Det drar igång igen

Det största fylleslaget norr om polcirkeln, Kirunafestivalen. Det är då Kirunaborna tar ut allt de har. Med undantag för LKAB:s personal- och jubileumsfester där det serveras fri alkohol, där kärringarna slåss på bron ute i vinternatten och de anställda har sex i stadshusets blomrabatter. Det är nu, under festivalen, som vi kryper ut ur våra små hålor, dricker femton liter öl vardera och kan därefter äntligen umgås. Som vi längtat. Och innan man vet ordet av har det blivit söndag och allting är som vanligt igen. Dött. Tyst. Otrevligt. Men för all del, jag har ju mitt gruvdamm.

Nu sova

tisdag tjugonionde juni

Möjligtvis kan detta vara den mest händelserika dagen på länge, och ändå har det inte skett särskilt mycket.

Jag har varit på fallskyddskurs och kastat mig ner i ett hål med sele. Eller ja. Jag kastade mig - ångrade mig - tog tag i repet och stoppade fallet. Där hängde jag och dinglade och lyckades att med vissa svårigheter pga extrema skrattattacker dra mig upp istället. Mina kurskamrater tyckte inte jag var riktigt frisk. I och med detta kom jag på en grej; jag har ingenting emot höjder, bara jag inte behöver färdas vertikalt och väldigt snabbt mellan dem.

Sen så har min hjälm fastnat i en godisautomat. Och det var inte jag som försökte stjäla godis ut åbäket utan det försökte sno min hjälm. The truth and nothing but the truth. 

Nu ska jag tänka bort min magvärk och gå till sportsclub.  


måndag tjugoåttonde juni

Jag sitter i min säng, framför mig har jag massa böcker om konditionsträning och muskelutveckling, hälsa och såndär. Jag blev lite manisk och fick någon konstig instinkt att börja arbeta - plugga, typ göra nåt slags... alltså jag vet inte. Vad fan är detta? Sen kom jag på att det är helt okej, om det är något man är intresserad av. Eller hur? (Kom igen, jag försöker verkligen övertyga mig själv här) Eller börjar jag verkligen bli helt insane? Näe, inte jag inte. Dock blev jag totalt nördstämplad idag av underjordspojkarna när Joel ropade ut mitt enorma missbruksläsande av Harry Potter-böckerna. Mannen har bara ställt till med odugligheter idag, han fyllde min talrik med (äcklig) sallad så jag inte fick plats med (den ännu äckligare) maten, sen tvingade han på mig en gasmask och sa att jag var ful. Trevlig kille.

Hur som helst, imorgon ska jag först jobba och sen på utbildning, sen träna och sen sova. Känns helt ok. Slipper ju Fjollen (joels nya smeknamn) iallafall.


söndag tjugosjunde juni

Jag är så fruktansvärt bitter. Varför är jag det? Jag har ingenting snällt att säga om någon eller någonting överhuvudtaget längre, jag är less på allt och alla och vill helst bara sitta ensam och spy galla över denna fula äckliga värld jag råkar befinna mig i (tror starkt att jag har mitt ursprung på något bättre, gladare och vackrare ställe).

Nä, jag ska äta thai och invänta morgondagen. Nu är jag (näst intill) 100% frisk och ska träna som en jävla blådåre den här veckan. Jag behöver en fet edorfinkick nu. Edorfinist, javisst!

So long, suckers

licenserad traversförare

Jag säger ingenting mer utan åker till Gränsen och kör lift i fyra dagar. Yäh.


ta mig härifrån. nu.

Jag har kommit på en sak. Kiruna. Det är aldrig sådär lagom mys-kallt i den här jävla staden. Det är alltid kallt. Bara kallt. Det går inte att bekämpa kylan på något sätt. Jag som vill sitta ute och gilla, med tjocka tröjor, mössa och lovikkavantar (jag har gett upp det där med sommarvärme och drömmer istället om någorlunda söder-hösterväder). Bara det hade varit lite lagom kallt och inte arktisk köld.

