xoxo, gossip girl

Nej, jag ska ligga i sängen redan halv elva! "Jojo". Jag förbannar alla världens teveserier. Här sitter jag (dock i sängen), klockan är 03:34 och jag tänkte kliva upp om fyra och en halv timme. You go, girl! Says who? 

Dålig diciplin. Kul. Imorgon ska jag ringa vårdcentralen, min sjukgymnast, min läkare och inte så många andra. Jag vill poängtera att jag är helt frisk och i ett fantastiskt fysiskt tillstånd för tillfället. (Läs: Min rygg har damp, så jag har ont i den och i benet och kan därför inte gå ordentligt och jag har varit förkyld/allmänt sjuk sen första veckan i Juni, jag har ont i ögon och öron - jag varken ser eller hör som jag ska, jag har feber minst en dag i veckan osv osv)

Vi älskar livet, precious, visst gör vi det? (jag besitter under nattens mörka timmar oroväckande många schizofrena drag. men i brist på annat sällskap så...) 


i'm so over him.. right?

Jag: På Halloween ska jag klä ut mig till Harry Potter.


Tiddis: ..?

it's a dangerous business frodo

Jag har en fråga: Hur svårt kan det vara att skriva ett Personligt brev?

Jag har svaret också förresten: Impossible!


Kaffe på terassen, kaffe och bok. Jag har lyckats nu. Lyckats slita mig från Harry (om än ofriv illigt då de inte verkar medvetna om det som egentligen är världens sju underverk på Malta). Men jag saknar honom. Det är mysigare att ha honom i sängen än Frodo och alla hans små Hobbitses. Det blir så trångt. Och Gollum är inte vidare mysig under täcket. Men gud. Jag har ju allvariga problem. Jag ska sluta skriva nu. Och kanske stanna här på Malta, det är nog bäst för mänskligheten.

tiddis och pe hoppar på tak och får färg

Visdomsord á la Monstret - Röd är ju åtminstone en färg.
Vi lever, tänkte mest bara säga det. Trots mördarmygg, matokoma efter femrättersmiddagar, en värme värdig helvetet själv, läckande gasolflaskor och vattenledningar, brutala åskväder, konstiga telefonsamtal och kanske framförallt kvävande skrattattacker.
Yeah.

snillen krälar i lera

Tjugofem minuter kvar av denna vansinnesnatt. Fyfan. Jag och mina medarbetare har försökt få upp en stockning från halv tio igår kväll, den släppte för typ två timmar sen. Nästan sex timmar lång stockning. Halva skiftet. Jag är död. Och lerig. 

Nu sitter jag i fickis och det är tokmycket skrot, jag som trodde jag skulle få lägga mig på golvet här i kuren, sätta på thåström och njuta av de två sista timmarna av denna vecka. När ska jag lära mig att det är någon däruppe som alltid verkar höra mina önskningar och gör vad som helst för att förstöra dem? Med tanke på den ytterst lilla procentuella del helt möjliga önskningar som aldrig går i uppfyllelse, samt alla missöden jag råkar ut för hela tiden. Jag tror de har en person anställd bara för mig, det där folket.

Imorgon drar jag och Monstret till Malta. Eller idag. Jag får inte glömma att packa nu när jag kommer från jobbet. Och ja, jag vet att jag är världens största tidsoptimist, ingen påminnelse krävs här inte. Men förhoppningsvis tar både jag och Tiddis oss dit och hem, helskinnade och med alla saker i behåll. Vem försöker jag lura här? Det är frågan...

söndag nittonde september

Det är nedförsbacke, som gubbarna säger. Klockan har passerat midnatt (för ett bra tag sedan) och jag ska snart till fickis. Jag hoppas på två lugna timmar, vilka jag kan spendera i kuren, avkopplandes till Joakim Thåströms underbara stämma och tänka över mitt totalt meningslösa liv. Jag vill hem och kolla på Gossip Girl (tar emot att erkänna det, men jag är fast! Där rök min sista gnutta värdighet denna vecka). Någon med vapenlicens eller allmän lust att skjuta någon, maybe?


jag vet inte vad det är för dag, jag vet ingenting längre.

