Miljörapporten

Nu är du ett minne blott, din djävulska demon. Nu måste jag göra nånting kul!




duktigt

haha, min balklänning är förstor.
notera: min efter mig skräddarsydda balklänning är förstor

Hur händer det?
Det är mina hulkmuskler som var framme sist jag provade innan mamma sydde ihop skiten. Säger vi.

söndag trettionde maj

Nu är allting i sin ordning igen. Mössan är hemma, väskan är hemma. Jag är hemma. WOW.

Igår var det pensionärsvarning igen. Igen. Förstår ni det? Filip skrattade åt oss, men blaskigt kaffe (man kan inte dricka så mycket koffein efter nio, ha-ha) och Eurovision Song Contest var det som gällde. Det är ändå ganska kul att sitta och håna alla helt värdelösa bidrag. Sen kollade vi Forrest Gump, jag grät. Sen kollade vi på nånting läskigt, jag skrek. Sen slog det oss - pensionärsångesten. Vi gick upp på stan bara för att säga att vi hade varit där om nån frågade. En halvminut eller tre timmar - so what?

Jag är människa idag igen, har varit och sprungit och nu ska jag göra finfin frukost innan jag kör igång med Miljörapporten. Jag och Fjeppa har lite catching up to do. Får se om det hinns med, det nmåste hinnas med. Jag hatar miljörapporten.

Här är en bild jag snodde av Thulin. Två faktiskt.





lördag tjugonionde maj

MSP3 kan vara den mest oorganiserade klassen i världshistorien, och även jag tar priset som den mest oorganiserade människan. Tillslut ordnade mösspåtagningen upp sig iallafall, dock började vi dagen på lite olika håll. Jag och mina nördvänner hade matteprov, några lite mer estetiskt lagda satt och gjorde lerskulpturer två våningar upp, andra drack alkohol och mös. Lite blandat. Inte sådär hundraprocentigt kul kanske. Men as I said, det ordnade upp sig. Vi hade en trevlig eftermiddag på Tvärgatan, lite urspårining och de två V:na var lite trötta. Men annars var det helt okej. Vi åt thaimat och sen råkade jag hamna nere på bolagsområdet för andra gången denna dag. I denna veva har jag lyckats med konststycket att slarva bort min väska, innehållande kamera och... wait for it... STUDENT-JÄVLA-MÖSSAN!

I am so awesome.


torsdag tjugosjunde maj

Mina råd till Dig. Du där ute, Du med ett liv;

- Bekanta dig inte med män, särskilt inte extremt håriga sådana med långa armar, konstiga beteenden och x-antal bokstavskombinationer

- Om punkt 1 skulle råka ske; se till att inte gå i samma klass som apan i fråga

- Om punkt 2 skulle råka ske; täpp igen den ovannämndes mun och komplettera med hörselskydd för din egna mentala hälsa. Försök också, om möjligt, att spärra in odjuret i en bur

- Om alla tre ovanstående punkter råka hända och du även bestämmer dig för att gå på balen med åbäket; försök på bästa möjliga sätt ha ihjäl personen i fråga

- Lyckas du inte, ha ihjäl dig själv innan han lyckas ta död på dig

Och så kan du även undvika att lasta på 80 kg på en skivstång och köra några tior benböj med en trasig rygg. Jag lovar - det är inte värt det. Slå aldrig en kniv rakt igenom en avokado rakt in i handen, såret läker aldrig. Läs aldrig miljökunskap. Lär dig gå i högklackat (annars får du bita i ett jävligt surt - och våldsamt - äpple när du väl måste det). Stäng av vattnet när du jobbar på Safari. När vattnet är på, häll det inte över dig - det medför brännskador. Håll dig borta från Hjalmar Lundbohmsskolan i Kiruna så länge det bara går och försök med största möjliga mån att inte missa din mösspåtagning på grund av ett nationellt prov i matte vilket du ändå inte kommer skriva bra på.

Tack för mig.



onsdag tjugosjätte maj

Jag undrar om jag någonsin kommer lyckas återhämta mig från denna vecka. Helt seriöst, jag kommer få bestående men av allt detta stressande.

