torsdag trettioförsta december

Vad hände med 2009? Vad hände med vintern, våren, sommaren och kanske framförallt min sista hösttermin?

SCHWOOOSCH!

- What was that?
- That was your life, mate.
- That was quick, do I get another?
- Sorry, mate.

Klockrent Basil. Jag älskar Fawlty Towers.

Som sagt, det är tydligen nu man sådär lite nostalgiskt ska minnas året som gått, tänka tillbaka på de goda stunderna och skita fullkomligt i det som varit dåligt. Varför ska man det? Det har ju också hänt? Och situationen blir ju lätt svår för de som det bara händer dåliga saker för. Är dessa människor alltså inte värda att minnas överhuvudtaget? Skämt åsido. Men faktiskt, jag tycker att jag har en liten poäng där, varför ska allting vara så perfekt hela tiden?

Bara för att jag själv någorlunda ska minnas året kör vi en snabbrepris, här och nu. Håll i er.

SCHWOOOOSCH!


det här är ett år sedan, det är sjukt

hey nolifer

Nolifer it is!
Jag har dock fått lite saker gjorda: disken, städningen av mitt rum och nu sitter jag med ansiktsmask, färg i ögonfransarna och torkande nagellack på fingrarna (japp, på juliebögatan kör vi inte på bara naglarna, det är för mesar). Det händer typ en gång om året det här. Men ja, det händer ju nån gång iallafall. Sen ska jag nog kolla lite scrubs och sen sova. Har kommit på att jag är precis som JD, eller jag har hans huvud och med alla konstiga syner hela tiden. Det pågår så mycket inne i min hjärna, en massa skit och ja.. JD-tankar. Inte kontigt att jag är lite förvirrad.

Nej, nu ska jag få bort den här äckliga saken ur ansiktet. Hej


It's a silly time to learn to swim when you start to drown

Jag har ungefär SÅHÄR tråkigt. Fast egentligen SÅHÄR mycket att göra. Mitt rum ska städas, jag ska diska och sen fixa och trixa inför imorgon. Men det går lite långsamt framåt här. Jag vill inte göra de sakerna, jag vill göra nånting KUL!


tegan and sara - where does the good go


tisdag trettionde december

Jag är på benen igen! Efter en dag sängliggande + en tolvtimmarssömn och massa ipren lever jag. Jag och Elin har gasat runt lite med Blå FARAN och varit på stan en sväng. Jag kastar onda ögat på min fula nyårsklänning, men det är väl inte så mycket att göra åt den saken i denna stad. Tydligen inte ens i detta land, eftersom stockholm inte heller hade nånting att bjuda på.

Det är två dagar kvar av 2009. Känns lite mystiskt, snart lever vi på 10-talet. Min mormor är född på 10-talet. Skumt.

Nu ska jag häva en kopp te och sen bege mig till ishallen (ingen träning, hade trots allt nästan 40 graders feber inatt).

Hej


tisdag tjugonionde december

Jag fortsatte mitt frysande under hela gårdagskvällen, och imorse vaknade jag upp allt annat än kall. Jag har fått feber, jäääääääääääääääääääääävla skit! 

Min dagsplan idag var lång, jag skulle på stan med en vän som tvingade upp sig redan klockan elva helt i onödan och sen har jag uppvisningsträning samt vanlig träning på Lombia. Men nä. Jag typ skakar och är jättevarm på samma gång. Det är ju trevligt, INTEEEE. Fan vad jag inte har tid med att vara sjuk!

Jag ska nöta scrubs och inte röra mig ur sängen på hela dan. Och tröstäta glass som någon får åka och köpa till mig. Livet suger.

Hej


måndag tjugoåttonde december

I'm your truth, telling lies

Mamma dunkar Metallicas Sad But True i vardagsrummet, pappa lagar mat och jag sitter och fryser. Jag är helt klart den mest produktiva medlemen i vår familj.

Idag har jag först frusit samt dödat fötter i backen, sen har jag frusit och dödat fötter på lombia. Efter lombia åkte jag till gymmet, frös och dödade mina ben. Jag är lite lätt svimfärdig (och jag har ont i fötterna), plus att jag fryser.

James vrålar på i rummet bredvid. Jag kan inte säga att jag är ett lika stort Metallica-fan som jag är uppfostrad till att bli. De misslyckades, mor och far min.

Iallafall. Kvällen är lite oviss, blir det lombia en andra gång, eller kommer jag hitta nånting annat konstruktivt att göra?

Hej


och då kommer känslan, den smygande känslan

Tiddis ringer och bjuder över mig på film och godsaker, vi ska ju umgås eftersom vi inte träffats på så länge (nästan maximum för oss det här). Jag skuttar (eller rullar med min bil rättare sagt) ner till Tiddis och åker och köper godis. Vi åker hem, lägger oss i soffan och efter tre sekuder: SNAAAAAAARK! Tiddis sover. Kul umgänge. Jag kollade iallafall på Bodyguard (filmen som är sååå bra - not - och som man verkligen aaaaldrig sett förut) och åt mitt godis.

Kul jul. Sen hittade vi sportgrodor-boken, och kvällen var räddad. Dock höll jag väl på att köra av vägen några gånger påväg ner till lompis för upphämtning av William när Tiddis hade högläsning i passagerarsätet. Bra där. Haha. "här ligger en gravad hund"

Nä, jag håller på att fixa mig några fler avsnitt scrubs. Tvätten ska hängas och sen ska jag lägga mig i min säng med Monstret (inte tiddis utan datorn).

