Jun. 22, 2013

Firar midsommar i Piteå och försöker göra så lite som möjligt. Jag och bästa vän är just för tillfället sjukt sociala då vi ligger och trycker i varsin stuga, på två olika tomter dessutom. Det här är kvalitetsumgänge mina vänner, i sann Mathilda & Petra-anda.

Egentligen tror jag att vi hade lite utgångsplaner idag, men halsont, pensionärssyndrom och soffan (vi har ju godis) har lagt allt på is litegrann. Hehe. Men nästa helg är det ju faktiskt Kirunafestivalen, att orka genom den känns som en större prio för tillfället.

Nu ska jag faktiskt försöka vara lite social. Kan ju vara kul det också ;)


Jun. 20, 2013

Ledigveckan går lika fort som vanligt, drog dessutom ett 14h-skift på jobbet igår. Har världens stördaste dygnsrytm just nu också och är lite imponerad över att jag lyckats sova till kl 5 imorse.

Har fått börja köra igång lite lätt med träningen nu. Lyckades haihjäl mig igår morse innan jobbet med frivändningspasset från helvetet jag brukar köra ibland. Kanske inte det här som kallas mjukstart, vad vet jag?

Idag ska jag iaf vara ledig, smygträna lite och sen styra mot Piteå och midsommar. Inte helt fel. Tjao.

Död säl igår efter träningen. Fresh...


i fickis kan ingen höra dig skrika

Fickis. Klockan är 04:02 och jag är här igen. Lagom taggad inför de två timmar jag har kvar av dagens skift, två timmar jag ska spendera här i min ensamhet. Igår fördrev jag tiden med att hjula fram och tillbaka längs banden. Kan meddela att man blir yr. Och att det är lätt att telefonen ramlar ut ur fickan och går i tusen bitar på plåtgolvet. Riskanalys, enligt konstens alla regler, till förmån för nästkommande hjulare.
 
Har länge haft planer på att göra en "How to överleva Fickis-bok". Fickis har drivit mer än en sovringsverkare till vansinne, ett sånt ställe där den totala avsaknaden av kontakt med yttervärlden gör att man blir lite lätt sinnesrubbad efter ett tag (mer sinnesrubbad än vanligt iallafall). Har en stark misstanke att något ont vilar här i ensamheten, bland banden och skroten. Som Bob i Twin Peaks ungefär, för er som är insatta. Skämt å sido, men ändå. Här på nätterna måste man sysselsätta sig med saker, hjula till exempel. Andra föreslagna aktiviteter kan vara att räkna steg  mellan det första och sista bandet i byggnaden (326 av mina fotlängder långt är det, haha), åka skrotlåda med telfer-lyften alternativt med truck, spela yatzy eller harpan på datorn eller läsa gamla Slitz-tidningar som någon halvkåt arbetare tagit med sig för många år sen (Slitz är för övrigt den mest skrattretande tidning jag någonsin öppnat). Överlevnadstips, som sagt.
 
Nu har jag ett skrot att plocka, innan jag får gå tillbaka till denna kära kur och bättra på bullerskadorna alla vibrationer orsakar i mitt huvud.
 
Ljuvligt.
 
 
 

lalalalalala

Håller på med den här årliga inlärningen av all skitmusik man brukar tvingas uthärda somrarna i ända och ändå behöver ha lite koll på för diverse allsång och musiktävlingar som brukar dyka upp när man är på galej. Hjälper inte hur full man är - man kan ändå inte sjunga med om man inte kan texten. Hehe. Har dessutom upptäckt bästa verktyget för denna research: NRJ. Hit music only. Musiksverige har ju fel på hörseln. Och stackarna som jobbar på den där kanalen måste ju bli fullständigt hjärntvättade, samma låtar - om och om igen. 45 minuter varje timme. Sen lite underbar reklam. Hade nog hoppat från något högt.
 
Nog om det. Jag jobbar såklart, 31 timmar och 4 minuter kvar till ledigvecka.
Tjao.

I was walking down the street with my chains tied up to my feet

Jag hade nio dagar ledigt här för nån vecka sen. Fick lite mersmak, hade velat ha semester. Tyvärr figurerar man ju dels som "ordinarie-vikare" och dels som sommarslav här på Sovringsverket så roligare än ledigveckor ska man tydligen inte ha det så här tidigt i livet. Å andra sidan är det inte fy skam det heller.  
 
Det är kallt ute, jag har fortfarande träningsförbud, min lägenhet ser ut som skit och jag ids inte göra någonting åt det. Hade behövt en liten husnisse som fixar allt sånt där tråkigt.
 
Angående träningsförbudet är det nog inte upphävandet av detta så långt borta. Trodde till och med att det var här idag när Martin sa "Jag tror att du kanske kan testa springa nu..". Jag gjorde volter och jublade inombords innan han fortsatte ".. kanske en 40-50 meter när du är ute och promenerar". Ska vi försöka vända det här till något positivt (jobbar stenhårt på sådant nuförtiden) så lär jag ju inte behöva duscha efteråt.
 
Nu ska jag återvända till min malm. Så kul vi ska ha.
 
HEJ.

HEJ

Helgerna går så djävulusiskt fort ibland. Denna har fladdrat förbi i 190 knyck, minst! Har inte gjort desto mer, har träningsförbud pga överansträngning igen (att jag aldrig lär mig) så har spenderat helgen i ett sjukligt rastlöst tillstånd, förutom idag då jag legat i sängen till klockan fyra. Behövdes tydligen (kan även ha berott på att vi hade lite reunion med hemflugna kompisar och var ute och slarvade igår.. hehe).
 
Just nu sitter jag och bråkar med musik som jag håller på att klippa ihop till en av mina konståkare. Det där med att skjuta på grejer tills det är panik - det är jag bra på. En till av mina starka - dock kanske lite mindre önskade - kvaliteter.
 
Har även försökt att poppa popcorn och fyllt mammas lägenhet med en mycket trivsam röklukt som förhoppningsvis hinner försvinna tills hon återvänder till Kiruna i början på veckan. Hehe. Kul att man är så bra på allt. Största begåvningen norr om polcirkeln.
 
Ska bråka lite mer nu, sen fortsätta mitt eviga nötande av Twin Peaks - mycket möjligt världens konstigaste serie. Nattvecka med start imorgon väntar också, längtar väl lite sisådär mycket till den. Hej.
 
 

RSS 2.0