Har gymmat ihjäl mina ben och sen suttit och räknat matte på Safari över en väldigt lång kaffe + grillad ciabatta vilket blev min frukost, lunch och middag. Jag hinner inte ens äta. Och det är ju det som är min stora grej här i livet, just mat. Skämt åtsido, men ändå. Jag behöver överlevnadstips alternativt dödshjälp. Går bra med vilket som.

Jag och svenskahäftet har dejt nu, hela natten lång. Puss på det.

Hej


Sommar/höst 2009 - Jag och två pärlor

snart får jag gå och lägga mig

Min mor försöker övertyga sig själv att munkar är bättre godsaker än godis. Jag tror snarare att det är värre. Med tanke på att de nämnda bakelserna är täckta med ett chokladöverdrag får vi både godis och en friterad degklump i en smäll. Smällfet. Det är det man blir.

However. Jag äter ändå, jag är ju världens största jävla gris. Eller sjöko, som en fin (host) vän kallade mig idag.

"Vän": Petra, det här är du. MOHAHAHAHA (visar bilden ovan)
Jag: Tack...

Kan meddela att mamma stal och slukade den andra av två munkar också så det blev ingen över för mig. Nu ser jag ut såhär istället, det ni:



och det här lyssnar vi på idag


smk är NAAAAAAAJS! (jag behöver sova, länge)

måndag tjugofjärde maj

Köp mig en egen lägenhet, tack.
 
Bara vetskapen om att någon är hemma gör mig rastlös, arg och okoncentrerad. Direkt de lämnar huset går det hur bra som helst. Vad har jag för störningar egentligen?

Imorse när jag var ute och A1:ade snöade det och var skitkallt. Men skönt, jag föredrar äckelväder framför sol ibland.

Nu ska jag dra mig till sportsclub för lite frenetiskt trampande och ett corepass på det. Hej och hå.

Såhär ser min jätteroliga vecka ut:

Måndag: Religionsprov
Tisdag: MSP-redovisningar
Onsdag: Biologiprov (+ ev. svenskaprov)
Torsdag: ev. svenskaprov
Fredag: Nationella MaD, sista inlämningsdag för miljörapporten

KUL MED ETT LIV.

söndagsklagan

Jag har ont i huvudet.
Nästa vecka har jag fyra prov, projektredovisningar, en MKb plus en miljörapport att skriva.
Jag har inte tränat idag. Är sjukt rastlös. Men trött. Hur går det ihop?

Jag ska framkalla bilder och smälla upp dem på väggen. Hej


jag och hannis, typ hösten 1993


I want to see mountains again, mountains Gandalf!

Ett outhärdligt skidsug sköljde över mig här när jag satt och försökte plugga religion (läs; snokade i folks liv på twitter). I och för sig är skidåkning som en religion för mig. Näst intill. Jag hade kunnat sträcka mig så långt som till mord för att få åka skidor i skrivande stund. Som de här religiösa självmordsbombarna, bara det att jag är för egoistisk för att faktiskt spränga mig själv i luften. Religiös bombare. Det hade nog mer varit någonting för mig.

Jag vill se saker, göra saker. Åka skidor på en massa spännande platser, träffa människor. Uppleva. Jag vill bort från den här jävla hålan. Jag vill bort härifrån snarast. ASAP. Frihet.


jack sparrow är min man, jag måste kolla pirates idag. typ.

söndag tjugotredje maj

Det är nu bekräftat; jag har blivit pensionär!

Jag och Tiddis kände att en utgång var helt rätt igår kväll - först. På sistone har det var alldeles för mycket tantvarning på oss två, så en utgång skulle återställa balansen i våra vilda tonårsliv. Öhm?

Iallafall. Det började ganska bra. Jag hämtade Tiddis från GK, men vi blev fast i bilen, åkte några varv runt vår egen lilla 'ragg' och klagade på livet, dagens ungdom och diskuterade smaskiga nyheter. Typ. Sen var det då dax - uppdrag: fixa sig.

Det slutade med att vi näst intill spiknyktra vandrade iväg och mötte upp våra vänner fyra timmar senare än beräknat. Vi är dåliga. Hur som helst. Tiddis hade glömt sitt leg, vilken artonåring glömmer sitt leg? Det är ju typ den enda grejen man ALLTID har med sig. Så...Uppdrag#2: hämta tiddis leg.

