, februari - tjugonio

, nu sitter vi i bilen påväg från tärnaby till sundsvall , vi har tävlat i tärna i två dagar , storslalom , i torsdags körde jag ur i första och idag gick förvä åket inte så bra , men andra desto bättre :-) nu kan jag inte skriva mer, puss och gull :)

, februari - tjugosex

jag har lite beslutsångest, antingen så ska jag sticka och springa nu på morron eller så är jag lat och springer inte alls, jag behöver ju verkligen springa, men jag är lat idag (liksom alla andra dagar) ;) nä, jag måste ut och göra det nu, eller snart, för jag har nyss ätit frukost, om jag sticker vid åtta och så springer jag inte så långt så är jag hemma innan halv nio, så duschar jag och allting och ja.. då hinner jag till skolan sen också, praktiskt. okej, jag behöver bara intala mig själv att jag måste också, jag är så seg ;b

idag måste jag börja packa, imorgon åker vi till Tärnaby, tävlar där i två dagar (FIS storslalom), sen åker vi till Sundsvall (1 Nationell GS+1 Nat. SL). sen åker jag hem med tåget upp till gränsen, är där måndag, tisdag, onsdag och ev. torsdag innan jag åker till åre (de andra åker direkt till åre från sundsvall). sen är det åre hela veckan efter sportlovet, sweet :) sen kommer nästan det bästa, det som gör att min Mars månad blir näst intill perfekt; endast fyra dagar i skolan och sen åker vi till sundsvall på torsdan igen :) YAY! och sen påsklov, fifajsiken vad härligt .

nä, om jag nu ska ta och pallra mig från datorn och göra någonting vettigt istället? yesbox, hejdå




jag har lite beslutsångest, antingen så ska jag sticka och springa nu på morron eller så är jag lat och springer inte alls, jag behöver ju verkligen springa, men jag är lat idag (liksom alla andra dagar) ;) nä, jag måste ut och göra det nu, eller snart, för jag har nyss ätit frukost, om jag sticker vid åtta och så springer jag inte så långt så är jag hemma innan halv nio, så duschar jag och allting och ja.. då hinner jag till skolan sen också, praktiskt. okej, jag behöver bara intala mig själv att jag måste också, jag är så seg ;b

idag måste jag börja packa, imorgon åker vi till Tärnaby, tävlar där i två dagar (FIS storslalom), sen åker vi till Sundsvall (1 Nationell GS+1 Nat. SL). sen åker jag hem med tåget upp till gränsen, är där måndag, tisdag, onsdag och ev. torsdag innan jag åker till åre (de andra åker direkt till åre från sundsvall). sen är det yngre junior sm i åre hela veckan efter sportlovet, sweet :) sen kommer nästan det bästa, det som gör att min Mars månad blir näst intill perfekt; endast fyra dagar i skolan och sen åker vi till sundsvall på torsdan igen :) YAY! och sen påsklov, fifajsiken vad härligt .

nä, om jag nu ska ta och pallra mig från datorn och göra någonting vettigt istället? yesbox, hejdå





22.20
gissa om jag var ute och sprang imorse? ........fel, jag var faktiskt ute :D, det blev ingen lång tur, sisådär tjugo minuter eller något. men jag känner mig lite halvstolt faktiskt, nu gäller det bara att komma igång som vanligt :)

och ja. imorgon åker vi, och vi kan ju samanfatta det hela såhär; jag har inte packat ännu. detta betyder att jag kommer få betydligt mindre sämn inatt än jag egentligen behöver. men jaja, jag sov efter skolan faktsikt, jag hade världens huvudvärk och när jag och tiddis skulle kolla på Hipp Hipp somnade jag och sov till middagen :) fast jag känner mig faktiskt trött ändå,men först måste Petris packa.

imorgon har vi bad, och jag tycker att det är så tråkigt, förut älskade jag det, förut älskade jag gympa överhuvudtaget. men nu... det är ju egentligen kul, men våra lektioner är inte kul. bläsh.