Imorgon blir det backen, sen lombia för uppvisningsträning och slutligen vanlig träning typ halvt mitt i natten. Tänkte kanske försöka klämma in ett gymbesök om tid och ork finns. Nu är orken ganska knapp, så ska dra mig mot källaren och högen med blöt tvätt som ligger och väntar på mig.

Guten Nacht.

söndag tjugosjunde december

Hemma! Det var kallt och luktade.. ja, kallt, när jag klev ut ur planet imorse. Måste säga att det kändes (och luktade) härligt, man ska vara här uppe på vintern, det är ett faktum.

Jag har nyss kommit hem från några mördande kalla timmar i backen, frågan är om jag någonsin kommer uppnå normal kroppstemperatur igen? Tror inte det. Håller iallafall på att packa upp och lite sånt. Det jobbiga med resor, själva resan + packning upp och ner. Annars är det awesome att vara borta.

Nu ska jag spendera dagarna på lombia med uppvisningsträningar och vanliga träningar. Plus att jag ska vara i backen. Och uppladdning inför nyår (vilket pga denna förväntansfulla uppladdning jag bedriver redan nu kommer spåra totaalt), haha.

Jag är hemma, dock med min mamma, vilket gör att jag gärna hade åkt bort igen. HEJ


lördag tjugosjätte december

Jag undrar om det är fötter eller två deformerade potatisar jag har där längst ner på benen. Iallafall, Skorna Dödar Fötterna - vol. 2, eller något liknande. Har sprungit på stan som en idiot idag, och shit vad folk det har varit. Har dock inte hunnit på några skidaffärer och grejer, vilket kanske är lika bra. Jag hade varit ruinerad då.

Och nej! Damn, jag kom på att jag glömt köpa skissblock och nya pennor. Kan det finnas i K:et måntro? Mest troligt inte, men man kan hoppas.

Jag har packat och diskat, slängt sopor i fel behållare och ätit halvtaskig thaimat. Jag har även druckit en liter apelsin-/ananasjuice och kollat på halva Twilight. Nu ska jag typ sova eller nånting. Är dö-trött.

Och imorgon kommer jag hem, eller ja... Har glömt att skriva ut min biljett så jag hoppas att jag kommer hem, annars får jag väl köpa en ny - sista minuten - istället. Typiskt mig, så himla typiskt mig.

HEJ


när man bor ensam kan man ha mycket störda saker för sig kan jag berätta, mycket trevligt!


fredag tjugofemte december

Måste faktiskt tala om att jag var SÅ nära att skriva fredag tjugofemte juni alldeles nyss. Kvinnan med koll, här har ni henne.

Medan alla mina vänner hemma i K-town har rockat loss på Arrantansit hela kvällen har jag suttit här i min lägenhet och kollar på Harry Potter and the Order of the Phoenix och varvat denna med Scrubs (såklart). Att säga att jag hellre är i huvudstaden än i hålan denna dag är en lögn. Jag saknar mina vänner faktiskt, bara efter några dagars frånvaro. Hade varit kul och falla fritt med er ikväll, mina två glöggkompisar, en av favoritsvappisarna och världens bästa/monstret/grinchen/min andra hälft (kärt barn har många...). Det hade varit awesome, men tha gang har lovat att shake'a för mig också, resten tar jag igen på nyår ska ni se.

Nu ska jag faktiskt sova, för imorgon ska jag köpa julklappar (haha) och göra mig iordning för hemfärd. Puss&Gull, typ så. Haha

99 luftballons



den här är så jävla awesome

torsdag tjugofjärde december

jul-jävla-afton.




Okej, förlåt. För typ 99,9% av Kirunas befolkning verkar julafton vara årets absolut bästa dag. Jag förstår er inte. Jag förstår inte hela det här vara-med-hela-tjocka-släkten-se-glad-ut-och-älska-alla-syndromet som bryter ut varje jul, jag förstår inte varför man var man än går tvingas lyssna på Carola, eller nån annan halvlooser, som bräker ut julsånger. Jag förstår inte stressen heller, idag var det en kvinna som stod bakom mig i kön vid en paketinslagning och fullständigt bröt ihop när butiksbiträdet sa åt henne för att hon hade gått före i kön. Man såg den här riktiga julhysterin/paniken lysa ur hennes ögon och sen satte hon sig bara ner på maken och typ grät. Mitt inne på NK. Kul tjej. Kul med jul.

Jag själv då? Är jag bättre? Nej, skulle väl egentligen inte tro det. Eftersom jag säkerligen inte kommer få så mycket julklappar går jag och köper dem själv. T.ex. har jag köpt en mascara + nån grej som tydligen skulle "höja effekten" jättemycket för endast 600 spänn. Kul med jul.

Nu har jag köpt två julklappar. Sitter och laddar med lite A-fil och müsli för att klara kvällen. Julmat är inte min favorit det heller om man säger så. Siktar på chokladasken och lussekatterna istället.

Ska dra mig in till stan, vara lite trevlig och pinas i några timmar. Skylla på huvudvärk och sen åka hem, kul. Kul med jul.