På något vänster hamnade vi hemma hos Per och spelade ett parti kort. Sen kom vi på oss själva, just det, vi skulle ju dansa. Var är den vilda partygnistan? Hallåå? Tiddis och Pe vandrar mot krogen, vandrar in på krogen, går ett varv inne på ferrum. För hög musik, vilket discodunk - vi vill inte få tinnitus, för fulla människor - kan de inte bete sig? Vi flydde, snabbt. Riktigt snabbt. Personalen i garderoben skrattade åt oss. Det brydde vi oss inte om, vi fick till Per, satte på Armageddon och åt chips. Per erbjöd oss vin, men nej, inte efter klockan 21. Det går ju inte. Per skrattade åt oss. Det brydde vi oss inte om.

Jag är rädd. Det är pensionärsvarning på hög nvå. Vi gillar kaffe, sällskapsspel, mysiga hemmakvällar och dokumentärfilmer (Tiddis hade tidigare under dagen sett en väldigt underhållande sådan om Hajar). Vad ska det bli av mig?

Bob Dylan – Don't Think Twice, It's All Right
högt upp på listan med världens finaste låtar


livet kan ta sig

Jag är lite besviken, jag var så sinnessjukt trött igår efter mitt benpass att jag väntade mig extrem träningsvärk. Jag är inte ens stel idag. Och trots detta ändrade jag både struktur på benböjs-repsen och gjorde "nya övningar". ARGH. Kände t.o.m. mer i benen efter mitt intervallpass i tisdags morse. Kul å de.

Jag är less på livet. Jag är less less less. ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖH

Imorgon väntar fysikprovet. HAHA. Vilket jävla skämt

torsdag tjugonde maj

Ännu en dödens dag, kom iallafall i tid till skolan. Men med tanke på att jag inte somnade före halv tre inatt orkade jag inte upp kvart i sex för en morgonrunda. Shit happens. Jag kan inte sova på kvällarna längre, jag typ ligger och hyperventilerar och vrider på mig i flera timmar. Tiddis har typ fått magsår och resten av MSP3 är minst lika uppe i varv. Helt sinnessjukt. Denna vecka har vi haft fyra redovisningar plus att projektet är inne på sluttampen och slutprovet i fysik är imorgon. Och det, det kommer inte gå så bra. Men ska plugga tonight, jag och Carris. Vi siktar högt - GODKÄNT.

Har en pizzadeg som jäser på diskbänken, ska åka och inhandla lite chorizosalami, mozzarella, oliver, solisar och dylikt. Mamma gjorde pesto i förrgår så det här blir grejt!


onsdag nittonde maj

Men GE MIG MAT kvinna! En god mors största uppgift är att utfodra sitt älskade barn. Antingen är jag inte älskad eller så är min mamma ingen god mor. Who knows. Just nu bryr jag mig inte, bara jag får mat. Mina händer bara skakar och jag tror att jag ramlar av stolen snart.

För övrigt har jag börjat på det sista nya kapitlet i fysikboken jag måste lära mig. Detta betyder att jag imorgon kommer kunna repetera in de andra tolv jag glömt bort. Slutprov i Fysik B, fredag morgon, det lär inte bli en trevlig upplevelse.

Jag dör nu. Hejdå

fysik, svett och tårar

Vem lämnar typ två skedar glass i ett glasspaket? Det är en sjukt bra fråga (svaret är såklart mamma, men frågan var retorisk). Måttligt besviken blir man iallafall när man öppnat det man tror är åtminstone en tredjedels BJ och upptäcker att den är näst intill tom. Borde införa dödsstraff för såna här brott mot mänskligheten.

Jag har tråkigt, är lite småsvettig fortfarande efter spinningen och coren och ska väl bara duscha och plugga. Såg däremot en påse hallon i frysen som jag ska lägga beslag på. Det är bättre än BJ, till och med.

tisdag artonde maj

Öh, my god vilken o-lugn morgonpromenad det blev. Jag är helt fruktansvärt död och stel i ryggen efter denna promenad+springtur+intervallbackar.

Detta var inte meningen.
Och fleecetröjan var på.
Det är 20 grader varmt ute.
Ja, ni fattar.

