kanske hon står på benen). PUSS!

, tomt

I'm in great pain, min rygg och nacke mår inte alls bra och jag vet inte vad jag ska ta mig till. En liten tröst är att min rygg antagligen mår bättre än Annis, hennes har låst sig. Frågan om hur jag ska kunna sitta ner i flera timmar imorgon kvarstår, kanske tar och frågar SP om jag får ligga på katedern istället? 

Idag när jag klev på isen trodde jag att denna träning skulle bli som alla andra slappa söndagsträningar och tänkte "åh så skön, eftersom jag redan tränat två gånger idag". När jag sedan nådde fram till Ingela kraschade hela planen; Hopptester! Jag förväntade mig inga stordåd, men det gick faktiskt bra - jag hade bara 2 missar på totalt 15 hopp, helt klart godkänt. 

Nu ska jag dricka te och städa rummet (jag vet, jag har inte gjort det ännu heller) sen sängen så får man se om man orkar upp imorgon,

ciao



, söndagsshopping

det är inte ofta man i Kiruna kan få möjligheten att slösa pengar på annat än konsum på en söndag, men just idag är fallet ett annat, Björkliden hade utförsäljning på folkets hus och intersport har typ "club-dag". 

på träningen var det som vanligt jag och Annis, sen var Lotta Hanna och Sofie från Grupp 2 också där. Min lutz gick käpprätt åt fanders, det var ingen Lutzmorgon för någon av oss. idag blir det gymmet med ylva, matteräkning och träning ikväll. puss på det :)





piece of my tröja 

jag tänkte bara tillägga att säsong två (oc) snart är färdigladdad, happypeople!  



, sunday morning

igår somnade jag vad elva-tiden liggandes på min säng, med huvudet i fotändan, alla kläder på mig och ett anteckningsblock som kudde. Halv sex vaknade jag, släckte alla lampor och  borstade tänderna innan jag fortsatte min sovning under täcket, med sovkläder på och en riktig kudde till kudde. 

mitt i allt mitt städande igår, som för övrigt gick allt annat än snabbt, började jag prova kläder - dvs riva ut ännu mer kläder över hela mitt rum, nu är det värre än någonsin. men jag SKA verkligen städa idag, men nu är det träning om 40 minuter, dax att kila. 

katjing 





[email protected]

, tomorrow I'll be gone

nu sitter jag här, såsom jag gjort hela dagen, eagle eye strömmar ut ur högtalarna, mina kläder ligger utpridda över hela rummet och hörnen är fulla med damm - men egentligen , är det så himla noga?

jag vill flytta någonstans, typ till alperna, bo i en liten vindsvåning nånstans och bara leva ett helt år - det hade varit hur himla mysigt som helst! kvalitetstid kan man kalla det, fyfan vad jag längtar till vintern!

nä, nu ska jag agera, åstadkomma nånting iallafall, seeya



Det slog mig nyss att till helgen (nästa alltså) är det tävling, jag annis och sanna tar vårat pick och pack och flyger till Sundsvall. Och inte nog med det; jag ska testa också! (man göra tester för att typ kvalificera in sig till olika tävlingsgrupper). Jag är nervös redan nu, hjälp!

det var väl bara det, ciao

jag vill ha!


, now you got me on my knees

goddag people!

nu lever jag igen, jag har varit obeskrivligt trött hela förmiddagen... missade träningen (jag hade inte skrivit upp mig på listan) och försökt kolla på oc på teven, det gick inte bra - dvd'n fungerar inte. typiskt.

igår var jag snabb, klockan 16.20 slutade min träning, klockan 17.10 kom jag till Johanna - då hade jag hunnit åka hem från Lombia, duscha, föna håret, platta och volume-mastra håret, sminka mig, välja kläder, åka till carro och vänta på henne och sen åka till Johanna och irra runt på planerna för att hitta hennes lägenhet - lompis är ju ett enda gytter av likadana hus, hur i hela friden har de tänkt att man ska kunna hitta där?

Jag, Elin, Carro och Johanna gjorde pizza och väntade på att svappismaffian skulle komma, tillslut kom dem - dock utan Serena som missat bussen i Svappis, stackars flicka. Pizzan räckte gott och väl, vi hade bakat två jättestora pizzor och vi åt till vi sprack och ändå var det nästan en hel pizza kvar. Mycket trevligt, och fin banandans.

I väntan på att resten av klassen skulle anlända fördrev vi tiden med att blandannat spå hur feta våra framtida män skulle bli, jag fick en 100+ och ett anorexiafall, kan väl ta och förvänta mig något där emellan. Sen kom klassen och vi hade det prima, as usual. Sen började vi bege oss mot stan, och Evy Halldén, sen blev det en kort sväng till Emelie och sen gick vi hemåt jag Joel Carl Amanda Serena och Jocke. På stan skiljdes vi åt och jag tog sällskap av Carl en bit hem. Kall, trött och lycklig gick jag och la mig och sov till nio-nånång.

ikväll ska jag försöka umgås med min mamma, framtiden är oviss och msp - we're big in japan! ;)

, blääääääää

nu har jag slutat med mina eviga datumrubriker, iallafall för ett tag framöver. jag kan inte sova, vilket är mycket konstigt eftersom jag vaknade tidigt imorse och dessutom gick och la mig sent igår. imorgon vill jag gå på stan och hitta något fint att ha på mig, tänkte dra med mami efter träningen, perfect. nä, jag måste försöka sova nu, ska upp sex och tvinga mig ut och springa, får väl se hur det går... tjao

, we dance in the same group but I've got the right moves

jag har gjort om min bloggdesign, jag suger på sånt där men jag orkade inte med att allting var ljust och fint. carl, du gjorde mig medveten om hur deprimerad jag var, hahaha!



, 25/9

Inatt har jag drömt om skidor, pudersnö och alldeles underbart väder - jag kände mig alldeles lycklig när jag vaknade. Ååh vad jag saknar vintern, men det är på G nu, bara 1+ imorse när jag stack ut och sprang. Angående springningen var det jobbigt, men det var väl inte särskilt oväntat.