Ha det bra.

översvämmade badrum och onyttigheter

Jag skulle bada.

Haha. Det slutade med att badrummet var fyllt med vatten ända upp till tröskeln som går ut till hallen. Men jag är ju bäst, den titeln kan ingen ta ifrån mig. När jag väl lyckats få bort allt vatten kom jag på att jag inte hade duschat, men orkar inte dränka världen en gång till idag utan får vara smutsig till imorgonbitti.

Jag skulle laga middag.

Jag går och köper tortellini, tomater och fetaost. Tortellinin, vilka inte var fyllda med my favourite ost och kött utan soltorkade tomater och oliver, var inte god. Fetaosten var gammal men tomaterna smakade bra. Iallafall, ni fattar. Jag har fyllt min mage med godis, glass och ananas-/apelsinjuice istället. Bra.. Det och en foccacia har jag ätit idag. Laddar inför julmat imorgon. Eller? Jag har faktiskt ingen aning om min moster & c/o äter julmat. Iallafall ska vi gå på en "årlig fika" (tydligen släkttradition) på NK imorgon på dan. Hej MAAAAAT!

Snart är mitt Scrubsavsnitt färdigladdat, detta ska tittas på och sedan ska det sovas. Imorgon är det julafton, har ingen julkänsla överhuvudtaget. Men ändå, från oss alla (jag och  mina jag) till er alla;
En riktigt GOD JUL & ett gott nytt år


onsdag tjugotredje december

Okej, min första dag i huvudstaden avklarad. Mina nya skor har dödat mina små stackars fötter och endast en julklapp köpt såhär dagen innan julafton, och det konstiga är att jag inte ens känner stressen. Stockholm gör mig alltid så himla lugn och glad, Rova du kan säga vad du vill, but I like this city. Att staden i sig gör mig lugn är väl egentligen lite motsägelsefullt, eftersom allting bara är stressigt och jobbigt. Men det är som att jag studsar runt i en stor såpbubbla och bara kollar på, lugnt och fridfullt. I min bubbla spelas lite musik. Jag hör ingenting utanför.

Iallafall. Jag är nån tusenlapp fattigare, men det gör ingenting känner jag. Har inte köpt nånting onödigt, fast jag höll på att köpa ett par nya PDOL-skor (de som var med om Incidenten med stort I, så att säga). Men insåg att jag inte behöver ett par tunna tygskor mitt i vintern och att det finns ju andra snygga skor än just de skorna. Fast de är så underbara, jag tror ändå de små rackarna kommer finnas med i resväskan hem på söndag. Jag är en hopplös människa.

Tiddis, Carro och Elin. Gissa en gång vad jag åt till lunch? Jag är inte alls enkelspårig.
Nu ska jag iväg och handla middag och skumbadsnånting. Ikväll ska jag äta, kolla scrubs och bada badkar, dock inte alla tre aktiviteterna samtidigt. Eller?

Adios

mina ♥-skor, (de till höger)
nä, jag måste ha dem!

cut out all the ropes and let me fall

Framme! Har släpat min väska i det s.k. snökaoset (snöblandade sanden) och fått grisiga skor. Jag och Edit flög med samma flyg så vi sällskapade till centralen där lyxbarnet tog taxi medan jag vandrade mot tunnelbanan mötte upp mor min + kusin och gick och inhandlade thaimat. Sällan. Efter det har jag vara transporterat mig ut till Solna där jag bor (ensam dessutom, SÅHÄR skönt, efter att jag tvingade mamma att bo hos mormor).

Imorgon ska jag sätta igång med julklappsköpandet. Imorgon ska jag även avsluta det.
På tal om julklappar tror jag att Vilda räddade min jul. Fantastiskt!
Nu kan det ju vara så att jag är koolast i hela k-town. Mycket möjligt.


tisdag tjugoandra december

I love min iPod. Dock är kombinationen min iPod + min usla cp-dator ingen fin en. Var och varannan gång man ska synkronisera skiten hänger iPoden sig, och jag minns inte vad jag gjort för att det ska bli så heller. Najs, not.

Så det blir att fylla på den musik som går i telefonen, packa ner min lysande - men ej fungerande - iPod i resväskan. Kuljul.

Åker iallafall idag, jag har typ packat, jag har nästan börjat tänka på en dusch och sen ska jag bara förbi skolan och hämta mina älskade fysikböcker samt lämna in mitt referat till Mona. Sen; off we go!

God jul, gul jul, kul jul, ful jul. Ni fattar.
Hejdå
kan väl även meddela att jag, mitt i allas julstressande hit och dit, inte har köpt en enda julklapp ännu.