Men nä. Det passar sig inte.


tisdag tjugoandra juni

Helgen passerade, som i trans. När vi gick av skiftet på söndag kväll hade jag absolut ingen aning om vilken dag det var, vad klockan var och om jag skulle tillbaka till jobbet dagen efter. Trötthet. Övertrötthetsskrattattacker (långt ord) i bussen påväg ner. Det gjorde min dag, lite halvt.

Igår, trots en himla massa timmars sömn, var jag fortfarande lika trött. Det var utbildning på Folkets Hus, och jag måste säga att stolarna där är alldeles för sköna för att man ska hålla sig vid medvetande.

Sen fika hos ett bittert födelsedagsbarn och fortsatta övertrötthetsattacker från min sida. Efter det cyklade jag hem på mammas livsfarliga cykel och åkte sedan till the Öskog residence för en härlig middag och rätt många skratt där också.

Sen var jag trött. Sen sov jag. Jag sov så hårt att jag inte ens kommer ihåg att jag stängt av väckarklockan imorse. Tur att jag är ledig iallafall.

Nu är jag less på min förkyldning igen (nej den är inte borta) och ska ge gymmet ett nytt försök och hoppas på det bästa (mina tre träningspass i början av förra veckan drog liksom igång förkyldningen på nytt).


lördag nittonde juni

Kiruna Sovringsverk.

Stort.
Mörkt.
Dammigt.

Min orienteringsförmåga är inte hög kan jag säga. Lyckas jag ta mig till ett ställe vet jag sällan hur jag tar mig därifrån. Har gått vilse ca sjutusen gånger idag. Har även grillat hamburgare i verkstaden under en svetsfläkt och suttit på en enorm magnet. Och ett x-antal koppar kaffe har slunkit (böjning?) ner, har börjat förstå vad det här jobbet går ut på (märk väl att kaffet är gratis). Bara man är lite smutsig och less på livet smälter man in i mängden på en gång. Dirty Petris. Ha lite överseende med mig, jag har jobbat i tolv timmar.

Träffade två välkända ansikten (trots smutsen) idag på bussen, både Johannis och en flaxande Ö(h)rn hade jag som sällskap (förutom mitt skiftlag då förstås). De litar inte heller på mitt lokalsinne, förstår inte vad det icke-förtroendet kommer ifrån (jag har helt enkelt kännt ovannämnda för länge, dags att klippa banden och rulla vidare).

Nä, chips och sen sängen. Det är en fin melodi. Imorgon, 06:00, sätter tolvtimmarskift # 2 igång.


här har jag hängt och plockat skrot och varit tuff idag. detni.


fredag artonde juni

Jag är så kär i nya iPhone 4 att jag tror att jag vill gifta mig med den.

Idag fyller Ida år, grattis.

Och idag har jag mitt första riktiga skift. Coolt.

Hej

drop it like it's hot

Har jag sagt det förresten? Nu är jag en het arbetare också (nej, jag har inte skönhetsopererat mig).

Hetarbetare - Het arbetare.

Ibland kan särskrivning göra susen. Jag som hatar särskrivning (får överväga om det kanske är någonting att använda sig av i framtiden).


störningsmoment i vardagen

Jag klarar inte av människor som inte alls visar några tecken på att ha begåvats med ens en gnutta hjärnkapcitet. Människor som inte förstår eller uppskattar ironi ligger inte heller högt upp på listan kan jag meddela. Jag kan inte leva och verka bland såna människor, tror att det för det första beror på att allting jag säger är antingen nedlåtande, dumt eller sarkastiskt och för det andra för att jag är så fruktansvärt intelligent. Jag är ganska hemsk när allt kommer omkring.

Just nu är jag extra elak eftersom jag inte kan träna ordentligt. Det är så illa att jag nästan börjar säga elaka saker till mig själv i min ensamhet.

Nu sitter jag och kollar OC och kan inte andas. Hej igen, kära förkyldning.


onsdag sextonde juni

Att sitta och äta päron i skolskenet för 150 svenska riksdaler i timmen är inte fy skam. Om jag får säga det själv.