Nu är det kväll, igen - dagarna bara går och jag hinner inte ens tänka efter. Torsdag den 25:e September har till stor del spenderats i skolan, hade en mördarkemilektion sista timmen (till fem över halv fem!) och sen sällskapade jag med Carl, Joel och Natta hem till Carl för lite förlorande i kortspel och ätande av onyttigheter. Halv sex gick jag hem och böt om och sen var det träning på Luossaskolan. Träningen var inte jobbig i sig, jag ramlade ner från en boll och dödade mitt knä bara, annars gick det väl bra.

Och nästa gång ni får ett samtal från någon som tar självmord i telefonen - andas ut, det är bara två av mina vänner som roar sig.

PUSS&GODNATT (om några timmar)

ju förresten Carl; det är bara 147 dagar kvar till PREMIÄREN, och jag har ett mål, jag ska vinna i plump någon gång under säsongen (eller jag kanske nöjer mig med vilket kortspel som helst för den delen)! ;)

LISTA

jag hittade en gammal lista, såna är ju roliga ;)

Ditt namn: Petra

Längd: en och sjuttio..nånting ;b

Spelar du något instrument: nej, eller jag kan typ spela piano.

Vem är snyggast: hemligt ;b.

Vem vet mest om dig: Jag, och om det måste vara nån annan; Tiddis

Vad vill du ha just nu: OC Säsong 2
.
Vilka sjukdomar har du: Räknas ansträngningsastma? 
 
Fobier: getingar!.

Känner du en snygg kille: ja

Har du körkort: nej, unfortunaly

Åsikt om jultomten: läskig ;)

Vill du gifta dig: Jag vet inte, känns inte som min grej ;b

Tycker du att du är attraktiv: Nä

Din hårfärg och frisyr: Blond, tråkig frisyr

Har du glasögon: Japp, fast det är inte så många som sett mig i dem ;)

Hur ser din plånbok ut: Gråsvart typ

Favorittv-program: OC!

När ska du festa nästa gång: Vet inte ;b

Vad köpte du senast: Bussresa till skolan 10:-

Hur mycket pengar har du: Alldeles för lite!

Hur svarar du i telefonen hemma: hej det är petra

Hur svarar du i mobiltelefonen: hallå

Senast kramat: Tiddis

Vem sov du hos senast: Annakaisa tror jag

Stjärntecken: jungfru

Ögonfärg: blågrå

Kroppsform: opropotionerlig (om det nu stavas så)

Kall favoritdricka: mjölk

Varm favoritdricka: teeee

Alkoholhaltig favoritdricka: cider.

Säger ofta: ööööh?

Saknar du någon:  Ja

När fikade du senast: Igår ;b

Hur känner du dig nu: Tom

Kan du laga mat: Klart ;)

Vad pluggar du: MSP forlajf! ;)

Vad tycker du om fötter: fula, särskilt mina egna!

Är du smart: Ja, fast det är ingen som tror på mig när jag säger det ;b

Snarkar du: nä

Är du aktiv i skolan: det går i perioder ;b

Lesbisk: nej!

När och varför grät du senast: Igår, dels för att mitt oc-avsnitt var sorgligt och för att


, 24/9

jag funderar på om jag ska börja skriva nånting lite mer fantasifullt än datumet som rubrik - men det får bli någon annan gång. Sitter här oh äter middag - mackarotto, det är min fars påhittade maträtt and it's nice. Snart ska jag till sporthallen för ännu en tyndlyftningsträning och sen bär det av ner till lombia för tränarmöte. Ikväll måste jag springa, måste måste måste.

Och ja, det var väl inte så mycket mer. pusshej :)

24/9

jag sov ända till nio idag, inte riktigt min stil men det var ganska skönt. Imorse har mina skrillor skickats till luleå för slipning så kommer inte kunna träna på två dagar, blä. Igår var det ganska skönt på träningen, Ingela hade tappat rösten och skrev ett program till oss, så var det bara att följa det. Jag måste verkligen börja träna kondition igen, men det är ju, som jag redan sagt, så svårt att komma igång. Och jag har inte lyckats särskilt bra med mitt lilla löfte, men so what, jag orkar inte bry mig.

Inatt när jag satt och grinade till mitt kära oc kom jag på att jag aldrig grinar annars, eller jag har som ingenting att grina över, det är iofs bra, men det känns lite för bra för att vara sant om man säger så. Jag tror helt enkelt att jag har slutat känna efter, men känslor - det är ganska överskattat så jag klarar nog mig utan dem.

Nu är det fix som gäller och sen ska vi till skolan tidigare för att göra fysik, bläsh. Och i eftermiddag blir det (tyvärr) tyngdlyftning, och jag funderar på att gå ut och springa, det behövs!


jag kommer alltid finnas där för dig, no matter what




23/9

ännu ett - som jag kallar det - nattsuddarinlägg, dock är tiden inte lika långt framskriden som den var igår natt och jag skulle kunna samafatta läget såhär; mitt knark håller på att gå ur kroppen och jag är påväg in i en depression, jag får inte tag på något nytt.. eller, med andra ord - jag har kollat igenom hela min OC-box och har blivit nekad av mina päron att köpa andra säsongen.

Såg nyss klart sista avsnittet och jag känner mig tom, empty - det är vid såna tillfällen jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Ikväll blev det gråten som tog över eftersom jag redan låg och tjöt i soffan pga att det var så sorgligt. Alltså ursäkta mig men jag älskar oc, ohmygod.

det händer väl inte så mycket mer, och ja, jag tänkte att jag ska svara på mina kommentarer litegrann; Till Emelie och Rova; Ingenting, absolut ingenting, kan vara värre än tio lektioner i veckan med SP, Och ni behöver inte oroa er för fysiken ännu, vi fattar ingenting så det lär ta ett tag.

Och så ska jag bara skriva grattis till Axel, Katti och Sara som har fyllt år. Nu ska jag sova, GODNATT

23/9

jag somnade nog vid fyra-halv fem inatt, med oc fortfarande igång. nu är det dax att bege sig mot skolan, måste skriva klart en Sjöexkursionsrapport som ska in till allas älskling Sara Persson idag. + Växtprov, kan det bli sämre?

