inte alls oväntat

Jag har ångrat mig.

VARFÖR
VARFÖR
VARFÖR

Valborg är inte min helg, aldrig. 
Gränsen är min plats - alltid!

Varför? Varför stannar jag då i stan för TREDJE året i rad?!

Morgontåget imorgon, jajamän.
Hasta la vista


fredag trettionde april

När klockan ringde imorse har jag mest troligt gjort något ont mot mobilen, för den har lite nedsatt funktion just nu. Jag var hur trött som helst, men pallrade mig ändå ut i träningskläderna för en dryg halvtimmes A1:a. Det var skönt, men kallt. Jag fryser fortfarande.

Nej. Jag har fysik och matte, sen ska jag till gymmet och en sväng förbi stan innan jag bestämmer mig om jag styr stegen mot Gränsen eller drar på mig partygaloscherna i Kiruna istället.

p-out


onsdag tjugoåttonde april

Jag och Tiddis ska ut och åka bil som bara vi kan. Förhoppningsvis anländer vi senare i eftermiddag/kväll till strandhusvägen och den efterlängtade stugan. Men man ska inte ta ut någon seger i förskott, mycket kan hända på vägen.

Vi laddar iallafall upp på vårat sätt; godis, bra musik och världens bästa sällskap (alltså varandra, haha)
Inte har jag tränat idag heller, dåligt petra. Dåligt.

schnöschtorm

yeah, baby.




Jag har väldigt svårt att koncentrera mig på epitelceller och amöbors andningsorgan för tillfället.


tisdag tjugosjunde april

Jag är så fruktansvärt trött, stressad och less på att vara en MSP3:a just nu. Just nu känns all gå-ut-skolan-ångest som bortblåst. Ta. Mig. Härifrån. Snälla.

Anyway, det är inte långt kvar. Men listan på saker jag har att göra denna korta tid är betydligt längre. Det är redovisningar, inlämningsuppgifter, projekt, slutprov i matte och fysik och en massa annat. När ska man hinna leva?

Jag har vaknat sex imorse, varit och promenerat, sen gymmat, sen varit i skolan, en tagit mig hem i blåsten och ska snart iväg till Sportsclub för omgång #2 idag. Sen har jag biologiprov imorgon, inte sådär skitkul direkt.

Tre saker du bör unvika när du ska cykla om du inte gillar att falla fritt och landa hårt:

- Kyrkoskogen täckt med isblandat snöslask
- Genvägen upp till villastigen (nerisad)
- Nedfrysta trottoarkanter (och om du ändå tänker ramla på dessa så välj en korsning som inte ligger mitt i stan, för din egen värdighets skull)

Take care

ännu en mysig låt från de väldigt unga åren jag återfunnit:

Deep Blue Something – Breakfast At Tiffany's (ifall det inte funkar)

söndag tjugofemte april

Jag ska plugga ihjäl mig tror jag. Så att jag möjligtvis kan vara i Gränsen NM-veckan. Det är fan värt att dö för. Nästan.

Kom just på att jag har skrivit lite på engelska på mitt svenska nationella, illa. Jag glömde gå tillbaka och fundera på de ord jag ville skriva som jag bara kom på på engelska. Är jag verkligen svensk? Ibland börjar man ju undra.

Hur som helst. Det var värt att åka till Gränsen igår kväll bara för att åka tillbaka idag. Jag fyllde helt klart på energidepåerna som behövs för ännu en mördarvecka. Ingen dans heller, utan monopol och kortspel med sofistikerade (host-host) vänner. Jag tror att vi har blivit pensionärer, jag och mina kompanjoner. Det känns egentligen inte så illa, men jag tror att min ryssvodka är lite besviken när den inte får fylla sin funktion. Men det är lugnt, det är valborg nästa helg. Ni som känner mig vet att det är då jag av nån skum anledning tar ut allt, helt ofrivilligt för det mesta.

Äh, sova nu känns som en helt okej idé. Natt

fredag tjugotredje april

Jag fick ett mail av min far (han har nyligen upptäckt fenomenet internet).

"Stans snyggaste farsa"



Ehrm.. Ja, iallafall. Har nyss kommit från jobbet, jag vill till Gränsen! Men inte, har en dag kvar bakom kassapparaten, sen får jag åka. Fast jag vet inte om det kanske bara blir att Audin rullar till Björkis. Har vissa dansplaner på G.

Jag slog lite pers idag på gymmet. Det var skönt, har känt länge att jag kan öka vikterna i benböj. Men har tvekat på grund av ryggjäveln. Men idag. Åttor på 50, 60, 70 respektive 75 kilo och sen testade jag på 80. Klarade en sexa. Och det var inte speciellt jobbigt. Blev dock väldigt trött i ryggen så var tvungen att sluta. Men 80 är bättre än ingenting. Jag har 20 kilo kvar till mitt mål. Iofs kanske jag borde orka en etta på hundra, tål att funderas på innan jag sätter planen till verket.

Iallafall. Jag ska sluta nörda mig om min träning nu. HEJ

torsdag tjugoandra april

Jag sitter och lyssnar på fransk fulpop. Hur kul är det på en skala?

