det är ni som är dom konstiga, det är jag som är normal

VEM FAN har tagit bort alla Imperiet och Ebba-låtar från Spotify?!
Det är sånt här dödsstraff är till för. Tur att Thåström själv finns kvar.  
Jag är ändå arg som ett bi, det är bäst för min dator att Spotify bara spelat mig ett spratt och min livsglädje återigen befinner sig bland låt-sortimentet. Annars... Nä, fyfan, nu går jag och lägger mig.


youtube räddar kvällen, krryymt!

onsdag trettioförsta mars

Jag håller på att frysa ihjäl, men det är grejt. Jag sitter och lyssnar ömsom på Flogging Molly (har på något sätt fattat tycke för deras musik) ömsom på teven. Det är också grejt kan jag meddela.

Jag hörde en störande sak på radio idag förresten, nånting om ett förslag för förbud av burka och andra ansiktstäckande klädnader på offentliga platser. Vad fan ska det vara bra för? Ska inte folk få vara den de vill vara, den de är? Alltså, burka och s.k. niqab (heltäckande slöja) är en del av de muslimska kvinnorna. Så himla mycket negativt har cirkulerat om muslimska kvinnor och burka, "de är tvingade", "de är rädda", blablabla... Hallå? Varför förknippar vi hela Islam som någonting horribelt och farligt bara för att vissa politiska ledare i utsatta länder missbrukar sin religion för att få mer makt? Makt. Det är det enda vi människor vill ha, människan är ett svin. Stora jävla maktsuktande grisar. Vi kör över vem som helst hur som helst bara för att få det vi själva vill ha. Okej, nu är ju ute och svävar igen. Men helt seriöst, hur kan alla muslimska kvinnor i världen vara tvingade och hotade att dölja ansiktet? Islam är världens näst största religion. Det är en tolkning av koranen som muslimska kvinnor uppfattar som någonting helt naturligt. Jag själv kanske inte är rätt person att uttala mig om vad muslimska kvinnor tycker men ändå. Men jag tror inte att största delen av dessa kvinnor lever i terror och skräck för dina manliga medmänniskor, inte en så himla mycket större del än "vanliga" kvinnor känner sig hotade och tvingade av "vanliga" män. Könsroller finns i alla religioner, alla samhällen. Kvinnovåld finns också i alla religioner, i alla samhällen. Och kvinnan är underrepresenterad, det är ingen lögn. Men det känns som att allt som händer i en kultur som inte liknar våra moderna, västerländska synsätt bara är fel, fel och åter fel. Vi ser bara felen, även om det positiva kanske egentligen är mer sanningsenligt. Det finns ingen förståelse hos människan, inte en tanke utanför boxen så att säga.

Nej jag vet inte vad jag säger egentligen, men jag blev bara så irriterad. Tack och adjö.


måndag tjugonionde mars

Paradiset är inte alls långt från Helvetet, hur kan det komma sig?

Ungefär 13 mil. Det är inte långt, men det är stora kontraster. Att jag blir mer deprimerad av Kiruna än Rysslands ryssigaste rysshål Apatity kan visserligen berott på den ständigt höga vodkahalten i blodet, men samtidigt visar sig K-town sig inte från sin bästa sida. Det är dåligt väder, snöhögarna börjar bli lite smygsmutsiga och skolan överfaller en med jobb, min mamma har bytt själ med Hitler och pappa har tagit ledigt och ska vara i Gränsen i en månad till. Lyxlirare. Hur kan han bara lämna mig här!? Det är jävla lågt gjort.

Idag har jag simmat lite is och spunnit på det. Svettigt och gött. Utan träning hade jag lika kunnat lägga mig och dö direkt. Nu ska jag läsa igenom häftet till det med rusande fart kommande nationella provet i svenska. Jag kommer sömna så hårt. Som en sten. Stoned. Inte riktigt kanske, men man kan ju önska.

Hej och hå, som en vän brukar säga.


söndag tjugoåttonde mars

En natt på en soffa, iförd svettiga träningskläder och lusekofta, med chips och fajitas runt munnen. Det är Gränsen, och det kan nog inte bli så himla mycket bättre.

En bilfärd hem med två av mina kortaste, men också bästa, vänner. Och en bra låt. Typ den här:


torsdag tjugofemte mars

Ryssland.

Fyfan vilket ställe, skräckblandad förtjusning. Men helt awesome. Vi har levt på chips och vodka, upplevt våra kära kalsongvänner - vilka jag och Tiddis delade rum med - ta nakenheten ett steg längre än någonsin förut, besökt en ryssgruva och med nöd och näppe tagit oss hem.

