valborg

Det blev inte gränsen, fast jag vet inte om jag ångrar mig att jag inte åkte, men jag åker imorgonbitti istället.
Ikväll ska vi grilla och mysa på, fira Nettan såklart. Det blir kul, som alltid med dessa människor. Jag har dammat av min gamla kamera också, ska ta med den och ge den ett försök.

Idag har jag först varit på gymmet, cyklade som en galning och var helt död efter det, sen rehab, den eviga rehab-träningen. Jag duschade och skulle klä på mig då jag insåg att jag glömt vanliga kläder, jag fick gå på stan i träningskläder, fräscht och snyggt om inte annat. Tiddis bjöd på lunch, vi satt och filosoferade länge innan Tiddis lämnade mig och Carro ensamma. Vi två uträttade lite ärenden och sen övergav jag Carro, cyklade hem och nu ska jag duscha. Tjao


torsdag trettionde april

I'm still in K-town, fast med packade väskor. Jag vet inte riktigt vad det betyder ännu, om jag åker eller inte vill säga. (Natalie, jag tror att tårta hade kunnat hålla mig kvar i stan ;b haha, eller inte)

Mitt problem är vädret, det är strålande jävla sol och enligt R blir visst himlen aldrig blåare än den är nu. Vilket mörker, mötsägelsefullt - men sant. Här är det ju också strålande väder, Natalie har ju fyllt år igår och ingen vet bättre än jag att om det alltid finns nånting att fira är födelsedagar extra viktiga.

Nä, jag ska och fundera ut vad jag gör på gymmet, najs
Hörs senare!


du är som jag, när du dansar

jag har haft en riktig Kent-vecka. Jocke Berg och jag har hittat tillbaka till varann efter sisådär tre års uppehåll. Jag har nog faktiskt inte lyssnat på Kent sen Vapen och Ammunition. Lustigt. Aja, nu ska jag göra matte. tjing

onsdag tjugonionde april

NATTAS BIG-DAY, Grattis!



Hur kan det komma sig att alla vill ha mig i stan just denna helg? Jag måste ju vara oerhört eftertraktad, de kan inte ha roligt utan mig helt enkelt. Eller så inte. Kära vänner, ni sätter mig i en svår sits, särskilt nu när jag erbjöds att agera present till allas våran Natalie, säger inget annat än Guldfatet, Hårdbrödmackan och de två Nötterna.

Åh, mitt val av plats för valborg som var så självklart, så enkelt - Gränsen all over the place. Men nu, jag börjar ju bli lite taggad. Bättre blir det inte av att jag sitter och lyssnar på Eurodancer kan jag säga. Sen Elins lilla förslag om grillning, jag känner redan lukten av grillen,det saftiga köttet, (det där sista var till Tiddis).

Jag ska packa iallafall nu, det har inte skadat någon.

07.30

Jag har redan varit vaken i två timmar, jag har kemiprov idag och det känns inte bra (Carro, Elin - min formelsamling är BORTA!!!!). Nu måste jag typ kila, måste förbi stan och hämta pengar till Carris innan körskolan. Jag hatar körkortsteori, den kan hoppa från nåt högt. Som sagt, måste ila. (Man kan väl lika gärna säga ila som kila?)


- bara för att den här bilden är kickin' ass-snygg
uppvisning - 06 eller 07

stress

Stress heter likadant på engelska och svenska
(Ja, snillen spekulerar, eller okej - snillet petra)

Är nyss hemkommen från gettot. Har varit hos Elin och råpluggat kemi och uträttat lite andra ärenden så att säga. Sen åkte vi hem, och när vi skulle köra hem Carro höll mamma på att 1: köra in i en refug 2: köra fel in till Carro med förklaringen att hon ville se på sin gamla arbetskompis hus.

Jaja, jag är less på min familj och skolan håller på att döda mig, mina kompisar försöker säga att v-syndromet botas med nåt innehållande några fler OH-grupper än gränsen, men jag vet inte om jag tror dem.
Nu är det slut. Tut

bröl

Jag förbannar mina kompisar, ni har fått mig att tvivla, ska jag till Gränsen eller inte på torsdag?

tisdag tjugoåttonde april

idag skulle jag bevisa för sanna som stod i kassan på Safari att jag blivit duktig och inte överkonsumerade fika längre:

Jag: Men jag har faktiskt bara varit här en enda gång den här veckan! (Stolt över mig själv) ... Fan, det är bara tisdag! (Ajdå)



Det är helt otroligt, vi är klar med vattenanalysen! Jag är så himla lättad, glad och helt slut faktiskt. Den här uppgiften gjorde mig helt sinnessjuk (mer sinnessjuk än vanligt för de som vill), jag har seriöst varit helt borta de senaste dagarna och nu är jag så stressad att jag inte kan sitta still eller prata i normal samtalstakt. Och imorgon har vi kemiprov, jag kommer snart gå in i väggen. Smällen kommer höras och kännas.

Andas in, andas ut.

Nä, ikväll ska jag till Elin och plugga kemi. Vi har inget liv längre, det bara försvann helt plötsligt!

det kallas vattenanalyssyndromet









.. vi flippade ur totalt, fartdressar finns att låna (MSP1, jag tänkte på er till nästa år)


måndag tjugosjunde april

ja, förra inlägget var ett inlägg jag skrev om tarfala förra veckan men jag hade tydligen inte "postat" det. aja.