Världsmästerskap i mördarblick

HAHAHAHAHA!! Ni ska se min killer-blick på den här bilden, notera även fartdräkten och den topmoderna dunjackan.





världens härligaste slalombacke! JAG SAKNAR DET DÄR

måndag tjugoförsta december

Ååkej. Min sista hösttermin är nu officiellt över. Över. Det kommer aldrig någon mer hösttermin på Hjalmar Lundbohmsskolan, tillsammans med MSP3. Aldrig mer.
"En tradare i snörök mellan Kiruna och fjärran 
Flämtande ljus i Visby hamn 
De e' då som det stora vemodet rullar in"

Den där låten spelades på radion när jag rullade mot min allra sista "sista dag innan jullovet". Och det stora vemodet rullade verkligen in.
Iallafall, eftersom det verkligen är det sista jullovet ska jag göra nånting extra bra av det. Typ som att åka till stockholm imorgon, typ som att kanske få besök av en efterlängtad Östersundare, typ ta en tur till gränsen. Leka i snön och tänka tillbaka på den fina tiden i mitt liv. Typ så. Umgås och träna, slipa mina gitarrskills, hitta inspiration och orken för att klara den allra sista terminen. Och framförallt; inte tänka på den där panikartade känslan som ligger och gror, smyger utanför mitt fönster, gömmer sig bakom snödrivorna. Hallå, jullov är ju ändå jullov. Man ska vara glad!
Och MatteC-provet, det gick väl.. VG+, jag är inte nöjd.
Men iallafall. Nu ska jag städa mitt rum, tänka på min packning och kolla lite scrubs.

we dance to the same groove, but I've got the right moves.

Tristess.
Jag har jobbat, kastat lite tomater på en gäst, tappat en kaffekanna i golvet som mirakulöst nog inte gick sönder, ätit ganska många pepparkakstryfflar och druckit x-antal glas isvatten (det är min nya drog). Efter jobbet var det raka spåret ner till Lombia för lite tränande av ungar och sen hem. Och nu sitter jag här och funderar på när vi börjar imorgon, och kollar Scrubs (också lite av en drog faktiskt).Men tillbaka till det viktiga; MSP3, är det nån som vet när vi börjar och vad vi ska göra?

Tänkte iallafall gå och träna mina stockar till ben imorgon på morgon. Frågan är om jag vågar testa att maxa, tänkte om typ ryggen går sönder helt. Vilket hade varit lite olyckligt, men samtidigt är jag lite nyfiken på hur mycket jag tar. Känns som att jag behöver se lite resultat för att fortsätta orka motivera mig till träningen.

Nog om det också, nu ska jag vara med JD, Dr.Cox och JD's bror litegrann.


söndag tjugonde december

Idag börjar jag först ett! Eller ja, det är om en halvtimme... Men tänk all tid jag haft till att göra annat (läs; sova) hela morgonen! Nä, lite bortkastat känns det, jag har typ inte sovit ordentligt heller, utan typ legat och stirrat i taket och funderat över livet. Livet är ju inte nånting som går att fundera över utan att få en lätt släng av panik. Vad vill jag, vad gör jag, och varför gör jag som jag gör, varför vill jag det jag vill? Eller jag vet väl inte ens vad jag vill, och det är nog där haken sitter.

Iallafall, nu är jag nyduschad och klar. Om fem timmar kommer jag också var klar, men dock inte lika ren.
over and out

lördag nittonde december

Det känns lite sjukt. Det är julafton nästa torsdag, inte för att jag riktigt uppskattar julafton i sig. Men jag måste erkänna att julen i övrigt är ganska mysig. Julen, eller bara vintern den här tiden på året kanske? Snöigt, mörkt och mysigt, perfekt till glöggkvällar och allmänt gänghäng.

Idag har jag tillexempel sovit till halv tolv. När har man kunnat göra det sist utan att känna sig stressad? Eller ja, jag blir i och för sig alltid stressad när jag vaknar sent. Men det är en mindre dos stress idag.

Jag vet inte riktigt om jag har någon plan för denna lördag. Kanske hockey klockan fyra? Kanske ett gymbesök? Kanske nånting annat? 

Japp, hej!



Yelle - Ce Jeu

fredag artonde december

Idag när jag har koll på alla datum och dagar kan jag ju även ta och meddela att nationella i MaC är avklarat. Såklart kommer jag vara tvungen att göra omprov för ett högre betyg, men själva händelsen i sig.. den är avklarad

Jag och Tiddis firade med en fika att vi klarade oss med livet i behåll genom denna vecka, vilket känns lite otroligt - men bra.

Jag är dö-trött, men ska snart ta på mig en massa varmt och gå ner till ishallen. Min far hinner nog inte komma hem med bilen innan min träning.

HEJ


tell me when you hear my silence

Nu har jag nog gett upp.
Först gick det bra, sen kom det till den där gränsen då kent åkte på i högtalarna och sen fortsatte det med att jag satt och spelade Shoreline i en evighet (I know, jätteavancerat, men jag är ju grym också.. not) innan Carro ringde och vi fick bukt på våra olösta tal. Känner mig iallafall klar, eller klar, det är iallafall dax att stämpla ut för idag.

Jag sitter nu och lyssnar på soundtracket till Amelie from Montmartre, potentiell musik till ett eventuellt nytt kortprogram. Fina är låtarna iallafall. Jag får lite inspiration till en ny dräkt också. Fast den är till långprogrammet. Petris ritar, mamma syr. Petris och mamma bråkar och vill ha ihjäl varann men tillslut blir dräkten klar. Ungefär så går det till.

Nä, sova eller nåt liknande, imorgon får jag inte försova mig.
PEACE OUT


ni får ursäkta det missbildade ögonbrynet.