22/9

eller ja, egentligen har det varit den 23:e september i två och en halv timme redan och en sak jag inte trodde var möjligt har inträffat; jag har blivit mer besat av OC än jag någonsin varit i HarryPotter! Det är inte bra, det är verkligen jättedåligt. OC har idag stört mitt pluggande till morgondagens tänkta MVG-växtprov, och nu stör det även min nattsömn. Varför blir jag alltid helt beroende av allting`? jag ska aldrig börja knarka eller nåt sånt där, har alldeles för lätt att fastna vid saker - helt klart.
nä, nu ska jag fortsätta mitt missbrukande. imorgon (idag) kommer jag vara DÖD.

PUSS

, 21/9

jag lyckades vara hemma en timme innan jag råkade börja starta ett storbråk med mami, men jag orkar seriöst inte vara snäll just nu, it's impossible.

nu ska jag förtälja lite om den gångna helgen...

.. på fredag morgon klockan sex placerade jag mig på tåget mot luleå, utan att ha sovit en blund på hela natten (jag låg uppe och kollade oc). Vi kom till pite efter bussbyte i lule och försökte ringa Monica som skulle hämta oss - inget svar (såklart, min vanliga tur). Bestämde oss för en stadsrunda istället. Efter staden gick vi till ishallen (fick inte tag på Monica) och tränade två pass och sen gick vi till Blå Ängeln för mat. När vi kom dit fanns det bara hämtmat så vi tog med allting till dagiset där Hanna typ kastade köttfärssås över hela rummet och jag försökte öppna våra dricka-flaskor med knivar (det gick tillslut, måste säga att mina skills på den punkten inte var särskilt bra). Sen fick vi kontakt med folk (?) från våran hemstad, först stod Jens för underhållningen och sen Vilda.

Lördag morgon, AJ säger jag bara - hade legat på något konstigt sätt under natten (försök få en som har sovit i en 120 säng sen hon var typ 9 att sova på världens mista luftmadrass och samt få henne att ligga kvar på den), nackspärr så in i @#%!?. Mysigt, tre underbara (skittråkiga) ispass stod på schemat, vi fick typ inte göra nånting nytt, det sög. På kvällen köpte mina medresenärer godis och jag nötter. De som har äran att titulera sig medresenär denna helg är Annis, Hanna och Sofie.

söndagens träningar visade sig inte vara mer lärorika än lördagens, och det var en måttligt besviken Mr. Staaaal som satte sig på bussen med en morotskaka, en smaksatt latte och en glad Annakaisa och åkte hem. I lule köpte vi thaimat och grisade ner halva tåget - vi vet iallafall hur man har kul.

Nu är jag trött och grinig och ska packa upp och sen lägga mig i sängen med datorn och kolla oc. GODKVÄLL


, 18/9

godkväll, nu sitter jag här - igen. min dag blev inte riktigt som planerat (som vanligt, jag tror att jag har ett undermedvetet behov av att planera saker och ting, och jag lär mig aldrig att det inte är någon idé, I'm hopeless). Jag vaknade iallafall klockan sex, gick ut och gick i 45 minuter och sen satte jag mig i köket med en kopp te och kollade ut på morgondimman.

Och helt plötsligt, bara sådär, var klockan halv nio (jag börjar nio), jag fick panik - som vanligt. Kollade bussar, det gick inga, packade väskan, hade ingen aning om vad jag skulle ha med mig eller vad jag egentligen fick med mig, sprang ner i källaren och hämtade min vinterjacka (kallt ute, brrr) och sen slängde jag mig på cykeln och befann mig, otroligt nog, på skolan precis klockan nio.

Fram till lunch var det fysiklabb/tävling som gällde, det var hur svårt som helst och jag börjar fundera på om jag ska dö innan fysik B börjar eller något liknande. För min grupp; Jag Natta och Carro, gick det väl sådär. Natta litade blint på sina (egenskrivna) anteckningar, Carro var övertygad om att uppgifterna vi skulle göra kunde få lite back-up av fysikbokens uppgifter och jag satt mest och stirrade ut i tomma intet tills det att jag fick en uppenbarelse och började dansa - något i den stilen (Natta gillade iallafall min dans).

Efter lunch var det "sjöexkursion" (jag har ingen aning om hur det stavas), Purjokvnnnan körde ut oss till Luossasjön där hon lämnade oss, och där stod vi. Vi fattade egentligen ingenting, men vi klafsade runt lite i gyttjan och plockade lite växter och så. Mitt i allting började jag blöda näsblod, så jag överlät arbetet till mina kära vänner medan jag själv sprang (vinglade eftersom jag gick med huvudet upp i himlen och det var svårt att gå på myren) runt och oj:ade mig. När Sara kom tillbaka hade vi iallafall gjort allt vi skulle och till och med lyckats med att hitta ett fult litet kryp (som jag & C.Sarri senare döpte till Sven).

Sen var jag och tränade, var tvungen att gå av eftersom jag började få migrän, pappa hämtade mig och vi åkte upp till stan, pappa hittade ingen parkeringsplats så vi ställde oss på en handikapp-plats.

Pappa; Petra, du är handikappad va? Nej såhär gör vi; Jag går in och handlar och om det kommer någon tar du bilen och kör iväg och parkerar bakom hörnet.
Petra; öööööööööööh....o-okej?

far min är inte riktigt frisk, hade det kommit någon och jag skulle sköta bilen utan honom vid min sida hade jag och bilen tillslut hamnat inne i Intersport eller något - mina skills räcker inte så långt när det väl kommer till kritan, särskilt inte eftertsom min kropp/hjärna överhuvudtaget inte funkar när jag blir nervös.

Nä, nu ska jag packa klart, imorgon klockan sex går tåget mot Luleå, sen buss till Piteå och Elitsammandrag - jag har jättelöa skridskor och jag kommer dö. BYE


, 17/9

GRATTIS YLVA! Och grattis Ella och Rebecka också :) Jag tycker att alla fyller år nu, jag känner typ nästan tjugo stycken som fyller år i september, lustigt.