tillbaka till min packning, jag tänkte komma ner i min völkl-väska med alla saker, vilket inte borde vara omöjligt. det har gått förr. det blir så jobbigt med mycket packning. min plan är att resa med ryggsäck, väska och skidfodral. får väl se när den planen spricker, hoppas den håller (nu är jag negativ igen).

jag har kommit på att jag ska börja skriva träningsdagbok igen, men jag vill ha ett snyggt block att skriva i, och utbudet på snygga block, eller block överhuvutaget, är inte sådär överväldigande stort i Kiruna om jag säger så. Undra om vi kanske hinner springa lite på stan i Sundsvall, hope so, fast våra tränare kanske inte är så pigga på det . ;b

nu måstej jag verkligen packa, känner hur trörrheten sprider sig i mig ;b aja, godnatt folks

, februari - tjugofem

, idag blir det backen istället för lombia, känns lite surt, men det är nödvändigt, vi åker ju på onsdag och hinner därför inte träna då (logiskt?) ;b idag tänkte jag runna hem från backen, men jag vet inte, jag fick cp i benet på badet och det gör ont, kanske pinar mig iallafall, jag har inte sprungit på tre veckor.. jag är ett dåligt föredöme för mänskligheten.
aja, men nu ska det bli ändring på det, och fakiskt så har jag haft anledning till mitt lilla uppehåll, jag har varit sjuk och skadad, om man nu kan kalla det skadad. jag tycker att om man är skadad ska det vara ordenligt, så jag vet inte vad jag ska benämna mina benproblem med ;b aja, nu ska jag äta och sen upp i backen, jag skulle behöva plugga också, men jag tror att vi tar det en annan gång :) / P.


, februari - tjugofyra

oj, nu råkade jag radera hela skiten, jobbigt, så jag börkar väl om då ;b

HEJ! nu är jag hemma igen efter en helg i gränsen, och som vanligt vill man inte åka hem (hanna och vilda har fusk, de har tagit ledigt och åker hem först på tisdag, jag är avundsjuk!).
först så skulle alla människor i hela världen upp, men det slutade med att det bara blev jag och vilda (som nu har bytt namn från thulin till thelin, iaf enligt nsd ;b). men vi vet iaf hur man ska fördriva tiden på ett vettigt sätt, verkligen ;b nämen, jag tycker om dig vildis, det har jag gjort i fjorton (snart femton) år varenda serkund och minut :)
aja, imorse förljde jag med pappa upp på fjället klockan åtta (han jobbade). jag har för första gången varit in på "nypans kontor" (kanske inte världens vackraste syn) och så har jag sett den organiserade ordningen de har i förråden ;b vilda kom till backen vid tolv halv ett nångång och vi åkte tills vi blev till is, då stack vi in på lappis och åt mockarutor och varm choklad (vilken vi drack såklart ;b). sen var det ut och åka igen , sen stack jag till topp och vilda och hennes släkt och familj hem. när liftarna hade stängt åkte vi ner och sen åkte vi hem.

jag ha inhandlat ett gränsentshirt och en buff, jag ska köpa flera t-shirtar, de var skitsnygga :) aja, nu måste jag plugga matte ( vilket söndagsnöje!) puss&gull

, februari - tjugotvå

snart åker vi till gränsen, eller nu rättare sagt, jag och min minimi packning (en rygga och en pjäxbag) och pappa åker idag och mamma kommer imorn, skön kväll. vilda är redan där och det är kanonväder, det officiella snödjupet på SMHI är 98 cm, på gränsens hemsida 128, lite skillnad, men det gör ingenting, att det finns snö är det ju ingen tvekan om, okej, nu ska vi kila , tjingeling :9