TORSDAG, mina vänner, torsdag sjuttonde december

Idag har jag förhoppningsvis varit på Athletican för sista gången. Enligt Mats behöver jag bara en läkare nu och ingen sjukgymnastikbehandling. Och jag har ju mitt styrke och mitt rehab-program (vilket jag kommer vara tvungen att fortsätta med i all evighet) så jag behöver inte någon träningsvägledning heller. Måste säga att det känns väldigt konstigt, jag har gått där de senaste... fyra åren typ? Jag blev lite chockad när han sa det, och nu känns det .. tomt.
Jag är lite skum. I know.

Dagen annars har väl flytit på ganska bra. Hoppade upp före Fan själv och gick i kylan till Gymmet. Innan det ens blivit ljust ute satt jag i pluggerian med den läskiga Kenneth och räknade matte, INNAN SKOLAN. Sjukt ambitiös jag känner mig, känner att hela klassen är helt hysteriska. Det krävs ett natoinellt prov för att MSP3 ska hitta lågan. Jag och min kompanjon åstadkom - som vanligt - ingenting på fysiken. Inte ens vårat otroligt högt satta minimikrav lyckades vi uppnå -  hela 1 tal/lektion. Men nej, ribban var på tok för högt satt. Mitt avskedsbesök @ Mats och sen staden och en fika med karate-kid (har bara fikat två gånger denna vecka!!).

Nu; ännu mer matte. Har ett och ett halvt kapitel kvar att repetera. Imorgon gäller det!
HEJ


jag blir lugn av den här låten, vilket är bra.
den var för övrigt med i new moon som vi var och såg i tisdags.

spin me round again

Ja, då var förberedelserna inför säsongens uppvisning igång. Den 6:e Januari ska allting vara klart, och det ska vara bra. Den 6:e Januari befinner du, du och du er på Lombia ishall och gör mig och mina kompanjoner ytterst nervösa, men ni kommer förhoppningsvis inte bli besvikna.

Nu ska jag dyka ner i matteboken igen. Och imorgon har jag fysik, fan, det hade jag förträngt.
Hej!


onsdag sextonde december

Vad har vi lärt oss idag då?

- Kolla på bordet att det verkligen är DITT glas, och inte någon annans som har suttit där innan, innan du dricker det du tror är vatten.

- I rymden kan ingen höra dig skrika... höhö!

- Ät inte ett halvt kilo godis en tisdagskväll. Du blir magsjuk.

- Tunna jeans och 15 minusgrader är ingen bra kombination. Fast egentligen känner man inte bortdomnade ben, så varför klaga?

- De du minst anar kan vara fula bedragare som snor din Engelska Np-tid.

- Känner du för en självförsvarskurs? Den hårige mannen Mäki ger gratis privatlektioner i karate (kolla bara inte ner i hans enorma urringning under tiden). Dock kan väl kvaliteten på denna kurs diskuteras, eller så var det Joels talanger som svek honom nän han helt plötsligt hade sparkat ner sig själv på marken. Jag skrattade iallafall så att jag fick ont i hjärtat.


Nu ska jag byta om och bege mig mot ishallen, i vilken jag inte vistats på hela veckan (okej, måndag och tisdag). Känns helskumt faktiskt (ändå). Sen matte, matte, matte.

Hej



tisdag femtonde december

Jag gjorde en Tisdag med stort T, lite värre än vanligt också denna gång. Vaknade kvart över åtta och insåg att GIS-lektionen var påbörjad och att jag själv inte skulle orka ta mig dit. Dessutom är det nästan tjugo minus ute och jag har trasiga skor. Det betyder kyla, arktisk brutal kyla. Det betyder död Petra och i och med detta sorgens tid för resten av världen. Vilket förlust det hade varit, ojoj!

Iallafall, den två timmar och fyrtio minuters långa lektionen är snart slut (om 40 min, haha) och jag satsar på Projektet istället, vi kan ju hoppas.

P-OUT

dum grej

Jag kom på en sak.
Kan man höra i vaakum?

Bara sådär inte alls djupt på måndagskvällen.

aggressioner och försök till powernap

Min stackars ovetande granne spenderar det som kommer bli de sista små ynkliga minuterna av dennes värdelösa liv med att driva mig till vansinne. Om hon/han/den/det inte slutar hoppa och skrika snart vill säga. FAN VAD IRRITERANDE! Jag försöker powernap:a i mitt rum medan grannen leker.. gud vet vad, spasmerbarn, på våningen ovanför. Jag går snart upp och får henne att ångra att hon någonsin blivit född.

Jag lyssnar på klassisk musik i ett försök att lugna ner mig. Det gick inte. Beethoven kan ta sig, han och min skadade granne.

Iallafall. Mitt mattepluggande slutade med att böckerna låg kvar i sin hög på skrivbordet, så som de gjorde för fyra timmar sedan, och jag låg i min säng och sov. Bra där. Nationella på fredag. Hejdå MVG.


måndag fjortonde december

Jag fryser, jag är jättevarm. Jag är jättetrött, men jag orkar inte sova. Jag är ko-lugn, känner mig lite halvdöd - men ändå på något sätt helt hysterisk.

Dessutom har jag haft magknip och varit svimfärdig enda sen jag gick till skolan från gymmet imorse, och då var klockan åtta. Blä. Varken en pepparkaka efter luciatåget eller en macka på Safari hade någon som helst effekt på mitt lidande.

Det jag försöker säga är att det är synd om mig, kort och gott synd om mig.
Nä. Nu ska jag inte vara sån. Jag borde nog plugga lite matte...
Eller?