Träningsvärken är total,
och febern påväg tillbaka.
Jag har inte fått kläm på det där med mjukstart.
Inte riktigt.


tisdag femtonde juni

Voi satana, som vi säger på LKAB.

Mitt benpass igår var inte nådigt, något mitt överkroppspass idag inte heller var. Den redan brutala träningsvärken i benen håller på att få tillskott av ett par armar som mest troligt kommer hänga lealösa och slänga längs min kropp imorgon. Bra där.

Klockan är 18.20, om 2 h och 40 minuter kan jag med all rätt krypa till kojs. Bara någon kunde släcka den där förbannade midnattssolen.

yäh.


try to kill it all away..

.. but I remember everything


En till i kategorin "Världens finaste låtar"

måndag fjortonde juni

Från klockan 07:00 till 09:40 hann vi bli bjudna på kaffe tre gånger. Hej LKAB.

Gruvarbetare. Ja, det känns konstigt - men skönt. Skönt att ha ett jobb, och kanske framförallt skönt att ha ett jobb vilket inte innefattar en massa springande i trappor, övertrevligt beteende och disk. Skönt att gå omkring i arbetskläder och vara smutsig hela sommaren.

Nyss hemkommen, min nyckelknippa har gått upp i rök vilket gör min cykel, skåpen till lombia samt ytterdörren väldigt oåtkomliga. Men den borde komma fram någonstans, någongång. Ibland måste man ju ha tur. Ibland måste man få någonting bra. 

Nu ska jag gå (i avsaknad av cykel) till Sportsclub och träna för första gången på en vecka. Tack kära förkyldning, nu kommer jag vara på bottnarnas djupaste botten.  

HEJ

& Mandy, distansförhållande känns lite jobbigt men ändå uthärdligt. Sedan tycker jag att vi skaffar ett kollektiv någostans när vi inte längre är bundna till våra respektive orter.


lördag tolfte juni

Jag har som inte riktigt kopplat det här ännu. Det är över nu, över. Mina MSP3:or är inte mina MSP3:or längre, vi är löst fladdrande själar istället. Skol-lösa. Fast med en himla massa framtid för våra fötter. Det är nu världen väntar på oss, litegrann iallafall. Har inte bestämt mig om jag föredrar världen eller den trygga atmosfären med mina classmates runt omkring mig ännu, det återstår att se.

Hur som helst blev det ett hejdundrandes långt firande igår. Att vakna upp med feber och huvudvärk, att starta dagen med champagne och jordgubbar, att gråta i kyrkan, att åka lastbilsflak och skrika halsen av sig, att dras med långlivade gäster och inte få sova för att sedan dra igång igen med dunder och brak. Att ta studenten helt enkelt. Jag gillare.

Mina fötter värker kriminellt mycket, ikväll blir det converse eller tygskor - det är då ett som är säkert.














torsdag tionde juni

Jag kan säga att man snarare underhåller än botar feber om man är vaken nästan 40 timmar i sträck, går utomhus utan jacka och till råga på allt inte får i sig någon mat på hela dagen. Just nu känns det som att jag inte kommer ha så kul på stundenten imorgon.

Ska iallafall dra mig ner till LKAB idag för fotografering till något passerkort, jag är rätt så cool trots att jag har feber.

yeahmama

jag känner att den här dagen kan bli lite lätt hysterisk

Jag drog en A1:a. Jag måste röra på mig, om än knappt. Dock dog mina luftrör, men kortisonspray och luftrörsvidgande kirrar biffen.

Antar att det är lönlöst att lägga sig i sängen, då kommer jag väl somna och sova bort hela dan, vilket hade varit väldigt olyckligt då jag har en massa att göra.

Jag tror att jag behöver Gränsen. Men det vankas som sagt student, och jobb. Är det bra väder min första ledigvecka, då gittar jag. Dirr.

Såhär ser det iallafall ut right now i paradiset


onsdag nionde juni

Jag har sovit tjugo minuter inatt. Tjugo minuter! Jag kan inte somna, vanligtvis slocknar jag direkt när jag lägger huvudet på kudden och sover mina åtta timmar. Men nä, det passar sig visst inte.

