fredag trettioförsta december

Sitter i sängen, äter hårdbröd utan underlägg och känner mig sådär lite lagom wild and crazy. Det är väl ungefär det mest nervkittlande jag kommer åstadkomma idag, om jag inte hoppar ner i en icke-säkerhetsbruten bandsep eller liknade.

Förkyldningens intensitet stegrar mer och mer för varje sekund som går. Det är ju kul. Jag har fått ännu en chokladask med halvtaskiga åre-praliner. Det är ju kul det också. Nettan är i stan och jag hinner inte träffa henne. Kul, åter igen, mycket kul. Sen finns ju den positiva sidan av det hela. Jag slipper raketerna. Hallelujah! På riktigt alltså. Är det något mitt psyke inte klarar av så är det raketer.


Nu vet ni det också. Vad kul. Gott nytt år.

onsdag tjugonionde december

Imorse kom hem och tänkte lägga mig för vad som kändes som döden. Men. Någon spelar musik. MUSIK! Klockan halv sju på morgon. När jag har jobbat natt. Nästa gång jag hör Forever Young (version totalslakt av låt) kommer jag att spy. Jag gick ner till grannen, psykringde på dörrklockan tills den livsfarliga råttan (läs: den lilla hunden) vaknade och började skälla. Jag flydde upp till min lägenhet och ringde ner till våningen under istället. Tre obesvarade samtal och ett argt sms senare tystnade oljudet och ett ursäktande meddelande som förklarade att det var väckarklockan som lät kom till min telefon. Jag ska köpa honom en riktig klocka som endast väcker den/de det är tänkt, inte ljuder genom hela huset som ett jävla flyglarm.

Då vet ni det.

dödlig trötthet

Jag sitter i fickis och är såhär outhärdligt trött att jag knappt kan skilja på upp och ner. Skrot är det också. Trötthet skapar irritation. Jävla stenjävlar.

söndag tjugosjätte december

Helgen snart slut. Året likaså. Framförallt är det allas våran Olles födelsedag idag! Arton jordsnurr. Fränt. Grattis iallafall, vi har väntat alldeles för länge på denna dag!


Dansade sådär lite lagom igår, la ner discomovesen rätt tidigt och de ersattes med chips och julskinka (kommentar överflödig) på vinkelvägen. Tydligen är det bara att sadla om och hoppa i duschen snart igen. Det vankas som sagt artonårskalas. Och av tidigare erfarenheter vet man att det kan hända precis vad som helst på dessa. Alltid lika spännande.


Bakar bröd just i detta nu. Det händer inte ofta. Men grym är jag, med säkerhet. Det dåliga är väl att jag råkade baka i kvällens tänkta discoblåsa. Efter en hel del ofrivilligt kastande av vetemjöl är planen en helt annan om man säger så.


Nej. Dax för lite action. Fred ut.

Adrian Lux – Teenage Crime - Radio Edit - Discodans
Ebba Grön – 800° - Livselexir

Utkast: Dec. 24, 2010

Julafton på sovringsverket. Har en medarbetare som för dagen matchar lkab-byxorna med skjorta och röd sidenslips, vi har fått chokladaskar (som jag väntat) och krigat mot ohindrat sprutande brandposter (1-0 till den trasiga ventilen måste jag erkänna, är fortfarande blöt).

Om knappt en och en halv timme stämplar vi ut, går på gymmet och sen - för att verkligen vara säker på att förstöra denna dag - åker till Pajala. Fast jag har ju världens bästa farmor och farfar, men står fortfarande fast vid åsikten att deras nuvarande bostadsort är att gå lite för långt. Gällivare/Malmbergets liten-håla-status dög gott åt mig.

torsdag tjugotredje december

Jag sitter i fickis och surar över mitt paket som inte anlänt ännu. Det skulle komma igår. Snö-jävla-kaos. Lär en hantera vintern föfan.