Jag ska börja med att säga förlåt till alla mina klasskompisar för mitt oerhört ja.. vad ska man kalla det.. övertrötta beteende idag. Mest förlåt och en stor eloge till Arvid och Carl som fick stå ut med mig under dagens absolut värsta stund utan att slå ner mig och lämna mig i en snöhög, då jag skrattade oavbrutet hela vägen från körkortsteorin upp till skolan, jag gick typ dubbelvikt och kunde inte andas, ett ögonblick var jag säker på att jag skulle svimma, det svartnade för ögonen och benen typ domnade. Då väcktes en tanke i mitt huvud - kan man bli medvetslös av att skratta? Jag har aldrig upplevt den där svimnings-känslan förut, alltså av skratt, läskigt var det iallafall, och jag kunde ändå inte sluta. Vad är problemet? Jag tror att jag tar ut alla känslor jag har genom skratt, det är ju iochförsig ganska bra, jag får ju ha roligt. Men om det är så mycket känslor som ska ut, kan de inte portioneras ut i små mängder, så att jag slipper svimma?

Nu ska jag plugga, plugga och plugga. Vattenanalysen ska in imorgon, jag har kemiprov den här veckan och det kom som ett hårt slag rakt i ansiktet när jag idag insåg att vi har både fysik- och matteprov nästa vecka. När ska det här ta slut egentligen?

Hejdå

Utkast: Jag är ...

Jag är renskrubbad, har gått på en vanlig toalett och mina fötter är torra. Jag började nästan tvivla på att jag någonsin skulle få uppleva det igen.

Jag har även lyckats med konststycket att inte få ett enda skavsår på hela resan för att sedan gå ut och gå i ett par vanliga skor hemifrån, till Statoil och tillbaka och komma hem med köttsår på tån. (Köttsåret var en överdrift, men det låter ju så himla mycket bättre, don't you think?)

Ja, var ska jag egentligen börja. Det var MSP2 mot fjällen. MSP2 vann storsegern, fastän stormen kämpade tappert i två dagar...

Det började med en skotertur från Nikka till ja, var det nu var, och jag sov hela vägen. Sen började vi gå, vägen blev brantare och brantare, vindstyrkan ökade och ökade, tillsist kändes det som att man kröp upp för fjället. Men vad kan man göra...? Man skrattar. 1-0 till MSP2.

Trötta och blöta kom vi fram, övertröttheten kom smygande och innan vi visste ordet av hette jag Hulda, sprang omkring på bergstopparna i renhudar och snodde spädbarn på Lassa.

DAG 2: MSP2 mot Storglaciären... Det flög handskar, skidor, stavar och kanske framförallt elever. Jag har aldrig i mitt liv varit med om en sån hård vind, om man sen lägger till lite snö/slaksnö på vinden så har vi receptet på en riktig lyckad dag. Glaciär-misär. Men egentligen tyckte jag inte att det var så farligt, det var mest komiskt och ganska mysigt där vi stod, mitt ute i ingenstans och ser en stor vit vägg komma krypande över de närliggande topparna. Tillslut knappt såg eller hörde man någonting för den pinande vinden. Och vad gör Petris då? Jo, hon skrattar. 2-0 till MSP2. Vi firade med en spektakulär nedfärd från glaciären. Det har nog aldrig varit så roligt att ramla.

Onsdag kväll, kampen mot stormen del trehundrafemtioelva, lite sura miner från boysen som klagade på att vi bastade länge. Men det är sånt man får ta, fina bilder fick vi iallafall.

DAG3; Hemfärd, kampen mot nedförsbackarna. HAHAHA. Min för resan roligaste krasch kom, anton flög och arvid flög kanske ännu mer. Stenmark visade sina skills och Tiddimons knän skakade. När terrängen sedan planade ut hade vi nästan två mil kvar att avverka. Vädret blev fint och vi stekte järnet. Snöbollskrig vid Ladjojaure (stavning?) och synvillor i skogen. MSP2 njöt, och intjänade ännu ett poäng i matchen mot fjällvärden. 3-0.

Svettiga och trötta kom vi fram, jag, Elin, Rakel och Stina. Solen gassade och man var oerhört lättad över att vara framme. Resten av klassen gick i mål och årets första riktiga glass blev äten ute i solskenet. Det var awesome om nåt!


dagens ljud


ni får ursäkta de polska lyricsen ;b


ett regulatorenzym, någon?

Jag har spaden i handen, vilken kass helg jag har haft.
PLUGG
PLUGG
PLUGG
PLUGG
PLUGG
Och ändå känns det som att jag inte fått ett skit gjort.
Äh, vi laddar inför nästa helg. Jag ska njuta till 100% av varenda liten sekund av valborgslovet som jag planerar att starta redan på onsdag eftermiddag. På tal om onsdag känner jag någon som blir arton då, ingen mindre än Nettan. Det har varit mycket artonårsfirande i min vänskapskrets här på sistone, men jag klagar inte.

Nu ska jag brottas med kemiböckerna ett tag till innan maten. Och mamma bakar paj, det är jag värd. Fast imorgon ska jag börja om på nytt, jag ska blir skitnyttig och duktig. Jaohja (det lär nog hålla i högst två dagar, dessa kan ni följa med spänning)


farmor ringde nyss och sa att jag aldrig får pröva droger och att de tänker flytta till Pajala för att vi aldrig kommer och hälsar på i Gällivare. Och jag kan lova dig farmor att jag ALDRIG tänker testa narkotika, och jag kan nog också lova att flytten till pajala kommer ge motsatt effekt på besöksfronten.


sluta störa mig!

I det här huset får man verkligen aldrig vara ifred. Är det nån som vill ha ett extra syskon är jag väldigt färdig att flytta alldeles nu.

Jag har sådan otroligt dålig självdiciplin! Det finns alltid så mycket andra roliga saker att göra när det finns nånting man verkligen behöver ta itu med. Vattenanalysen till exempel. Smisk på mig.

Mamma pratade nyss med moster, hon skulle på nån studentträff, fast hon visste inte ens vilka människorna var hon skulle möta, haha. Får iallafall sova hos henne när vi är i stockholm om jag vill. (Känns ju lite riskabelt att sova med Elin, man vet ju aldrig vad som händer ;)).