En mysig låt visade iallafall en snäll själ mig, i avsaknaden av min iPod vilken Evy-junior tagit som gisslan. Brutalt och skoningslöst.

Nähä. Den gick minsann inte.
Bon Iver – Creature Fear



lördag tolfte december

Eller egentligen är det väl söndag och jag borde ha sovit för flera timmar sedan. Imorgon ska det jobbas, igen...

Iallafall. Jag har haft en helt ok dag ändå. Har jobbat mig svimfärdig, ätit mig mätt, varit på Ripan och avslutat kvällen storstilat med en vän, en film och ett vi i femman-spel.

Nu ska jag sova, godnatt

nå, glöggen!

Jag tror att jag får ont i magen av glögg, det är ju lite sorgligt eftersom detjust nu råkar vara det enda på den stora runda som inger en lite gnutta julkänsla. Eller är det överkonsumtionen, eller mandlarnas fel?

Iallafall. Jag tror att det känns bättre med sängen istället för den hårda hårda trästolen vilken jag just nu har mitt feta ass på. Det får bli så, lite pulmicort, lite nässpray, en iPod och ganska mycket sömn. Dä ä' naajs!

Nighty-nighty


torsdag tionde december

Kvällens aktivitet är fet glöggdrickning @ Evy's, dock ska vi inte nattsudda eftersom skolan nalkas även imorgon. Men sen, sen är det helg!

Har tränat (läs; simmat på något hårt och kallt) och sen tagit en mycket välbehövlig dusch. Nu är jag ren och fin (stryk det sista) och ready to go. Väntar bara på min shoppingkompis (vi ska tömma konsums glögglager).

Imorgon tänkte jag orka upp och träna rehab på morgon, sen skola, intervju på LKAB och sen jobba till 20:00. Efter det kanske det blir dans, om mina vänner är på det humöret. Denna dans ska dock inte pågå så länge, eller vara alltför vild, jag jobbar ju faktiskt på lördag också.

Och lördag, ska vi slå klackarna ännu högre då, och nu ringde min vän. Nu ska jag gå. hejdå


vad hade jag gjort utan dig?

Först blev jag lite sentimental när jag satt och kollade på bilder. Sen hittade jag den här. HAHAHA! Det är från lulekalaset när vi tagit bussen hem till stugen (Pite) mitt i natten, gått 6 km i spöregn och ja.. ni ser ju hur det ser ut!


ungefär såhär kool är jag


onsdag nionde december

Har varit i backen, det var kallt och gjorde ont i fötterna. Dock inte så jätteont i ryggen - och det är ju positivt om nåt. Idag har jag, mamma och Tiddis varit på Colorama och rivit butiken. Egentligen skulle vi köpa tapeter, men min mor gick loss på en hög tapetrullar istället. Jag och Tiddis skämdes. Nähä?

Har även suttit hos Carro och tagit ett extra långt hål, med American History X, gråtit åt denna, ätit gröt och mackor, lekt med Tiddis iPhone och sjungit julsånger. Tiddis var dock inte helt deltagande då hon låg och sov mest hela tiden, men helt odrabbad blev hon inte om vi säger så. Mohahaha.

Okej, nu ska jag skärpa mig. Dölja de där bokstavskombinationerna så inte alla börjar tro att jag är helt out of my mind. För det tror ju inte alla redan?

Iallafall. HEJ

tisdag åttonde december

would you like to kill me?

Jag har GIS, det är det mest g(r)isigt sövande ämnet som har undervisats inom Hjalmar Lundbohmsskolan PBC-besprutade väggar, någonsin! Att lektionen pågår från 08:00-10:40 rankar väl inte direkt ämnet högre på listan. Hela klassen sitter omsöm på facebook, ömsom med det där jävla kart-programmet och försöker åstadkomma nånting vettigt. Det kan ju iallafall se ut som att vi försöker. Eller nåt sånt.

Nu är mina solinstrålningsanalyser färdigberäknade och jag ska återgå till GISens grymma värld.
Dö världen, dö.

I want to see mountains again, mountains Gandalf!


sleepless

Jag brukar i princip alltid somna när jag går och lägger mig. Vad är det för fel idag, är min stora fråga? Jag gav upp mitt sömnförsök efter en timmes förvirrat tänkande.

Jag har ett blåmärke på min högra hand. Det har jag varje vinter, undra vad det är för nånting? Jag tror att det kommer från konståkningen eller nåt sånt, varför skulle det annars uppenbara sig på samma ställe, varje år när säsongen drar igång? Logiskt, typ?

Jag måste sova, iallafall innan halv två. Annars gör jag ännu en rutinmässig tidags-försovning, vilket jag försöker arbeta bort. Detta har, som ni kanske märkt, inte fungerat någonstans - inte ens nästan. Men allting kan ju inte alltid gå bra, right?

Jag ska iallafall sluta klaga nu. Imorgon är det skola, gymmet, läkaren och tillsist isträning. Och dessutom fyller världens bästa farfar år. Eller ja, idag kanske man kan säga.
Förhoppningsvis kan jag säga godnatt på riktigt om en timme. Men vi tar det här och nu!