Igår när jag och Tiddis stod vid skåpen sa Tiddis; Jag drömde att jag var tillsammans med **** inatt.
Jag; Vilken ****?
Tiddis; **** ****
Jag; VA!? Det gjorde jag med!
Tiddis bröt ihop totalt och vi hamnade tillslut skrattande på golvet i korridoren. Det är så äckligt, att man drömmer om samma person, alltså precis samma sak om samma person - samma natt och allt! Jag och Tiddis bröt för övrigt också ihop på Naturkunskapen då hon hade ritat en kolt, jag ritade huvud på kolten och en ren (på sidan om människan), hon ritade en mördarpiska och sen ritade jag en bit Souvas - humor på hög nivå, I know, men vi dog - mitt i Saras (som vanligt alldeles mördande tråkiga) genomgång.
 
jag frågade min far för några dagar sen; Kan du ta hem block åt mig från jobbet? Och ja, han tog hem block, men det var väl kanske lite överdrivet med 20 stycken? Jaja, nu har jag block så att det räcker för hela min gymnasietid och lite till.

Nä, nu ska jag agera - jag spenderar på tog för mycket tid framför datorn. CIAO



bild på födelsedagsbarnet, från resan till Sölden (Österrrike) förra hösten :) <3

- och förresten, jag har icke brytit mitt löfte ännu, det är najs!

20.34
LIKE I CARE, snälla ta mig härifrån!!!!!!!

, 16/9

nu är jag frisk igen, eller jag tror att jag inte har feber och så har jag bara lite ont i halsen - de e najs. Inatt har jag drömt en massa helt sjuka saker, alltså jag vet inte ens hur jag ska berätta om dem, jag höll iallafall på att bli mosad under en typ 200 kilos man som jagade mig i sluet av drömmen och så var Sanne jätte ohjälpsam när jag höll på att jagas av två mordlystna mexikaner, hon sa att hon var tvungen att gå hem och sova och att jag kunde ringa imorgon ;trots att jag genom hela min dröm befunnit mig under dödshot var det en kul dröm, för allt gick som bra ändå ;).  

jag sitter här och räknar matte, min plan är att göra klart dagens planering så jag slipper gå på matten, då kommer jag sluta kl.12.55 och det är ju aldrig fel, jag kanske går på gymmet också :) vi börjar halv nio och jag ska inte komma en sekund försent, så nu måste jag börja agera. ciao


nu sitter jag och tiddis här och äter hamburgare som JAG har lagat, BARA JAG (internskämt).

vi tänkte fota dagens snyggaste bild, men min kamera samarbetade inte, såkandetgå. tjao

, 15/9

jag är sjuk, eller jag har feber och orkar inte vara i skolan - men vi har ändå ingenting viktigt idag. idag skulle jag och elin egentligen börja våran tyngdlyftningskarriär igen, men jag får vara moraliskt stöd åt henne istället, plus att jag missar isträningen - inte bra. nu ska jag baka scones eller nåt sånt ätbart. Puss

          
 de godaste sconesen jag någonsin ätit var inte de jag bakade idag, utan en mysig vintermorgon i gränsen, när Våfflan fortfarande fanns och Annika och Julle fortfarande bodde där. Julle bakade scones så goda att jag dog, det var iallafall det jag kommer ihåg - jag kanske var typ tio eller nåt. I våfflan har jag även blivit severad den godaste blåbärspajen ever! Nog om min mat, haha. 

Jag har fördrivit dagen med att ligga i min säng och kolla på oc, jag älskar oc! Jag ha kommit på att OC är bäst av alla serier, bäst! Jag ska beställa första säsongen idag, eftersom vi ändå ska beställa nya Metallica , fettnice :) Nu ska jag bara vänta på att Elli ska komma på besök. PUSSHEJS 


jag vill ha photoshop, varför är det så dyrt? på våran andra dator hade vi det förut men det har försvunnit, blaaah.

du är störd, hejdå

, 14/9

snart ska jag på gymmet med gulleylva och sen ska vi umgås lite innan min träning, det e najs. Idag vaknade jag halv nio, sent för att vara mig! Men jag har rensat lite i min garderob och bäddat rent min säng, jag ska städa tills allting skiner i mitt rum idag! Äh, nu ska jag kila - annars kommer jag aldrig iväg. Puss!





[email protected] ;b


nu borde jag börja cykla till Lombia, men jag känner mig inte riktigt motiverad till det där med att cykla, jag kan inte säga nog många gånger hur mycket jag hatar det. Klockan är tjugo i, vi börjar om en halvtimme, dax att byta om. haha, ciao

på träningen gjorde vi bara steg, mina steg till programmet är klara (enligt mig, inte enligt ingela) och nu är det bara några veckor kvar innan första tävlingen - jag vet inte om det känns bra eller dåligt faktiskt. En pizza ligger i ungen och steker, idag har jag varit nyttig och hemmalagad pizza är ju inte så onyttigt (a) ;b sen har jag varit och tränat småttingar, Milan (Tiddis kusin) och dem. Nu ska jag springa till köket och kolla på pizan. hasta la vista , baby ;)

, 13/9

Imorse vaknade jag 6, det är mys! Alltså vet ni vad jag älskar att vara ensam hemma, jag verkligen älskar det! Undra om jag är helt ämnad till att flytta hemifrån så fort som möjligt eller om jag kommer typ bryta ihop totalt när jag gör det? Jag tror att jag har kommit i nån sånhär "sjuttonårskris", eller kris och kris - men jag har börjat tänka (alltså jag menar inte att jag inte har tänkt förut för er som inte märkt det ;b). Jag har som kommit underfund med att om ett år är mina föräldrar inte längre tvugna att försörja mig om de inte skulle vilja det. Jag kommer behöva ett jobb, hur fan ska jag ha tid till att jobba - det finns inte på världskartan... Kan inte pengar bara ramla ner från himlen?

Jag funderar på lunchen (ni förstår, mitt liv består av mat ;b), jag tror att jag ska cykla förbi Safari när jag cyklar till träningen och köpa en pastasallad med salami och feta, det är mums och jag är för lat idag för att tillverka något eget. Hoppas inte mamma och pappa kommer hem ikväll, då ska jag laga nåt jättegott! (jag tycker inte att det är lika kul att leka hemmafru när dom är hemma ;b).