Igår satt jag och raderade en massa gammal fjortismusik på iTunes, men jag råkade även ta bort Farväl Jupiter med Lasse, I need that song! Jag fick lite spasmer och råkade trycka bort lite mer bra musik också, problemet är väl bara att jag nu inte minns vad det var. Typiskt mig.

Jag faktiskt pluggat lite imorse, skrivit klart nån miljökaraktäristik eller nåt, nu håller jag på med en miljöprofil. Låter det inte lockande så säg? Kemiböckerna ligger även och hånler åt mig på sängbordet, och matteboken fnissar nere i skrivbordslådan. Jag är förföljd av skoljobb! Jag ska nog fly, till typ Tahiti eller nåt.

På tal om att fly tänkte jag kanske åka och hälsa på min moster i sommar i deras lägenhet på Malta, det kändes inte alltför fel när hon la fram förslaget. Åh vad jag längtar till sommaren.

Jag ska nog ta och vara lite kreativ ett tag innan jag fortsätter med pluggandet. Hejdå

söndag tjugosjätte april

uppe och skuttar, skuttar till min älskade analys av vatten.


by the way, lite tarfalaminnen







JAG SKA SNO MER BILDER AV MINA KLASSKAMRATER SEN :)
Nu ska jag verkligen inte skriva mer idag, jag lovar. (hehe)

femtioelfte inlägget idag

..men ni får ursäkta, jag har haft tråkigt.

Mitt gymmande var hur skönt som helst, men jag längtar tills jag och skivstången möts igen, då ska jag nog få smaka på riktig träningsvärk. Jag cyklade iallafall 11 km, ökade i vikt i alla övningar förutom de som jag inte får ha någon vikt på och sen stretching efter det. Jag är jätterädd att bli stel nu när man inte håller på lika mycket med allting, men jag ska stretcha i sommar, och springa, och träna och vara allmänt svettig och lycklig hela sommaren. Jag längtar!

Jag är inte trött, nackdelen med att träna sent gör sig påmind. Jag ska nog plugga lite.. eller nej, det ska jag inte göra. Jag har pluggat tillräckligt, det blir nog duschen och sen sängen som gäller ändå. Klockan är elva en lördagkväll, inte lite off jag känner mig ;B

Tjao

oh, mama

jag tror att jag har tappat bort pappas gymkort!
hejdå träningsvärk, hej arga far.
jag är verkligen hopplös, haha, vad annat kan man göra än att skratta?




PUH! Jag hittade kortet, det låg i säkert förvar i en gömd ficka i min jacka. Men nu har jag ätit godis, min träning kommer gå åt skogen, tjing


you got to move with the flow

Började kolla på Disneydags (nej jag har inget liv) men insåg snabbt att det inte ger mig samma tillfredställelse längre, funderar på om det har med åldern att göra, eller om disneydags helt enkelt har blivit kasst. Jag tror (hoppas?) stenhårt på det senare alternativet.

Jag ska på gymmet, och jag ska få en sån sjuhelvettes träningsvärk så att jag måste krypa fram imorgon, problemet är väl bara hur jag ska åstadkomma träningsvärken, jag får ju bara köra rehab, armar och cykel. Men jag ska cykla mig död, så får planen bli. Jag längtar ihjäl mig efter att få springa, det är typ det bästa som finns att göra sommartid.

hasta la vista

still going strong

jag lessnade på min blogg, den var för mörk, för mycket vinter.
prickar är lite mer sommar, ljusa färger är mer sommar. och hör och häpna; jag vill ha sommar nu!
det blev såhär, jag har inget tålamod för att göra fint. men jag vill ändra mitt teckensnitt eller vad fajsiken det nu heter, men det tar vi en annan dag, jag måste fortfarande plugga fysik. ysch

carolina sarri

du kan glömma att jag åker den där mördarmaskinen!

lördag tjugofemte april

om dödspoesi och fysik b inte är samma sak har de iallafall samma inverkan på humöret. fyfan.

(det här carro betyder att jag behöver din hjälp, om det är du och inte facit som löst uppgifterna hemma hos dig vill säga ;))

det är typ fint väder, jag sitter inne och pluggar, men tröstar mig lite med att det faktiskt regnar i gränsen. det måste bara vara fint väder nästa helg, annars vet jag inte vad jag tar mig till... både dödspoesi och fysik kanske?

Nä, nu måste jag försöka lära mig detta, och efter det har jag en massa kemi, matte och framförallt vattenanalys att göra. men jag har städat rummet iallafall. he!


jag har glömt en sak

vila i frid sixten armstand


fredag tjugofjärde april

Mitt rum ser ut som fan själv, mäki lyser rött och vattenanalysen kan ta sig, det är fredag och jag har ingenting att göra, mamma och pappa stör mig som aldrig förr när jag mest av allt bara vill sitta ensam i det nyss omnämnda fantastiskt ostädade rummet och göra ingenting. Det är April månad, det är livet just nu.

Jag hatar att komma hem när man varit borta ett tag, borta från det vanliga livet och allt som det innebär, jag vill bara åka bort igen. Just nu, precis som i princip alla andra gånger, är det gränsen som ligger högst upp på önskelistan. Det blir inget Gränsen ihelg, för jag måste plugga. Men nästa helg, då jävlar, då ska det stekas.

Adjöss

vattenanalys

jag bölar, och jag skriver det på min blogg.




DU VANN C

torsdag tjugotredje april

..och ser ni vad jag gör, direkt jag kommer innanför dörren flyger jag till mitt rum, slår igång datorn och börjar skriva. Det här är ju sjukt. Men ganska kul också.