Voi satana, nu ska jag duscha och gå till schkeeulan.


måndag sjuttonde maj

Norges nationaldag. Ettorna springer på skoltaket och värmen är outhärdlig (var tog vintern vägen egentligen?), Micke K vill döda mig och Tiddis och vi fasar att vi imorgon inte kommer kunna hålla oss undan längre.

Imorgon smäller det dessutom, vi har redovisning i Miljö- och Samhällsplanering inför en massa LKAB- och kommunmänniskor. Det kommer inte bli trevligt, eftersom vi inte ännu är klara med arbetet. Micke kommer vara mordisk. Särskilt eftersom vi inte är klara med Miljöpolitiksredovisningen heller - vilken skulle ha gjorts idag. Jag och min vapendragare vågade inte ens visa oss på lektionen. Ryktet säger att M.Krekula inte såg så snäll ut.

Nu väntar jag bara på träning, sen ska jag återgå till skolarbetet.
Men jag har hört att de där ute nånstans har ett liv. Kul för dem.


söndag sextonde maj

Jag, solen och miljörapporten.

Kan meddela att eftersom jag vägrar sitta inomhus är det lite svårt att se datorskärmen då det speglas rätt rejält. Har pluggat, om än väldigt ineffektivt, i princip sedan jag tog mig upp ur sängen. Eller ja, golvet i förgårn där jag låg och sov. Detta har faktiskt en naturlig förklaring, en inte heller så konstig sådan. Jag var varm, förgårn var kall och min säng i husvagnen kokhet. Lätt val. Dessutom fanns det kuddar, filtar och en fårskinnsfäll till mitt förfogande. Ska även påpeka att denna förflyttning ägde rum imorse, och jag hade redan sovit i min säng hela natten. Det var alltså inte så att jag dansade in på morgonkvisten och stupade innanför dörren som människor i min närhet säkert gärna hade sett hända.

Husvagnscampingen håller nu på att tömmas på människor, förhoppningsvis är denna helg en av de sista riktigt befolkade helgerna här uppe. Sen kommer min bästa tid på året. Vår och riktigt sockrig sommarsnö, inte sugslask som tyvärr låg över hela berget igår. Och ensamhet, det gillas starkt.

Väntar på att mina andrafamilj ska bli klara med allt de håller på med så att jag kanske också tar mig till Kiruna någongång. Där väntar thaimat. Och det är najs! Ett värdigt avslut på en värdig helg.

bra skit!
Imperiet – Kriget med mig själv

lördag femtonde maj

Kanondag!

Det var grymt och nu sitter jag här och velar mellan en tidig kväll eller en så att säga tidig morgon. Dansa, inte dansa, dansa, inte dansa..? Inget av alternativet känns riktigt rätt, men inte heller riktigt fel. Jag har en flaska ryssland som behöver förtäras. Jag har dock också en hög med skolböcker som behöver bli mindre (kan kanske testa att slänga de i grillen och se om det känns bättre). Det här är så typiskt mig, att jag aldrig kan bestämma mig. Goddamn.

Äh, får se hur det blir.


skadeglädjen kan komma till att bli enorm

Stämmer väderleksrapporten för imorgon ska jag börja tro på gud.


Vilda, Hanna, Carl, Joel. IN YOUR FACE!


fredag fjortonde maj

Min springtur till och från gymmet igår kändes ju så bra när det begav sig. Dock vaknade jag upp till verkligheten imorse med en rygg som verkligen sett sina bästa dagar. Jag blir så irriterad. Jag vill kunna åka skidor normalt! Helluuu, hur svårt kan det vara med lite framgång nångång iallafall?

Nu sitter jag och är cool i förgårdens dörröppning, tittar ut över husvagnsparkeringen. Nej, blicken är på himlen. Den känns så nära här. Underställ, pappas stora Houdinitröja och mina älskade fejkade wayfarers. Plus lite musik. Såhär efter en grym skiddag med härlig smörsnö och trevliga människor. Livet blir inte mycket bättre än såhär. Jag saknar tre av mina vänner, plus en lite mindre molntäckt sol kanske. Men idag går det lika bra utan båda delarna. Happiness.


nattsudd

Enligt uppgift har mina classmates någon form av klassfest (eller så ljuger min inte heller vanligtvis så säkra källa bara för att denne saknar mig/är avundsjuk för att jag är i paradiset). Anyhoo.. Jag, å andra sidan, har haft enmannafest i husvagnen, med hallonpaj och The Notebook. Det föll en tår. Eller ja, ca trehundratusen tårar. Sjukt vilken effekt den där filmen har på mig. Varje gång.