, februari - tjugoett

hej hej, jag har en cp-böld i ögat (eller nåt sånt;b) och det är rött svullet och gör ont, skabbigt. och jag vill att det ska gå bort NU, för jag är ful(are än vanligt iallafall).
imorgon åker jag till gränsen, love love love, I guess it will be very funny ;) och jag tror att det har snöat hyfsat mycket, eller pappa ringde och pratade med en av sina venner och han sa att det inte är så mycket snö längst ner på baksidan., men vad ska jag där och göra? eller jo, men man åker ju inte så mycket där. jag måste nog springa ihelg också, för jag hostar inte mer (wow, redan?)
just nu håller jag på att sätta in musik på datorn, är på sista ebbagrön låten nu, ska byta cd... haha , nu blev det imperiet, jag känner mig lite freakad idag.
och idag efter matten så jagade jag tiddis med en uppstoppad fågel och hackade hnne i huvet med den, och så sprang vi ut genom dörren och där satt en massa folk, smidigt, där står jag med en stackars liten fågel och tiddis sprang iväg ;b pinsamt, jag är inte normal, så jag får väl leva med det i guess , haha, men nu ska jag fortsätta med mitt musikinsättande och sen ska jag nog äta, ev. sticka till backen och valla mina friåkningsskidor och sen till lombia och träna, planerat och klart in i den minsta detalj, right? :)
gränsen gränsen gränsen! ;)

, februari - tjugo

jag har egentligen massa att göra, igår tyckte jag att jag var hyfsat med i matchen, men det visade sig att så var inte fallet ;b jag låg efter i matten (pga av ett missförstånd från min sida.. sällan ;b) , hade glömt samhällsprovet och glömde ta med mig frukt så jag fick svälta på lombia, vilket gjorde att jag hade lust att pina mina kids på isen, fast istället tog de själva över träningen, astrid slog skallen, hanna hade snabblektioner med de andra och så ville alla hoppa olika saker, jag var mest trött men stod och skrek där som vanligt, ganska rogivande faktiskt. fast jag frös som ett psyk för jag hade glömt tröjan, men sen kom jag på att jag hade kunnat ha tröjan jag hade under jackan på gympan, men så långt räckte inte intelligensen idag, förrän efteråt ;b

sen ´harj ag varit i backen och vi hade storslalom, fast det var väl nånting mittemellan GS och SG , roligare än vanlig storslalom iaf :) (GS=storslalom, SG=super-g) sen efter slalomen hade vi typ möte om tärnaby-sundsvallresan och sen bar det iväg tillbaka ner till ishallen :)

redan när ingela kom in i omklädningsrummet såg man på henne att nånting var galet, eller hon såg ut så som hon brukar se ut när hon tänker pina oss ;b vilket var helt sant, vi hade hopptest, först kändes det lugnt när hon skrev upp alla hoppen i tabellen , men sen när vi insåg att hon hade tänkt att jag sanna och elin skulle hoppa allt i kombination, alltså med två hopp i rad, blev vi lite småledsna ;b det blev lite fiasko för min del, men så är det ju vissa dagar, nu skulle jag verkligen behöva plugga på samhällsprovet (vi flyttade det till imorn ist) och sova såklart. tjingeling


, februari - nitton

jag känner att jag kommer mer och mer ikapp mig själv nu faktiskt, jag vet vilket datum det är och jag ligger inte efter med något skolarbete, det är chill, idag har vi haft en lektion, tyska, och vi hade prov vilket också gick hyfsat tror jag iallafall :) imorse var jag inte i fas, jag var först mycket tidig, vaknade halv åtta och började tjugo i elva, men jag bara segade och det så jag missade bussen och fick springa halva vägen till skolan, lagom trött kom jag in i klassrummet, precis i tid, kanske möjligtvis lite försent, men det räknas inte . ;b sen har jag gått hem, mycket krävande måste jag säga, jag har ingen lust att gå mer idag, men jag antar att det är oifrånkomligt ;b jaja , nu ska jag umgås med min laserkvinna Tiddis och sen så blir det träning och så tänkte jag övertala pappa att jag får åka till lombia sen ikväll också, one can only hope :) jag fick kläder från HM igår också, en kofta och ett linne, en t-shirt och en tunika tror jag :) såå.. nu väntar jag på tiddis och sen får vi se vad som händer, hej



image12

, att åka bil

Hej , nu sitter jag och sitter i bilen . Har varit och tävlat i edsbyn och järvsö , har inte gått bra , pinsamt sakta faktiskt , och idag är den enda dan jag lyckats komma ner två åk, jättebra backar och underlag från till idag då det var för mjukt , men men . Jag blir fortfarande irriterad på mig själv , tänk så hade jag åkt som på träning , vad bra det hade gått . Men hit tänker jag åka nästa år också ;) kommer väl hem nångång i natt , och vi har in skridskor imorn, måste montera skrillor :( puss&gull /pe