Den här Tarfalaresan tog oss MSP2:are, bokstavligen talat, med storm. Men nu har jag inte tid eller inspiration för att återberätta allting. Vi tar det en annan gång, i ett annat liv. Ciao

det går bra nu (inte)

packningen kan ta sig, här kommer en tråkig lista istället

Namn: Petra
Vad drack du senast:  vatten
Vad gjorde du igår kväll:  Umgicks med Tiddis och pluggade Kemi
Hur många hamstrar har du haft: Noll
Kan du gå ner i spagat: Jao
Vad ska du göra i kväll: Packa och sova
Vad ska du göra i morgon: Åka skidor/skoter till Tarfala
Vad ska du göra i övermorgon: Gräva i en glaciär
Senaste inköp: Matsäck
Senaste film: Pirates 1
Vad har du i ditt fönster:  En tomte, en lampa och gardiner
Tycker du om att cykla: Det är najs
Vem sov du över hos senast:  Vilda
Vem sov över hos dig senast: Elin

Vad ska du göra nu:  Packa
Vad ska du göra sen: Typ städa och sova
Vem träffade du sist: Mamma
Vem skulle du vilja träffa nu: Typ Ylva eller Hedda
Sjunger du i duschen: Nja, inte mer iallafall, förut var jag en riktig baddare på det där ;)
Vem ringde du senast: Annakaisa som vägrade svara ;B
Vem ringde dig senast: Mamma
Hur länge sov du inatt: Lite för länge iallafall
När ska du gå och lägga dig ikväll: Så fort som möjligt iallafall
Vad gjorde du för tre timmar sen: Ingenting
Vad skulle du vilja göra nu: Sova

Vänner du kan prata om allt med?: Tiddis
Person du kan lita på till 100%?: Tiddis
Har du badat i år?: .. Snöbadat ute och simmat på badis
Vad heter du just nu på msn:  petris

Hur många syskon: 1 halvbror
Kär i någon just nu? na
Känner du någon som heter likadant som dig?: Nej, jag är unik ;b
Favoritsläkting?: Farfar

Morgontrött?: Nej
När är du född?: 8 sep 91
Var vill du bo?: Typ utomlands
Riktiga hårfärg?: Blond
Ögonfärg?: blågrå
Vad läser du för bok nu?: Ingen faktiskt
Vad har du för parfym idag?: None
Vill du ha barn?: jag vet inte
Hur många converse allstarskor äger du?: Noll
Brukar du vara osminkad i skolan?: Ne


halvtaskig bäver

Kom och tänka på ett konståkningsläger i Ö-vik för några år sedan. Man är ju vanligtvis väldigt trött på kvällarna efter ett x antal pass under dagen, i mitt och annakaisas fall betydde det rejälj övertrötta och på det glidiga golvet i duschrummet uppfanns en ny sport. Jag har typ aldrig varit mer lättroad. Härliga filmer hade vi från det där lägret också. HAHA.

Aja, det går inte så mycket framåt med min packning. Ska ta tag i det nu,


måndag tjugonde april

Jag vill av någon anledning alltid få det till att det är januari, tiden går alldeles för fort.
Jag dog efter skolan idag, huvudvärk något så djävulskt, nu är den borta men jag skakar fortfarande. Har sovit i hur många timmar som helst, kommer aldrig kunna somna ikväll. Jag har även ätit värsta fetingmiddagen

Och imorgon är det Tarfala. Jag måste börja packa och jag har upptäckt en o-mysig sak; pappa har slängt/slarvat bort våra snölås! Kan bli blött och jävligt. Men kul, det kommer jag nog ha iallafall.

Måste börja packa nu, sen ska jag och Tiddis och handla matsäck till imorgon. Jag ligger lite efter i planeringen. jihu

tiddisochpetris

Jag sitter och kollar på gamla bilder på mig och tiddis, och det finns bilder jag verkligen ser ut som ett riktigt rikspucko på. Hahaha. Iofs ser kanske inte min vän heller så himla smart ut på alla bilder, men jag ser överlag ut som att jag behöver hjälp. 

 
 
 
 
 

Ja, ni kan ju bedöma själva

NYC

Jag vet vad jag vill ha i 18-årspresent;
En resa till New York!
Jag hamnade nästan i extas nu, vid mitt köksbord, pluggandes kemi.
Nu har jag ingenting annat i huvudet.
yeahman


(tre sekunder senare)
OHMY! Jag har hittat en tur- och returresa för 4000:- , typ två dagar efter min födelsedag. JAG VILL HA!


söndag nittonde april

Jag har legat i sängen till 12 idag! Det är verkligen inte jag. Allting bara förändras - jag tycker inte om det.
Imorse när jag gick upp och såg solen skina, termometern i solen på 9+ och kände mig allmänt utvilad tänkte jag direkt på att en joggingtur hade gjort susen. Det var då innan jag föll ner på jorden och kom på att jag typ inte kommer få springa på några månader. Jag satte mig och åt mackor istället.

(tre timmar senare)
Oj, jag glömde att jag höll på att skriva. Jag och mamma har varit och hämtat Maud på tågstationen samt lånat lite saker av henne till Tarfala. Ingenting vi har hemma passar på mig, våra pjäxor är för små, ryggsäcken är för stor och dessutom trasig, mina täckbyxor med heldragen dragkedja är för små och vi hade inte ens några teleskopstavar. 

Jag tror att jag kommer dö när vi ska gå upp dit, jag är så jäkla dåligt tränad just nu. Det är hemskt, jag känner mig verkligen som en hemsk människa som bara sitter hemma och äter, äter, äter och äter. HELA TIDEN.

Jaja, nu ska jag fortsätta kolla Pirates


the tail

nu ska jag och umgås med min svans.
det är najs

***

Dagen avklarad, helt utan missöden. Det är najs.
Har ätit supergod pizza på Safari till middag, nu ska jag trycka popcorn. Det är najs.
MSP2 har bara två hela skolveckor kvar innan sommarlovet. Det är najs.