Riktigt jävla ryssigt, riktig ryssmisär. Man får lite perspektiv på livet, minst sagt.
Nu har jag ätit mat igen, känner mig nästan som en ny människa. Snart ska jag duscha av det sista ryssdammet och sen åka och hämta min nya telefon. Det är grymt. Jag älskar ryssland.


söndag tjugoförsta mars

det var nånting som fastnat på mig, nåt som aldrig helt försvann.

Det vankas ryssland. Jag var lite nervös och hispig nyss, men sen bara föll jag som en sten. Jag-stenen ligger kvar på marken och lyssnar på Thåström. Ett nödvändigt ont. Ett underbart nödvändigt sådant.

Jag åker imorgon, från denna gudsförgätna plats, till ett antagligen ännu mer miserabelt och deprimerande ställe. Ryssland.

Dax för synkronisering av iPoden, slänga ner lite saker i en väska och sen hoppa i sängen. Vi tänker överraska med att vara först imorgon, jag och Monstret. Vi försöker iallafall.

Och en sak till, spring inte utan bricanyl i kall, torr luft. Jag tackar vägbommen som räddade mig mitt i mitt svimmande.

torsdag artonde mars

Lombia - Skolan - Safari - Thulins

Min dag. Oj vad roligt jag har det. Och bara en träning. Illa.

onsdag sjuttonde mars

Det har låst sig igen i revbenen/bröstryggen. Kul. Jag har början till nackspärr igen plus huvudvärk. Jag gick med nackspärr hela jävla hösten, jag orkar inte med den här ryggen längre!

Jag ska jobba imorgon, känns lite kul faktiskt. Lite annat än bara plugg och träning. Har ändå avverkat sju träningspass totalt den här veckan, börjar känna mig lite trött.

Jag tänkte nog slå ihop mitt kloka huvud med en väns och göra nånting kul istället för att plugga.
Hej


really bad eggs, yo-ho!

Semlan ligger nog och fräter sönder i min magsyra just nu (really fresh, jag vet). Lite energi åt folket iallafall.

Nu till anledningen till detta onödiga skivande. Håll i er... yr.no har lovat SOL till Gränsen ihelgen!! Jag tänker INTE stanna hemma och jobba. In my ass.

Jag behöver sova.


jag är galet trött

Som sagt. Core och spinning tar på krafterna, plus att jag efter det var tvungen att röja upp det som hade kunnat tas för ett atombombsnedslag i mitt rum. Jag har inte fått min semla ännu. Och jag vill inte träna imorgonbitti, men jag antar att Ingela flår mig om jag inte dyker upp. Duscha - äta - dö är planen just nu, hejochhallå

Thåström – Fanfanfan - Kl. 03.00 på natten
en annan version av världens finaste låt, och thåström är nog mitt livs kärlek. typ.

tisdag sextonde mars

Stress, kaos och förvirring.

Imorse när jag var klar med mitt gympass, hade skuttat ur träningskläderna och var påväg in i duschen upptäckte jag en liten detalj jag glömt; handduken. En årsförbrukning av Sportsclubs pappershanddukar plus Lisette som senare kom och lånade sin handduk till mitt hår blev min räddning. Handduken låg hemma på min skrivbordsstol och hånflinade åt mig när jag kom från skolan. (Kom inte och säg att handdukar inte kan hånflina, min gjorde det iallafall!).

Dagen till ära fyller Natalie tant, hela 20 år! Grattis till henne. Just nu befinner hon sig i typ Luleå (?) på nån kursgrej, så det blev inget trevligt tårtkalas som förra året, men jag är glad ändå. Ska bege mig till sportsclub för core och spinning, sen hem och äta semlan som mamma nyss kom hem med. Krrrymt!


benpass, core och hockey

Undra om jag har sån empati för förlorare för att jag också är en förlorare? Vet inte riktigt, jag blir typ gråtfärdig och vill krama alla stackars kämpar (som inte riktigt lyckats kämpa sig hela vägen fram), i dagens fall hela Kiruna IF. Fast vid närmare eftertanke kanske de svettiga männen inte hade varit så himla mysiga att krama, är inte riktigt säker på att de heller hade uppskattat min såkallade "goda gärning", så lika bra att mina impulstankar inte blir till impulsaktioner.

Iallafall, känner mig lite nedslagen fortfarande. Men 4-0 är inte så tråkigt, med tanke på deras storförlust i förrgår (11-0).