Faktum är att jag är så sjuktligt förbannad, på vad vet jag faktiskt inte. Eller hur var det där med ärligheten? Jag är arg iallafall. Punkt.

Har dödat mina axlar och armar idag i bara farten, ilska är bra ibland. Oftast inte.
Jag är bara bitter och arg, vad ska det bli av mig?

åh, framförhållning

Ge mig glass, och inspiration till ett tal tack.

Mest lite glass, talet ska jag nog kunna klämma fram så småningom, även fast paniken har infunnit sig här på Juliebög 13. Jag tröstar mig med att den är värre på nummer 6, paniken alltså. Dock finns det ett nästan färdigkomponerat tal neråt gatan. Här uppe har vi ingenting.

tisdag tjugonde april

Idag har det blåst motvind åt vilket håll jag än vänt mig, men det är fantastiskt vilket bra humör jag lyckats hålla mig på ändå. Tiddis, den onde, hade stora planer på att förstöra mitt humör men insåg att det inte skulle lyckas. Idag var jag oslagbar.

Iallafall, tillbaka till motvinden. Jag vaknar, har "försovit" mig (vaknade kvart över sex istället för kvart i), packar gymväskan och kilar ner till cykeln. Klockan är halv sju, kommer på att Sportsclub inte öppnar förrän sju, springer upp. Letar pappas gymkort, går ner. Cyklar till gymmet, tränar. Inser till min stora fasa att gymmets omklädningsrum är obrukbara pga renovering. Tänker cykla hem, går ut. Jag har glömt alternativt tappat cykelnyckeln. Braa. Går till sportsclub, tänker duscha. Det kommer inget varmvatten. Får varmvatten efter fem minuter, duschar. Klär på mig, börjar gå. Allting är frid och fröjd... KRASCH! Aj, jag ramlade och slog ihjäl mig. Dubbelvikt av skratt går jag vidare mot skolan.

Det kallas att misslyckas med allt man än försöker sig på.

Nu ska jag tillbaka till sportsclub för lite spinning och core på det. Grejt.

lite framgång, trots allt

Svett, smuts och sommar.
I've got sommarjobb, and it's kinda awesome!

LKAB, det känns lite läskigt. Men ändå grymt.

Nu ska jag och pumpa lite nånting, har lite ostruktur i min träning just nu. Eller ostruktur och ostruktur, lite mindre planering, lite mer improvisation. Känns ändå helt okej det också, men det är bara lite "vila" innan pappa färdigställt min träningssommar, då är det stenhård lydnad av programmet som gäller. I höst är det skidåkning som ska utövas. Jag ska vara stark som ett djur och ha kondition som ett annat. Poängen är att min rygg inte ska störa mig iallafall.

En dinosaurie till er.  
NOFX – Dinosaurs Will Die



oj, humor

Farsan ringer "är allt ok?" "ja", så står det en älg i vardagsrummet ;pPPpPp

Jag tror att jag avlider snart.
HAHAHAHAHAHAHA.


måndag nittonde april

What doesn't kill us makes us stronger.. eller?
Jag känner mig iallafall som en levande död (levande död 83-åring om man tar med min rygg i beräkningarna) efter denna helg. I lördags var vi i backen från 06:00-18:00, jag tror att vi hade en tjugominutare till lunch. Men resten har vi bara plogat, plogat och åter igen plogat. Helt sjukt jävla slut i hela kroppen. Söndagen var förstås lite lindrigare, slalom kräver inte lika mycket prep av banan som storslalom, men ändå. Trött. Tröttare. Petra.

Iallafall, efter tre dagars uppstigning klockan 05:00 är man inte så kaxig längre. Men som vi säger i alpinvärlden; "Käpp ohoj!" (nej det gör vi inte, det är bara jag som varit övertrött). Nu ska jag och min fenomenalt fula bajsrand äta lite frukost och dra oss till skolan. Ska leka lite med min foundation först,  men tror inte det kommer hjälpa desto mer.

Hej

äh

Jag och min onda rygg ska dra oss mot Sportsclub om ett tag och plåga oss lite. Sen rullar jag och hitler mot Björkis.

tordag femtonde april

Oj! Min bästa vän fyller år imorgon, insåg jag. I och med denna lite försena upptäckt kommer hennes present bli försenad - som vanligt. Jag som tänkte bättra mig, men inte. Det ligger inte i min natur att göra bra, konstruktiva eller överhuvudtaget lyckade saker. Inte alls.

Jag har sjukanmält mig idag.

Hur bra är det då? Men jag orkar inte, jag vill inte upp ur sängen på morgonen. Dels för att det gör ont i ryggen när jag ska försöka ta mig ur sängen (nej, jag har inte en kropp som en 85-åring), dels för att jag möts av kaoset som råder i mitt rum som jag inte har någon ork att ta tag i och dels för att jag måste ta itu med allt annat också, livet tror jag det kallas. Vara i skolan, vara trevlig, jobba ikapp allt skolarbete jag ligger efter, överleva dagen ensam med mamma (det är ingen lek, mina barn). Träna är det enda som "makes sense" (vet inte hur man ska uttrycka sig på svenska). Träna och Gränsen. Gränsen, till vilket jag inte får åka til ihelgen för den här jävla SM-veckan.