Och så kan jag ju tillägga att Kanada borde sprängas i luften, om inte jag får åka dit förstås. Fan för snön, varför är den inte HÄR. Varför har inte vi gudomliga fjäll och 560 cm snö i Kiruna? JO; för kiruna suger DAAAASE.

måndag sjunde december

Jag har varit och kört ett ordentligt överkroppspass för första gången på flera månader. Har bara tränat rehab och lite strö-övningar sådär de senaste månaderna. Min armar skakar och jag har skrivit som en treåring i min kalender, en treåring - eller William. Bara att välja själv hur man ska uttrycka det. Imorgon, har jag inte träningsvärk då är det nåt seriöst fel på mig. Idag har jag inte heller tänkt en enda hatisk tanke om Sportclubs gym. Framsteg där också.

Annars då?
Jag har en fysiklabrapport att skriva till torsdag, det lilla olyckliga i den historien är bara att varken jag eller Jon fattar ett skit. Jag har mattenationella nästa fredag, det enda olyckliga i det är väl ja.. att det är mattenationella på fredag helt enkelt. Sen har vi den lilla Miljörapporten, världens sämsta och äckligaste lärare (nej petra, det finns inga äckliga människor) och världens mest idiotiska ämne i en och samma mening, det säger väl allt? Sen kan vi ju tillägga grupparbetet i engelska, det där fysikkapitlet jag ligger efter, projektet, lavinriskrapporten och ja.. ingenting mer. Lätt som en plätt va? Särskilt när motivationen, och kanske framförallt självdiciplinen, ligger under nollstrecket.

Ska ej tråka ut mänskligheten längre, utan gå och slå lite på mamma och pappa så att jag får mat. bortskämd-tjej_91, I know. Iallafall.

Later...


Vilda! vad säger du, ska vi ut och vråla lite nån dag?



& det här saknar jag!


söndag sjätte december

Åh, trötthet!
Tråkigt nog måste jag ta tag i nåt slags pluggeri idag. Eller nja, jag kommer somna. Så det är kanske lika att gå och lägga sig med iPoden?

Det blir nog så. Och klockan är bara nio, skumt.
Godnatt

föräldrar sover 04.02, eller?

Nyss hemkommen från en väldigt mysig kväll @ Evy's. Den började med thaimat och slutade efter sex timmar med två tomma flaskor glögg (märk väl lättvinsglögg) och en påse chokladdraperade jordnötter.

Kan man simma fram i rymden? Vad ska man ha för låt när man på massjälvmordsuppdrag kör en bil mot ett stup? Amanda har köpt deg på påse.

Nu ska jag komma till saken innan jag somnar. Jag kommer hem, såklart alla sover.. eller? Efter ett tag tänker jag borsta tänderna och går till toan. Öppnar, och där sitter mamma!

P: AAAAAAAAAAAH!
M: Oj, blev du rädd?
P: Jaaaa!
M: Jasså, men jag bor här inne...
P: ..??

Jag funderar på om min mamma går i sömnen. Skulle inte vara ett dugg förvånande.
Nu; godnatt

-.-

jag lider av svår grötkoma.
jag kommer aldrig mer behöva äta.
helt seriöst.

För att kompensera detta fruktansvärt välfylla tillstånd tänkte jag träna, men jag kan inte hitta mitt Gymmet-gymkort, vill inte gå till Sportclub och Athletican har inte öppet på helgerna. Bra.

Kvällens planer är lite ovissa. Ingen diskodans iallafall, det sparar vi till lucia.
Hej

lördag femte december

Denna vecka, mitt uppe i min förvirring, har jag lyckats publicera dessa två - inte alls helt friska - rubriker;
- Tisdag första september (tisdag första december)
- Onsdag tredje november (onsdag andra december)

Jag är bra. Det har jag alltid sagt.
Igår var en mycket trevlig kväll. Jag behöll dansskorna på hyllan trots allt, men det var nära att jag hoppade i dem. Kvällen har iallafall varit fylld av musik, en av mig aldrig fullare skådad kalsongman (dock med byxorna på), ganska mycket bilåkande och jag rekomenderar inte kombinationen bilåkning + korv, hur "tråkig" korven än är. En godistjuv, ett väldigt onyktert födelsedagsbarn (han var nog faktiskt med och tävlade i samma liga som kalsongmannen), en levande legend, efterföljande av fel bil och världens svettigaste källare. En helt vanlig fredagkväll i Kiruna. Eller?

Idag fyller Ronja år, jag hoppas att hon lever där i frankriket. Och lite avis är jag på henne. Men iallafall. Kiruna har sina goda stunder faktiskt (hjälp, jag trodde aldrig att jag skulle säga det där!).

Nu är det dax för nån slags mat. Jag är hungrig!

du är som jag, när du dansar

Musik non stop till slut

Jag och Tiddis sitter i hennes rum, vi har varsin nästan likadan dator i knäet, teven står på och tiddis pratar i telefon. Hi tech-klubben, I know. Anledningen till detta inferno är att Tiddis vill ha min musik - jag har ju som SÅ bra musiksmak.

Tiddis söker en lypsyl. Jag vet att det är så intressant.
Hej


torsdag tredje december

Den här dagen är ingenting för mig. Jag har fått en kylskåpsdörr i tinningen, haft sönder mammas glasskål och fått en bit av denna i fingret, gått in i dörrar, snurrat ihjäl mig på träningen, bråkat med min onskefulla mor, amanda har blivit sjuk av svin-äckel-sprutan så det blir inget glöggmys ikväll OCH jag har ont i huvet.