Nu har jag läst ut sjunde boken också. Jag fällde en och annan tår kan jag meddela. Jag undrar om denna snabba avverkning av böcker kan ha rubbat min sömn eller om det är för att jag inte kunnat träna på tre dagar som helt enkelt gjort mig rastlös. Jobbigt är det iallafall, jag uppskattar sömnen mer och mer, en stund av verklighetsflykt. Det tycker jag är trevligt.

Jag och Monstret funderade på Luleå idag, men jag kommer försätta oss i livsfara om jag ska köra bil, känns inte som någon vidare bra idé. Får väl se vad som händer och sker.

tisdag åttonde juni

Min livslust har inte kommit tillbaka ännu. Insåg till mitt stora förtret att jag lyckades läsa ut HP 6 på två dagar, jag som tänkte spara lite på det goda. Vaknade även upp med en igentäppt hals, feber och huvudvärk. Jag knaprar ipren och bafucin, samt knarkar lite luftrörsvidgande astmaspray och kortison. Livet är bra roligt. Ikväll har vi middag med klassen @ Stina Björnström. Får se hur det blir med den, men jag mår redan lite bättre, så det är nog ingen fara.

Det mest irriterande är att jag inte kan träna. Det gör mig olyckligare än allting annat, och märk väl att allt annat just nu också gör mig antingen förbannad eller ledsen.

Äh, ha en förjävlig dag.

landet i väst

Gjorde oss inte mycket klokare faktiskt. Vi kom hem nästan lika tomhänta som vi for dit, iallafall utan studentklänningar - vilket var huvudmålet för resan. De två delmålen; pizza och soft-is, hann vi såklart med. Men det var stor brist på vita klänningar. Plus en hel del skratt i bagaget, det tycker jag är trevligt.

Nu vill jag sova. Jag är less på livet, fortfarande.

måndag sjunde juni

Jag, två vänner och en bok drar till Narvik. Vi vill inte vara kvar i den här gudsförgätna hålan. Dessutom har jag typ feber.

Fuck off


äh, ni är guld värda


plus att ni kan lägga till italienskan, hon är ganska fin hon också även fast hon inte behagade att närvara vid fototillfället

söndag sjätte juni

1000 sidor bok på mindre än en vecka med ett par ögon vars glasögon är sönder är ingenting jag rekommenderar. Huvudvärk, plus nackspärr. Det är vad man får ut av det, hallelujah!

Har sovit länge idag igen, känner som ingen riktig mening med livet för stunden. Nu vankas sista veckan i skolan, kanske någonsin, eller åtminstone inte på ett par år skulle jag tro. Läskigt. Kul. Spännande. Mest läskigt faktiskt. Jag vet inte vad jag vill med mitt liv.

Har som egentligen ingenting på hjärtat. Är trött och tom på ord. Vad är detta?


förra sommarens allra mest nötta låt, bigtime

jag ser inte logiken

Jag blir hungrig av mitt proteinpulver, tycker som att det till viss mån borde ha motsatt effekt. Men who knows, jag kan ju - mot förmodan - vara alldeles normal.

Gymmet är härligt när det är tomt. I like it, känns nästan som Gränsengymmet. Förutom att sportsclub spelar samma musik om och om igen och denna musik är musik som bara är bra de första tre gångerna under passet.

However, lutar åt grillning ikväll. Vi MSP:are är ju kända för att trotsa stormar. Vi ska nog klara denna också :)

lördag femte juni

Jag är svårt fast i min bok. 
Jag är svårt störd helt enkelt.
Jag låg kvar i sängen hela förmiddagen för att livet inte kändes så värt överhuvudtaget ända tills jag kom på vad som väntade på mig utanför täcket. Boken. Boken med stort B. Ja.. Vad ska man säga?

Ska faktiskt meddela att jag kom på mig själv i mitt "pensionärande" igår,  drog på mig partykläderna och gick till Landströms. Fast, ja, jag och Jens tillbringade först en timme där med väldigt meningsfulla diskussioner innan vi blev utslängda (pga stängning, ingenting annat) då vi fortsatte vårat filosoferande (öhm) en timme till ute i den isande kylan. Jag trodde inte att jag någonsin skulle få tillbaka mina bortdomnade fingrar när jag kom hem.