, februari - fjorton

idag är det alla hjärtans dag, ganska meningslöst för mig, eftersom jag inte har något hjärta, eller det är ju klart att jag har men äsch ;b jag ska hur som helst sitta i en bil med min papa och mama och åka till järvsö, vad skönt det hade varit att flyga. men men, det är långt och jag hade behövt internet, så att jag inte dör av tristess. men min papi sa idag att vi ska köpa ett trådlöst sak, yippie (:

vi hade prov idag, jag har bara varit på en lektion eftersom vi ska åka , snart, men jag måste skriva klart svenskan . jeppjepp, nästa helg blir det gränsen :) / Tjing


image10

, februari - tretton

goddag, jag är glad, eller jag blev glad, för det är snöstorm, eller här är det väl mest storm och en massa snö som yr omkring, men i Gränsen är det storm, snöstorm eller vad man nu vill kalla det, kollade på webcameran, man såg ingenting :D åh, låt det snöa fram till nästa helg, hej älsklingsställe :) älsklingssnö, och jag är bara allmänt lycklig. Igår när jag skulle sova var jag olycklig, för jag trodde att det aldrig mer skulle snöa, jag fick för mig det iaf, men august sa att det har snöat hela natten :) fast nu slutade vinden, konstigt, då kanske det blir backen ikväll i alla fall, jobbigt, men jag ska ju och tävla till helgen så.. och jag får vara ledig halva tor + fredag :) fetttnice alltså, men jag måste ju jobba hemma en massa, jobbigt. och tänk SM, då är det en hel vecka borta. cheeses. jaja, men nu ska jag snart till lombia och träna kidsen, eller grupp 2, men kidsen låter mycket roligare.

jag ska förresten sluta fika, på tre dar har jag och tiddis varit och fikat tre gånger, nej, slutfikat för min del, en gång i veckan får jag fika, jag får väl ta med mig frukt till skolan eller nåt, för skolmat och jag är inte direkt bessstisar. nejnej, hej¨hej



kl.18.40

jag hade faktiskt glömt att jag redan skivit blogg idag, det blev inte backen, typ storm ute, ser ut som att lyktstolpen utanför mitt fönster håller på att välta ;b men det är ju som sagt bra att det är dåligt väder här, för det är ännu värre i gränsen :) jag har tjatat om gränsen alltför länge nu, ska kanske sluta med det ;p
snart ska jag börja packa , det hade inte riktigt kopplat att det är imorgon vi åker och tävlar, och jag hade ingen tanke på att börja packa, men nu har jag varit duktig och skrivit en lista på allt som ska med iaf :) och nu ska jag nog skrida till verket faktiskt :) hejs,

jag måste skaffa mig trådlöst bredband så att jag kan ta med datorn på tävlingarna, men jag behöver en liten dator att ta med mig, min är så stor, trots att det är en bärbar. klumpigt!

, februari - elva

jahapp, jag tror att jag håller på att bli sjuk, det var skitvarmt hemma så jag öppnade fönstret, nu är det inte lika varmt längre. men det hör inte till saken kom jag på, det känns iallafall som att jag har feber, läbbigt, och dåligt eftersom jag ska till Järvsö och tävla ihelgen, det är långt dit, och jag vet inte var det ligger ;D haha  ,

jag är hungrig, snart får de faktiskt ta och börja servera MAT och inte nånting som nästan liknar mat i skolan, annars kommer jag bli galen, och ruinerad (eftersom jag och tiddis pga matbrist dras till safari oftare och oftare, haha).