Jag har beställt ett par skor, ett par skor som jag egentligen inte borde köpa, eftersom jag hade kunnat få ungefär fem koftor för ett par skor (jag behöver koftor, inte skor). Men det är iallafall ett par typ fake-uggs, märket hette emu tror jag. De såg så sköna ut att jag skulle vilja bo inuti dem, kunde inte låta bli att beställa - testa skadar ju aldrig :) Nu ska jag hitta på nåt kul fram till klockan tio då det bär iväg till Lombia för tre ispass, kommer hem sen ikväll. PUSS!





walk a mile in my shoes



tillåt mig att skratta - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH! Ja.. det är nån på facebook som la till mig som vän, och skrev ett .. intressant meddelande till mig, som grädden på moset heter han Itshak och kommer från Israel. Om det var/är ett skämt måste jag säga att det var det rätta skämtet för att få mig på bra humör idag ;) Nu ska jag börja tänka på middag, måste antagligen gå och handla.

PUSS!

my name is itshak i am from israel and I like your photo.
I am a very nice guy that invite you to my country when ever you like to come
and i'm intersting in a freindship with you so you can tell me about your way of living and i can tell you about mine
with love and peace
itshak

(tänk er att det typ är borat som säger det här, då blir det jättekul, vilken humor jag har ;b)



sanna skickade nyss världshistoriens kanske fulaste bild på mig (och henne själv, fast hon var söt som vanligt). Jag vill se oc! Men mina oc-avsnitt blir aldrig klara - jag doer! Jag har lagat mat också; pasta med bacon,tomater, broccoli och pinjenötter. MUMMA! Dagens tre träningar har varit av blandad kvalite och genomförts med blandad motivation. Imorgon har vi ingela igen, det känns skönt. Men nu ska jag baka nåt kul, jag ska börja med mitt nyttighetande på måndag, so I'm not breakin' any rules. Godnatt om jag inte får så tråkigt att jag skriver igen ;)



, 12/9

jag har blivit seg på att kliva upp ur sängen, vilket betyder att jag inte hinner med någonting på morgonen förutom att duscha och föna håret och det, jag tycker ju om att sitta och göra ingenting eller typ fixa massa saker. själva känslan att man är ensam uppe och hoppar är najs. Jag borde sluta säga NAJS till allting, men det är ju .. inte najs.. utan ett bra ord :)

planerna för helgen är väl inte många, men som vi alla vet är Petra och planer ingen bra kombination - så vi kör med planlösheten ett tag till. vi har iallafall läger, tre ispass imorgon och bara ett på söndag, jag tycker att vi borde ha två iallafall.

skynda till skolan



jag hatar mina föräldrar, de förstör bara för mig hela tiden - gaaaaah!


ignorera mitt tidigare hatiska inlägg, jag är på god fot med far och mor nu när de gav sig iväg till Gränsen. Puss på dom! Jag och Elli ska till Lotta och kolla att de lever därborta på Magnetitvägen, sen ska vi till någon affär och införskaffa onyttigheter. Nästa vecka och fram till Sundsvallscupen ska jag vara nyttig - kan ju inte ställa mig på isen och se ut som sveriges största flodhäst heller. Nej, skärpning Petris, skärpning. Nu ska jag äta nåt onyttigt som kan förhoppningsvis hittar i nåt skåp (måste ju ladda upp inför mina nyttighetsveckor ;b). Pusstjao

, 11/9

Idag har jag hunnit med en massa saker, allt uton att städa mitt rum (vilket kanske var det som behövdes mest). Hjampis Olympics var inte direkt skitkul, men vi slipper skolan iallafall. Sen åkte jag och pappa till Gällivare, jag körde halva vägen, det gick skitbra förutom att jag har en liten förkärlek till att gasa - jag älskar fart ;) Tandläkarbesöket tog typ fem minuter, jag ska tillbaka för mitt sista besök på tandregleringen om ett år, känns nästan lite vemodigt - har som haft kontinuerliga besök där i ja.. hur många års tid som helst - men jag har snygga(re) tänder nu, det är najs! Sen bar det iväg till farmor för en ordentlig portion köttbullar och sen gasade vi hem så att jag skulle hinna till skräddaren. Jag kom inte ens sent, utan typ två minuter för tidigt (respekt), vi har typ ritat klart min dräkt och nu ska jag beställa tygprover till nästa vecka, ska ha typ blått och guld - det blir najs! ;) Efter det gick jag hem och sen åkte vi till Parkskolan där det var årsmöte med KBK. Det var jag, Elin, Hanna och Sanna som var där från Alpina, och vi satt längst bak och skrattade - pinsamt och oförskämt, men det gick inte att sluta. Särskilt inte när jag skulle visa var jag hade träningsvärk (insidan på låren) och pekade fel, eller när det helt plötsligt kom en Hula-Hula-Låta på min iPod. Jag hatar att jag inte kan hålla mig allvarlig.

Och jo, jag, Elin och CalleG är nu utsedda till KBK's .. ja, vad var det det hette? (hjälp mig). Vi ska iallafall ringa till folk innan nästa årsmöte och fråga om de vill sitta kvar i styrelsen - vilket värdefullt uppdrag, kräver skarp intelligens.

Efter mötet spatserade jag hemåt i sällskap med Calle,Calle och Sebbe - blev mycket gränsenprat, sånt borde vara förbjudet innan säsongen börjar, det är som att bjuda en nykter alkoholist på alkohol - inte alls bra. Sen gick boysen in till Gustafssons residens och jag fortsatte hemåt där jag har hällt i mig alldeles för varmt te och beställt mina tygprover.

Nu är det städning och sen sovning som gäller, ihelgen har vi läger här hemma och nästa helg blir det samandrag i Piteå för mig och Annis - myys!
godnatt

, 10/9

fyfan vad jag är less på värme, less på blå himmel och less på gräs och blommor. hoppa över hösten och ge mig vinter, ge mig nittonde februari och gränsenpremiär, ge mig puder och ge mig mina skidor!


ikväll ska jag (föra andra gången) på den där kursen som man måste gå innan man får börja övningsköra, jag och pappa gick den förra vintern, men mamma ska gå den nu och jag måste tydligen gå den IGEN! det var det mest plågsamma jag någonsin gjort, eller det mest plågsamma som har varit mest onödigt - de säger ju bara helt självklara saker. jag blir så less. men jag tänker inte vara där länge, för jag ska träna - jag vet att jag låter som en trotsig femåring, men idag känner jag mig ovanligt mycket som en sådan. 

ihelgen kommer ylva hem, de e najs!



jag kom nyss från den där kursen, och jag håller med dig Lisette - den är hemsk, och detta är andra gången jag går den bara för att mamma skulle gå den, blä! I vanlig Lövberg Ståål-anda kom jag och mami insläntrande ungefär fem minuter efter alla andra, de som kommer sent är det fina folket (eller de som helt enkelt har en medfödd retardering när det gäller tidspassning). Upptäckte till min stora förvåning att Matti och Natta satt där med sina respektive - jag hade förväntat mig ett gäng nittiotvåor. Vi msp:are har en tendens att samlas på ett och samma ställe samtidigt, som förra veckan när i princip hela klassen lyckades vara på Safari samtidigt.