Nu ska jag borsta mina tänder och klättra upp i sängen med min iPod. I brist på bättre sovkompis liksom.

hey people, I'm home

Ankom till paradiset typ vid fyra, jag och mina tidigare nämnda fullproppade väskor. Tog av mig stadskläderna, hoppade i en av pappas stora tröjor och fula leggins och kände lugnet infinna sig. Allting bara rinner av en när man är här, underbar känsla. Tryckte lite nötter och torkad frukt innan jag tog på mig träningskläderna, sprang till Gränsen och gymmade - jag och Henke Windstedt (vi är tighta... inte). Sen sprang jag hem igen. Och det gick att springa utan ryggproblem, det var underbart det också.

Funderar på om jag ska laga mat. Mat är ju ganska nödvändigt. Lite jobbigt också. Vi får väl se. Imorgon ska jag åka skidor, träna och plugga. Underbart det också.

HOFFMAESTRO – Highway man
from me to you


torsdag trettonde maj

Jag flyr upp till Gränsen nu.
Jag och mina skolböcker, min väska väger ungefär trehundra ton. Trehundra ton skolböcker. Plus monsterdatorn som måste med. Det ska bli kul att bära väskan först ner till tåget här i stan och sen även när jag kommer till K-jokk. Min rygg mår ju så bra av väskbärande.

Sen ska det bli kul att plugga hela helgen också. Men det är större chans att det händer i Gränsen än i stan. Jag är som en apatisk degklump på skolfronten när jag är hemma.  

Men jag får ju vara i Gränsen, jag får åka skidor och träna på mitt lilla äckliga gym.

Adios amigos.

onsdag tolfte maj

Shaking hands, jag är så utsvulten att jag vill äta en häst (no offense mina ponnyälskande vänner), men pappa bjuder dock bara på ungspannkaka (ni kan andas ut). Har varit på gymmet så länge att jag glömde bort att jag var helt död redan innan och höll nästan på att inte ta mig hem. Nästan.

Mina vänner vägrar åka till Gränsen, "öööh, det ska reeeegna" ("åh, jag är en liten skäggig mes") och "men det är ju skönt i staaaan" ("när jag var liten tappade min mamma mig från ett tåg").
Kära vänner, detta är till er:
1. Det ska blåsa östliga vindar, och enligt min far (hans ord är lag) regnar det inte då.
2. Var man än befinner sig är det skönare än att vara i Kiruna.

Jag har två förståndshandikappade vänner, de går mig på nerverna. Särskilt när vi ska göra vårat MSP-projekt, då Carl spelar musik och lever ut alla sina innersta adhd-fantasier medan Joel sitter på facebook och är lite 'too cool for school'. LikZom bah DaH. (Tror att jag hade kunnat göra karriär som ultrafjortis faktiskt). Och jag, jag försöker jobba. Ska bara meddela att det inte är så lätt med en hyperaktiv dvärg som försöker sig på något som hade kunnat vara en efterliknelse av en gorillas parningsdans tre centimeter från mitt huvud.

People sucks, tur att jag är så normal iallafall. host-host


I am a nice shark. Not a mindless eatin' machine.

Eller?

Har spunnit och corat (öhm?) klart, jag och mitt fortfarande öppna sår. Men det blöder inte längre, inte för att det som koagulerar heller. Men framsteg, och det gillar vi ju.

Jag är extremt inne på typ glass och en bra film. Behöver dock en vän, plus en tom kalender för det. Jag måste verkligen plugga, men när man har så mycket - var ska man börja?

Äh, tristessen är oundviklig. BLÄ


tisdag elfte maj




Idag har varit den största särdagen någonsin hos MSP3. Det finns inte ett friskt huvud i min klass, det är en definitiv slutsats jag idag kunnat dra. MSP, missanpassning. Kanske det är det det betyder egentligen?

Jag och den blonde hycklaren (kommer på nya passande namn varje dag åt herr j.f) var och åt en välförtjänt lunch (tyckte vi) på Safari. Sen efter sista lektionen kändes det som att jag behövde en till välförtjänt lunch men fick nöja mig med att vinna ett litet race mot den ovan nämnda mannen och pressa lite h-gröt när jag kom hem.