fast annars åker jag till gränsen, om jag inte blir sjjuk alltså. Och jag kollade tävlingsschemat idag, LEDIG NÄSTA HELG! :D vilket betyder gränsen , hoppas att det har kommit mer snö, det är deprimerande lite snö i gränsen just nu. om det inte kommer snö kommer säsongen inte att bli lång. och det ä inte bra för oss slalomåkare vars tävlingar slutar i slutet på april. jag ska bli miljömedveten, kanske, men tänk om snön försvinner, jag tänker flytta till typ grönland då. jag klarar mig inte utan vinter, det gör jag inte.

men men, jag har en massa skoljobb, och jag ids inte och det är jobbigt. blä, nu måste jag iallafall plugga. tjing

, premiär :)

jag åkte upp till gränsen, tävla var ju bara att glömma, har inte lunnat träna på hela veckan och rovaniemibacken kräver förberedelse om man ska få ut något av den. jag ångrar absolut inte att jag åkte till gränsen iaf ;)

jag och mami kom dit ganska sent på fredag, och vi stack till baren och tog varsinn barburgare med Ankan och Julia, Julia ska praoa där till och med torsdag, fettnice. det var askul när jag och tiddis praoade på fjället i åttan, sköna gubbar detdär ;b men iaf, sen gick jag till mariepigg och vilda och vi gjorde typ ingenting ;b sen följde vilis mig hem en bit och jag gick sista biten själv i mörkret, måste skaffa mig en bodyguard så jag slipper gå ensam ;b

på lördan var vi sega ut i backen, och när vi väl kom dit så var det skitjävla lång kö till liftkcortskassan, jag skyller våran seghet på min mama, lättast att skylla allt på henne när man redan har börjat, right? men vi beehöde inga liftkort för Åkerlund var seg så vi åkte upp, inte mamma kanske men jag och vilda och dom. träffade carl också för den delen.

det var kallt kallt jättekallt i backen, men vi åkte till fyra iallafall, tog en sväng med carl och c/o i keps-sommarstigen också :) måste säga att man känner sig lite underlägsen när de åker och hoppar och vågar en massa saker, men vänta bara grabs, snart är det jag som är kung ;b

sen var det afterski med vilda , massa folk, och sen gick vi ner till dom och åt och kollade på äckel-melodifestivalen, det är dåligt egentligen, bara han Luuk och Gustavsson-människan som var roliga att kolla på. och så var det nån dansbandsgubbe som gick vidare, och hon amy diamond eller hur det nu stavas. vi tänkte först ta en sväng till katterjåkk och kolla hur de mådde därborta, men vi ides inte, dessutom blev vilda eronende av snowboardspelet på Linus mammas mobil och Linus satt och spelade SSX3 på sin sån där sak ;b

sen skulle linus och vilda följa mig en bit hem, då mötte vi carl carl sebbe och sonny , de mådde jättefint ;b vi föjde dom upp till hotellet för att se om deras mission impossible skulle funka, det gjorde det inte såklart. först stack linus och vilda och efter ett tag var jag tvungen att fly också . på hemvägen hade jag en full norrman efter mig så jag var tvungen att ringa tiddis och prata i tjugo minuter typ ;b när jag kom till katterjåkk duschade jag och kom väl i säng vid tre nångång.


image9




idag vaknade jag först vid åtta, men det var så varmt, är säker på att mamma försökte gasa ihjäl mig eller nåt (inte) , så jag somande om och vaknade nio. jag åt frukost, gjorde mig klar och så åkte vi och hämtade vildis och linus, och sen åkte vi upp i backen. det var varmare än i lördags, men det blåste, så fjället var tvungen att stänga vid tolv.

vi gick hem och så gick vi ut på isen , där var c,c,s och s och körde skoter och tolkade med kälke, jag och vildis gick med på att åka ett varv och vi ramlade bara av en gång. sen satte vi oss och kollade på dom när de höll på och nördade sig. ganska intressant, sonny mosade sebbe och sig själv. sen när vi skulle hem skulle jag och carl sitta på kälken, sonny och vilda på en skoter och sebbe och calle på en annan. men jag ramlde av typ efter tio meter och fick sitta bakom calle och sabastian ist. det var lite småtrångt ;b sen hände inte så mycket, vi gick hem, upp till grönan och åt och sen åkte jag med linus och ulla hem, jag somnade efter abisko och vaknade i kiruna, jag kommer verkligen vara trött ikväll, not Tur att vi har lite sovmorgon imorgon.