Nyss uppstod ett jobbigt problem, det är inte najs.
AJ

lördag artonde april

Jag är uppe med tuppen trots sen nattning yesterday.
Om en timme börjar jag jobba och jag är väl inte sådär jättemotiverad för nio timmar i trappor, min rygg är absolut inte taggad, men pengarna måste in de också. Trött är jag inte iallafall och igår hade vi riktigt attack-kul.

Hoppas mamma kör mig till Safari, det känns mycket kallt att gå. Men hon är lite butter, som vanligt, så vi får väl se.

Nu börjar jag bli hungrig också, men man får ju mysfrukost på Safari sen, de é najs om nåt. Nu ska jag hitta på något annat. Sen jobba, jobba, jobba...

So Long

fredag sjuttonde april

Igår blev Tiddis arton, hon blev ett år äldre och ett sjungande födelsedagskort rikare. Men ändå kändes det som inte, smällen kom aldrig liksom. Men Grattis iallafall, min vän i vått och torrt, medvind och motvind, uppför och nerför.

Hemma nu iallafall, Kiruna... Jag vet inte riktigt, jag känner att ångesten kommer krypande tillbaka, livet skyndar ikapp. Jag skyndar att skynda mina tankar iväg till Gränsen igen.

Ska jag summera det ännu inte avslutade påsklovet kanske. Fast det är egentligen ganska ovesäntligt. Killarna har suktat efter att få gästblogga, jag känner det på mig, de uttrycker det bara genom att mobba mig 24/7. Fint umgänge man har. Iallafall, AWESOME skidåkning! Framförallt igår uppe på Nordals, pudersvängarna nedför Sadeln där kommer jag kunna leva på länge. Det går seriöst inte att beskriva känslan, men det är den absolut BÄSTA känsla jag vet. Ooh, rysningar av välbehag.

Jag ids inte skriva mer, jag är hungrig och vi har ingen mat. Någon borde dö.
jag har bilder som jag ska lägga upp sen


sanningens ögonblick

Jag börjar tro att det ni säger är sant, jag har börjat bli som två av våra lärare (nämner inga namn, men ni kan lista ut det på egen hand tror jag). Mitt bloggande börjar gå överstyr, är jag en blogoholic? Men missbrukare av olika saker brukar ju även ignorera sitt problem, och det gör jag nu. Mats (min sjukgymnast) säger även att jag är edorfinist - typ träningsnarkoman. Jag tycker att det låter lite hemskt. Så vi igonrerar det med.

Och så känner jag artt jag behöver någon/något som tar mig ifrån mina föräldrar ikväll, jag är SÅ LESS på dem. SÅ du där ute, vem som helst (bara du befinner dig i gränsen), hör av dig!

Nu hoppas jag på middag, men jag lär få vänta.
BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖH

*

Jag har lärt mig att längta är bättre än att ha
För man saknar inte sånt som man har

måndag trettonde april

Dimma, snöblandat regn och ingenting att göra. Ändå kan jag inte låta bli att älska det här stället! Hoppas på finare väder imorgon, fin skidåkning (dream on efter regnet) och grillning i backen. Vi väntar som sagt bara på vädret, och vänta lär vi få göra. Jag ska nog gå till Gränsen om ett tag och gymma lite. Så tråkigt och blött och slaskigt att gå bara. Tiddis kanske vill köra mig med skojtern.

Och jag tycker faktiskt inte att det är något fel med att skriva i bloggen när man är här, särskilt inte när himlen inte visar sig från sin bästa sida, sådeså! :)

Var hos Carl igår kväll igen och krossade honom i plump och alfapet. (De andra var inte riktigt med i tävlingen även fast det kanske egentligen var de som vann ;b). Det var blött och slaskigt igår med, och jag var dyngsur om fötterna. Alla älskar vi början på våren...?

Nu ska jag typ.. ja, gå till gränsen. Sen kanske det händer nåt kul, you never know.
So Long

lite extra onödig information;
"Dagens outfit" här i gränsen brukar oftast (alltid) vara skidunderställ och stor t-shirt fram till klockan 18.00 nåt sånt, men här sitter jag i jeans och tröja. Det kopplar liksom inte riktigt, sist jag var klädd såhär en måndagmorgon här uppe var jag nog typ fem år gammal och påväg ner till Mariepigg för att gå på dagis.


söndag tolfte april

Jag har blivit sockerberoende på riktigt. Och det är inte trevligt. Ysch. Imorgon ska jag sluta äta godis, punkt slut!

Jag åkte upp i backen idag för att sitta på topp i en timme och sen ta apelsinklyftan ner i dimman - det var ingen rolig dimma. Inte som den Carl upptäckte igår. Sen var jag på gymmet och sen gick jag i slasket till K-jokk.

Planerna för kvällen är få, men det är ju söndag, jag borde väl egentligen sitta och be i något hörn. Det hade nog min mormor föredragit iallafall. Mamma och jag har inte riktigt tagit efter hennes sätt att leva.
Nu går mamma, och pappa är i servicehuset, tre sekunders magisk ensamhet följer. Greit, som vi säger i mitt hemland.


nighty-nighty

Jag sitter på golvet i förgården till min husvagn och kollar på datorn, väcker minnen frpn sportlovet när jag satt mitt i natten och kollade på något som låg här alldeles i hörnet bredvid mig. Jag kanske får uppleva det igen, one can only hope.

Det är snart dax att dra sig mot överslafen i mitt såkallade "rum", underslafen vill jag (av någon anledning ;b) inte sova på. Fast jag känner att jag inte riktigt är färdig denna påskafton, jag har mer att ge. Fakutm med att jag inte ens gett ens lite. På självaste påskafton. Istället blev det middag med föräldrar och deras vänner, och hade jag varit smartare i eftermiddags hade jag nog också kunnat ge dimman ett nytt försök - jag hade som en revansch att göra på mitt minst sagt misslyckade försök i torsdags - men jag nöjde med tevetittande i sällskap med Carl Arvid och Joel. Sen en kort promenad upp till hotellet där jag kastade avundsjuka blickar på Sara och Emelie innan jag och Joel bestämde oss för att det var dax att kolla om han hade soppa kvar för att ta oss till K-jokk. Som tur var hade han det. Och nu sitter jag här.