Skippade isträningen, kände att det räckte. Det är ju faktiskt en dag imorgon också, denna dag innefattar sovmorgon vilket innebär morgonpass på gymmet. Det är härligt. Känner lite konståknings-abstinens, men lika bra att låta ryggen vila lite så man kan gå om några år sådär. Kul, åde.

Jag ska äta nu, mat är min största passion här i livet tror jag. Sen kanske ta itu med lite matte, eller inte. Man vet aldrig när man hittar motivationen, ska nog kolla i kesoburken efter min. Nattinatt.

let's dance in style, let's dance for a while



jag hade nästan glömt hur härlig den här låten (och videon) är

måndag femtonde mars

Back to basics.

Det är sjukt hur snabbt det svänger här i livet, idag känns det som att igår var flera århundranden bort, gränsen flera ljusår från mig och som att vi aldrig haft lov överhuvudtaget. Men det är ju roligt..? Öh, nä.

Åh, nej. Nu kommer mamma. Husfriden förstörd. DÖ

Det kanske inte var hon iallafall, vilken lättnad. Eller..? Fanockså.

Kul med ett roligt liv, som sagt.
Har iallafall sprungit idag, gjort ett mördarprov vilket jag gav upp mitt i en fråga med "Micke, min hand går av. Adjö." och skippat matten för varma mackor och tevetittande hos Lindmarks. Sen blir det tillbaka till Sportsclub för ett benpass + core och sen kanske isträning (om vi har den idag?). Och matten, den görs ju inte av sig själv - oturligtvis.

Jag, löpbandet och minnen imorse:

varning för ras




söndag fjortonde mars

Till och med de sönderblåsta gråa träden på andra sidan fönstret är något av det vackraste jag sett.

Min rygg gav upp, jag kom nästan inte upp ur sängen imorse. Min hals har också gett upp, känner hur rösten försvinner. Det å andra sidan kanske bara är bra, för från och med ikväll kommer jag inte ha något positivt att säga till världen. I och med alla dessa uppgivanden gav jag upp backen, även om jag inte behöver kunna prata under nästa vecka kommer jag behöva vara kapabel till att åtminstone. Jävla rygghelvete.

Men jag är inte bitter. Nä.



up to some paradise


snälla gud, låt mig stanna här för evigt.
(och öppna branten och uffes imorgon om du vill)

lördag trettonde mars

Himlen är öppen, fast den har stängt igen. Både öppen himmel och öppet fjäll. Dock har jag tagit en rätt så öppen sovmorgon också, så ligger lite efter. Hoppa i pjäxorna, skidorna på axeln och vandra upp till K-jokk. Yes man.


lördag trettonde mars

Himlen är öppen, fast den har stängt igen. Både öppen himmel och öppet fjäll. Dock har jag tagit en rätt så öppen sovmorgon också, så ligger lite efter. Hoppa i pjäxorna, skidorna på axeln och vandra upp till K-jokk. Yes man.


fredag tolfte mars

Stormstängt.
Idag igen.
Det positiva är att snön verkligen aldrig slutar falla, som Vilda gärna hade påstått "himlen har öppnat sig". Carl å andra sidan hade nog mer hävdat att den stängt igen, himlen alltså. Men.. då kommer vi till det stora problemet; om himlen är stängd, hur kan det då vräka ner snö? Nej, Carl har fel, Vilddjuret har rätt. Himlen är öppen, fjället är stängt.

Jag vet inte om min enda i Kattejåkk kvarvarande vän har druckit ihjäl sig på te, drunknat i snön eller åkt hem. Det är tyvärr bara jag, Hitler och den norska vilden här.

Jag ska ägna min kväll åt Micke K, tro det eller ej, och de fem kapitel han tycker att vi ska kunna till provet på tisdag. Prov. Skola. Inte alls deprimerande. Uuäh.


torsdag elfte mars

Tre från Grönan utslängda individer och deras fjärde kompis som nästan föll lika fritt,  män med magtröja och nagellack, bilar och "Håkon från Narvik, akkurat", nedspydda väggar och golv och för min del total minnesförlust. Det har varit snöstorm i Gränsen, vi hade ingenting bättre för oss helt enkelt.

Men nu, nu när liftarna åter igen är öppna och vi åter igen lever (till och med jag), efter lite utklassande i Mario Party (det var tyvärr jag som blev utklassad, inte utklassade) och till och med en bit mat. Snö. Massor med snö. Knä-fucking-djupt jävla puder!! Vad gör då lite tarfalabris och ännu mer snö. Vänner, snö, två plankor. Jag behöver ingenting annat.