Ikväll ska jag plugga ordentligt, har bland annat lite matematik att ta itu med. Men innan dess ska jag rensa tankarna med lite spinning och core.

Och i övermorgon åker jag tillbaka till paradiset. KRRRYMT!
Rise Against – Hero Of War
fin, å de

måndag tionde maj

Sitter och äter fil och müsli, denna gång inte kryddad med curry, och kollar på mitt finger som är lite "still going strong-trotsigt" och vägrar sluta blöda. Märk väl att jag skar mig i lördags, dvs. två dagar sedan. Börjar fundera på om jag omedvetet äter något blodförtunnande preparat eller om den enda medicinen jag tar, astmaspray, kan ha sådana effekter på blodet. Kanske ska fråga Sara P. Sara P vet allt.

Förutom att jag har skippat matten och ätit min för säsongen första mjukglass har jag åkt lite bil med en för dagen väldigt elak vän och sen tränat. Spinning, core och sen lite rygg/axlar på gymmet. Det var skönt, har dock lite ångest för att min A1a uteblev imorse pga brutal trötthet. Men jaja, har hört att det är en dag imorgon också.

Den här är lite småmysig.
Flogging Molly – If I Ever Leave This World Alive

söndag nionde maj

Jag är varm och nyuschad, sådär lagom halvlycklig och har just testat mammas "provbalkläning", vilken för övrigt satt perfekt och det i sin tur betyder att den riktiga blåsan inte är långt borta.

However. Gränsen var riktigt awesome idag. Stålande sol, lagom kallt (synd att klaga iallafall) och ett alldeles underbart nordalsfjäll som förvisso totalt tog musten ur min rygg men också gav mig ett lyckorus jag kan leva på länge.

På tal om ryggjäveln så var jag och sprang i lördags morse istället för en lite lugnare och finare A1:a. Som vanligt borde jag lyssna på min läkare och göra som han säger, dvs. ta det lugnt - särskilt med löpningen utomhus. MEN. Ja, det gick väl bra ändå. Tills jag kom halvvägs och skulle vända. Ryggen dog, och mina ljumskar (som jag tror att tomas sa fäster nånstans vid bäckenet där jag har de största problemen) låste sig typ. Alla muskler på övre delen av benet la i princip av. KUL. Jag stapplade hemåt och la mig på soffan och tjurade.

nä, ids inte mer nu. hejdå


fredag sjunde maj

Mitt inspringande i väggen resulterade i två slacker-morgonar. Grymt skönt faktiskt, men känner mig lite stressad.
Igår satt jag ensam på Safari i ett hörn, drack kaffe, åt kladdkaka och pluggade matte. I två hela timmar! Det var helt sinnessjukt mysigt. Det ska jag börja göra varje vecka. Sällskap är överskattat. Ibland.  

Efter Safari studsade jag (socker- och koffeinchock) till gymmet och pumpade ur mina armar/axlar plus lite mage. Sen var det bara hem för att packa ur träningsväskan innan jag åkte till Välimaa där det bjöds på kladdkaka och kaffe (min kost är väldigt varierad). Matte var ju egentligen planen, men vi kom igång så sent att jag inte hann så mycket innan klockan hann slå nio och jag hade nästa mission på g. Ett statoilbesök och sen tävling mot den röda opeln upp till Lärkvägen för lite film (jag tänker inte erkänna att joel vann).

Äh, måste duscha. Börjar om 40 minuter.
Skola - Jobba - GRÄNSEN

torsdag sjätte maj

Mattelektionen kändes näst intill omöjlig att ta sig till, fast hade jag bara hållt tempot uppe hade jag nog suttit och nästan-lyssnat på Kenneths lite halvt monotona stämma och drömt mig iväg till Gränsen, as usual.

Men ne.

Frukost kändes så värt att jag nästan fick rysningar, kan inte komma på sist jag satt vid köksbordet och tryckte i mig min filblandning á la Petra Lövberg Ståål och lugnt tittade ut på gatan nedanför. Så värt, så värt. Jag måste börja äta frukost oftare, det är ju dessutom frukostmat, eller iallafall fil och müsli, som är det godaste man kan äta. Typ. Förutom thai kanske. Haha.