Nu sitter jag här med en kopp te, har äntligen lyckats lista ut vad för det der är jag häller i mig varje dag; Höstglöd. MUMS! Nu ska jag dricka färdigt mitt te och sen bege mig mot sängen, imorgon är det "Hjampis Olympics" om jag inte redan nämnt det, usch, jag ska dessutom till Gällivare med mina tänder och sen ska jag till hon sömmerskan och planera min dräkt och sen blir det KBK's årsmöte med Elin. Fullspäckat schema - as usual.

Godnatt

, 9/9

zooom!
What was that? 
That was your life mate.
Oh, that was quick, can I get another?
Sorry mate, that's your lot.
basil fawlty

igår gick jag och la mig helt obeskrivligt tidigt, och ÄNDÅ var jag hur trött som helst imorse. Jag som hade tänkt sticka och träna innan skolan, men icke - får se om jag hinner det sen.


Idag har jag har en riktig mysdag, sovmorgon, märkte hur utvilad jag var - jag orkade tillochmed lyssna på Gunnars genomgång av befolkningstillväxten i sverige på typ 1800-talet (jag vet, intressant). Sen räknade vi lite matte så nu behöver jag inte ha matte nästa måndag eftersom jag är klar med allting. Sen några tomat- och gurkabitar och en macka på lunchen innan jag gick till gymmet, tränade, gick på stan, köpte en klänning, gick hem, åt müsli, hårdmackor och drack te. Nu sitter jag här och försöker få mina oc-avsnitt att laddas ner i racerfart genom att stirra på skärmen - det fungerar inte, jag har nog inga magiska krafter, så synd.

Nä, nu ska jag lägga mig på sängen och lyssna på musik - åh, det är inte så pjåkigt att vara sjutton år heller.

NAJS!


because I'm so cleaver,
but cleaver ain't wise



mina födelsedagspresenter; ena från vilda och andra från annis.
tack för presententerna och för att ni finns !<3

nu sitter jag här med en ny kopp te, en n hårdmacka och en ny skål müsli, jag måste säga att mitt kostintag är rätt ensidigt. mamma och pappa har tydligen läst någonstans att kanel är skadligt för typ njurarna eller levern, så de tycker att jag överkonsumerar lite för myket kanel för mitt eget bästa (med tanke på att jag äter ca. tre skålar fil, müsli, russin och kanel per dag). Jag är less på allt man typ dör i cancer av potatis, att man kommer få aids om man äter ananas mer än en gång i månaden, ja allt sånt där - jag tycker att det är påhitt alltihop, crap.

mamma stör mig, hon stör mig med sin blotta närvaro, vad är det för fel på mig? hoppas de åker bort i helgen mina päron, annars bryter jag ihop. PUSS!

Det är så orättvist, att allting ska hända en och samma person på så kort tid, det händer liksom inte. Det gör mig ledsen, och helt övertygad om att gud inte finns. Men du klarar det E, du klarar allt!

, 8/9

F17, det är jag det! jag har fått mig en ny iPod Nano, min gamla gick sönder och hade för lite minne, ett skydd till iPoden, en klänning, två halsband och så har jag fått pengar av farmor och farfar tidigare. annis köpte även en handduk med en gris på (alltså jag) åt mig när vi var på stan.

jag måste börja träna ordentligt igen, det räcker inte på långa vägar med isträningen som jag har nu, jag har inte sprungit på hela förra veckan, iofs har jag ont i benhinnorna men ändå, jag ska nu börja om, springa/cykla/simma (beroende på hur ont jag har överallt), gå på gymmet och vara allmänt nyttig och hurtig. jag vill springa, men det är så svårt att komma igång efter ett uppehåll, som jag än inte vet hur länge det blir. åh, jag känner mig hemsk. blä.

imorgon är det sovmorgon, de é najs!

ylva ringde mig nyss, ylva är underbar och jag saknar henne, sådeså


, 7/9

imorgon fyller jag år, det är najs! och mitt inofficiella födelsedagsfirande ihelgen har varit superbt! utefredag och glasslördag, det gillar vi (det är alltså najs!).

nu är det morgon, klockan är tjugo över nio och det är strax dax att hoppa på cykeln och ta sig till Lombia, sen har man tyvärr lite biologi (eller om det kan vara naturkunskap, jag kan inte riktigt skilja ämnena åt, haha) att göra. ikväll har jag småttingar först och därefter träning #2,

och här kommer sveriges snyggaste bild på tre snygga msp:are;






jag håller på att städa, det behövdes verkligen.. jag städar alldeles för sällan, men jag tycker inte att det känns så viktigt - det blir ändå kaos igen efter tre sekunder. träningen gick bra, det var bara jag och annis där - eller jag kanske ska revidera det där med "bra", det gick bra förutom att jag floppade varannat hopp, haha. En flopp, för er som inte vet, är när man hoppar och slutar rotera eller aldrig börjar i luften, ja.. jag hade vunnit allt om det hade handlat om floppar - vilket det tyvärr inte gör. men ändå, nu ska jag fortsätta, sen umgås med vilda och sen ner till lombia igen. efter det nångång tänkte jag kanske göra läxor - kanske.



organiserat kaos, allt detta och lite mer därtill låg utspritt på golvet i mintt rum.


jag kan även tillägga att det "endast" är 166 dagar kvar till premiären, jag längtar