Lycka, å de.


måndag åttonde mars

Storm.

Tror det är en bra sammanfattning av läget här i K-jokk just nu. Nästan så att man får lite flashbacks från Tarfala, tror att det hade varit identiskt om man hade befunnit sig på topp idag. Vägen är stängd, vilket betyder att vi i princip är fast i katterjåkk och resten av jordens befolkning är i Gränsen. Jag och Joel funderade ett tag på en Expedition-Gränsen med skoter eller alternativt längdskidor, men efter att vi fick gå och hjälpa Monstret med släkt som fastnat med skotern på andra sidan järnvägen och med tanke på stormen som tilltog i styrka valde vi kortspel och memory med Greta istället. Blir vi riktigt utråkade senare kanske turskidorna och pannlamporna åker fram. Hade varit lite spännande om inte annat. Men just nu känns bara promenaden upp till min fuskande kortspelarvän som ett riktigt projekt.

Men det är härligt. Riktigt härligt!
Jag har tid till en massa sköna saker, typ läsa. Kan inte komma på sist jag hade tid eller ork att sätta mig med en bok och bara koppla av. Nu har jag läst halva Harry Potter and the Philosophers Stone och även börjat på andra boken. Och för alla nördar där ute, böckerna är grymt mcket bättre på engelska.

PUSS&GULL, jag hoppas att vi aldrig kommer till stan igen.


söndag sjunde mars

Jag är hemma. Jag är så lycklig. Det spelar ingen roll att det regnar (ja, jag vet, det är sjukt dåligt). Ingenting spelar roll. Jag är i Gränsen och det är det enda som betyder någonting. Jag satt och skrattade/grät hela första åket i liften. Tur att jag var ensam iallafall. Jag är ju inte riktigt frisk, men det var väl ingen större nyhet.

Har gymmat också idag, mitt älskade lodisgym. Jag kommer nog känna i benen imorgon, tackar och bockar för det. Träffade lite nyanlända resenärer efter gymmet och det kanske vankas maskerad på tisdag. Fast egentligen har jag nog lagt dansskorna på hyllan efter i fredags. Kanske inte världens mest lyckade kväll, kanske inte världens piggaste jobbdag i lördags heller. Skitsamma. Jag vet ju redan att jag är dum i huvet, men jag är i Gränsen nu. Nothing else matters.

Sitter nu och väntar på ett livstecken från en vän som skrämt liv i sin röda opel och börjat rulla upp hit, hoppas han kommer fram levande iallafall. Sen får man se vad som händer.

Over and out



ja, sikten var väl inte den bästa.

torsdag femte mars

Igår fyllde den yngsta av Välimaas år, inte fick man någon tårta. Nej, nej. Jag var i backen och rev upp min rygg istället. SMART PETRA, sådär dagen innan ett sportlov fyllt med skidåkning. Jag är ju jävla tappad någonstans. Det känns dock lite bättre nu än igårkväll, men frågan är väl hur det kommer kännas när jag står på skidor på söndag. Jag slutar verkligen aldrig att förvåna. Satan vad arg jag blir på mig själv.

Jag har hål och mina vänner är försvunna. Eller jag har en nybliven glasögonorm i biblo, men denne pluggar biologi. Kul då.

Det ska snöa i Gränsen hela veckan, lite trist, men skidåkning är lika kul i snöväder. Nästan iallafall :)


it's all in your mind

Jag var helt ensam på isen imorse. Förutom städerskan Lucky Closette (hon både ser ut och pratar som julkalendersfiguren i Dieselråttor och Sjömansmöss) och vaktis, men de räknas inte. Bara jag, isen, den gula fula tejpen på mina skridskor och min egna skiva. Riktig musik, det har Lombia ishall inte riktigt fått uppleva förrän idag.

Det var härligt.

Men nu vill jag till Gränsen. Bara för att nämna nånting nytt liksom ;)


torsdag fjärde mars

Här sitter jag. I en halvtaskig datasal på tredje våningen.
Biologiprov avklarat, förhoppningsvis behöver jag inte simma i tolfingertarmen med Sara P längre. En miljökunskapslektion, den första på veckor, också avklarad. Det känns däremot inte lika bra, Ulrika ger mig ångest. Fet sådan. Jag vill bara åka till Gränsen. Två dagar kvar, två dagar Kiruna. Vi kämpar, jag och mina jag.

onsdag tredje mars

Improvisation.
Det är min nya prov-teknik, verkar det som iallafall. Jag har läst, öhm ja.. två sidor i boken. Jag har ritat celler och gubbar i kostym, ätit mackor och sjungit medan Tiddis duktigt satt på andra sidan köksbordet och försökte koncentrera sig (känns inte som att det är så lätt med mig i närheten).