Jag hoppas på finväder imorgon också, en underbar skiddag med awesome skidåkning, härliga människor och allmänt stek. Gränsen kallas det visst.
Over and out


lördag elfte april

Den här eftermiddagen i gränsen kan nog bara beskrivas med ett enda ord; AWESOME!
Eller jag fullbordade aldrig steket, men dock fick jag umgås med Ylvis och vassipojkarna. Det är guld värt. Tråkigt att Y åker hem imorgon bara.

Det är för härligt för att skriva nu, jag kan inte förmedla känslan.
Hey



"och hej, vi ser ju helt friska ut."


klockan är över fyra

...och vi har fortfarande inte ens nästan kommit iväg, mamma har inte ens börjat packa. vilken irriterande dag.
Jag tror att jag liftar upp med Tiddis och hennes föräldrar istället, här kan man ju inte vara. BLÄ.

hunger

Jag är grymt hungrig!
Jag har idag endast levt på bananer och vatten. Egentligen skulle Tiddis bjuda mig på fika men icke sa nicke, det hade hon minsann glömt! Nu sitter jag alltså här, vrålhungrig och det är tur att jag inte befinner mig på Lappis, då hade jag ensam blivit 220:- fattigare. Jag tror faktiskt att jag hade gått minus. Sad but true.

Jag insåg en sak, att tisdagen efter lovet åker vi till Tarfala, och jag kommer vara borta till söndagen innan. Jag har ännu inte hunnit fixa nånting alls till den resan och jag åker i eftermiddag. MYSIGT.


....



....




....Jag äter nacho-chips. Nyttigt och bra. Flodhästandet är i full gång.

torsdag nionde april

Nu är det iallafall torsdag på riktigt, i min bemärkelse.
Jag är uppe som planerat, fick sova typ fem timmar ändå, det är najs.
Nu ska jag på gymmet, sen på stan en sväng och förbi skolan och hämta vattenanalyshäftet. Vad är ett lov utan vattenanalysen?
Sen Gränsen, men jag vill fortfarande åka upp tidigt, Men mamma har nog inte ändrat sig, hon är inte sån min mama. Ikväll blir det säkert en till lång kväll. Men jag klagar inte, är det lov så är det lov, då ska man inte sova. Då ska man bara glassa. Jag ska nog ta med datorn upp också, om Stenmark är dum måste jag ju gå hem och skriva det i min blogg, right?

So Long


PÅSKLOV 2008 , Najs

ska vi kalla det torsdag?

Nyss hemkommen från en riktig helkväll @ evy's. mys och gos med mysiga och gosiga människor och sen var ju Stenmark där också. Imorgon (idag) tar vi nya tag igen, fast byter ort och halverar antalet människor och lägger till några fler.

Jag har kommit på en sak ang. min rygg som för övrigt inte mådde bra av parallellslalomåkandet i förrgår. Om jag går, och har suttit ett tag innan är min höft/rygg lika stel som på en 95årig tant (ni vet, såna där gamlingar, typ Amanda). Men när jag väl stapplat ett tag kommer jag igång. Kändes riktigt bra faktiskt ändå till jag kom hem och satte mig. Nu ska jag nog för den delen sova. Jag ska upp om 3-4 timmar.

Gränsen imorgon!

o-poesi

hjälp! Jag tror att våra knattar har hittat Gästboken på hemsidan, det ser då lite kaotiskt ut där. Haha.

inget liv

Jag har lite ångest, jag borde träna idag. men athletican är typ stängd och jag vågar inte gå på Gymmet på eftermiddagarna. Blir nog två pass imorgon istället. Kanske kan ta mig en simtur.
JAG VILL TILL GRÄNSEN
och det kommer kännas tomt med en påsk utan Hedda


HEDDISCH PÅSKEN 06

onsdag åttonde april

Liten blir stor idag, Mandy fyller 18! Grattis
Ska på tårtkalas sen :)

Dagen blev uthärdligare än jag trodde, antagligen för att den spenderades så lite som möjligt i Carls närvaro. Den spenderades faktiskt mest av allt på Safari där jag och Annis satt LÄNGE. Gott och mysigt var det iallafall, vi hade mycket "catching up to do".

Jag har även inhandlat saker idag, två par leggins (mörkblå, svarta) och ett sånt där typ hårband. Jag vill vara rik. Kan nån säga mig varför jag inte är det? (Safari, jag vet...)

Imorgon har vi ingen skola vad jag vet. Och därför vill ju jag åka till Gränsen tidigt. Men icke då, mamma slutar ett och fräser bara till mig att hon inte tänker stressa fö att komma iväg. Det betyder väl ungefär att vi kommer fram mitt i natten. DÖ! Om nån vill ha med sig i sin bil blir jag inte alltför ledsen, men jag är inte alltför hoppfull att någon skulle vilja det heller.
Tjing


den här bilden var väl kanske inte så vacker ;b men ändå


-

jag tror att jag har lidit ett av tidernas största nedelag idag. men jag vann faktiskt resten. men ändå, det här är inte bra, jag kommer få en jobbig dag imorgon misstänker jag ;B

Nu väntar matteboken på mig.

always waiting for something lasting

Kors i taket! Jag har plockat undan i mitt rum nu, det tog bara sisådär två dagar, nu måste jag dammsuga, det är väl inte direkt favoritaktiviteten i mitt liv, nästan lika illa som att diska faktiskt.