Men ni märker ju. I'm still dancing!

Nu är det lite Harry, lite käk och sen lite gymmande.

everything looks perfect from far away

Klockan är 22.56
Det är fredag
Det är fredag veckan innan en viss Petra Lövberg Ståål på Juliebögatan 13 i Kiruna tar studenten
Vad tror ni Petra Lövberg Ståål på Juliebögatan i Kiruna gör klockan 22.56 fredagen innan hon tar studenten?

Petra läser Harry Potter and the Order of the Phoenix och är alldeles lagom nöjd med tillvaron.

Jag tror att jag kanske behöver hjälp.


fredag fjärde juni

Det är skönt att vakna sent, inte få ångest över att man stängt av väckarklockan i sömnen och därmed inte hinner träna innan alla måsten måste uträttas. Det är skönt att veta att man kan gå och lägga sig när man vill, eftersom man egentligen inte måste göra någonting dagen efter. Det är just det som är skönt, det där "ingentinget", avsaknaden av vardagliga sysslor. Skola. Skönt.

Jag vaknade sent, har sovit så länge att jag har ont i huvudet. Skum känsla. Annars vaknar man med ont huvud för att man sovit för lite eller ägnat gårdagen till osunda aktiviteter. Det enda osunda jag gjorde igår var chipsen jag åt till frukost. Haha.

Idag ska jag gymma och träna lite kondition tänkte jag. Och läsa Harry, det är min drog. Harry är alltid min sommardrog. Förra året maj-juni-juli läste jag igenom alla HP-böcker tre gånger. Lite överdosering kanske. Men ändå.

PUSS&GULL

ännu fler goda råd

Gå inte upp klockan sex dagen du ska gå balen. Extrem trötthet kommer att infinna sig och du kommer få lida av det. Skulle det ändå råka ske, håll dig borta från en marsch upp på Luossatoppen. Det tröttar nämligen ut ännu mer har jag hört.

Nej, dax att tagga till. Kaffe kanske gör susen.


Om ni undrar vem jag är i vimlet så är jag den på alldeles för höga klackar svajande blondinen (bara åsynen av klackarna får mig att tappa balansen) med förstor klänning (jag har mysteriöst krympt igen). Och jag har en - tyvärr måste jag ju erkänna det - rätt så stilig (skäggig och kort) kavaljer.

över och ut


onsdag andra juni

Ute är det kallt. Och blåser. Kiruna är Kiruna, det är väl helt enkelt bara så.

Ikväll ska jag dansa vals och döda mina fötter, imorgon kanske jag åker till Gränsen - det var på tok för längesen. Den här stan är dödens stora håla, jag blir argare och argare på avsaknaden av allt för varje dag som går. Vi har ingen bokhandel, jag är typ världens boknörd. Plus att jag älskar kalendrar och anteckningsblock (vilket vi alltså inte heller har). Jag vill ha möjligheter. Jag vill inte ha Kiruna. I Kiruna finns det inga möjligheter. Här är det bara blåsigt och kallt.

Jag gick upp på Luossatoppen imorse, det var rätt ... ja, blåsigt och kallt. Men skönt att anstränga sig, det är det alltid.



peace

har haft den här låten i skallen sen jag vaknade imorse
The Bouncing Souls – Monday Morning Ant Brigade


godnatt världen

Jag har en frisör, jag har ett par onda skor, jag har en bil och snart även en klänning. Och Nattis var orolig att jag inte skulle fixa det. Pöh, säger jag bara.

Framförhållning är för idioter.


en gammal goding

tisdag första juni

mitt liv är en välfärdsvals
jag har allt, men jag har ingenting alls.


Jag vill härifrån. Typ jätte-nu.

Imorgon är det bal. Jag är inte i fas riktigt ännu, men det är ändå 24 timmar och en minut tills jag verkligen måste vara färdig. Coolt.


RSS 2.0