Sen har jag varit hos Tomas och knackat på min ryggrad, det gjorde ont. Jag är bara sne i en riktning i bäckenet nu, förut var jag både roterad och vickad. Nu är jag bara vickad, fast det har vickat sig åt andra hållet. Min rygg är ju inte riktigt klok. Jävla åbäke.

Trött är jag också. Kom i säng sent igår efter en kväll på Sandstensberget hos en lat klasskamrat, med några koppar te och en låda frysta chokladbollar (harbajs) á la Greta Svensson. Det var trevligt, men jag var inte pigg imorse klockan 06:30 på ishallen.

Jag ska jobba fredag-lördag. Jag får mest troligt sluta tidigare och sen åker jag raka vägen till Gränsen. Raka vägen. Fy fa-an vad det ska bli skönt.

Nu ska jag dyka ner i mina tarmar och magsyror innan jag sover. Imorgon är det bara att glatt skutta upp klockan sex och rulla mot ishallen. Jag älskar mitt liv, har jag nämnt det?


dödsbegravningsmusik från J.Thåström & c/o
måste säga att min man är mycket snygg i denna video också. puss&gull.

tisdag andra mars

Idag är ingen bra dag.
Försovning. Hunger. Huvudvärk. Elektiskt hår. En grinig skäggbeklädd vän (Dock kanske det inte var helt obefogat). Och ångest.

Vad ska ångest vara bra för egentligen?

Ska jag åka till gränsen direkt efter jobbet på fredag, var ska jag då sova, vem ska hjälpa mig med gasoljävlarna? Eller ska jag stanna hemma, fira allas våran Sofie som lagligt kan supa sig själv under bordet, gå till malmia och dansa med vänner? Jag vill till Gränsen. Men jag vill inte åka upp ensam, för jag är grymt oteknisk när det gäller husvagnar och grymt rädd för gasolflaskor. Världsproblem, jag vet. Men just nu är det bara jag i min lilla bubbla. Jag bryr mig inte så mycket om er andra, det tjänar ingenting till.

Spinning, core och isträning ska kvällen bjuda på. Tror jag.


free like a bird?

Öh, nä.
Jag är lite hyper, kom hem från världshistoriens mest dödande spinningpass + efterföljande magträning på gymmet. Jag har fått sån här 50-tvångstankar igen, alla magövningar jag gör måste jag göra femtio repititioner per set. Och när jag inte orkar 50 st i sträck, t.ex. om man kör situps med vikter, får jag panik och blir skitarg. Jag är helt klart normal. Ska det här inte urarta i ett mord eller liknande får jag ta och jobba på det som ligger innanför min påbörjade pondusmage. Magrutor tror jag att det kallas, det var längesen man träffade på dem, på sin egen kropp iallafall. Och inte blir jag så himla lycklig av magrutor såvida de inte sitter på mig. Eller ja, lite lycklig kanske. Haha.

Jag orkade inte dra mig ner till isträningen ikväll, jag är så fruktansvärt less på allting som har med Kiruna Konståkningsförening att göra. Usch.

måndag första mars

Fem dagar kvar att kämpa. Sen får jag åka.
Bort. Bort, fast hem. På riktigt.

Vi är med nöd och näppe tillbaka i Kiruna stad. Complications arose, ensued, where overcome. För att citera en av mina många män, denna gång Jack Sparrow. Det var fyra delvis nöjda, delvis irriterade och trötta artonåringar min far fick motta på flyget imorse. Dessa fyra delvis nöjda, irriterade och trötta åkte hem till sitt, duschade och rullade sedan i samlad trupp tillbaka till verkligheten. Den brutala verkligheten, med Micke K i spetsen. Efter det fick tre av de fyra åka hem igen medan jag, min arma stackare, var tvungen att göra ett matteprov jag inte alls pluggat till. Jag är bra, inte.

Ikväll blir det spinning och isträning. Jag LÄNGTAR! Men ingen längtan kan vara så stor som den jag har mot en plats sådär fjorton mil nordväst om mitt nuvarande läge. Åh, gränsen.


RSS 2.0