Imorgon blir Mandys för dagens största fasa verklighet; hon fyller arton! Jag har som sagt kommit över min ålderskris (enligt Madias endast för en enda anledning, tyvärr kanske han har rätt ;b).

Nu måste jag äta nånting, jag håller på att kola av. (Jag försöker sluta använda det där uttrycket ni vet ;p)
tjing

tisdag sjunde april

ANNAKAISA 16 ÅR! (liten blir större ;b)
Grattis iallafall :)

Jag är seg idag, måste snart börja bege mig till gymmet om jag ska hinna träna innan kemin. Gå på stan innan är det ju bara att glömma. Nu måste jag kolla busstider och sen bege mig iväg. Tjingeling






det går inte framåt

..snarare bakåt, jag har typ dragit fram sjuhundra gamla antekningsblock och börjat läsa igenom dem, jag har tagit fram tiddis icke-avslutade present och inte kommit ett dugg längre på den, jag har golvet fullt av diverse plastpåsar, kläder, ryggsäckar, skor, väskor, papper, snören, filmer, handdukar och ja.. ni fattar. Och ändå har jag typ städat bort typ 90% av allt som låg på golvet innan.

Jag vill bara ha lov. Det är två och en halv dag kvar, det är fem lektioner kvar, snacka om att jag inte är motiverad för fem öre. Jag ska nog ta och skita i det här jäkla rummet och gå och lägga mig istället, min rygg gör ont och jag känner att jag hade kunnat somna nu med en voltaren. Najs.

Morgondagens planer;
Gymmet, Staden, Kemilektion, Backen (utklassa Carl i parallell), Göra kemi.


Over and out 

Den här låten är skön


update

folk är aldrig tillgängliga när man vill ha dem.
jag är aldrig klar när jag borde.
rummet ser om möjligt ännu värre ut trots att jag typ städat halva.
dååligt.


till min kära bomba-lappis-kamrat

jag kunde inte låta bli, jag lät hungern ta över!!
men dock aldrig mer, nästa gång går jag hundrig ;)

och jo..

.. vet ni hur man dödar 40 olika insekter i en smäll?




- Slår en spade i bakhuvet på Vilda!



måndag sjätte april

Jag vill inte dö, det är sant!
Det är numera joel som tagit min plats som super-emo. Han utstrålade mindre och mindre livsglädje ju längre körkortsteorilektionen fortgick, i takt med att prickarna på mitt kladdpapper blev fler sögs den lilla sista gnutta hopp ut ur mannen bredvid mig. Stackars sate.  

Jag ser bara Gränsen, jag ser bara påsklov. Jag ser inte vattenanalysen, kemiböckerna eller engelskaarbetet. Bara Gränsen. Stek-mode. (Jag ska sluta med att nämna steket i varje inlägg).

Glad är jag iallafall, allting gör mig glad.. nästan. Förutom tant "harrr-du-ätit-upp-min-sushhi". Men henne skiter vi i. För stunden. En ganska lång stund.
Japp, Nu ska jag ta mig an mitt rum. Golvet syns nästan inte för alla kläder, och då ska vi tillägga att mitt rum har en hyfsat stor golvyta. He-he, ich bin schlampig. (det betyder inte det ni tror).

Jag har förresten dammat av mitt gamla.. typ elpiano eller vad det nu är för något och nu försöker jag lära mig Shoreline. Men jag hittar tyvärr ingenting på internet som kan hjälpa mig. En bit in på låten har jag luskat ut iallafall.
Hejdå


jag snodde den här av min vän sanne

http://saannejohansson.blogg.se/

Dagens humör: Först arg, sen glad och sen arg igen
Dagens väder: Awesome!
Dagens frisyr:  Hjälmfrillan är det som gäller iår.
Dagens klädsel: Underkläder, Underställ, T-shirt.
Dagens smycken: Baligubbe
Dagens planer: (Var) Skidåkning och allt vad det nu innebar.
Dagens köp:  Pizza 220:- (hjälp)
Dagens materiella vill ha: En rosa liten bärbar dator
Dagens längtan: Onsdag/Torsdag (det beror på)
Dagens fundering: Varför ser det ut som att jag inte äger någonstans att förvara mina kläder när man ser in i mitt rum?
Dagens beroende: Sol
Dagens tråkigaste: Diska
Dagens tidning: Ingen, jag har nog inte läst ett ord idag
Dagens låt: Red Red Wine - UB40
Dagens tv-serie: Teve är överskattat
Dagens naglar: Typ söndriga, fula, halvt nedklippta, väldigt kvinnliga
Dagens hemsida: blogg.se
Dagens mat: pizza, hamburgare (det där lät inte bra, usch ;b)
Dagens borde: Städa mitt rum
Dagens roligaste: Backen
Dagens personer: Jag måste nog tillägna platsen till Ylva och Karin. Men mina stekarvänner får också vara med på ett hörn.


söndag femte april

Jag tror att den här helgen förändrade resten av våran skidsäsong. Solen, värmen och kanske framförallt judeskämten har fått oss att ändra åsikt om vad som egentligen är värt. Stekningen eller skidåkningen? Det förstnämnda har tagit priset. Stek. Schteek. Storschteeken. Ja, nu ska jag nog sluta skriva.
Vi hittade även musiken som kommer dåna i gränsen i vår. Och så ska vi ju inte glömma solbrillorna.

Men iallafall, det känns tungt att vara hemma igen, jag vill tillbaka och jag är gladare än på länge. Ylva och Karin är hemma, det måste ha varit det. PUSS! (he-he)




fredag tredje april

jag lyder under Carls hårda bud; jag åker till gränsen. Vi ses/hörs på söndag.


torsdag andra april

jag blev väckt mitt i natten inatt igen, boysen saknar mig.