åh, min städning går alldeles jättedåligt! jag sitter här istället och äter bullar. så jag kan lika gärna berätta om min, elli och tiddis sumo-kväll igår. först låg vi bara och skrattade hemma hos mig, sen bakade vi pizza, kollade slutet på Solstorm och lagom till filmen (The Notebook) plockade vi fram glass och ananas, MUMS var det, riktigt mysigt! Sen skulle elli cykla till Tuolla och jag och Tiddis började städa, sen vågade inte Tiddis sova ensam hemma så hon följde med hem till mig och sov över, hon är ju van att ha sovkompis, antingen måste den börja på P eller så måste den gå msp, för er som kanske fattar vad jag menar, jag passar iaf in på båda fallen.  ;)


nu kom mamma hem också (riktig inspirationsdödare), hon och Tiddis mamma har varit och plockat bär tror jag, jag sitter och slappar, mitt rum ser fortfarande inte bra ut.

dagens musik; save tonight - eagle eye cherry, fuck forever - babyshambles, pass this on - the knife,

dagens (stiliga) outfits


1; katastrof- och nåntingräddnings-fleece (pappas), leggins (lindex)
2; träningsbyxor (peak), linne (JC), tröja (HM)


varför är jag så oseriös?



sjuttioelfte gången idag jag skriver, jag kan väl samanfatta det hela såhär; jag har lyckats riva ner alla mina vikta kläder på sängen igen, jag har inte städat klart eller pluggat, bara ätit och tränat och förstört för mig själv - de e najs! aja, jag ska nu ta itu med allting, sen sova.

och ni; jag fyller år imorgon! :)

, 6/9

goodmorning sunshines! nu är hösten här på riktigt, skolan är igång (jag har en viss o-omtyckt purjokvinna i hälften av alla lektioner), träningarna är många och mer effektiva. Såhär kommer mina veckor se ut;

Måndag; Skola 8.20-14.50 , Träning Lombia 21.00-22.00

Tisdag; Skola 9.30-14.35, Träning Lombia 19.50-21.00 eller Matto/Luossaskolan 19.00-20.00

Onsdag; Skola 9.55-14.50, Tyngdlyftningsträning 17.30-? , Lombia 19.00-20.00 eller Luossaskolan/Matto 19-20

Torsdag; Skola 9.10-16.10, Lombia 16.00-17.20 + markträning

Fredag; Skola 8.00-14.15/13.00 , Lombia 15.00-16.20
 
Lördag; Lombia 9.00-10.00

Söndag; Lombia 10.00-11.00, Lombia 20.00-21.00


plus massa kondition och styrke på "eget ansvar", jag kommer inte kunna hålla min "läxlöften" iår - never


, 5/9

Nya Åka Skidor har kommit, det gör mig glad. Dock är detta det enda som verkar bringa lite glädje idag, surt. Jag är så arg, besviken och allmänt irriterad, jag var så arg att jag började frysa, jag var för arg för att äta och för arg för att inte gå runt och klaga på det mesta. Eftersom Tiddis har haft ungefär samma sinnestämning som jag hela dan har hon väl inte direkt tillfört någonting positivt, men jag kan inte beskriva med ord hur mycket det betyder för mig att ha henne, glad som ledsen, positiv som negativ - alltid.

Jag har ingen strukturerad plan för min helg, men jag skulle ju sluta med planer så det är väl rätt okey. Nu ska jag äta (jag har lugnat ner mig lite) och sen förbereda mig för träning, och sen... ja, jag vet inte. (nu blev jag irriterad igen). tack och godnatt


aldrig utan dig, som sagt :)














haha, nu har jag lugnat ner mig, lät mitt arga gå ut över mamma och startade det trehundrafemtioelfte bråket för veckan som slutade med att jag stormade ut ur lägenheten och cyklade som en besatt ner till lombia. sen tränade jag 80 minuter och sen var det cykling hem, fyfan vad det är jobbigt att cykla från lombia - jag har cyklat hur mycket som helst och det blir aldrig lättare.

ikväll blir det väl inte så pjåkigt som vi trodde, imorgon blir det träning kl. 09.00 och sen ska jag mysa med tiddis och elli (tror jag) på kvällen, tänkte hinna med Vilda en sväng också :) Ja, nu ska jag städa rummet och sen duscha och det. tjao

, 4/9

jag försov mig, nu ska jag på gymmet, hoppas jag hinner i tid till skolan. PUSS*


jag hann i tid till skolan (minus fem minuter), min morgon blev inte riktigt som planerat. Jag tror att jag ska sluta planera, då har jag inga planer att misslyckas med. Men jag sov iallafall en timme längre än beräknat, cyklade till gymmet - mitt gymkort fungerar inte! Kilade ner till sjukgymnastiken och letade Mats - Mats var ledig. Tillslut hittade jag nån som öpnnade mitt kort och jag kunde springa upp och träna i nästan en timme och som sagt så kom jag bara fem minuter flr sent. Men det är slut på det nu, försentkommandet alltså. Jag tror att jag ska skriva en lista på vad jag ska göra nu det här året, som nyårslöften - fast nyskolstartslöften.


  • sluta komma försent
  • börja plugga tidigare än natten före prov/inlämning
  • bara gå på safari HÖGST en  två gånger i veckan på lunchen
  • äta skolmaten (stackars stackars mig)
  • lyssna på lärarna på lektionerna istället för att sitta och kladda.

listan blev inte så lång, men desto tråkigare än mitt förra fria liv. Nu ska jag till en sömerska och börja på min konståkningsdräkt, fettnice


, 3/9

Nu är jag hemma igen, trött, frusen och på ett väldigt lättirriterat humör (som förstås går ut över mamma). Min stora völkl-rygga står i hallen, ouppackad... Disken ligger i det avsvalnande vattnet, odiskad... Jag sitter här framför datorn, oduschad och omotiverad. Hela tillvaron känns lite lätt o-bra.