Kan även tillägga att jag sitter och lyssnar på klassisk musik (och förstås dånet från datorn), det är ganska illa. Jag behöver ett liv. Eller ett piano, välj själv. Hejdå

& jag har glömt min sjukgymnasttid - igen


jag, allah och muhammed.

Vi är inte riktigt överrens. Eller så är det i kombinationen mig och Nina det sitter. Iallafall, inspirationen är lika med noll, vilket känns lite halvtaskigt sådär dagen före provet. Men jag har tvingat mig igenom islam-kapitlet i vår religionsbok á la 1980-nånting, eller nåt sånt. Nu har jag lite anteckningar och stenciler kvar och sen, sen är det sängen.

TT var okej, jag blev döv(are). Sen åkte jag och Vilda runt i vår punkaudi med taxbox och völkl-klistermärken med Ebba på högsta volym. Vi hjälpte Jocke Thåström lite på traven, så att han skulle slippa sjunga ensam, med våra vackra (avgrunds)vrål. Vi köpte choklad och blev förföljda av läskiga män, Vilda blev så rädd att hon sket ner sig (läs; satte sig på chokladen med stolsvärmare på = brun, kladdig gegga på passagerarsätet) Men lite spill får man ta. Höhö.

Nä, jag ska sluta nu. Sova i tid idag kanske vore en fin plan. Jag och mina planer.
Godnatt


onsdag andra december

Jag har inte börjat plugga till Islam-provet imorgon. Lite illa. Särskilt eftersom jag tänker spendera en del av kvällen på TT och alltså inte hemma och plugga. Och även om jag tagit mig till tt hade jag ändå rullat bilen mot lombia och en timmes snedställande av min rygg (läs; konståkning). Jag är en dålig människa. Fast jag har varit och tränat rehab på Sportsclub idag iallafall, hatar det där gymmet ännu mer efter idag. Usch.

Och less är jag. Staden, folket, mig själv. Livet i det stora kanske man kan säga?
Nu ska jag läsa min religionsbok och sen duscha.
Hej


if your time to you is worth saving..

Then you better start swimmin'
Or you'll sink like a stone

Livets stora fråga:
Finns det nån hjälp för dem som redan ligger på botten?

Iallafall. Jag har varit på bio, jag kom därifrån helt skakig och med en helt orörd godispåse (den är dock inte orörd längre, utan snarare tom). Nu har jag hämtat mig och är aningen förundrad. Jag är verkligen mesig, jag hade aldrig klarat mig med livet, eller min psykiska hälsa, i behåll en hel skräckfilm. Men Luftskottet som Sprängdes var bra, nu vill jag läsa böckerna.

Jag tror att jag ska ha ett sprituellt möte med Allah nu. Och sen sova. Klockan är bara halv elva och jag känner mig mycket duktig!

Over and out, nu är det slut på dagens hets-bloggande.


jag gjorde upp en eld för dig, och nu brinner hela skogen.

Jag sitter och biter i mitt visa-kort. Som att det skulle ge mig pengar. Värt ett försök iallafall, eller så är jag bara helt otroligt sysslolös och drabbad av en svår blandning av apati och tristess. Tror mer på det sista.

Jag väntar på mat, eller nåt liknande. Jag väntar på att nånting ska hända, här och nu. Vad som helst (okej, nästan), bara det sker NU. Ikväll ska jag hitta på nånting iallafall, som innefattar ännu mer pengaslösande. Bra där. Riktigt bra.

På detta har jag en grymt arg far, en vän med fortkörningsböter och en otroligt jobbig och irriterande mamma. För att inte tala om högen med skolböcker som ligger och hånflinar åt mig. Life's great, just great. Sure.

Nej, det låter från köket. Kanske jag får mat idag iallafall. HEJ

& förresten mina vänner; Torsdag kväll, glögg och eventuellt pepparkaksbak på högkvarteret (ni borde kunna lista ut var det ligger). Vad tycks?

tisdag första december

Håltimme.
Att lägga några väl valda pengar på Safari. Två koppar te, en latte, en cheesecake och en pastasallad för under en hundralapp. Det gillar jag, det gillar du, det gillar vi.

Nä. Snart börjar engelskan. Snart ska jag lämna in min fruktansvärt dåliga engelskatext, vilken jag skrev i ren ilska efter att jag lyckats radera den tidigare - jättebra - texten. Aja. Sånt är livet, ingenting man ska ta för givet. Höhö! Men Erik är väl inte sveriges mest brydda lärare heller. Så ja. Avrundning.

Hej


djup, eller tom?

Jag och Tiddis har poesistund på GIS'en, över groupwise. Vi diskuterar och filosoferar över livet, gud och Safari. Essetiellt, I know. Vi är helt otroligt störda i huvet. Men de'e najs.


& POFF...!

Så var den engelskatexten borta.

Helvettes jävla... Jag hade skrivit klart hela engelskan, läst igenom den och tyckt att det lät ovanligt bra. Sen glömmer jag att spara! Jag är otroligt jävla hopplös, fyfan.

Nu gräver jag, djupt och länge. Sen får vi se.

RSS 2.0