Trött. Smutsig. Grinig. Allmänt sliten.
Och idag har jag massor att göra.
Vilken tajming.

onsdag tjugoandra december

Jag vill döden dö. Kriminellt trött. Förmiddagsveckor är ingenting att hänga i granen. Inte ens på självaste julafton, vilken jag för övrigt ska spendera först i gruvdammet, sedan i en bil och tillsist krascha i Pajala - även känt som världens dödaste dö-hål. Nu måste jag iallafall åka till ishallen. Är sjukt taggad. INTEEEEEEEE.

åh...

Jag är kall, trött och fenomenalt glad. Min vän är tillbaka i staden, om än bara för en snabbvisit. Nästan så att man vill fälla en tår (eller tretusen).

måndag tjugonde december

Såhär (föreställ er ett oändligt lång väg, som leder rakt ner i ett stort hål, av trötthet) död är jag. Petra med knappa tre timmar sömn i kroppen. Tillbaka på sovringen iallafall. Lite skitig, mycket sliten. Sen körde jag ben på ett iskallt gym. Ännu skitigare, betydligt mer sliten (som om det vore möjligt). När jag kom hem fick jag ett ryck och alla kläder åkte ut ur garderoben. Jag kastade iväg över tjugo klänningar tror jag. Snacka om att man behöver rensa oftare. Min mor kom hem och hon är tjatig och stör min koncentration tillika lugnet som tidigare rådde i lägenheten. Livet suger. Har jag hört. Snart är det iallafall slut på dagens lidande. Kommer totaldäcka efter maten. Big time.

aldrig mer

Fan alltså. Vilken jävla vecka. Fuck bilar, jobb, cocktailpartyn (framförallt), civilisationen i allmänhet. Jag går under jorden nu. Fast tvärtom, upp på berget. Hej sovringsverket. Imorgon kör vi, du och jag.

hey, you know comfort kills the spirit

Skulle ha stannat i sängen idag. Helt klart. Är ju dock tillbaka i den nyss omnämnda nu, så klagar inte. Monstret och Robin lockar med Cocktailparty på fredag. Cocktailparty, fin täckmantel. Det vi har att göra med är mig och två av kusinerna Lindmark, och vi är alla skolade av proffsen. Det lär inte bli nådigt.

Gud vilken negativ inställning jag har. Kanske är bäst å andra sidan

Nä, nu ska jag sova. Hela natten lång. Och förhoppningsvis vaknar jag upp och det är fredag. Lär ju inte heller hända. Men ändå. Natt.

onsdag femtonde december

Att springa ihjäl sin rygg. Just don't.
Slagsmålsklubben – Sponsored By Destiny

tisdag fjortonde december

Känns inte som min vecka. Den började ju inte bra om man säger så. Idag tappade jag skon när jag sprang hem från Tiddis, höll på att göra en störtdykning utanför grannens fönster. Vad lär vi oss av det? Spring inte med förstora, och kanske framförallt oknutna, skor. Spring för det första helst inte, för att vara riktigt säker på att inte ramla. Gå inte ut utan jacka, så slipper du köldattacken som får dig att börja springa.


Tror att det är säkrast att inte gå upp ur sängen imorgon, eller någon annan dag efter det. Jag är som ett livs levande massförstörelsevapen. Fred.

måndag trettonde december

Backa inte med motorvärmarsladden i. Bara så ni vet. Embrace the lkab-money säger jag bara. Lägg dem på något vettigt. Inte en ny grill iallafall. Gör inte som mig helt enkelt. Jag blir så less.

we used to be the luminary ones

December-spellistan är gjord. Och det blev en totalförändring. Sjukt skumt. Men jag känner mig sjukt skum idag. Och taggad. Synd bara att man inte fick utlopp för överskottsenergin och rycken. Igår dansade jag helt galet mycket. Om man kallar det dans. Jag kände mig mest som en hypad duracellkanin. Tvivlar starkt på att det räknas faktiskt.