Har iallafall spenderat en natt och två dagar i Abisko med klassen och MSP1, vi har väl "nollat" dem, även om jag tycker att nollningen var lite lam, det är ju meningen att man ska få skämmas och så - vem skäms i skogen liksom? Jag hade velat göra något roligt istället (eftersom vi, som Joel starkt påpekade, är skolans roligaste klass ;b). Det var det roligaste på hela turism när jag gick där - själva nollningen när vi sprang runt i skolan iförda sopsäckar och gjorde massa lustiga saker. Vi hade kunnat klä MSP 1 i konståkningsdräkter (även killarna) och sen hade de fått göra nånting kul i rasthallen. Vi får väl se hur det blir, så kära ettor - vi kanske inte är klara med er ännu heller. 

eld (för alla som inte redan såg det ;b)



Resan i sig var väl inte heller så rolig, vi dansade limbo, lekte kurragömma med dunk (favorit i repris från norge som inte blev lyckat alls, Joel försökte styla lite och dök ner på asfalten med armbågen, det var säkert skön...t). Jag och Tiddis fick en idé på kvällen att vi skulle gå ner till träsket, problemet var väl bara det att det blev mörkt efter ett tag - nästan två timmar och många små krokiga stigar senare återvände vi till tälten hysfat less på oss själva och våra idéer, som alltid är dåliga på ett eller annat sätt. När vi gick och la oss var det varmt och mysigt, inte efter en halvtimme kanske, men i ca. 20 minuter. Jag låg, huttrandes i sovsäcken och vred mig ända till klockan fyra-nånting då jag lessnade och gick upp, vid fem gick jag och la mig igen och sov ända till åtta - utan att frysa (woooow)!

Imorgon börjar vi halv elva, tänkte skutta upp klockan sju - halv åtta så att jag hinner till gymmet.

Cleo, Ylvas hund är död också. Vila i frid (om man nu säger så till hundar). Nu ska jag agera, PUSS! ♥


min tränare/ylvas pappa & cleo i Kåbdalis 2005

, 1/9

idag fyller min mamma år, idag är det alltså en vecka kvar till jag fyller år, känns upplyftande. idag var det även back to business, utan min classmates hade det är året blivit tungt - jag älskar msp 2. Jag vet att jag är übernörd, men matten var det enda som var kul och inte långtråkigt idag, jag ska ha mvg i Matte B också, det kan väl inte vara alltför svårt, eller?

Imorgon bär det iallafall av till Abisko med ettorna, och nu när jag tänker efter tror jag att jag skrev det här igår. Det är helt sjukt att det var ett helt år sedan jag började gymnasiet, jag känner mig precis lika liten fortfarande, möjligtvis aningen fetare. Jag och Tiddis klarade oss två lektioner utan att komma föresent, som vanligt var det maten som blev orsaken till förseningen - jag skyller på safari, att det inte var tillräckligt snabba, eller att de hade jättestora muffins.

Efter skolan var jag på stan och köpte ett par chinos och en t-shirt från JC, eftersom jag typ är århundradets modebloggare, kanske jag lägger in en bild sen så att Elli blir jättenöjd. För att göra henne ännu gladare ska jag berätta att jag nyss åt en skål med a-fil, müsli, russin och vinbär (för att få i mig viktiga bärsyror såklart). Detta är ett internt skämt så jag förväntar mig inte att någon utomstående ska tycka att det är det minsta roligt.

Det blir ingen bild på mina chinos (som för den delen är för stora, men när de kostar 125 ynka kronor gör det inte så mycket ;b), dock kommer det en bild på dagens outfit, eller nånting, men skitsamma. Mer bilder från Norgeresan kommer komma inom kort :) PUSS!

 

, 31/8

Jag och min klass är nu back on the track, fast som Msp 2 nu då. Medan alla andra stackarse förberedde sig för första skoldagen för nästan en vecka sedan pressade vi in oss i tre minibussar och åkte iväg mot okända vidder, närmare bestämt Veidnes i Norge som för övrigt är typ världens ände. Resan visade sig ta en hel evighet, vi stannade var och varannan sekund och det störde min skönhetssömn som jag försökte ta igen eftersom jag inte hade sovit så värst mycket natten innan avfärd pga packande, chipsätande, oc-tittande och så vidare. Tillslut nådde vi alltså världens ände, Veidnes, vägen tog till och med slut där och under veckan skulle vi få se världens nordligaste kor, världens typ nordligaste fastlandsunkt (eller om det var typ europas), gamla söndersprängda tyska kanontorn och en massa annat, dock inte så mycket sömn - men vad gör det?

Den mesta av tiden fördrev vi med olika sorters spel; yatzy, slagkung, sänka skepp, alfabet, ja.. listan blir lång. En massa skratt, som blev högre och mer hysteriska ju längre kvällen gick, framåt småtimmarna blev vi djupare och mer allvarliga och frågor om döden och dylikt började ställas i gruppen. Vi kom väl inte fram till särskilt mycket vettiga saker, men så kan det gå. Jag tycker om min klass, sitta och bli dåsigare och dåsigare till ljudet av Mattis dova "snusningar" i den norska augustinatten slår det mesta. Puss på MSP! 

För övrigt så har jag tillbringat helgen i Skibotn, jag hoppade av våran gröna (enligt vissa blåa) minibuss vid Karesuando och min far kom och hämtade mig. Så när resten av klassen sov djupt i bilarna påväg hem mot Kiruna åkte jag norröver till stugan - jag måste säga att jag värderar det hyfsat mycket högre än att få komma hem. I stugan har vi, som vanligt, inte gjort särskilt mycket. Jag fortsatte klassens nyutvecklade spelmissbruk ensam vid köksbordet med patienser i alla färger och former. Jag hann med att springa vilse i skogen och även träna mina stackars armar med pappas hantlar, så Emil, snart blir jag stark (pojken tyckte nämligen att jag var lite för svag borta i V-nes). Jag har också badat i våran (ISKALLA) bäck, det ger hjärtstillestånd kan jag meddela. Men vad gör man inte för lite bad, det var då ingen msp:are som ville bada i Veidnes så jag var tvungen att uföra sommarens sista dopp på egen hand (med risk för mitt liv).

Klockan är 01.00 och jag ska om sju timmar vara påväg till skolan, det känns tungt. Men det är egentligen inte så farligt, för på tisdag åker vi med ettorna till Abisko, mys!

everybody loves msp, godnatt




Jag måste även tillägga att jag Amanda och Elin förlorade så mycket i vatten-slagkung att vi tillsammans drack närmare 9 liter vatten, så går det när man är trött och har dålig reaktionsförmåga.

RSS 2.0