nu ska jag kolla på andra avenyn och sen ja.. försöka sova, applåder till den som idats läsa allt dethär, vilket är högst otroligt men iaf :)




, februari, fem

Jag sitter och försöker hitta fartdräkter, men inte då, jag hittar verkligen ingenting! och jag vill ju liksom inte ha en ful en, för jag kommer säkert vara tvungen att ha den länge.bläsh! Jag ska säga till papi att han får ringa till Tom eller nåt och fråga. jag behöver verkligen en ny, för min har inga skydd och det gör förjävligt ont i storslalom, sådetså!



och min hosta har inte gått bort ännu, jag började hosta för typ en och en halv vecka sen, och det går som sagt inte bort, jag får inte springa heller förrän hostan är väck, fast nu kan jag inte springa förrän mina smalben har tillfrisknat, jag kunde åka skridskor igår, men inte jogga till uppvärmning, förbättring från i förrgår iallafall,då kunde jag ju inte ens gå utan att det gjorde jätteont. applåder!

idag har jag tre lektioner varav en tyska (blä!), en kemi och en samhälls, ganska skönt, sen ska jag ta en sväng på staden och köpa någonting kul, nej justja, jag skulle fota mig till mitt nya leg. Mitt andra försvann ju i Lycksele, eller ja... ;)



jag bara skrattar i skolan, det är helt hysteriskt, alla andra måste tycka att jag har skitirriterande, men jag kan verkligen inte sluta , det är sjukt! nej, jag ska bli allvarlig och dyster , haha det kommer aldrig gå :p och på allt har de börjat kalla mig Doris, eller Viktor och Jocke iaf, men det räcker för att jag ska börja svara om någon tilltalar mig som "Doris" , hojja ;D



nu ska jag plugga matte, vi har prov på torsdag och jag kommer få IG om jag inte kan nånting (nähä? ;b). hejs





image8

, februari, fyra

ja, om några dagar är det gränsenpremiär :) och jag kanske ska dit, eller om jag kan stå i pjäxor och har hunnit träna en träning innan helgen åker jag till rovaniemi och tävlar, men annars kommer jag nog upp och är litegrann, antagligen kan jag imte åka skidor , men jaja..

jag vill ha "fashion against aids-kläder" från HM, tycker att det är skitsnygga, undra om de finns på hm i lule? ;D hope so, jag vill åka någonstans, SHOPPA SHOPPA SHOPPA! samtidigt så pratas det om klassfest, men det går ju inte nu ihelg egentligen, det är ju premiär ! ;) fast, jag och elin är inte ledig en enda helg fram till april, eller slutet på påsklovet , shit alltså. men jag älskar slalom, <3 , kommer sakna konståkningen bara, that's all.


image7

, hej snö :)

nu snöar det, det känns som att det inte har snöat nånting i vinter, vi har iallafall inte mycket snö, inte jämfört med var vi brukar ha, det är dåligt. jag tror att det är växthueffekten, helt klart, snön kommer försvinna och jag tänker flytta till typ grönland ;D  om det blir så alltså , bara jag får ha snö och vinter, till solen kan man ju åka, det är  vintern som är viktigast  ;) Snart ska jag iallafall till backen och träna, fast det blir nog inte så mycket träning idag, det är så mycket nysnö så vi kan nogi nte sättav bana,men det blir väl mina Karma idag, det var längesen. jag längtar till gränsen, och jag kan inte åka dit på premiären, ska till rovaniemi och tävla ist, iofs hinner jag ju vara i gränsen sen, till typ påsklovet, eller jag hinner vara där några dagar på sportlovet också. och sen har jag ju typ nästan hela april och maj :) usch , jag har en massa matte att göra, och en svenska filmrecension att skriva, jobbigt! bläsh, nu ska jag ta och göra mig iordning ;D tjing


RSS 2.0