Nej, nu ska jag sova. Imorgon kör vi på ishallen mest hela dagen. Jag och Fjeppa. Vi sparar energiöverskottet till nånting konstruktivt istället helt enkelt. Natt. Och varsågod, för dansrycket - December


lördag elfte december

Jag kollar på Idol. Händer inte allför ofta. Jag har sovit på hotell, i avsaknad av skjuts och tillgänglighet till taxi. Händer inte så ofta det heller. Vaknade utan tecken på total förödelse (om man bortser från mina mörbultade tår, hur jag ska komma i skridskorna imorgon är ännu ett olöst mysterium) och med skrattet i halsgropen. Och det har nog aldrig hänt förut.


Denna lördag har nog inte så mycket att bjuda på, men å andra sidan vet man ju aldrig. Ska bädda ner mig och kolla på thåström-klipp. Dricka te och äta lussebullar. Om inte annat som sagt. HEJDÅ
born and raised formsvacka. bruuuushan.

fredag tionde december

Plåtkäft. Omgång 2. Vet inte riktigt. Är det värt det?

onsdag åttonde februari

Jahapp. Då blev man över ett telefonsamtal gruvarbetare igen. Uppladdningen inför Sovringsverket - vol. 2.0 är två veckor lång, två veckor Safarisvett. Ska käka grus fram till dagen innan jag börjar i Gränsen (har ju alltid sagt att det är viktigt att vara pigg och utvilad i livet, så man orkar liksom). Jag kommer kola av. Jag kommer inte få vara ledig - på riktigt - förrän jag dör (lär ju dock inte ta alltför länge). Jag har insett det nu. Vilket mörker. Fast jag kan faktiskt inte annat än medge att jag saknat dammet, de många trapporna och mörka utrymmen, mitt skiftlag och till och med även kaffeautomaten.

Dödade mina armar på gymmet, armarna/händerna fungerar inte riktigt som man hade kunnat önska. Stämplar därför ut nu. Hej.

en till favorit - Ebba Grön – We´re Only In It For The Drugs No.1

tisdag sjunde december

Jag har haft en extraordinärt rolig vecka so far. Faktiskt. Igår spelade P3 läskigt - men inte alls olyckligt - nog bara musik som jag har på någon av mina spotifylistor i flera timmar under dagen. Det var allt från Röyksopp och Fever Ray till Kent och Lasse W. Saknade dock, såklart, min kära Joakim Thåström. Men har hört att man inte kan få allt här i livet. Idag har jag varit allmänt störd, vilket alltid såklart är lika roligt. Höhö. Först kladdade jag ner mig på glöggflaskan och skulle beklaga mig för Joanna:

"- Åh, jag blir helt klöggig av.. HAHAHAHA... nej, jag menar att jag blir helt glöggig av kladdflaskan..."

Där någonstans gav jag upp försöket att göra mig förstådd (eller hörd över vrålet av hånskratt som dånade inifrån köket). Senare under dagen när jag försökte förklara att jag snytit mig så att jag blivit yr drog de slutsatsen att det var hjärnsubstans - inte något annat - jag blåst ut från kroppen och varnade mig så att jag inte skulle få en släng av Mozzarella (för förståelse av detta - läs inlägg från förra veckan).


Jag tror att jag dödade mina ben på gymmet idag, men det var det värt. Edorfinkickar likt de efter ett ordentligt benpass får man leta efter. Puss och gull.


Låten som beskriver min hjärnverksamhet allra bäst: Familjen – Det Snurrar I Min Skalle

måndag sjätte december

Jag är helt sjukt besatt i Om Black Jim, den är fantastisk. Jag är helt sjukt irriterad på min gitarr, vars a-sträng har gått av. Jag är helt sjukt förkyld, igen. Jag är helt sjukt trött också, sov nästan ingenting inatt. Snart har jag helt sjukt mycket träning, och som vanligt blir det väl en timmes spolande av isen. Sjukt ovärt egentligen. Jag har helt sjukt snygga ritningar på min rygg också, tack Tomas. Nu har jag sjukt bråttom, men den nyss ovannämnda låten är inte slut än så att lämna datorn ses som en omöjlighet för tillfället. Hej.

söndag femte december

Mot alla odds och säkert även allas förhoppningar (likaså mina kära föräldrars, vilkas avsikt helt garanterat var att golva mig med denna helg) överlevde jag Pajala. Dock är jag fortfarande förundrad över hur mycket mat man kan lyckas stoppa i sig (i princip bli matad med) på ynka 20 timmar, varav nästan hälften utspelade sig i drömmens värld.