Klockan är 02:10 och här sitter jag, i fickiskuren på Sovringsverket. LKAB. Kiruna. Världen. The place to be. Inte just nu kanske. Jag hostar likt en gammal kärring som kedjerökt i trehundrafemtio år... (..paus för bearbetning av hemska minnen från låg- och mellanstadiet) ... och kan inte andas. Jag har mest troligt feber också. Det är inte så skön-t. Något som kommer vara ännu mindre skönt, med de nämnda skavankerna i åtanke, är cykelturen hem från jobbet om ca fyra timmar. Kallt. Uppförbacke. Förkyldning. You name it. Jag har även gjort nånting med min rygg, det känns som att jag har en kniv instucken i bäckenet, sätesmuskeln är öm och mitt högra ben har tappat avsevärd rörelseförmåga  (tillbaka till vintern 2009, skitkul). Har jag nämnt att jag älskar livet?



det kommer aldrig finnas tillräckligt med ord för att beskriva denna enastående varelse.

snillen knyter inte skosnören

Fast jag tror att jag tänker börja med det nu, efter dagens plattfall på grusuppfarten till vårat hus. Mitt lilla fail resulterade i skrapsår på knäna och kanske framförallt förlorad värdighet (ni vet, det där som jag har så mycket av). Men jag fick mig ett gott skratt iallafall, ett hysterisk sådant som dessutom förhindrade fortsatt fysisk aktivitet - typ som att resa sig upp. Jag låg kvar på gruset och vred mig i skrattattacker, och bad till Gud att ingen såg mig. Som om Gud skulle lyssna. Då hade han väl kunnat knyta mina snören istället?

snillen spekulerar

Vi har lite tid över idag. Det finns ingen sten, verket står. Då använder vi istället den oerhörda (host) mängd energi samt all intelligens vi besitter till djupa diskussioner. Idag har vi ordat om fenomenet migrän.

Person X: Alltså... vad är migrän egentligen?

Person Y: Det är när två hjärnceller slåss i huvet...

.. en liten stund senare...

Person X: Alltså... jag har aldrig haft migrän.

Person Y: Nej, men det är för att du bara har en hjärncell och den har ingen att slåss med.

Person X: ...?


En liten notering; det är inte jag som är person X (tack gud, för en gångs skull). På sant.


natt

02:35. Fem över halv tre. Tjugofem i tre.

Ni fattar.

Tröttheten har inte riktigt slagit mig ännu. Det enda som slagits är mitt lillfinger som verkar ha tagit skada av antingen en slägga eller rättare sagt vårdslöst viftande med denna mot ett okänt hårt underlag.

Vi har varvat facebook, jag är less på allting kaffemaskinen har att erbjuda och hela verket står. Nånting har spårat ur under jord. Marlene sänder sina allra hjärtligaste hälsningar dessutom. En helt okej natt ändå. Bätte än igår. Jag somnade i fickis, missade bussen ner till manskapshuset. När jag väl tog mig ner kom jag inte in, för varken jag eller M hade kort. Och sen misslyckades jag nog inte med nåt mer. Sensation. Dock tror jag att bilkörning på morgonen efter ett nattskift inte är min grej. Jag är en fara för mänskligheten. Fast det var väl ingenting nytt.

Äh, nu ska jag dricka äckligt kaffe. Ändå. Hej.


tisdag fjortonde september

Det där med Nya Zeeland har etsat sig fast i mitt huvud. Det hade varit så omänskligt skönt att göra nånting. Av livet liksom. Det hade varit grymt att ha ett mål, en destination av något slag. Något som tar mig någonstans. Inte bara detta mönster. Jag behöver - måste - bryta det. Jävligt snart. Annars väntas en mental kollaps. Risken är överhängande iallafall.


Sen tänkte jag lite också. Jag undrar om jag verkligen vill sticka iväg helt solo. Det är ju som en rätt, ja, omställande grej ändå. Fast samtidigt spännande, att dansa iväg ensam alltså. Ah. Jag vet inte. Men planerna/drömmarna, de formas iallafall.
Babyshambles – Sticks And Stones

måndag trettonde september

Jag är förkrossad. Harry och jag har skiljts åt nu. Och jag kan inte ens förmå mig att ta upp en annan, helt okänd, bok ur bokhyllan. En bokhylla som för övrigt behöver rensas ur (ja, jag behöver ju egentligen bara sju böcker, eller fjorton då - ifall jag vill ha på båda språken).


Jag har tagit en kort långfika på stan med den nuförtiden brunhåriga Carro. Det var längesen det. Och mycket behövligt. Jag har också hämtat mina nya skridskor, bokat fotograferingstid, köpt ett par skor som jag trodde var billiga innan jag kom till kassan (note to self: kolla prislappen nästa gång), blivit skriken åt i telefon av pappa, dödat mina armar på gymmet och inte så mycket mer. Nu ska jag cykla till stan igen och byta lite kläder, samt köpa en fantastiskt stor mängd frukt inför dagens (nattens?) nattskift. Det var väl det. Dax att agera. Nu.