Slalomtävlingar kills me. Jag hamnar mitt i min egna emotionella cirkus som bara tumlar om mig som en kastvind från Tarfala. Jag hade typ dödat för att endast få känna den så välbekanta nervositeten som alltid infann sig på tiden det begav sig. Men nej, det passar sig inte. Vem är det som vill mig något ont egentligen? Tåls att fundera på.

HEJ

but it's alright

Jag och min gamle vapendragare Välimaa planerar en liten utflykt imorgon, med tanke på matteprovet som vi båda konstaterat att vi behöver mer tid till pluggande inför och såklart det stundande störtloppet i Björkis som vi gärna vill vara i Björkis och beskåda. Det är ju just denna tävling som uppmuntrat oss till detta illdåd. Enligt källor ska det vara rätt spektakulärt, och jag vill se Sälen flyga.

En läskig sak förresten. Jag kommer på mig själv ibland med att sitta och köra efter E10:an nordvästerut, det är som aldrig riktigt meningen men helt plötsligt brukar jag befinna mig i Rensjön och inte riktigt förstå det själv. Det är ett tecken, jag ska inte vara i staden. Gränsen is good for me.

Jag har lagat grym mat; pasta med en salig stekt blandning bestående av tomater, soltorkade tomater, avokado, en skiva skinka och mozzarella. Mozzarella fastnar i stekpannan, bara så ni vet.

Iallafall, nu ska jag plugga matte, ifall Elin ändrar sig och vi inte åker och jag måste göra provet. HEJ

tisdag trettonde april

Jag är på dåligt humör. Tänkbara orsaker:
- Huvudvärken som suttit i sen efter gympasset imorse
- CP-skadade idioter som vägrar göra som jag vill
- Avsaknad av mat
- Överarbete i skolan
- Stress

Jag blir så sjukt stressad när jag är i stan, det är en markant skillnad på mig när jag är i Gränsen och här i K:et. Iallafall inne i mitt huvud.

Nu ska jag åka och handla för att min mamma är lat och elak och efter det ska jag spinna och träna core. Sen så var det ju det där matteprovet imorgon också...


öh?

Min dag blev inte riktigt som planerat. Först av allt blev det ingen morgonträning, inte heller de två första lektionerna i skolan, utan jag och min bästa vän tog oss en promenad till Safari istället. På Safari fick jag en telefon kastad på mig, i vilken Gunilla frågade om jag kunde jobba. Sure. Och där rök spinningen, och även matten vilket jag skulle upptäcka lite senare. Jag jobbade och sen gick jag och sprang på Sportsclub. Jag höll på att svimma och spy, det var riktigt läskigt. Jag stämplade ut och gick hem istället för att fullfölja passet.

Iallafall, mitt liv är lika tråkigt som vanligt.

måndag tolfte april

Solen skiner iallafall.

Och såklart kunde jag inte låta bli att kika in på en viss hemsida och denna visade det jag inte ville se; strålande jävla sol i Gränsen. Eller ja, inte helt kanske. Men sol och moln i paradiset är bättre än sol-sol-sol i K-town. Sådetså.

Nä, duscha, tvätta, skola, träna, äta, träna, plugga.
Back to basics, rätt in i betongväggen.


söndag elfte april

Sista påsklovsdagen, och Gränsen visar sig inte från sin bästa sida. Förvisso är det inte riktigt grisigt väder, bara lite flatlight. Men vi är ju bortskämda nu, efter nästan tio dagars stekande solsken. 

Sköönt.

Allting är skönt här nästan, förutom min rygg som aldrig är särskilt skön. Att vakna på morgon, ta på sig ett par långkalsonger, ett par förstora sorell-kängor, en ful urtvättad mössa och solbrillor, ta med sig en pälsboll och gå ut på en långpromenad. Det är skönt. Eller att bara vakna, äta och gå till backen. Det är också skönt.

Iallafall så rullar jag och mina vänner mot staden ikväll, rullar lite tåg. Det känns tungt. Jag ska nog tröstäta lite thaimat när jag väl är i k:et, den enda som i nuläget känns någorlunda okej med civilisationen. Men överlever, det gör man ju alltid.

Alpina SM går av stapeln i Björkis i veckan, jag åker dit på torsdag och förblir där hela helgen. Jag gillar inte Björkis, men vad ska man göra åt saken? Jag fick en mycket fin (NOT) jacka iallafall.

Nä, matteboken kallaar och teet kallnar. ADIOS


onsdag sjunde april

Jag är i staden för ett åttatimmarspass på Safari. Sen åker jag hem - förlåt - till Gränsen igen.


Narvik, Sportlov 2009

tisdag sjätte april

När jag är här räcker inte orden till, tyvärr.





fredag andra april

Kinderna hettar fortfarande, och leendet ligger kvar i mungiporna. Gränsen är omänskligt underbart dagar som dessa. Vi steker. Jag känner en man som steker lite extra mycket, å de.


RSS 2.0