Alltså helt seriöst. Vi kommer fram, vi äter. Och äter. Äter. Och äter lite till, under mordhot från min fars kära mor. Sen sova. Direkt man vaknar blir man skickad till matbordet för frukost, vilken såklart aldrig tar slut. En timme, en gröttalrik, femton mjölkglas och sex smörgåsar senare får man lämna bordet. Inte mätt och belåten - utan på gränsen till explosion. Skönt, tänker man då, jag behöver inte äta mer på flera dagar.


Ack så fel man kan ha. Tre timmar senare - kan tillägga att det var mitt i herrarnas spännande skidskyttelopp - klampar farmor in i vardagsrummet och vi skuttar (rullar vid det här laget) åter igen till bordet. Kött-jävla-soppa. I mängder of course. Hade nog varit magiskt tillfredsställande om man inte varit på gränsen till en uppstötningskaskad redan vid första tuggan.


Men sen fick man åka hem iallafall, efter ett godis-stop på konsum förstås.

Däckade totalt på hemvägen, matkoma (go figure), åkte sedan direkt för att se slutet på avgrundshockeyn som utspelades idag på Lombia ishall, körde en 40 min off-ice och lekte sedan ismaskin i en timme innan det var dax att fälla in vingarna och åka hem. Skrek ikapp lite med Thåström också. Vi är ett sånt underbart team, han och jag.


Ska gå och lägga mig nu, känner att dagen gjort sitt. Har till och med betalat både telefonräkningen, sportsclubsolningarna och även flyttat pengar lite hit och dit (har allvarligt talat ingen koll på vad jag håller på med). Anyhoo, imorgon är det måndag (nähä?). Godnatt.

lördag fjärde december

Det finns en anledning till att jag kallar min bästa vän för Monstret.

fredag tredje december

Fredag kväll. Klockan är 20:33. Petra, nitton år, sitter och läser om muskel- och ledstabilitet. Frivilligt. Imorgon åker hon till Pajala. Inte alls lika frivilligt.

Jag har jobbat mig hjärndöd idag (jag lovar, jag var inte det innan). Här får ni ett smakprov på den fenomenala icke-intelligens som tagit mig med storm idag.

M: Petra, är vattnet bytt?

Jag: Va?

M: Är vattnet bytt..?

Petra: Va? Är vattnet blött?

Oh no, she didn't!


En liten stund senare (diskussionen kretsar kring Åsa, hennes asienresa och magsjukor):

E: Tänk så får hon.. vad heter det där nu igen? (syftar på sjukdomen sarmonella)

Jag: Sån där mozzarella kanske?

Det är fan inte okej längre. Jag behöver låsas in.

det här, det är magi.


torsdag andra december

Jag sitter under två täcken, med både tränings- och mjukisbyxor och fleecetröja. Ändå fryser jag. Svin-jävla-kallt. Men man ska väl inte klaga, kolla på de stackars sörlänningarna som både har snökaos och köldchock. I tidningarna får de överlevnadstips. Det är ju nästan patetiskt, haha!

Det är december nu (no shit) och jag tänkte fördröja mitt gymmande litegrann idag. Ska kolla julkalendern (hej, det är jag som är petra, f10). Julkalendern som var så bra förut. De senaste åren har jag inte ens kollat och innan dess var det ju bara svammel. Nej, tacka vettja Greveholm.

Idag är det ishall ishall ishall som gäller efter jobbet. Som jag längtat! Nä, nu börjar ju julkalendern (tror jag?). Ska göra mig frukost och bänka mig framför teven. HEJ.

onsdag första december

Den går på repeat. Om och om igen. Det är enastående vad den där mannen kan. Thåström är min Gud, alla kategorier.
Thåström – Om Black Jim

RSS 2.0