Jag funderar förresten på att sticka till Nya Zeeland och aldrig komma tillbaka, typ. Hejdå.

söndag tolfte september

Jag känner ett stort behov av förändring. Jag suktar efter någonting nytt, spännande och utvecklande. Jag vill inte bli fast i den här hålan, jag vill inte sluta upp bitter och ensam. Bitter och ensam - i Kiruna. Kan det någonsin bli värre än


Det vankas nattvecka och det slog mig nyss att jag har ett problem - jag är på sista kapitlet i sista boken. Jag och Harry ska snart skiljas åt. Hur ska jag klara veckan? Vem ska hålla mig sällskap i fickis långt inpå de tidiga morgontimmarna, vem ska dämpa min tristess och förgylla mina mörka timmar i dammet? Vem kan göra det så oklanderligt, såsom Harry gjort hela sommaren? Det är ett jävla mysterium. Jag tror jag måste börja om från The Philosophers Stone igen, finns nog ingen annan utväg. Fast jag har ju iofs snott första Sagan om Ringen-boken av Tiddis, men den är på svenska. Det är aldrig lika bra


Nej, jag behöver shoppa böcker. Jag behöver shoppa en massa annat, som den där sextontusenkronors-fåtöljen från Europamöbler (den är så snygg så att jag vill dö, det smärtar mig något enormt att jag aldrig kommer vara i ägande av den), en MacBook Pro och en iPhone, den nya iPod Nanon och halva Whyreds höstkollektion och en massa regnjackor och... Ja, jag är lite shoppingsugen. Minst sagt.

fredag tionde september

Jag använder trollformler i tanken innan jag ska lösa problem i min vardag. Är det nu jag borde sluta läsa Harry Potter, för gott?


Iallafall. Jag har fyllt år. Nitton känns meningslöst. Det tyckte mina gruvarbetarkompisar också och skrattade åt mig för att jag dessutom fortfarande var tonåring. Kul, gubbjävlar. Drar in alla sovringens hycklare - unga som gamla, kvinnor som män - i den kategorin. Vi som skulle skratta med, och inte åt varann, var det inte så vi sa imorse, eller?

Jag ska dra mig mot ishallen snart. Är sjukt rastlös och äter som en gris av den enkla anledningen att jag har varit typ halvfebrig hela veckan och bara tränat typ tre gånger eller nåt. Det där med grisätandet har nog att göra med att jag blir olycklig när jag inte kan träna och därmed förtränger min olycka med mat. Bra där. Jag har för övrigt lyckats komma ur mitt maniska kent-lyssnande och varierar nu mellan Thåström (sällan), Babyshambles och Broder Daniel. Uppiggande. Hej.


Bra skit, Babyshambles – Fuck Forever

mitt liv på vers, av Jocke T såklart

Vad skall du bli när du blir stor?
Ska du bli som far och mor?
Ska du bli en boss,
En försäljare
Eller disponent någonstans?
Eller kanske nöjer du dig med
Vilket jävla skitjobb som helst
Du bara bryr dig inte alls
Det får gå som det går
Vad skall du bli?


Nu är du ung och rebellisk som fan
Du sätter hårt mot hårt
Du vet precis vad du vill
Och du vill inte bli en av dom där


Fortsätt fortsätt å va rebell
Fortsätt fortsätt å va dig själv
Fortsätt fortsätt å va rebell


Hur ska de bli med din framtid då
Hur ska de bli om några år
Ska du sjunka in i en fåtölj
Vad ska hända med dig
Vad ska du bli


Gå upp-gå till jobbet-jobba-jobba-äta lunch
Samma sak händer imorgon
Jobba-åka trick-hem å sätta sig å glo
Det är inget liv
Det är slaveri


Så fortsätt fortsätt å va rebell...



1 - version á la äldre thåis
2- original, ebba grön

torsdag andra september

Det här är den förjävligaste ledigveckan på länge. Så förbannat sjukt ovärd, dessutom blir den bara värre och värre. Jag hade gjort vad som helst, då menar jag verkligen vad som helst, för att slippa åka till Norge. Jag har suttit och bollat med olika flyktvägar. Jag hade kunnat bli sjuk, jag hade kunnat bryta ett ben (fast typ i lillfingret, bara det förhindrar en resa till Skibotn), jag hade kunnat tanka bilen med bensin så den havererar... En stor asteroid hade kunnat slå ner i mitt hus. Anything. Hjälp mig

RSS 2.0