Anyhoo, det känns som att vinden kommer vända idag. Ska bege mig till skolan lagom till nästa lektion, efter skolan träna och sedan sammanstråla med mina mattenördar till vänner för att få bukt på livet (misstänker att det mest kommer diskuteras världsproblem och inte matte this evening).

Och sen är det fredag. Fredag betyder träna, skola, jobba, GRÄNSEN.
Och det, det är GREJT!

...come down now

but we'll stay...

Streetlight Manifesto – Such Great Heights
Grejt cover på grejt låt.

Nu har klockan slagit 22:00, det är dax att ge upp denna dag.
Morgondagen ser ut som alla andra dagar, vad roligt. Inte.
Men sen är det snart slut på den till synes längsta veckan hittils i mitt liv.
Och Gränsen, det väntar på mig på fredag. NATT


jag saknar min konståkning, min ishall och mina fula jävla skridskor


onsdag femte maj

Återuppliva mannen och ge honom till mig.


Iallafall. Inte helt oväntat sitter jag och pluggar matte.
Eller pluggar kan väl alltid diskuteras när det gäller mig,
men ändå. Jag luktar lush-tvål och känner träningsvärken
smyga sig på. Skulle träna armar, men det är inte direkt
min favoritsysselsättning och när cable-crossen och allting
runtomkring var upptaget på gymmet sprang jag istället
till min älskade skivstång. Lite benmuskler skadar ändå inte.

För övrigt tror jag att jag är nära ett mentalt sammanbrott.
Men har hört att det går att klara sig igenom dessa också. 

the clash - janie jones 

betongvägg (det är dagens ord)



Höger: Det jag borde göra, särmatte
Vänster: Det jag gjort, klätt om min kalender

Man kan ju undra varför.

tisdag fjärde maj

06.00 - Kom på, efter att jag vaknat upp ur en tung nattsömn, att sportsclub öppnar först sju, och att gymmet-gymmets duschar är obrukbara. Hejdå gymmande, jag ska vara på skolan klockan åtta, men börjar 09:30. Jag har inget liv längre. MSP3 har inget liv längre.

Tisdag som är min favoritmorgon. Jag brukar börja tisdagarna med A1 el. löpning och sen gymmet, efter gymmet bastar jag alltid och beger mig till skolan.

Men ne. Nu blir det kaffe och bara A1. Sen skola, sen äta, sen träna, sen plugga, sen sova, sen vakna, sen träna, sen skola, sen träna, sen äta, sen plugga.. Ja, ni fattar. Kul liv.

Jag har iallafall inhandlat tyg och mönster till min balklänning och tydligen så hade min kavaljer också fixat sina kläder (vi kan ju hoppas att det inte är en prästkåpa eller darth vader-kostym herr g har inhandlat).

Innan jag ofrivilligt återgår till sömnen ska jag trycka kaffe och snöra på mig joggingskorna. Hej

måndag tredje maj


Snö. Tredje maj. Kul, å de.


så får jag en chans att säga


saker jag aldrig sagt

söndag andra maj

Inget morgontåg igår.
Jag ska aldrig mer fira valborg.
Inget Gränsen.
Jag ska aldrig mer fira valborg.
I spegeln syntes bara en rysk crackhora.
Jag ska aldrig mer fira valborg.


Nej. Nu är det bevisat, så talar vi inte mer om det.

Min skäggiga dvärgkompis drog ut mig vid 14 och tog med mig på ett två timmars långt thaibesök. Sakta men säkert blev jag människa igen, och när jag sedan traskade ensam hemåt i snöovädret kändes det nästan bra. Men fortsatte dagen i soffan, jag soffan och gitarren. Gitarren var ful och dum (det är inte jag som inte kan stämma den, inte då). Jag var ful och trött. Och dum. Det var ju valborg, jag tappar hjärnan då. Det var ju som sagt bevisat.

Idag har jag plumsat runt min A1-morgonrunda och fått otrevligt blöta och kalla fötter. Sen har jag pluggat, vilket antagligen blir dagens stora aktivitet. Jag ligger lite efter, om vi uttrycker oss snällt.

HEJ


thåström var så skoningslöst sjukt snygg back in the days!

RSS 2.0