Jag vet fortfarande inte om jag vill åka till Gränsen eller inte. Stanna hemma eller inte. Vilda vill att jag ska åka upp. Hon i sin tur hade hört ryktesvägen att jag skulle upp. Av vem? Är det nån som vet mer än jag om mig? Hör av dig isåfall.

Jag har cyklat en mil på gymmet idag igen, det är inte så långt. Jag måste cykla längre. Två mil.
 
Det har varit stressigt idag, först gymmet, sen skolan, sen direkt till Safari och sen tillbaka till skolan för den såkallade Aerobicen (det var friskis och svettis och jag trodde att jag skulle dö av skratt), vi blev lurade. He-he

Jag och Elin har kommit på vad vi ska göra efter gymnasiet; Åka till usa och jobba som skidlärare! Fast först måste man gå en utbildning i Österrike. Men en alperna i sju dagar är ju inte helt fel det heller. Det där är nånting vi verkligen ska genomföra. Vi måste. Jag känner att jag måste ut i världen, borta från Kiruna, bort från Sverige. Bort! Men nu ska jag kila.

Imorgon; fredag.
Imorgon; Jag vill dansa.
Imorgon; Någon som är med på en fredagsfika?
Imorgon; Gränsen eller inte?

Godnatt

a different kind of art #2

idag har jag i princip ätit mina tre måltider på en tid av 6 timmar, alla mina tre måltider har även bestått av frukostmat. Först efter skolan åt jag min fil med frukt och en macka (det var som frukost/lunch), sen i backen åt jag en macka och morotsstavar (lunch/middag) och tillsist en portion grahamsgrynsgröt (love it!). Men jag tycker faktiskt att frukost är det godaste som finns, bara inte på morgonen ;)

Elin vann KM, Margit (elins mamma) tyckte att vi skulle åka till gränsen och ge det ett nytt försök (även om elin blev av med sitt konstverk kan vi ju alltid skapa ett till av en av mina ägodelar). Sagt och gjort, vi antog utmaningen och jag tänkte ta upp Elin till påsken. Kanske inte för ett försök #2, men sällskap är alltid trevligt, fast denna gång vill jag inte ha någon käftsmäll. He-he

Nu ska jag plugga lite matte, mmm tiopotenser.

duktigt

Sara P hade varit glad. Jag och Tiddis är klar med folder-utdelningen samt affisch-uppsättningen. Det var ganska blött ch fötterna och halt i mina tygskor, men annars gick det vägen utan större dramatik.

Snart ska jag till backen och hjälpa till vid årets Klubbmästerskap. Jag vill också vara med! Det hade nog blivit en rolig fight mellan mig, Elin och Sanna om alla varit med (ska Sanna vara med?). Det är slalom idag, jag älskar slalom. Storslalom i sin tur kan ta sig någonstans, men slalom - det är lycka.

Jag och William sitter och skickar vibbar till varandra på msn, som vanligt. Det är så vi kommunicerar med varann, iallafall när vi inte åker skoter och jag skriker för full hals och han gör allt för att ha ihjäl mig. Tiddis har en sådan mysig liten snäll bror .... ibland.

Vem som vinner vibb-kriget idag tänker jag lämna åt eran fantasi, jag ska nu plugga lite och sen bege mig till backen.


efter skolan

Nu har jag äntligen fått äta! En bigmamaskål med äpplen, banan, russin, nötter och fil. Jag bokstavligen slukade allting, jag äter så fort att jag inte ens märker att jag ätit när allting är uppätet. Nu fick jag ont i magen.

Tiddis kommer snart och då ska vi vika foldrar som vi sedan ska dela ut i folks brevlådor. Jobbigt!
Nu ska jag kila, tjohej


tre sekunder senare

Typ tre sekunder iallafall.
Jag är ashungrig och jag har astråkigt.
Jag vill inte gå och äta ensam och just nu befinner jag mig just ensam i det lilla datarummet mitt emot sal trehundra-nånting. Bredvid där vi brukar ha matte (det där var till MSP2 så att de vet where to find me, eller till Tiddis eller Carro vilka nog är de två som mest troligt hade gett sig ut Petris-jakt). Rummet där Carro bet Stina (he-he där var det sagt, jag tror att de bråkade om en på bloggen icke nämnbar person, men sorry tjejer - personen är gone nu, det bra så att ni kan sluta bitas och slåss).

Jag hör MSP1 i rummet bredvid, högljudd klass det där. Jag kände mig mycket mindre i ettan än vad jag gör nu. Men jag menar, våra ettor är inte små. Då var jag också stor förra året alltså - coooooooolt. Om en halvtimme tror jag att vi börjar, just här i klassrummet bredvid. Eller okej, jag TROR att vi ska vara i klassrummet bredvid.
Jag ska sluta skriva nu och gå ner till skåpen och ringa Tiddis.
So long

onsdag första april

april-april!
Jag blev brutalt väckt av min telefon klockan ett inatt, pojkarna i åre ville uppmärksamma den nya månaden med ett enastående aprilskämt. Så förstaklassigt kanske det inte var, men jag måste erkänna att jag var tvungen att kolla med en person om den levde innan jag somnade om.

Den här dagen har artat sig som ett enda stort aprilskämt den också, jag har haft ännu en onödig och sövande körkortsteorilektion, jag har varit på gymmet vilket var mycket skönt, jag cyklade en mil´och sen tränade jag resten av kroppen med höjda vikter bara för att försöka få träningsvärk. Men jag tror inte att jag har lyckats, jag fick inte ens träningsvärk av längdskidåkningen. Och den var ju dräpande jobbig. Nu har jag en timme att fördriva innan vi har tarfala-lektion om glaciärer. Motivationen är inte hög.

Jag måste på stan sedan, vad är det för mening med att låta studiebidraget ligga orört på banken?
Adjö


hon lever, även fast det inte ser ut som det, vilken tur

RSS 2.0